סטיבן ווילסון HQ
-
- דרימיסט שרוף
Re: סטיבן ווילסון HQ
כרגע אמא שלי רואה ערוץ 2 ועברתי ובדיוק הייתה פרסומת לעובדה עם המוסיקה של סטיבן!
Harmony korine מתוך אלבום הסולו שלו Insurgentes.
שיר טוב מאוד..וגם לאלבום בכלל לא חסר.
Harmony korine מתוך אלבום הסולו שלו Insurgentes.
שיר טוב מאוד..וגם לאלבום בכלל לא חסר.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
טוב אני חורש עליו לאט לאט כבר כמה שבועות. אלבום ממש ממש טוב.
בנוי בצורה שונה, כמה קטעי מעבר כביכול, ריפרייזים וקטעים אקוסטיים ואלקטרוניים בין קטעים מרכזיים ממש חזקים, קצת כמו אלבום של טול נגיד.
לא חסרים שם שירים שתופסים את האוזן ועושים את הקטעים הקצרים מאוד מעניינים וחלק בלתי נפרד מהדיסק הראשון כולו. הרעיון מאחוריי האלבום לפי מה שהבנתי הוא קצת סטריפ דה סול כזה, סדרה של הרהורים מכל מיני כיוונים של בלאגן שאתה עובר לידו או רואה בטלווזיה ואתה יודע שהעולם של מישהו הלך קיבינמט אבל המציאות גורמת לך לשכוח ולשים את זה באחורה של הראש שלך. מאוד קשה להיכנס לראש של האלבום ולהבין מה רוצים ממך במקום לנסות להתייחס אליו בתור אלבום של שירים על רגשות פרטיים כאלו אבל הוא שווה את זה. מהקטע הראשון עד האחרון. קצת קשה לעכל את העובדה שמדובר בקונספט ממש אפל מבחינת המקומות שהוא שואב מהם ומנסה לגרום לך לעכל אבל פורקיופיין עושים את זה כבר הרבה זמן, כל פעם בצורה קצת יותר מוחצת וזה אלבום מאוד קשה לעיכול.
הדיסק השני כבר יותר פתוח לפרשנות אישית ואני לא יכול להצביע בו על שירים חלשים, הם פשוט מעולים לדעתי אחד אחד.
וילסון אף פעם לא היה פוליטי, תמיד התעמק ברגשות וברגעים לפעמים יפים ולפעמים מאוד לא נוחים אז מבחינת היסודות זה מה שאנחנו מכירים אבל בביצוע מדובר באלבום שבנוי בצורה שונה ובהתאם מתפרש באוזן בצורה מאוד מתעתעת. לדעתי מדהים איך הלהקה הזאת תמיד לקחה את הרגשות הכי כואבים והטיפוסים הכי מזעזעים ועטפה אותם בקטיפה ומשי וגורמת להם להישמע הכי רומנטיים.
לא פחות ממופתי. אם אתם רוצים לדרג אז אני עדיין יותר התרשמתי השנה מcrack the skye אבל זה לא משנה, אלבום מעולה, תמורה לכסף שאתם שמים עליו ועוד סיבה להאמין ביכולת של אמנים להביע דברים בצורה אמיתית ובאופן שלא נאמר קודם.
בנוי בצורה שונה, כמה קטעי מעבר כביכול, ריפרייזים וקטעים אקוסטיים ואלקטרוניים בין קטעים מרכזיים ממש חזקים, קצת כמו אלבום של טול נגיד.
לא חסרים שם שירים שתופסים את האוזן ועושים את הקטעים הקצרים מאוד מעניינים וחלק בלתי נפרד מהדיסק הראשון כולו. הרעיון מאחוריי האלבום לפי מה שהבנתי הוא קצת סטריפ דה סול כזה, סדרה של הרהורים מכל מיני כיוונים של בלאגן שאתה עובר לידו או רואה בטלווזיה ואתה יודע שהעולם של מישהו הלך קיבינמט אבל המציאות גורמת לך לשכוח ולשים את זה באחורה של הראש שלך. מאוד קשה להיכנס לראש של האלבום ולהבין מה רוצים ממך במקום לנסות להתייחס אליו בתור אלבום של שירים על רגשות פרטיים כאלו אבל הוא שווה את זה. מהקטע הראשון עד האחרון. קצת קשה לעכל את העובדה שמדובר בקונספט ממש אפל מבחינת המקומות שהוא שואב מהם ומנסה לגרום לך לעכל אבל פורקיופיין עושים את זה כבר הרבה זמן, כל פעם בצורה קצת יותר מוחצת וזה אלבום מאוד קשה לעיכול.
הדיסק השני כבר יותר פתוח לפרשנות אישית ואני לא יכול להצביע בו על שירים חלשים, הם פשוט מעולים לדעתי אחד אחד.
וילסון אף פעם לא היה פוליטי, תמיד התעמק ברגשות וברגעים לפעמים יפים ולפעמים מאוד לא נוחים אז מבחינת היסודות זה מה שאנחנו מכירים אבל בביצוע מדובר באלבום שבנוי בצורה שונה ובהתאם מתפרש באוזן בצורה מאוד מתעתעת. לדעתי מדהים איך הלהקה הזאת תמיד לקחה את הרגשות הכי כואבים והטיפוסים הכי מזעזעים ועטפה אותם בקטיפה ומשי וגורמת להם להישמע הכי רומנטיים.
לא פחות ממופתי. אם אתם רוצים לדרג אז אני עדיין יותר התרשמתי השנה מcrack the skye אבל זה לא משנה, אלבום מעולה, תמורה לכסף שאתם שמים עליו ועוד סיבה להאמין ביכולת של אמנים להביע דברים בצורה אמיתית ובאופן שלא נאמר קודם.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
באופן שלא נאמר קודם? האלבום הזה הוא Greatest Hits של פורקיופיין טרי, כל שיר לקוח מאחד האלבומים הקודמים שלהם, שלא לדבר על ההשפעות הברורות גם של Blackfield ו- Opeth.
-
- דרימיסט מתחיל
פיצול
היי חבריה! מישהו יכול להציע לי אלבום טוב טוב של porcupine tree שמעתי את In Absentia ואת Deadwing וממש אהבתי.
תודה.
תודה.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
-
- דרימיסט מתחיל
ilai fields #7 כתב:Fear of A Blank Planet!
האלבום שגרם לי להתאהב בהם!
כן קראתי על האלבום הזה, נשמע טוב נראה לי אני אקנה אותו תודה!

