סוף סוף יוצא לי להגיב על העניין.
אני אומר מראש שאם אני מעליב פה מישהו אני מתנצל, זה לא אישי ולא בכוונה, אבל אמרו כמה דברים שמרתיחים אותי.
אז לגבי מה שאנשים אומרים, שהוא עשה את זה מסיבות כלכליות... לדעתי זה כל כך שטויות.
דבר ראשון, ואולי הכי חשוב..... מייק מסביר בצורה טובה
וברורה מאוד בפוסט שלו, וגם בראיון אצל אדי טראנק, מה הסיבות לעזיבה שלו. אני לא רואה שום מקום להעלות השערות למה הוא "באמת" עוזב, ושזה מסיבות כלכליות. תתפלאו, אבל לאנשים יש עוד מניעים בחיים מעבר למניעים שטחיים, מניעים שכוללים צרכים של הנפש, ובטח אדם כמו מייק שיש לו מס' מכנים משותפים להרבה אנשים בפורום, אנשים ששומעים פרוג, שמעריכים דברים יותר מורכבים ומושקעים ושמכילים דברים "מעבר", עושה דברים בעיקר כי זה מה שהלב שלו אומר. אני לא רואה שום סיבה לחשוב שיש סיבות אחרות ממה שהוא אמר. וזה גם מה שאחותו אומרת
http://www.mikeportnoy.com/forum/m2588976.aspx
כאילו אם אתם אומרים שזה בעצם כי הוא רוצה כסף אתם קוראים לו שקרן.
מה גם שלמייק, כמו שאר חברי דרים, לא חסר כסף. יכול להיות שהוא ירוויח יותר עם A7X, אבל זה לא אומר שאין לו מספיק עכשיו. לשם השוואה, זה כמו שיש לך הכנסה של 5 מליון, ויש לך אפשרות להעלות את זה ל- 8 מליון. נכון, זה יותר כסף, אבל גם ככה יש לך כל כך הרבה שזה לא ישנה הרבה.
ואם הוא היה באמת מעוניין בעוד כסף, אז להתפרק (שהוא רצה רק הפסקה) היה מעלה להם מכירות באופן מטורף!
לגבי הדיעה שעידן מסכים איתה:
זה נשמע כאילו גם הבנאדם ההוא לא הבין, או מפרש בצורה לא נכונה, את מה שמייק אמר. הבנאדם ההוא אומר שמייק חשב רק על עצמו וכמו ילד רק רוצה את מה שכיף לו.
אז מייק, כפי שהוא הסביר, הרגיש שהוא צריך הפסקה מהמחזור והרצף עבודה של הלהקה, ומאחר וזה משהו שהוא משותף לכל הלהקה, הוא חשב שאולי גם הם מרגישים ככה. כשהוא גילה שלא, הוא פרש בכבוד, לא ניסה להילחם איתם ולהכריח אותם. אין פה קטע של אנוכיות.
את האמת, אני מבין אותו ומסכים איתו לחלוטין. רוב האנשים פה יסכימו שהחומרים האחרונים של דרים לא באותה רמה של פעם. אני חושב שכולם שם שחוקים קצת והפסקה בשביל לצבור אנרגיות מחדש זה משהו שכל הלהקה צריכה לדעתי. זה גם משהו שכל אדם צריך במשהו שהוא עושה באופן קבוע ולאורך זמן (כמו במערכות יחסים, צריך מרחב), ואני בטוח שתסכימו איתי בנושא. אז זה הגיוני מאוד שמייק יצטרך דבר כזה.
והרבה לפני שהוא כתב את הפוסט הזה, לפני שנים, גם אני חשבתי שקצב העבודה של דרים הוא מטורף. הם מוציאים אלבום, ואז יש את הטור שלו במשך איזה שנה, שנה ומשהו, ויש את ההתלהבות מהשירים החדשים במשך הזמן הזה שעובר מהר, ואז הם מודיעים שבקרוב הם הולכים להקליט אלבום חדש! הייתי חושב "כבר? כזה מהר?" הם מבלים הרבה יותר זמן בטור ובעבודה על DT מאשר עם המשפחה שלהם.
וזה בדיוק המעגל שמייק התכוון אליו בפוסט שלו. איך שקראתי את מה שהוא אמר על המעגל הזה, ושזה מה ששוחק אותו, ישר הבנתי אותו. זה קצב עבודה מאוד אינטנסיבי. וזה עוד משהו שהבנאדם שעידן קישר לדיעה שלו לא הבין, כי הוא אמר "מה, פורטנוי לא חושב שעם הרכב אחר הוא לא יהיה באותו מעגל שצריך לכתוב אלבום ואז להופיע בטור?"
זה לא
הרכיבים של המעגל, זה
פרק הזמן והאינטנסיביות שלהם.
לדעתי גם הסיבה שהוא נשחק (והאחרים לא) זה כי הוא חי, נשם, אכל וחירבן DT כל הזמן. כולם יודעים הרי שהוא היה מנהיג הלהקה, והוא זה שטיפח את התקשורת עם המעריצים ואת יחסי הציבור של הלהקה. זה עבודה רבה שלא נגמרת ותמיד יש דברים לעשות בתחומים האלה באופן שוטף ובלתי פוסק. וזה הוא שעשה את כל זה, לא אף אחד אחר בלהקה.
לגמרי מובן שהוא יצטרך הפסקה.
לגבי זה שהנגינה עם A7X היא מה שגרמה לו לרצות לעזוב וכו'...
Q: How much do you think that playing with AVENGED SEVENFOLD and the other projects that you do — you're always busy working creatively, doing other things, whether it's DREAM THEATER or not — played a role in this coming down, if any?
Portnoy: Well, it absolutely had nothing to do with my initial thoughts, because, like I mentioned earlier, I was already discussing this with the guys last fall. And last fall, The Rev [late AVENGED SEVENFOLD drummer] was still alive and well and I had nothing to do with AVENGED SEVENFOLD and I was already feeling these feelings last September/October.
הבנת הנקרא אנשים. או לפחות לא להתעלם ממה שאתם קוראים.
אבל לא, לאנשים הרבה יותר נוח לקרוא לפורטנוי חמדן!
לגבי ההאשמות שפורטנוי דירדר את המוזיקה של הלהקה:
איזה שטויות!!!!! כ"כ נמאס לי לשמוע את זה....
קודם כל, האחראים העיקריים על כתיבת החומרים בלהקה הם פורטנוי
ופטרוצ'י.
אני די בטוח שלרודס יש לא מעט input בעניין גם.
וגם מתן כתב
אני מקווה שכולכם מבינים שאת רוב המוזיקה בלהקה כותבים פטרוצ'י וג'ורדן
אז בכלל. איך שלא יהיה, בין אם העיקריים הם פטרוצ'י ופורטנוי, או פטרוצ'י ורודס, החלק העיקרי מבין השניים זה
פטרוצ'י.
אז מספיק עם השטויות האלה שפורטנוי גרר את הלהקה למטאל.
תכל'ס אם תחשבו על זה, באלבום האחרון הגורם הכי דומיננטי הוא פטרוצ'י.
לפורטנוי יש משיכה ונטייה מאוד גדולה לרוק קל ורך יותר- הלהקה היחידה מלבד DT שפורטנוי היה ממש חבר בה היא טרנסאטלנטיק (מבין כל פרוייקטי הצד שלו), הלהקה שהוא הכי אוהב היא הביטלס....
אני לא אתפלא אם האלבום החדש של דרים יהיה בכלל יותר כבד ומטאליסטי מהקודמים ויתברר שהדבר היחיד שעצר את פטרוצ'י מלעשות מטאל עצבני ומיינסטרימי היה פורטנוי.