
אשכול האוכל הגדול!!
- MrReD
- שגריר האופת'
- הודעות: 4902
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:44 pm
- מיקום: צבא השביזות לישראל
- jesters_tear82
- דרימיסטית שרופה
- הודעות: 969
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 5:47 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
טל, הוופלים האלו היו טעימים מאוד, הבעיה היא שאז התברר שהם יוצרו בקו "מלוכלך" כלומר
אותו קו ייצור בו הכינו וופלים עם גלוטן, מה שהופך אותם למסוכנים לנו וגרר באותה תקופה תביעה
רצינית נגד עלית. מאז החברה נזהרת ורושמת על כל מוצריה "עלולים להכיל גלוטן", אני אישית לא שומרת
עד לכאלה רמות אבל יש כאלו שכן ולהם זה חשוב להמנע. הוופלים עצמם מיוצרים כרגע רק לחו"ל לצערי ..
פה איני זוכה להנות מהם.
מר אדום - מתי אתה מזמין אותי לגלידה?
אותו קו ייצור בו הכינו וופלים עם גלוטן, מה שהופך אותם למסוכנים לנו וגרר באותה תקופה תביעה
רצינית נגד עלית. מאז החברה נזהרת ורושמת על כל מוצריה "עלולים להכיל גלוטן", אני אישית לא שומרת
עד לכאלה רמות אבל יש כאלו שכן ולהם זה חשוב להמנע. הוופלים עצמם מיוצרים כרגע רק לחו"ל לצערי ..
פה איני זוכה להנות מהם.

מר אדום - מתי אתה מזמין אותי לגלידה?

I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
- MrReD
- שגריר האופת'
- הודעות: 4902
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:44 pm
- מיקום: צבא השביזות לישראל
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
- הודעות: 3374
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:47 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
מי מכיר פייר 21 בנמל?




-
- דרימיסטית מתקדמת
- הודעות: 312
- הצטרף: ה' דצמבר 20, 2007 5:40 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
כל הירושלמים, תקשיבו ותקשיבו טוב.
מצאתי את הסושי האידאלי בעיר!
ברחביה, ברח' עזה מול הקופי שופ, שוכנת לה מסעדה עם שם מאוד מקורי - סושי בר.
אוכל מדהים, שירות מצויין, בקיצור מקום חמוד לאללה, וגם לא כ"כ יקר, למרבה הפלא.
בקיצור, מומלץ בחום...
מצאתי את הסושי האידאלי בעיר!
ברחביה, ברח' עזה מול הקופי שופ, שוכנת לה מסעדה עם שם מאוד מקורי - סושי בר.
אוכל מדהים, שירות מצויין, בקיצור מקום חמוד לאללה, וגם לא כ"כ יקר, למרבה הפלא.
בקיצור, מומלץ בחום...
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- הודעות: 3250
- הצטרף: ה' מרץ 27, 2008 9:13 pm
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
-
- דרימיסט-על
- הודעות: 1856
- הצטרף: ה' דצמבר 20, 2007 4:09 am
- מיקום: דרום אמריקה
Re: אשכול האוכל הגדול!!
למה? יש סושי כשר בלי סוף, במיוחד בי-ם. סיכוי טוב שכן.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
- הודעות: 8003
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:13 pm
- מיקום: ירושלים
Re: אשכול האוכל הגדול!!
תודה על העדכון נועה . אני מאוד אוהב מסעדות יפניות , כמובן בהכשר ועם מוסיקה יפנית מסורתית 

-
- דרימיסטית מתקדמת
- הודעות: 312
- הצטרף: ה' דצמבר 20, 2007 5:40 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
כשר בהחלט!
חח עוזרי, מוזיקה יפנית לא תמצא שם, תאלץ להסתפק ביפנים בדלפק
חח עוזרי, מוזיקה יפנית לא תמצא שם, תאלץ להסתפק ביפנים בדלפק

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
- הודעות: 8003
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:13 pm
- מיקום: ירושלים
Re: אשכול האוכל הגדול!!
יפנים או יותר נכון תאילדנים יש גם בתאי נודלס בקניון , ואם אני כבר מדבר על הקניון תקפצי לבקר בקרביץ מלחה , נאכל איזה תאי נודלס 

- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- הודעות: 1125
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:58 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול האוכל הגדול!!
יאללה עילי אנחנו רוצים את המתכוןilai fields #7 כתב:אם אנחנו כבר ברטבים של סלט אמא שלי מכינה את הרוטב הכי טוב בעולם!!!!


He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- הודעות: 1125
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:58 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול האוכל הגדול!!