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
אני אוהב את החפירות שלך על פורקיופייןSentient 6 כתב:טוב אני חורש עליו לאט לאט כבר כמה שבועות. אלבום ממש ממש טוב.

למען האמת - אני דווקא לא מהמכורים לפורקיפיין , שמעתי בינתיים את In Absentia , ומבחינתי הוא שווה 8.5 ( אולי 9 ) - אבל באוברול - הוא לא גרם לי להתמכר אליו חוץ משירים אחדים ( במיוחד Blackest Eyes , Wedding Nails , ו - Gravity Eyelids כזכור לי ... ) .
ב The Incident הסיפור קצת שונה . בהתחלה האלבום היה נשמע לי די משעמם . עכשיו אחרי שמיעה שמינית בערך אני ממש אוהב את האלבום והוא יותר טוב לדעתי מ In Absentia . אני חושב שאני אהנה ממנו הרבה יותר מאלבומים אחרים שכרגע אני שומע והוא מבחינתי אלבום שהרבה יותר כיף לחזור אליו .
- arik100
- דרימיסט מתקדם
לאחר כמה שמיעות של FEAR OF A BLANK PLANET אני חייב לציין שהוא אלבום טוב מאוד , משמעות הליריקה מאוד מוסיפה , והוא גם מאוד מלודי , גם אהבתי את STUPID DREAMS, , אלבום אחר THE SKY MOVES , נשמע יותר כמו מוזיקת רקע לטעמי, לא מצליח להתעלות כמו PINK FLOYD , ומנסה להיראות כמו SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND ולא מצליח
- Greenburger
- דרימיסט-על
אני רוצה להגיב על כמה דברים שנאמרו פה.
קודם כל, מישהו אמר פה ש- The Incident ו- Six Degrees... הם לא שיר אחד, אלא כמה.
אז תסלח לי, אני באמת לא רוצה לפגוע, אבל זה דבר מטומטם לומר.
בוא נתחיל מכך שבשני המקרים היוצר אמר שזה שיר אחד.
דבר שני, הם מחולקים לרצועות כדי שיהיה נוח יותר למאזין. על A Change of Seasons אתה לא אומר שזה כמה שירים מחוברים ביחד? גם הוא שיר אחד ארוך שמחולק לכמה "שירים" (יותר נכון חלקים) קטנים, רק ששם הם לא מחולקים לרצועות נפרדות. זה הכל.
לגבי Fear of...
הדיעה שלי עליו חלוקה. מצד אחד, האלבום הוא באמת אכזבה בשביל מישהו שמעריץ ושומע את פורקיופיין כבר שנים רבות. בהשוואה לחומר הקודם שלהם הוא פשוט לא באותה רמה, מכמה בחינות.
מצד שני, הסיבה שהוא לא באותה רמה, היא כי הוא די שונה. כלומר בסגנון אחר (ואני אלא מתכוון לז'אנר אחר). אולי במקום לומר שהוא לא באותה רמה צריך לומר שהוא לא אותו דבר. וסך הכל הוא באמת מלא מאוד ברגש, וזה דבר די נפלא.
אלבומים טובים שלהם שכדאי לשמוע/להתחיל איתם הם Lightbulb Sun, באמת לא הייתי ממליץ להתחיל עם Deadwing. אם כי על Deadwing הייתי אומר אותו דבר שאמרתי על Fear, רק שהחלק השני של הדיעה שלי יותר דומיננטי במקרה הזה (כלומר שהוא אלבום די טוב בסופו של דבר), אז אולי למי שהתחיל עם Fear זה יהיה המשך טוב.
ואני רוצה גם להמליץ מאוד מאוד, למי ששמע את Lightbulb Sun, להמשיך עם Recordings. איך עוד לא הזכירו את שמו פה, אני לא יודע.
כנ"ל למי שהמליץ על Sky Moves Sideways, איך לא הזכרתם את Up the Downstair?
