הובכן ... שנת 2008 לא ממש הייתה טובה כמו 2007 . גם אני לא ממש התלהבתי אבל היו דיסקים ששמעתי השנה למרות שהם לא יצאו השנה .
במהלך השנה הזאת נחשפתי להרבה מאוד זרמים שונים במוזיקה , הזרמים היותר מודרניים/מוזרים / אומנותיים במוסיקה - פתאום נחשפתי להמון סגנונות במיוחד נויז , דארק אמביינט ,אוונגארד וקלאסי מודרני , וכמובן בראש ובראשונה מטאל טכני (המממ אתם כבר יודעים את השגעונות שלי לסגנון הזה
) , ואפילו מוזיקה יפנית מסורתית .
היו הרבה דיסקים שתפסו אותי והכניסו אותי לבועה אחרת , כחלק מהפסקול הענקי של החיים שלי
אתחיל מאלו (עד שאתייאש מלכתוב חח):
Thought Chamber - Angular Perceptions (2007)להקה די מתחילה בתחומה שעושה פרוג' מטאל קליל ביותר עם המון שימוש בסולמות דיסוננסים ( אם אני לא טועה
) , דומה מאוד לדרים במלודיה , וגם דופקים אחלה סולואים בזכות הקלידן והגיטריסט המוכשרים .
Spiral Architect - A Sceptic's Universe (2000)אחת מהלהקות שגרמו לי באמת לאהוב עד עמקי נשמתי את הסגנון הזה שנקרא מטאל טכני , אחת מהלהקות הכי מורכבות ששמעתי עד כה . על האלבום הזה כבר כתבתי כאן באתר בהמלצות .. פשוט הרכב מדהים ..
Orthrelm - OV (2005)
עוד הרכב שנחשפתי לאחרונה אליו . בהרכב הזה נמצאים סה"כ גיטריסט מטורף בשם מיק באר שהאצבעות שלו נמצאות במירוץ כרומטי על הגיטרה , ועם זאק היל - עוד מתופף מוכשר שמגבה את מיק בכל תו ותו . המוסיקה מאוד לא קליטה , מין שילוב של אוונגארד עם מטאל , מוסיקת מינימל ואפילו גריינד נויז . כדי באמת להבין את האלבום הזה תהיו חייבים להיות פתוחים למה שהולך , יש אומרים שזה סוג של המשך ליצירות המינימליסטיות של פיליפ גלאס .
עוד אלבום של אורת'רלם נקרא בשם מאוד מוזר - Norildivotr Crallos lomrixth urthiln שיצא ב-2006 . בשונה מOV האלבום הזה הוא קטסטרופה שלימה של מוזיקה כרומטית ומאוד איזוטרית . אחד מהאלבומים היותר קשים
לשמיעה , פשוט הזלתי דם מהאוזניים עד שהבנתי באמת את גדולתו .
Fredrik Thordendal's Special Defects – Sol Niger Within (1997)זה אולי האלבום שהכי ריגש אותי מכל האלבומים השנה . פרדריק תו'רדנדל הגיטריסט המוכשר של משוגע ששואב את כישרונו בעיקר בזכות גיטריסט הפיוז'ן האגדיAllan Holdsworth , יצר כאן אלבום מופתי שייזכר לעוד המון זמן . הוא יוצר מעין תרכובת של ג'אז ומטאל קיצוני . כדאי גם לקרוא את הליריקה שעוסקת בשליטת החייזרים על בני האדם , אבל כאן הוא לקח את זה לכיוון הפילוסופי .. דיסק שמאוד מומלץ לכל מי שמחפש כיוונים חדשים , לאוהבי מטאל קיצוני ואפילו ג'אזיסטים .
יש לי גם דיסק של
John Cage – מארז של 3 דיסקים לאחד המלחינים הגדולים בקלאסי המודרני הנסיוני . בהחלט הייתי מציין אותו בין המשפיעים של 2008 ( ובין משפיעי המאה ה-20 ) .