He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- הודעות: 3250
- הצטרף: ה' מרץ 27, 2008 9:13 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
בשביל זה הקפצנו את האשכול עילי?!ilai fields #7 כתב:נראה לך?!?!?!
זה מתכון סודי שעובר במשפחה שלנו כבר דורות!!!
טוב, אני אגאל אותך מיסוריך ואתן לך את המתכון שלי לאחד הסלטים האהובים עלי.
הסלט המרענן של הקיץ שאפשר להכין רק בחורף

מצרכים:
שומר 1 (חתוך לרבעים ושטוף היטב)
גמבה בכמה שיותר צבעים (אחת מכל צבע)
עלי חסה שטופים
מלפפון
לימון.
+כל ירק אחר שנראה לכם שיתאים לאוירה.
עלי נענע טריים ושטופים
אופן ההכנה:
חותכים את הגמבות לרצועות בינוניות, את המלפפונים לעיגולים, את השומר לפרוסות/רצועות. קוצצלים את הנענע לחתיכות בגודל הרצוי. ואת החסה חותכים בלי שום צורה גיאומטרית שניתן לתאר בעזרת פונקציה ממשית.
*כמובן שצורת החיתוך היא המלצה וכל קשר בינה לבין הטעם הוא מקרי בהחלט.*
מתבלים את הסלט עם מלח ,שמן זית ולימון. יש כאלה שיוסיפו פלפל - המערכת מסתייגת.
לערבב היטב ולהגיש.
לסלט טעם רך ועגול, עם גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. הסלט ניחן בארומות של פירות יער, דובדבנים, ועץ אלון. הוא ילווה היטב ארוחות בשר צלוי, פסטה וגבינות.
(*סורי התבלבלתי עם היין)
ברגע שתחשבו שכבר טעמתם הכל פתאום תבוא לכם הנענע בהפתעה ותסביר לכם מה זה סלט טוב...
ברגע שאני אכין אותו (היום) אני אעלה תמונה להשלמת החוויה הקולינרית.
בתיאבון!

נערך לאחרונה על ידי avrahamshuk ב ה' מרץ 05, 2009 11:52 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- הודעות: 8190
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:56 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול האוכל הגדול!!
שוקרון מתי יוצא ספר הבישול שלך ושל אריאלה? 

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- הודעות: 3250
- הצטרף: ה' מרץ 27, 2008 9:13 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
רגע!!! רגע!!! לא לאכול!!!
אני לא מאמין ששכחתי את ההפתעה הכי גדולה של הסלט הזה... אני עורך את ההודעה ומוסיף תמונות...
אני לא מאמין ששכחתי את ההפתעה הכי גדולה של הסלט הזה... אני עורך את ההודעה ומוסיף תמונות...

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- הודעות: 8190
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:56 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול האוכל הגדול!!
אני וארוסתי הכנו אתמול עוף צלוי בתנור.
מתכון:
4-5 כרעיים, או עוף שלם שמחולק לחתיכות.
4 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
2 גזרים
2 בצלים
אופן ההכנה: חותכים את הבצלים לפרוסות עבות עגולות, את הגזרים לעיגולים ואת תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות עבות , מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אלומיניום. שמים פפריקה ומלח על תפוחי האדמה וגם על חלקי העוף השונים.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. אחרי שהתנור מתחמם, מכניסים את התבנית ודואגים שחלקי העוף יהיו עם העצמות למעלה (העור כלפי מטה). לאחר 45 דקות בערך של צלייה, פותחים את התנור, והופכים את חלקי העוף לצד השני, כדי שייצלו גם בצד זה. נותנים עוד 10-15 דקות, ויש לכם ארוחה מזינה וטעימה, וגם קלה להכנה!
בתיאבון

מתכון:
4-5 כרעיים, או עוף שלם שמחולק לחתיכות.
4 תפוחי אדמה
בטטה גדולה
2 גזרים
2 בצלים
אופן ההכנה: חותכים את הבצלים לפרוסות עבות עגולות, את הגזרים לעיגולים ואת תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות עבות , מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אלומיניום. שמים פפריקה ומלח על תפוחי האדמה וגם על חלקי העוף השונים.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. אחרי שהתנור מתחמם, מכניסים את התבנית ודואגים שחלקי העוף יהיו עם העצמות למעלה (העור כלפי מטה). לאחר 45 דקות בערך של צלייה, פותחים את התנור, והופכים את חלקי העוף לצד השני, כדי שייצלו גם בצד זה. נותנים עוד 10-15 דקות, ויש לכם ארוחה מזינה וטעימה, וגם קלה להכנה!
בתיאבון

- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- הודעות: 1125
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:58 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול האוכל הגדול!!
שוקרון תודה על הסלט! נראה לי שאני אשתמש במתכון שלך כבר מחר בערב, יש לנו אורחים
(עילי - תלמד משוקרון! תשתף אותנו במתכונים טעימים
)
וטל - זה בדיוק המתכון לעוף הצלוי שאמא שלי מכינה, ממש טעים!

(עילי - תלמד משוקרון! תשתף אותנו במתכונים טעימים

וטל - זה בדיוק המתכון לעוף הצלוי שאמא שלי מכינה, ממש טעים!

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- הודעות: 3250
- הצטרף: ה' מרץ 27, 2008 9:13 pm
Re: אשכול האוכל הגדול!!
אחלה מתכון טל, ממש קלאסה!! בתור מרוקאי אני חייב לציין שאם מוסיפים בנוסף לפפריקה גם כמון זה "גוטה גוטה"..
בתיאבון מיכל!

בתיאבון מיכל!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem