אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Re: אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
בדיוק חשבתי השבוע, כמה זה עצוב שבעיניי המוון אנשים בארץ (ולא רק בארץ), לקרוא ספר זה קללה. והם אפילו לא מתביישים בזה.
פשוט עצוב.
פשוט עצוב.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
כן, למען האמת זה די עצוב ושפל.
בוא רק נחייך ונגיד תודה שאנחנו לא חלק מהם
[אה, והצלחתי לגרום למישהי שגם אם תשלמו לה היא לא תקרא - לקרוא את נקמה, בסופ"ש אחד; גאווה פרטית
]
בוא רק נחייך ונגיד תודה שאנחנו לא חלק מהם

[אה, והצלחתי לגרום למישהי שגם אם תשלמו לה היא לא תקרא - לקרוא את נקמה, בסופ"ש אחד; גאווה פרטית

"אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות."
Let the Light surround You (:
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לא פחות עצוב זה האנשים שלא טורחים לקרוא ספרים באופן קבוע, אבל כשהם שומעים על איזה רב-מכר תת רמה הם ישר קונים, כדי שיוכלו להגיד לחברים/מכרים שהם גם קראו את הספר.
באנגליה מכנים את האנשים האלה, אלו שקונים את ה- Cheap Paperbacks, אלה שהספרים היחידים שקראו בחייהם הם בערך "צופן דה-וינצ'י" ו"הארי פוטר".
באנגליה מכנים את האנשים האלה, אלו שקונים את ה- Cheap Paperbacks, אלה שהספרים היחידים שקראו בחייהם הם בערך "צופן דה-וינצ'י" ו"הארי פוטר".
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
^ במקרה שלי היא לא שמעה על הספר בכלל, היא פשוט ישבה לידי כשקראתי אותו באחד השיעורים (משעמם...) ותהתה מה אני קוראת.
כשהסברתי לה על העלילה היא התלהבה (ושאלה אם יצא סרט), בסופו של דבר שיכנעתי אותה לקרוא את הפרולוג, זה הלהיב אותה, והיא שאלה את הספר לסופ"ש.
ביום ראשון חזרנו ללימודים, והיא כמעט תקפה אותי בטענה ש"בגללך לא יצאתי מהבית כל השבת!! הייתי מרותקת לספר כמו משוגעת!"
הרגשתי גאווה מטורפת מהסיפור
כשהסברתי לה על העלילה היא התלהבה (ושאלה אם יצא סרט), בסופו של דבר שיכנעתי אותה לקרוא את הפרולוג, זה הלהיב אותה, והיא שאלה את הספר לסופ"ש.
ביום ראשון חזרנו ללימודים, והיא כמעט תקפה אותי בטענה ש"בגללך לא יצאתי מהבית כל השבת!! הייתי מרותקת לספר כמו משוגעת!"
הרגשתי גאווה מטורפת מהסיפור

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
Idan_Floyd כתב:קניתי ממש לא מזמן שלושה ספרים שחיפשתי זמן רב.
חיפוש אחר המופלא של: פטר דמיינוביץ' אוספנסקי - אוספנסקי פילוסוף והוגי דעות מאד חשוב שעסק בקיום האדם וכ'ו מרחיב בספר על הקשר שלו עם גורדייף (הפילוסוף שהשפיע עליו במיוחד) תחת עבודה מתמדת של כמה שנים איתו, וכמובן הסבר נרחב על הדרך הרביעית של גורדייף.
סערת נפש של: יורם יובל - יורם יובל פסיכואנליטיקאי ופסיכיאטר דגול לוקח את הקוראים אל תוככי הפסיכואנליזה המתקדמת תוך כדי שני צדדים: סיפורים קצרים ומורכבים על טיפולים ומקרים שחווה עם מטופליו, והסברים דיי נרחבים של מדעי המוח וכ'ו
עניין של תדמית: של נעמי בנצור - נעמי בנצור מומחית בתקשורת בין אישית ובוגרת האוניברסיטה העברית במדעי החברה מסבירה על המסרים הבלתי מילוליים בתקשורת הבין-אישית.
התחלתי בינתיים את סערת נפש, ספר מרתק מאד.
השאר בהמתנה

