אז אתה אומר שכל מגבר היום מגיע עם דיסטורשן למרות שכתוב עליו אוברדרייב?Plaschkes כתב:בטח שכן. כל מגבר היום עם דיסט', פשוט יש הרבה שעדיין קוראים לזה אוברדרייב.
ואם ככה, אז יותר קשה למצוא אוברדרייב?
אז אתה אומר שכל מגבר היום מגיע עם דיסטורשן למרות שכתוב עליו אוברדרייב?Plaschkes כתב:בטח שכן. כל מגבר היום עם דיסט', פשוט יש הרבה שעדיין קוראים לזה אוברדרייב.
עובד רגע לנושא הגיין...Lord Of The Strings כתב: גיין - (לא הסבר אלקטרוני מדעי) זה כמות העוצמה שהמגבר מפעיל על הטרנזיסטור (או מנורה) יותר גיין =יותר דיסטוררשן/אוברדרייב.
לגבי middle high low - זה אקולייזר פרמטרי ששולט בנמוכים גבוהים וביניים. למטאל לרוב הוא בצורת V. ז"א שבאס והגבוהים במקסימאלי והמידל כמעט 0.
מה הבעיה חזי , ככל שאתה מגברים את הדיסט/אוברדרייב , אתה מגביר את עוצמת החשמל - וככה עוצמת הרעש גדלהroadrunner כתב:עובד רגע לנושא הגיין...Lord Of The Strings כתב: גיין - (לא הסבר אלקטרוני מדעי) זה כמות העוצמה שהמגבר מפעיל על הטרנזיסטור (או מנורה) יותר גיין =יותר דיסטוררשן/אוברדרייב.
לגבי middle high low - זה אקולייזר פרמטרי ששולט בנמוכים גבוהים וביניים. למטאל לרוב הוא בצורת V. ז"א שבאס והגבוהים במקסימאלי והמידל כמעט 0.
ומה תפקיד הגיין במקרה שאין דיסטורשן או אוברדרייב? אני לא כל כך הבנתי את ההסבר,
אממ.. האמת שכרגע אני משתמש בדיסט' של המארשל MG שלי... אין לי עוד פדאלים.. (חוץ מהוואה אבל זה לא קשור)Lord Of The Strings כתב:בבן אדם עזוב אותך פיאזו.
אין על הדבר האמיתי.
ריברה חמודים מאוד.
המגבר הוא 45W ולכן די אידאלי לבית/הופעות...הקלטות? אני לא הייתי מקליט איתו.
מבחינת קלין הוא לא רע .ערוץ האוברדרייב שלו קצת אנמי לדעתי. אתה משתמש בפדאל דרייב/בוסטר נוסף?
אוקי, אז כשאומרים "מגבר", למה הכוונה? ליחידה שכוללת פריאמפ+רמקול?Lord Of The Strings כתב:פרהאמפ זה קדם מגבר.
סתם הנה ההסבר בפשטות.
בגדול פרהאמפ זה יחידת הסאונד. מה שעושה את הסאונד קלין ודיסטורשן/OD (כאן 2 ערוצים) .
בשביל שזה יעבוד עם רמקול צריך להגביר אותו עם מגבר או פוואראמפ.
לכל מגבר בסיסי הנקרא קומבו יש את 3 המרכיבים: פרה אמפ, פוואר אמפ ובוקסה (רמקול).
ישנו סידור שנקרא ראש (שיש בו רק פוואר ופרה) ומתחבר לבוקסה.
הסידור הבא בחלקים נפרדים, המסודרים בארון (RACK) שבו כל חלק נפרד. הייתרון שלרוב אך לא תמיד החלקים איכותיים ביותר ביחידת הראק ואתה יכול לבחור גם קומבינציות שונות וחברות שונות של פרה אמפ. (למשל מה שיש אצלי כרגע יש לי 3 פרהאמפים שכל אחד זה עולם אחר....השמיים הם הגבול).
אם אתה מחבר גיטרה>פוואר אמפ> רמקול תשמע צליל קלין אך לא ממש איכותי- הוא רק מגביר את האות.
לכן פדאלי דיסטורשנים,OD, פאז וכל השאר בסגנון הם לא אפקטים! אלא פדאלי פרהאמפ.
הם נחשבים לערוץ יבש ולא רטוב...