לא נשכח כמובן את להקת
Nevermore שעשתה קריירה מרשימה בעולם הפרוג' /ת'ראש / האבי מטאל . בין הדיסקים שכבר שמעתי ואהבתי : This Godless Endeavour , Dead Heart In A Dead World , Dreaming Neon Black . אני אוהב את המלודיות האדירות ואת הסולואים שרק ג'ף לומיס יכול להמציא . בהתחלה שמעתי את Dead Heart ולא ממש אהבתי . כשהתוודעתי לכך שהם באים במהלך הקיץ לאנת'ם (המאכזב ..) התחלתי לשמוע והבנתי שמדובר באחת מלהקות המטאל האהובות עליי .
Ocrilim – Annwn (2008)
מי שאוהב את מיק באר ( הגיטריסט של אורת'רלם ) יבן על מה אני מדבר . הבנדם הקליט כמה שכבות של גיטרות ביחד . כל גיטרה עושה מלודיה אחרת כשהכל מתחבר ביחד .הוא יצר את מה שמלחינים קלאסיים בעבר ( דוגמת שטוקהאוזן , ורייך ) עשו כבר , מה שנקרא קונטרפונקטים . קווי המלודיה עשירים ומורכבים ביותר . כל גיטרה הוכפלה ( כנראה ..) לשתיים (או שלושה ) וכך נוצרת מסה אדירה וכבדה של מוזיקה . מאוד קשה להתחבר לזה בהתחלה , אבל הדיסק הזה נחשב אצלי לאחד האלבומים המדהימים שנוצרו בעולם האוונגארד .
Meshuggah
להקה פסיכית שממש נכנסתי אליה חזק . בעקבות האלבום של פרדריק השתכנעתי והתחלתי לשמוע את Destroy , Erase Improve . פשוט נדהמתי ממה שהם עשו שמה . החבר'ה האלו באמת יודעים מה הם עושים והם עושים את זה טוב , אי אפשר לשכוח את גיטרת ה-8 מיתרים של פרדריק ואת הפולירתמיקה המדוייקת של כל חברי הלהקה .
בין הדיסקים שתפסו אותי ממש היה גם את Chaosphere , Obzen ( שיצא השנה ונחשב לאחד מהאלבומים הגדולים של השנה וגם לדעת רבים הטוב ביותר שלהם ) ,Nothing המעולה ואת Catch 33 ( לא יאומן מה אפשר לעשות עם כמה אקורדים מסכנים חח) .
טוב אין לי כוח לפרט עוד אז אני אכתוב את הדיסקים שהכי תפסו אותי :
Blotted Science – The Machinations Of Dementia
Cynic – Focus (השני שיצא השנה מעולה אבל לא כמו זה ..)
Opeth – Watershed
Mr. Bungle – Disco Volante + California
Octis – Upraggn Srilimia Ixoor
Flying Luttenbachers – Destroy All Music
Watchtower – Control & Resistance
Sleepytime Gorilla museum – In Glorious Times + Grand Opening & Closing
Amaran's Plight – A voice In The Light
BTBAM – Colors
Mind's Eye – A Gentleman's Hurricane
Aghora – Formless
Threshold – Dead Reckoning
Bloodbath – Nightmares Made Flesh (הכי טוב שלהם!)
The Who – Tommy
Planet X – Universe + Moonbabies +Quantum
Jethro Tull – Thick As A Brick
Arcturus – La Masquerade Infernale
Canvas Solaris – Penumbra Diffuse + Cortical Techtonics
Rush – Snakes & Arrows
Behold…The Arctopus – Skullgrid + Nano Nucleonic Syborg Summoning
Ayreon - 01011001
Explorer's Club - Age Of Impact
Indukti - S.U.S.A.R
חלאס חח
נקווה ששנה הבאה אוכל לציין גם את החדש של דרים ברשימת הדיסקים הטובים של 2009