הוזמנו:
Breaking the Spell: Religion as a Natural Phenomenon - Daniel Dennett
The Blind Watchmaker - Richard Dawkins
God Is Not Great: How Religion Poisons Everything - Christopher Hitchens
אחלה ספרים אני גם צריך לקרוא את Breaking The Spell
קניתי עכשיו בארה"ב:
How to Lie with Statistics - ספר שההוצאה הראשונה שלו יצאה ב1954 מספר בגדול על כל הטריקים של הסטטיסטיקה ואיך משתמשים בהם כדי להונות את ציבור האזרחים. קניתי אחרי המלצה ואחרי קריאת כמה פרקים אני בהחלט מעביר את ההמלצה הלאה. http://www.amazon.com/How-Lie-Statistic ... 0393310728
סיימתי לא מזמן ובהחלט מאוד מומלץ:
חכמת הבייגלה (אני מניחה שהרוב קראו..)
מלך החומוס ומלכת האמבטיה (ההמשך לחכמת הבייגלה...גם אותו בטח הרבה פה קראו)
קוראת עכשיו:
סוף העולם שמאלה\סיגל גבע -לא קשור לסרט...סיפור על מסע של אופנענית שחוצה את אוסטרליה. אמנם אני ממש בהתחלה אבל אני די נהנית ממנו ולפי מה שהתרשמתי ממנו עד עכשיו, זה ספר שכדאי לקרוא.
נערך לאחרונה על ידי AwakeLess ב ג' אוקטובר 14, 2008 12:24 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
אגב לייבניץ הוא אחד הפילוסופים שאני הכי אוהב, אני חושב שאם היו מודדים אז IQ הוא היה מנפץ שיאים, ידו הייתה בכל, פילוסופיה, מתמטיקה, היסטוריה, ביולוגיה ועוד המון. תרומתו לעולם היום מאוד לא מוערכת ברבים. אישיות מרתקת. http://en.wikipedia.org/wiki/Gottfried_Wilhelm_Leibniz
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס כתב:הוזמנו:
Breaking the Spell: Religion as a Natural Phenomenon - Daniel Dennett
The Blind Watchmaker - Richard Dawkins
God Is Not Great: How Religion Poisons Everything - Christopher Hitchens
gils77 כתב:התחלתי לקרא עכשיו:
צילה של הרוח/קרלוס רואיס סאפון.
בנתיים לא מתלהב יותר מידי..
אני אישית דווקא התלהבתי מהספר הזה.ויכולה להמליץ לך על "יום השוויון" ו"סופו של מיסטר Y".
במיוחד על הספר השני.הוא קצת מעוות וחולני אבל סבבה לגמרי!הוא מדבר על ניסויי מחשבה וכניסה לתוך ראשים של אנשים אחרים,קצת כמו ב"להיות ג'ון מלקוביץ".זה ככה בגדול...
קראתי לא מזמן את "נפש ערומה" של עדה למפרט. בעקרון הספר הוא סוג של דיון מעמיק של המחברת על החיים, בגישה של פסיכולוגיה אבולוציונית. מרתק ומאיר עיניים. מומלץ בחום!
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
gils77 כתב:התחלתי לקרא עכשיו:
צילה של הרוח/קרלוס רואיס סאפון.
בנתיים לא מתלהב יותר מידי..
אני אישית דווקא התלהבתי מהספר הזה.ויכולה להמליץ לך על "יום השוויון" ו"סופו של מיסטר Y".
במיוחד על הספר השני.הוא קצת מעוות וחולני אבל סבבה לגמרי!הוא מדבר על ניסויי מחשבה וכניסה לתוך ראשים של אנשים אחרים,קצת כמו ב"להיות ג'ון מלקוביץ".זה ככה בגדול...
האמת שהתקדמתי יותר..והסגנון כתיבה וההתנהלות דווקא מאוד מושך אותי.
למרות שהסיפור(העיקרי) לא מדהים מה שמסביב מפצה על זה.
ולגבי מיסטר Y..שמעתי, ועכשיו גרמת לי לרצות לקרא אותו יותר כשהוספת את המילים חולני ומעוות!
רק ספרים חולניים עושים לך את זה?
האמת שסופו של מיסטר Y באמת ספר מעניין ושווה קריאה. קצת קשה להכנס אליו בהתחלה, הוא גם כתוב בצורה שונה במקצת..
אבל כדאי להתאמץ ולהמשיך לקרוא הלאה עד שהאווירה מתבהרת.
שורה תחתונה, חולני או לא חולני, ספר מומלץ
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
מסכים, בארץ הם הכי משתלמים. הייתי לקוח די נאמן של סטימצקי, אבל המבצעים בצומת ספרים בשנים האחרונות ממש יותר משתלמים. חוץ מזה כמובן שגם מאד משתלם לקנות בחו"ל ספרים דרך אמזון או אפילו דרך אתרים של יד שנייה כמו Biblio ו- Abebooks .
טל רודס כתב:מסכים, בארץ הם הכי משתלמים. הייתי לקוח די נאמן של סטימצקי, אבל המבצעים בצומת ספרים בשנים האחרונות ממש יותר משתלמים. חוץ מזה כמובן שגם מאד משתלם לקנות בחו"ל ספרים דרך אמזון או אפילו דרך אתרים של יד שנייה כמו Biblio ו- Abebooks .
האמת אחרי עבודה של שנתיים בדואר וכל כך כל כך הרבה חבילות של אמזון המחשבה להזמין דרכם עושה לי בחילה.
עד עכשיו לא ברור לי לפי איזה קריטריונים קובעים אם לקחת מכס על ספרים או לא...
וגם,קראתי את הספר Gabriel Knight סוף הדרך,קצת מזכיר את הספרים של אן רייס.ועכשיו התחלתי לקרוא "נערה בהפרעה" ובינתיים סבבה לי.
אין הצדקה בכלל לקחת מכס על ספרים באנגלית, זה לא שיש את אותם ספרים באנגלית בארץ , והאופציה היחידה להשיג אותם היא מחו"ל.
אם עסקנו בספרים, ישנו מבצע נהדר בלאומיכארד בסטימצקי (כן, זה המבצע היחיד בערך שסטימצקי מסוגלים כל שנה לעשות והוא גם משתלם) של 1+1, קונים ספר אחד והשני חינם (הזול מביניהם כמובן בחינם). אני כנראה אלך בסופ"ש הקרוב לעשות קנייה של כמה ספרים (לא משנה שאת אלה שקניתי בחו"ל עדיין לא קראתי), כי אני אוהב לצבור
לא יודע אם מישהו שמע,אבל מומלץ "הכלב היהודי" של אשר קרביץ
אני דווקא אהבתי, ספר שמספר את תקופת השואה מנקודת עיניים של כלב הגדל עם אחיו הבכור ואמו בבית של משפחה יהודית, ומתאר איך הוא מתלהב מהדברים שלנו נראים הכי פשוטים כמו אוכל או הדלקת הסיגריה של הבעלים שלו, ובעצם נותן לנו מראה מאוד משעשעת עלינו כבני-אדם