הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:13 pm הודעות: 8003 מיקום: ירושלים
ידעתם שמתישהוא אני אפתח , אלא מה .
דבר ראשון אני יודע שהאשכול הזה יהיה נידח ( כי הוא אמור להיות נידח כמו הסגנונות עצמם גם ככה ) . ובבקשה אל תהפכו את זה לאשכול : אתה והמוזיקה שלך , או נויז זו לא מוזיקה או דברים מהסוג הזה . נצא מנקודת הנחה שכבר השלמתי עם זה .
ולענייננו: אני חייב להמליץ לאלו מכם ( ואני יודע מי - כן אתה מול המסך ! ) שאוהבים ומעריכים מוזיקה נסיונית ואבסטרטית כמו נויז , דרון ודארק אמביינט - שתפסו תאוצה בשנים האחרונות בקרב חוגי האנדרגראונד .
(((Sunn O הם הרכב נויז / דרון מטאל שורשיים שמשלב סגנונות כ Sludge או Black וDoom מטאל .ההרכב הזה שמורכב סה"כ משני גיטריסטים יוצאי להקות Funeral Doom שמם Stephen O'Malley ( שניגן בלהקות דום Khanate ו Burning Witch ) והגיטריסט Greg Anderson (מלהקת Goatsnake) . ההרכב הייחודי הזה קיים כבר למעלה מעשור (1998).
המוזיקה שהם מייצרים עומדת היום בחוד החנית של ז'אנר הנויז והDrone Metal הרכב אם תשאלו אותי נוראי ביותר אך ביחד עם זאת פנומלי בתחום המוזיקה בצורה יוצאת דופן. התיאורים למוזיקה הם רבים ומגוונים ,למרות הגיאוניות והרגש המאוד מסויים הזה שהם מצליחים ליצור אצל המאזין - אי אפשר להתעלם מהקונוטציה השלילית של המוזיקה הזו - מדכאת , איומה , "גיהינומית" , מסתורית - במילים אחרות : המדריך המלא לשוקיסט בגיהינום .
לאחר יציאת שלל EPים , דמואים , ואלבומי לייב ולאחר 6 הוצאות יוצאות מן הכלל - שעוררו סערה רבה בקרב הקהילות , השנה יצא אלבומם ה-7 שמו - Monoliths Dimensions (מצבות ומימדים ) . . האלבום הוקלט במשך שנתיים מפרכות , בפסקי זמן . באלבום הזה - בשונה מקודמיו - 2 החבר'ה האלו החליטו להביא את המוזיקה שלהם לפן האורקסטרלי . כך אפשר לשמוע טרומבון , חצוצרה , חליל ומה לא ! . חוץ מכל הכלים האלו הביאו גם מקהלה ( סולנית ועוד סולן) - הכל כדי ליצור את הסאונד המיוחד לו הם ייחלו .
הלהקה מסבירה את השינוי הפתאומי ואת הרצון לשלב תזמורת באלבום הזה , עשיתי לכם את העבודה השחורה ותרגמתי :
ציטוט:
החומר שבאלבום הוא לא Sun o))) עם מיתרים או "מטאל פוגש תזמורת " .הלהקה נקטה בגישה המתרכזת ביותר סוג של רמזים הנוגעים למסת הצליל או בפידבקים של הכלים שבהם משתמשת התזמורת עצמה . כתוצאה מכך הצליל המופק , התוצאה - היא שהיצירה מאוד מתועתעת , הזויה , ולא הולכת בקו ישר כל הזמן - מה שנוצר מכך - היא היצירה המוזיקאלית ביותר שעשינו , ובו בזמן הכבדה , העוצמתית והאבסטרקטית ביותר מבחינת תוים - שאי פעם הקלטנו .
.
לדעתי , האלבום הזה הוא פתיחת דלת עבור כל מי שמתעניין במוזיקה הזאת , ויש לו איזושהיא חיבה למוזיקה נסיונית , השילוב בין התזמורת והמוזיקה עצמה הוא מדהים כשלעצמו . אם אתם רוצים להכיר את Sun O))) האמיתית , זה לא האלבום שיתן לכם את התשובה המלאה . הוא רך יחסית לאלבומים קודמים שנעשו ( מכאן ההמלצה שלי ל Flight of the Behemoth שהוא האלבום המייצג ביותר שלהם לפי עניות דעתי) .
ונסיים בסרטון שיתן לכם איזושהיא תחושה לגבי המוזיקה ( מתוךהופעת לייב בג'נבה / שוייץ) :
לומרות שאני לא מתחבר בכלל לז'אנר ואני לא מוצא בו כלום ראיתי צורך מסוים לקרוא עליו אז הינה בשבילך נראה לי יענין אותך http://www.notimportant.co.il/?p=921
נסה את שפונגל ( Spongle ) - זה מין אמביינט עם Psytrance ועוד כמה סגנונות .
