אני מעריץ אז נראה לי שאני יכול
קוהיד אנד קאמבריה הם בעצם המשך של הלהקה Shabutie (שזה פחות או יותר אותם חברי הרכב) שהוציאה שלושה איפיים שחלק מהשירים בהם הם פשוט גרסאות מוקדמות יותר לשירים של קוהיד וחלק מהם שירים שקוהיד לא בחרו לחדש.
אז בקיצור, הלהקה החליטה לשנות את השם ל Coheed & Cambria ועשתה כמה שינויים בהרכב והוציאה את האלבום הראשון שלה The Second Stage Turbine Blade שהוא, אם אתה שואל אותי, האלבום הכי מדהים שהם עשו (מבחינה מוזיקלית בכל אופן), והוא בעצם מבוסס על ספר הקומיקס הראשון בסדרת ספרי הקומיקס Amory Wars שאת כולה כתב סולן הלהקה, קלאודיו סאנצ'ז.
הלהקה כולה מבוססת על ספרי הקומיקס שיצאו בסדרת ה Amory Wars במקביל לאלבומים. חשוב לציין שסדר היציאה של האלבומים והקומיקסים הוא לא סדר כרונולוגי אבל הרבה יותר מומלץ לשמוע / לקרוא לפי סדר היציאה שלהם.
כמובן, שבגלל שכל אלבומים הלהקה הם קונספט אחד מדהים ומתמשך אני הכי ממליץ לשמוע / לקרוא אותם לפי סדר היציאה וככה אפשר להבין את הקונספט בצורה הכי טובה, אם אתה רוצה להתעמק בקונספט. אם אתה לא רוצה להתעמק בקונספט (שזה גם מהנה כי מבחינה מוזיקלית הם באמת מדהימים אבל הרבה הרבה הרבה הרבה פחות כיף וחווייתי מאשר לקרוא גם את הקומיקסים ולהבין את הקונספט הגאוני שלפי דעתי הוא הקונספט הכי טוב שנכתב אי פעם) ממליץ להתחיל עם The Second Stage Turbine Blade או עם In Keeping Secrets of Silent Earth: 3 שהוא האלבום הכי פרוגי שלהם.
באמת אחת הלהקות הכי מושלמות שקמו אי פעם (בטופ 5 שלי) ולשמוע את האלבום ובאותו זמן לעקוב אחרי הסיפור דרך הקומיקסים זה פשוט חוויה ענקית. מאוד מאוד ממליץ!
הסגנון המוזיקלי של קוהיד הוא לא ממש מוגדר... כל אלבום שונה מקודמו, אבל הקו המוזיקלי הכללי נע בין אלטרנטיב רוק, פרוגרסיב רוק ולעתים גם אימו (בעיקר ב The Second Stage Turbine Blade).