נראה לי שהניסיון גובר על ההיגיון שאתה לכאורה חושב שאין לי.. דרך אגב. גם התאבדות נחשבת כפליטת כדור.. אבל מן הסתם שבתקשורת זה מוצג בתור התאבדות.
אני לא חושב שיש לי פחות נסיון ממך בנשקים, גם אני פיקחתי על שמירות, פריקות נשקים וגם העברתי מטווחים וכו'. אני יודע שהתאבדות נחשבת כפליטת כדור, זה מה שאמרו למשפחה של חבר שלי מהצבא שהתאבד, ארז חדד ז"ל.
באבטשים שעשיתי לא פרקו לי נשקים אחרי השמירה.. רשלנות.. טל, כל כך הרבה סיפורים אני יכול לספר לך.. על חבר שחתם על נשק, והוא לא פרק את זה, כי הוא סמך על הבחורצ'יק הקודם שהזדכה עליו שהוא פרק.. אז הוא לא פרק..
יומים עברו והוא החליט לנקות את הנשק.. הוא פתח את הנשק ומה הוא מגלה, כדור חי שלא נורה נפלט מהתריס..
הוא יודע שאין שם כדור, והוא סתם יכול לנקור משעמום ולפלוט כדור.. אין מספיק חינוך על זה בצבא.. נשק כבר מזמן נהיה צעצוע בקרב החיילים ולא משהו שאשכרה יכול להרוג אנשים.. אין את המודעות הזאת.. ונפלטים כדורים.. בורחים מפריקת נשקים אחרי מטווחים או יום אימונים, וכבר באוהל אם פולטים את הכדור.. חוסר המודעות מביא את הדברים..אף אחד לא רוצה לרצוח את החבר שלו כאן..
היו מקרים.. ויהיו מקרים.. אין מודעות בצהל לפליטת כדורים.. לצערי..
תסלח לי אבל זה רשלנות פושעת. איך אחרי שמירה לא פורקים נשק? איך נשקייה מקבלת נשק בחזרה ולא בודקת אם הוא פרוק ונצור? ידוע שהחינוך לא מספיק טוב בצבא, אבל שוב, המונח "פליטת כדור" הוא שגוי. פליטת כדור יוצרת קונוטציה שהייתה תקלה בנשק ונפלט בטעות כדור, אבל כדי שייפלט אתה צריך ללחוץ על ההדק.
חבר שלי סיפר לי שחבר שלו מהפלוגה נח אחרי אימון מפרח במיוחד, מבלי לפרוק. הוא ישב על גזע עץ שנשקו מכוון על חבר אחר.. אותו חבר אחר החליט לקום. דקה אחרי זה, הבנאדם נקר בחולמנות ובנס החבר האחר לא היה שם.. אם הוא היה שם, כנראה שהיום הוא לא היה איתנו..
מי שמכוון נשק על חייל אחר, גם אם זה בצחוק, הוא אידיוט. ואם הוא נקר אז הוא היה צריך לשבת בכלא לכמה חודשים טובים.
אתה לא רוצה להאמין, אתה רוצה להשאר בדעה שלך ולחשוב שאין לי היגיון, אין לי בעיה.. אבל אני מביא לך סיפורים מאנשים שראו והיו עדים לדברים האלה בעיניים.. וגם אני הייתי עד.. אני בטוח שאתה לא מאמין לי ואתה עדיין במחשבה הזאתי שפליטת כדורים הם טיוח של ראשי הצבא.. אני לא אעצור בעדך
הסברתי לך כמה פעמים, ואני מכיר את הסיפורים האלה בעצמי כי גם אני הייתי בצבא הזה ואחד החברים שלי התאבד בגלל הצבא הזה. מה שמפריע לי הוא השימוש במונח "פליטת כדור", כי כדורים לא נפלטים מעצמם.
כמו שפלצ'קס אמר:
כדורים לא נפלטים במקרה, הם נפלטים מטעויות, טמטום וחוסר פיקוח
.