יש את אבי אבות האמביינט הלא הוא Jean Michel Jarre שעשה אחלה אמביינט משנות ה-70 .
האמביינט שבאמת הקשבתי לו זה Dark Ambient של הבוס שלי לשעבר בטאוור רקורדס . קוראים לו דוד עובדיה ויש לו לייבל עצמאי משלו Teder . המוזיקה מאוד מאוד אווירתית ( אם אפשר לקרוא לזה מוזיקה ) , סוג של דארק אמביינט מינימליסטי שמושפע מאוד מוידאו ארט . אם תחפוץ להאזין לזה תוכל לבדוק כאן דגימות : http://www.tedermusic.com/
סתם להעיר הערה - הקליפ הוא לא של שפונגל אלא משתמשים במוזיקה שלהם בקליפ . אם לתת המלצה יותר ספציפית - להתחיל עם Tales Of The Inexpressible. הכי קליט, הכי מעניין, הכי... תשמעו, פשוט אי אפשר לתת מילים למוזיקה הזו. עוזרי אתה צודק, הבסיס הוא אמיביינטי לחלוטין, אבל פוספורד משתמש באיזה 1000 ערוצים בו-זמנית, אז זה קצת מעליב לתת למוזיקה שלהם ז'אנר. זה דווקא קליפ יותר ממחיש - הופעה חיה עם כלים חיים:
אני גאה להציג בפניכם את אשת האוונגארד Pauline Oliveros , היא הא"ב בתחום הזה , כבר סיפרתי עליה באשכול של מוזיקה קלאסית מודרנית אבל זה יותר מתאים לכאן . אישה מאוד מאוד חכמה , מדהים כמה שהיא מבינה בכלל מה זה צליל !
להבא - תקרא את התווית על גו האריזה :
ציטוט:
- אם הנך סובל מטראומות אוונגארדיות המופקות מצלילים פסיכוטיים המופקים מעצים חלולים , חוטי תיל - או אקורדיונים הלוקים במחלות נפש - שים לידך משאף או פנה לרופא הממוקם קרוב לביתך
The Underground is in the town !! ... מי היה מאמין ש (((Sunn o יתפרסמו . המגזין Rock-A-Rolaa - מגזין שעוסק במוסיקה קצת אחרת (המממ ... מזכיר לי משהו C כל הזכויות שמורות) , פרסם אותם במגזין יוני השנה ! אך הפעם קצר פחות מדוכאים , סאן חושפים את פניהם :
http://rock-a-rolla.com/main/ כדאי לבדוק מה הולך במגזין הזה , ואם תוכלו - רכשוהו , מצפים לכם ממתקים יותר טובים מ "עלית "
הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 2:30 pm הודעות: 1274 מיקום: ירושלים
מזכיר לי בדיוק, שהורדתי אתמול את החדש שלהם (Monoliths & Dimensions), יווו זה חתיכת אפלוליות קודרת לנשמה, כמו שאני אוהב. דרוש עוד קצת עיכוליישן, ואני אאזין איך יקבלו אותי בגיהינום
חשבתי לפרסם את זה למרות שלא תהיינה תגובות או שהן יהיו לא מעודדות אבל בכל זאת , למי שמעוניין לדעת מה קורה בעולם ה Drone Doom , להקת Khanate - די מזכירים את החומר של Sunn O))) ו Earth אבל עם הווקאלס של המטופל הידוע בכל מוסד פסיכיאטרי (בצחוק כן .. ) שנקרא Alan Dubin (הזמר של להקת מטאל נסיוני / אינדסטריאל מעולה שנקראת O.L.D ) . הווקאלס כאן משחק תפקיד חשוב במוזיקה של Khanate והופכים את החוויה למשהו שמזעזע אותך , נותן לך כאפה מצלצלת - ולא רק בשביל להתעורר אבל פשוט כדי לזעזע אותך ולגרום לך להרגיש רע . זה מטריד , זה פסיכי - כמו להכנס רגע לתוך תא של מוסד פסיכיאטרי כדי לחוות מה עובר במוחו של פסיכופת . הרבה רחשים אפלים . אין ממש כיוון למוזיקה הזו חוץ מאשר ליצור לך חוויה אטמוספרית, ריטואלית , אפלה, וירלית , אכזרית ,קרה - והכי חשוב מבחינתי - אומנות סוריאליסטית לחלוטין .
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה