טוב חברה תנו את הדעה שלכם! האלבומים הטובים של השנה, הגרועים, המפתיעים, המאכזבים וכד'.
יש לומר שאפשר לכתוב על אלבומים מכלל הז'אנרים ולא דווקא מהפרוג.
I shall begin then
הצלחות!
Ayreon - 01011001 עוד אלבום מעולה של חברנו ההולנדי המעופף, אלבום מהנה כמו כל האלבומים ברקורד של Ayreon.
The Mars Volta - The Bedlam In Goliath אלבום מטורף, שאני במצב רוח היפר אין משהו יותר טוב מהלהקה המשוגעת הזאת, פשוט שכבות על שכבות של מוסיקה וחוייה ממש מעולם אחר.
Metallica - Death Magnetic מטאליקה חזרו! טוב בערך.
Bloodbath - Unblessing The Purity, The Wacken Carnage, The Fathomless Mastery שלוש הוצאות ללהקה שהיא בכלל פרוייקט צד של כל החברים בה ואין שניה אחת שלא מעולה. לזה אני קורא הצלחה!
Scar Symmetry - Holographic Universe זהו האלבום הראשון ששמעתי מהלהקה הזאת, שגם התחילה בתור פרוייקט צד והיום היא אחת מלהקות הדת' המלודי הטובות והמקוריות שקיימות (עד לגבול מסוים שאפשר עם הז'אנר חח). למרבה הצער הסולן המעולה שלהם עזב את הלהקה לפני מספר חודשים ולדעתי הלהקה בדרך למטה.
Meshuggah - obZen האלבום הכי טוב אי פעם של משוגע נקודה.
Enslaved - Vertebrae אינסלייבד הם כמו האופת' של הבלאק מטאל. אלבום מעולה כמו כל ההוצאות שלהם, להקה פשוט בלי נפילות.
Opeth - Watershed אני חייב לומר שבשמיעות הראשונות של האלבום החדש של הלהקה מספר 1 שלי לא ידעתי באמת מה לחשוב, בהחלט הייתי מאוכזב מחוסר הדת' מטאל והליריקה החלשה יחסית (והשיר הכי גרוע בהיסטוריה של אופת', הלא הוא Porcelain Heart) אבל עם הזמן התחלתי להעריך את השירים המעולים כגון The Lotus Eater, Hex Omega והשיר הבאמת גאוני שלדעתי עושה את האלבום Hessian Peel. מיקאל עשה את זה שוב.
הזבל..
Steven Wilson - Insurgentes ציפיתי לכל כך הרבה מהאלבום הזה אבל וילסון ממש פספס פה לדעתי. לא יודע מה הוא חשב.
Amaseffer - Slaves For Life לא יודע מה אנשים תפסו מהאלבום הזה, לדעתי את רובו ילד בן 3 ילד לכתוב.
Evergrey - Torn זהו, הגיע הזמן לפרק את הלהקה.
אכזבות
Ayreon - 01011001 מצד אחד אהבתי מאוד את האלבום, מהצד השני יש הרבה שירים חלשים והאלבום לא מחדש כלום. למרות שאני אוהב את האלבום, יש תחושת פספוס.
Ihsahn - AngL הסולן של להקת אמפרור ז"ל האגדית פצח בקריירת סולו וזאת ההוצאה הראשונה. מihsahn ציפיתי ליותר כמה שירים טובים והשאר ממוצעים לגמרי.
Cynic - Traced In Air אלבום טוב, אבל לא Focus לא רואה אותו ממטר.
תגליות השנה
Between the Buried and Me הם עשו טור עם אופת' ודרים. לדעתי זה מעיד מספיק על האיכות.
The Faceless אין לי מושג איך לתאר את הלהקה הזאת, מי שלא מפחד ממוסיקה קיצונית ברמה מטורפת, נא לשמוע!
In Mourning הלהקה הראשונה ששמעתי שמנסה לעשות מוסיקת אופת' ובאמת מצליחה (עם עוד כמה תוספות מעולות שלהם יש לומר).
ישראל
שנה מעולה יש לומר.
The Fading - Chaos In Flesh
Prey For Nothing - Violence Divine
Distorted - Voices From Within
Matricide - We Are Alive