ולמי שהתחבר לתקופה הפסיכדלית הזו של פורקי אני ממליץ להמשיך עם Signify, אבל ה- Remastered. הבדל עצום בין הגרסה הזו למקורית, והאלבום בגרסה הזו פשוט מעולה (ולא ממש שונה משאר האלבומים הפסיכדליים שלהם של אותה תקופה, למי שאמר זאת).
ועוד המלצה אחת אחרונה, Voyage 34. אלבום של 4 רצועות, שהשתיים הראשונות בו הן חובה. לא פחות מגאוניות וזה אלבום שפשוט חייבים לשמוע. השתיים האחרונות, בייחוד הרביעית, די לא משהו, חסרות תוכן ומשעממות.
בקשר ל- The Incident, שמעתי אותו רק פעם וחצי בינתיים לצערי, וממש לא התלהבתי. נשמע המשך של Fear מבחינת סאונד. אבל אני ממש ממש לא זוכר אותו או שעיכלתי אותו באיזשהי רמה, אז אל תצאו עלי
קודם כל, מישהו אמר פה ש- The Incident ו- Six Degrees... הם לא שיר אחד, אלא כמה.
אז תסלח לי, אני באמת לא רוצה לפגוע, אבל זה דבר מטומטם לומר.
בוא נתחיל מכך שבשני המקרים היוצר אמר שזה שיר אחד.
דבר שני, הם מחולקים לרצועות כדי שיהיה נוח יותר למאזין. על A Change of Seasons אתה לא אומר שזה כמה שירים מחוברים ביחד? גם הוא שיר אחד ארוך שמחולק לכמה "שירים" (יותר נכון חלקים) קטנים, רק ששם הם לא מחולקים לרצועות נפרדות. זה הכל.
לגבי Fear of...
הדיעה שלי עליו חלוקה. מצד אחד, האלבום הוא באמת אכזבה בשביל מישהו שמעריץ ושומע את פורקיופיין כבר שנים רבות. בהשוואה לחומר הקודם שלהם הוא פשוט לא באותה רמה, מכמה בחינות.
מצד שני, הסיבה שהוא לא באותה רמה, היא כי הוא די שונה. כלומר בסגנון אחר (ואני אלא מתכוון לז'אנר אחר). אולי במקום לומר שהוא לא באותה רמה צריך לומר שהוא לא אותו דבר. וסך הכל הוא באמת מלא מאוד ברגש, וזה דבר די נפלא.
אלבומים טובים שלהם שכדאי לשמוע/להתחיל איתם הם Lightbulb Sun, באמת לא הייתי ממליץ להתחיל עם Deadwing. אם כי על Deadwing הייתי אומר אותו דבר שאמרתי על Fear, רק שהחלק השני של הדיעה שלי יותר דומיננטי במקרה הזה (כלומר שהוא אלבום די טוב בסופו של דבר), אז אולי למי שהתחיל עם Fear זה יהיה המשך טוב.
ואני רוצה גם להמליץ מאוד מאוד, למי ששמע את Lightbulb Sun, להמשיך עם Recordings. איך עוד לא הזכירו את שמו פה, אני לא יודע.
כנ"ל למי שהמליץ על Sky Moves Sideways, איך לא הזכרתם את Up the Downstair?
ולמי שהתחבר לתקופה הפסיכדלית הזו של פורקי אני ממליץ להמשיך עם Signify, אבל ה- Remastered. הבדל עצום בין הגרסה הזו למקורית, והאלבום בגרסה הזו פשוט מעולה (ולא ממש שונה משאר האלבומים הפסיכדליים שלהם של אותה תקופה, למי שאמר זאת).
ועוד המלצה אחת אחרונה, Voyage 34. אלבום של 4 רצועות, שהשתיים הראשונות בו הן חובה. לא פחות מגאוניות וזה אלבום שפשוט חייבים לשמוע. השתיים האחרונות, בייחוד הרביעית, די לא משהו, חסרות תוכן ומשעממות.
בקשר ל- The Incident, שמעתי אותו רק פעם וחצי בינתיים לצערי, וממש לא התלהבתי. נשמע המשך של Fear מבחינת סאונד. אבל אני ממש ממש לא זוכר אותו או שעיכלתי אותו באיזשהי רמה, אז אל תצאו עלי

Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
LIVE TILBURG DVD UPDATE:
The DVD will be titled 'ANESTHETIZE'. There will be a standard DVD release and a Blu Ray release. The will also be a deluxe edition available. The release is April 2010. Stay tuned for more details
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
מהפייסבוק שלהם:

"LIVE TILBURG DVD UPDATE:
The DVD will be titled 'ANESTHETIZE'. There will be a standard DVD release and a Blu Ray release. The will also be a deluxe edition available. The release is April 2010. Stay tuned for more details".

- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
שזה בדיוק מה שמופיע בהודעה מעל שלך? 

- ilai fields #7
- דרימיסט-על
מה?? ערכת את ההודעה שלך כדי שאני אצא מטומטם אהה?!
טעות שלי, מתנצל! אין לי מושג איך לא ראיתי את זה!

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
- AlucarDT
- דרימיסט-על
- NamelessATM
- דרימיסט-על
ואה איזה ביצוע אדיר! O:
גם עם המסך מאחורה והעבודה של Lasse Hoile שם והאורות זה פשוט יוצר אווירה מיוחדת... מת עליהם.
גם עם המסך מאחורה והעבודה של Lasse Hoile שם והאורות זה פשוט יוצר אווירה מיוחדת... מת עליהם.
- AlucarDT
- דרימיסט-על
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אני עדיין לא שמעתי את האלבום האחרון... אני צריך טו קאצ' אפ.
לPT יש את הכישרון להפתיע אותי לטובה כשאני לא מצפה ולאכזב אותי כשאני מאוד מצפה.
לPT יש את הכישרון להפתיע אותי לטובה כשאני לא מצפה ולאכזב אותי כשאני מאוד מצפה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לא הפסדת כלום ניר, אם שמעת את האלבומים האחרונים שלהם. מדובר ב-GREATEST HITS תחת עטיפה של "אלבום קונספט".