אין .. זה בלתי אפשרי לקנות כל דיסק שאשמע . אבל אולי כדי להפחית בנזקים , אפשר לנסות את האלבום בחנות עצמה . הבעיה מתחילה באלבומים שאני לא יכול לרכוש בחנויות סטנדרטיות והם ניתנים לרכישה רק באינטרנט - כאן מתחילה הבעיה .
אני חושב שצריך להזהר בהורדות כשמדובר באומנים דלי תקציב - שצריכים את הכסף שלך (כמו הדיסק של חי מאירזדה לדוגמא) , כי בלעדי התשלום על העבודה שלהם הם לא יוכלו להתקדם לשום מקום , ולהמשיך להביא לנו מוזיקה טובה . יש היום הרבה דרכים כדי לקחת טעימה קטנה (Last Fm , MySpace וכו') , לכן זאת דרך טובה לאנשים שרוצה לנהוג כמה שיותר כחוק .
בשורה התחתונה , ואני אומר את זה בחומרה רבה , גם אני וגם הרבה אנשים - גונבים מהאומן עצמו , חוקית ומוסרית זה אסור וצריך למצוא פתרון אחר ( הלוואי ולא הייתי כל כך תלוי במוזיקה שאני מוריד כל כך הרבה ,ועד כמה שזה נשמע אירוני , החמצן שלי עובר דרך הסולסיק
).
מצד שני : ישנם אומנים שדווקא מתעלים את נושא ההורדות הפיראטיות לטובה ( הייתה כתבה כזאת בעיתון לפני כמה שנים) . דווקא לאומן יש יותר חשיפה , וזאת דרך טובה שלו כדי להתפרסם , וכך הם מרוויחים אומנם פחות כסף מהדיסקים שהם מוציאים , ואגב - סתם כדי שתדעו , גם אם אני משלם על הדיסק הזה , רוב הרווחים עוברים להפקה , ולגורמים מסביב כשבעצם לאומן עצמו ניתנים אחוזים קטנים מעוד ( בכל זאת זה כסף ) , אבל רוב הפרנסה של האומן מגיעה מההופעות , ותאמינו לי שישנם חבר'ה שבאים להופעות , והם הגיעו רק בגלל שניתנה להם האפשרות להוריד את הדיסק .
נ.ב - אני לא מצדיק את ההורדות ,רק הבאתי נקודה למחשבה , בשורה התחתונה : הורדת ?, סבבה, תקנה תדיסק , זו המדיניות שצריכה להיות (מבחינה חוקית ומוסרית ).