- moonchild
- דרימיסטית שרופה
היה לי דווקא קטע כזה עכשיו עם "נער החידות ממובאיי".
קראתי את הספר אני חושבת לפני יותר משנה כי ישבתי עם ידיד ודיברנו על ספרים קלילים והוא בדיוק סיים אותו אז הוא המליץ לי עליו.
כשיצא הסרט ואמרתי לאנשים שיש הבדלים משמעותיים מאוד בין הסרט לספר שאלו אם קראתי בעקבות הסרט
ככלל אני נמנעת מספרים שעל העטיפה שלהם מתנוסס פרומו של סרט.
קראתי את הספר אני חושבת לפני יותר משנה כי ישבתי עם ידיד ודיברנו על ספרים קלילים והוא בדיוק סיים אותו אז הוא המליץ לי עליו.
כשיצא הסרט ואמרתי לאנשים שיש הבדלים משמעותיים מאוד בין הסרט לספר שאלו אם קראתי בעקבות הסרט

ככלל אני נמנעת מספרים שעל העטיפה שלהם מתנוסס פרומו של סרט.
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
אני לא חושבת שצריך להימנע מספרים שעשו מהם סרט אלא יש להימנע מהסרט שעשו
למרות שגם זה לא בהכרח רע כי לפעמים סרט נותן לך זוית ראיה חדשה לספר
יצא לי לקרוא את נער החידות מבומבי ואת אם יש גן עדן הרבה לפני שעוד חשבו לעשות מהם סרט ואלו ספרים שמאוד נהנתי מהם
את בופור יצא לי לראות בחלקו וממש לא אהבתי את העיבוד הקולנועי שעשו לו
את נער החידות מבומבי קראתי לפני איזה שנתיים נראה לי ורק אתמול גליתי בכלל שעשו עליו סרט - ככה זה שחצי שנה אתה חי בבועה שנקראת דרום אמריקה
ודווקא מאוד מעניין אותי לראות את הסרט ולראות איך עיבדו את הספר לסרט בתקווה לא להתאכזב מיזה
תופעה שאני מאוד לא אוהבת אבל היא אנשים שמדלגים על החויה של קריאת הספר ורצים ישר לקולנוע בטענה שאם עשו מיזה סרט אז למה לטרוח ולקרוא את הספר
למרות שגם זה לא בהכרח רע כי לפעמים סרט נותן לך זוית ראיה חדשה לספר
יצא לי לקרוא את נער החידות מבומבי ואת אם יש גן עדן הרבה לפני שעוד חשבו לעשות מהם סרט ואלו ספרים שמאוד נהנתי מהם
את בופור יצא לי לראות בחלקו וממש לא אהבתי את העיבוד הקולנועי שעשו לו
את נער החידות מבומבי קראתי לפני איזה שנתיים נראה לי ורק אתמול גליתי בכלל שעשו עליו סרט - ככה זה שחצי שנה אתה חי בבועה שנקראת דרום אמריקה
ודווקא מאוד מעניין אותי לראות את הסרט ולראות איך עיבדו את הספר לסרט בתקווה לא להתאכזב מיזה
תופעה שאני מאוד לא אוהבת אבל היא אנשים שמדלגים על החויה של קריאת הספר ורצים ישר לקולנוע בטענה שאם עשו מיזה סרט אז למה לטרוח ולקרוא את הספר
mess whit the best , die like the rest
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
פעם אחת קרה לי שקראתי ספר אחרי שראיתי את הסרט, זה היה פארק היורה. כל כך התלהבתי מהסרט שרצתי לקרוא את הספר וגם את השני מיד שהוא יצא. אהה רגע זה קרה לי גם במקרה של סטארגייט, אבל הוא לא היה מבוסס על ספר. בכל אופן אני לא מאמין שהיום אני אלך לקרוא ספר אחרי שראיתי את הסרט.
מה שכן כל פעם שראיתי סרט אחרי שקראתי את הספר, התאכזבתי.
מה שכן כל פעם שראיתי סרט אחרי שקראתי את הספר, התאכזבתי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
כן, זו אכזבה גדולה... גם לראות עיבוד זוועתי ולא מדוייק לספר טוב זה באסה...
חוץ משר הטבעות אולי... חוץ מכמה פרטים קטנים העיבוד הקולנועי לא רע כל כך. ממש נהניתי
חוץ משר הטבעות אולי... חוץ מכמה פרטים קטנים העיבוד הקולנועי לא רע כל כך. ממש נהניתי

