אני מודע לזה שהדעה שלי קיצונית, זו הדרך היחידה שאני יכול לבטא את הדעה שלי על האלבום... מצטער.
אז האלבום לא כ-ז-ה גרוע כמו שזה נשמע מהדוגמא שהבאתי.... אבל, זה מראה על מגמת ירידה עצומה, לזה התכוונתי.
נראה לי שפספסת את מה שהתכוונתי אליו... אני לא בא פה לרדת על שירה כזו של צרחות מטאלקור מדי פעם והרבה מאוד שירה "מעט רגשנית" ולא אמרתי שפריפרי זה פופ גיי (לא רק מבחינת השירה לפחות)... את זה אמרתי על הלהקה מברוטאל לג'נד.. אז רק אמרתי שלפי האלבום הזה של פריפרי אני כבר מאמין שלשם יגיע המטאל ושאני בטוח שלשם מושכות הלהקות מהסוג הזה כבר בימים אלה.
מה שכן התכוונתי אליו זה שהמטאל הדרדר, או ככה זה נשמע בשבילי לפחות. ואני לא מדבר רק על השירה (ואין לי בעיה עם שירה "מעט רגשנית" אני שומע הרבה מאוד להקות וז'אנרים עם שירה "מאוד מאוד מאוד רגשנית"). אטימות לז'אנר זה לא הנושא פה, אני לא אטום לשום ז'אנר ולשום סגנון שירה אני מבטיח לך, הנושא הוא הפחד שלשם יגיע המטאל ושלשם מושכת המוזיקה בימינו... שללהקות כבר נמאס מלנסות לחדש ו"לסכן את עצמן" בשביל באמת ליצור משהו מקורי משלהן (איך התחיל הז'אנר הזה את זוכר? הלא הם משוגע שאכן עשו מוזיקה שנוגדת את כל מה שהיה מקובל), הלהקות האלה מעדיפות ללכת עם המלודיות הדביקות, הריפים שכבר ממחזרים את עצמם, בלי שום טיפת ניסיון ליצור משהו שהקהל עוד לא שמע ושהקהל לא יידע איך לאכול. אז הם רוצים לזכות באהדה רבה, שיבושם להם, אותי זה לא קונה. אז זה לא רק לגבי השירה או הריפים אלא ה"רעיון" שעומד מאחורי כל להקה.. זה מה שחשוב לפי דעתי.
קח לדוגמא את AAL, radiation 4, sikth, kobong, coprofago, cloudkicker, chimp spanner, אלה להקות ואומנים שאתה שומע ואומר "פאאאאאקקקק את זה עוד לא שמעתי"... זה להקות ואומנים שלקחו את הדבר הענק הזה שנקרא מאת' מטאל ועשו ממנו
מה שבא להם, לקחו את זה לצד שלהם, והוסיפו לנוסחא הזו דברים משלהם... והלהקות האלה הן רק דוגמא קטנה לעומת כמות המוזיקאים והלהקות שבאמת לוקחות את הז'אנר למקום שלהן, וזה נכון לגבי כל ז'אנר לפי דעתי.
אוזי הוא אגדה, ובכלל בלאק סבאת' הם אגדה. תאמין לי שאתה לא תאמין לי בשביל כמה ז'אנרים ותתי-ז'אנרים הם היו החלוצים. אבל זה לנושא אחר...
פרוטסט דה הירו, טסרקט ושאר החבר'ה האלה הם נחמדים מאוד, לא מת על זה אבל פורטרס לדוגמא היה אלבום מעולה. ועוד פעם הנושא פה הוא לא על אטימות לז'אנר.
בקיצור ולעניין, אני אישית לא אהבתי את האלבום הזה, וברור שאני אשמע אותו עוד כמה פעמים כדי לגבש דעה מלאה, אבל ממה ששמעתי בנתיים שמעתי הרבה הרבה פופ גיי (לא רק מבחינת השירה), המוזיקה מאוד שיטחית וממחזרת את עצמה... מה שכן, הנגנים מצויינים, אין ספק.
מצטער, אבל זו הדעה שלי בעניין, גם אם זה מעצבן אותך (ועוד הרבה אני מניח).. סורי