- moonchild
- דרימיסטית שרופה
לא מבינה את זה גם.... במיוחד כשמדובר בקלאסיקות... אני חושבת שראיתי את ג'יין אייר בכל העיבודים האפשריים שלו (בערך שישה...) ועדיין הספר היה יותר טוב. ולדעתי העיבוד הכי טוב היה סדרה בת 6 פרקים משנת 83 של ה BBC...meity כתב: תופעה שאני מאוד לא אוהבת אבל היא אנשים שמדלגים על החויה של קריאת הספר ורצים ישר לקולנוע בטענה שאם עשו מיזה סרט אז למה לטרוח ולקרוא את הספר
לגבי שר הטבעות אכן הסרטים היו ממש מצויונים לדעתי

Love is an act of blood and Im bleeding
-
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
קראתי בחודש האחרון את מיזרי ובית כברות לחיות של סטיבן קינג... מבעית, אבל גאוני... אני ממש מצטער שלא הכרתי אותו קודם
, מומלץ מאוד.
עכשיו אני אמשיך אל העמדה ואז לסדרת המגדל האפל.
יש למישהו המלצות לעוד ספרים טובים שלו?

עכשיו אני אמשיך אל העמדה ואז לסדרת המגדל האפל.
יש למישהו המלצות לעוד ספרים טובים שלו?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
מיזרי מעולה!!! ולשם שינוי גם הסרט טוב.
עוד מומלצים (בעצם היחידים שקראתי חוץ ממזרי):
The Dark Half
Desperation
It (מצריך סבלנות רבה!)
Needful Things
Gerald's Game
עוד מומלצים (בעצם היחידים שקראתי חוץ ממזרי):
The Dark Half
Desperation
It (מצריך סבלנות רבה!)
Needful Things
Gerald's Game
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
תמיד אמרו לי ש"IT" זה ספר סייקו, אף פעם לא יצא לי לקרוא אותו... 

- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
IT ובתרגום חופשי "זה", נכון?
ראיתי את הסרט (לא ידעתי שיש ספר בזמנו) וממש התלהבתי ממנו...
דווקא יהיה נחמד לקרוא את הספר ואת ההמלצות האחרות - אם כבר אז כבר.
ראיתי את הסרט (לא ידעתי שיש ספר בזמנו) וממש התלהבתי ממנו...
דווקא יהיה נחמד לקרוא את הספר ואת ההמלצות האחרות - אם כבר אז כבר.

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כן גם שמעתי שיש סרט. הספר הוא בן 1100 עמודים, הוא מייגע בטירוף, לקח לי יותר משנה לקרוא אותו כי הפסקתי איזה 5 פעמים, אבל בסוף שרדתי ואפילו היה שווה. לא הייתי עובר החוויה שוב 
Gerald's Game מכל הספרים הוא אולי הכי מיוחד וחולני בדרכו המוזרה. מומלץ מאוד. אח"כ Dark Half.

Gerald's Game מכל הספרים הוא אולי הכי מיוחד וחולני בדרכו המוזרה. מומלץ מאוד. אח"כ Dark Half.
- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
חח כן גם הסרט ארוך מאוד. אם אני זוכרת נכון הוא מחולק לשני חלקים כשכל אחד מהם שעה וחצי או שעתיים..
ותודה על ההמלצות - סוף סוף תהיה לי תקופת קריאה ארוכה של ספרים מעניינים
ותודה על ההמלצות - סוף סוף תהיה לי תקופת קריאה ארוכה של ספרים מעניינים

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני קורא כרגע את Under a Mushroom Cloud, של ד"ר עמנואל אוטולנגי, איטלקי שבין היתר עשה את ה-PHD שלו באוניברסיטה העברית בירושלים ,וכיום הוא עומד בראש מכון מחקר בבריסל. הספר עוסק בסוגיית הגרעין האיראני, והוא מביא טיעונים מאד משכנעים וכותב בצורה רהוטה.
- Lord Of The Strings
- תמרי!
- יצירת קשר:
ספר טוב טל. יש לי אותו והוא הספר הבא שלי...
עכשיו אני קורא את מלכוד 22...
עכשיו אני קורא את מלכוד 22...

- Lord Of The Strings
- תמרי!
- יצירת קשר:
moonchild כתב:לא מבינה את זה גם.... במיוחד כשמדובר בקלאסיקות... אני חושבת שראיתי את ג'יין אייר בכל העיבודים האפשריים שלו (בערך שישה...) ועדיין הספר היה יותר טוב. ולדעתי העיבוד הכי טוב היה סדרה בת 6 פרקים משנת 83 של ה BBC...meity כתב: תופעה שאני מאוד לא אוהבת אבל היא אנשים שמדלגים על החויה של קריאת הספר ורצים ישר לקולנוע בטענה שאם עשו מיזה סרט אז למה לטרוח ולקרוא את הספר
לגבי שר הטבעות אכן הסרטים היו ממש מצויונים לדעתי
הבעיה בשר הטבעות היא שטולקין היה תותח בתחומו אבל הוא לא היה הוליוודי ולא ידע לייצור מתח כמו שפיטר ג'קסון יצר.
לדוגמא שגאנדאלף ופיפין רכבו למינאס טירית לשכנע את סוכן העיר להדליק את המשואות וקרוא לרוהן לעזרה. בספר הם היו דלוקות כבר ואילו בסרט זו הייתה סצנה מותחת יותר.
(דוגמא מבין רבים). מאידך, לסרט היה גבול של תזמון מה שלספר אין.הרבה קטעים קריטיים (לפעמים גם מיותרים בספר...כמו בספר הראשון זה שמזמר - ברח לי כרגע השם ,טום משהו - תודה לאל שירד בסרט), קרב המחות בין גנאלף לסארומן (אם כי היה בסצנות שהורדו), הקרב בסוף על הפלךף ההובטים חוזרים לפונדק הפוני המקפץ. ובכלל כל ההסטוריה של לפני ואחרי הספר...
טוב חפרתי

- Adar Nahari
- דרימיסטית מתקדמת
טוב, אז עברתי עכשיו על כל עשרת העמודים בנושא, ככה זה להיות לבד בבסיס בזמן פסח, כשאין אף אחד, ואין מה לעשות.
המלצות:
* שוגון של ג'יימס קלאוול, ספר מעולה על יפן בתקופת ימי הביניים. למעשה לסופר הנ"ל ישנה סדרת ספרים שנקראת הסאגה האסייתית שאמנם אין קשר בין העלילות אבל אפשר להרגיש את זיקה בין הספרים. הזמנתי את הספר שלישי בסדרה- gai-jin שלא הצלחתי לגלות אם תרגמו אותו לעברית אז הזמנתי באנגלית מ amazon, מחכה שיגיע (אגב, חבילות מעל 50$ מחוייבות במכס. ככה זה עובד).
* גבריאל גרסיה מרקס, גם אהבה בימי כולרה, וגם מאה שנים של בדידות, ספרים מצוינים שנורא נהנתי לקרוא ומומלצים בחום, קלאסיקות.
* ז'וזה סאראמאגו, עוד סופר מעולה שכל הספרים שלו שקראתי היו טובים. קשה מאוד להתחיל בגלל סגנון כתיבה מאוד יחודי שדורש המון תשומת לב בזמן הקריאה, אבל אחרי שמתרגלים תמיד כייף אחרי הפסקה לספרים אחרים לחזור לקרוא ספרים שלו.
דעות:
* מוריקמי- סופר פסיכודאלי לחלוטין (יפני), וגם אני מאמינה שהוא כאדם, אגואיסט מוחלט (על בסיס קריאה של הסצנות סקס ב'דרומית לגבול מערבית לשמש'). קורות הציפור המכנית פשוט הזוי, נחמד לקריאה, אבל לא הכרחי.
* רומן רוסי- ספר מעולה! בייחוד לאנשים שגדלו באוירה של המושב והקיבוץ.
* נער החידות ממומביי- כבר הגבתי באשכול על סרטים שהסרט פשוט זוועה, והקשר בינו לבין הספר החמוד עם אותו השם, הינו מקרי בהחלט!
אני אפסיק לחפור ורק אציין בקשר ל"קללה" אני מתביישת כשאין לי ספר לקרוא. לרוב יש לי מספר ספרים בתור לקריאה, אבל תרבות הצריכה של אמא שלי אחראית לזה.
כרגע קוראת (עמ' 20 זה נחשב?)- Atlas shrugged של ayn rand (מרד הנפילים בעברית)
המלצות:
* שוגון של ג'יימס קלאוול, ספר מעולה על יפן בתקופת ימי הביניים. למעשה לסופר הנ"ל ישנה סדרת ספרים שנקראת הסאגה האסייתית שאמנם אין קשר בין העלילות אבל אפשר להרגיש את זיקה בין הספרים. הזמנתי את הספר שלישי בסדרה- gai-jin שלא הצלחתי לגלות אם תרגמו אותו לעברית אז הזמנתי באנגלית מ amazon, מחכה שיגיע (אגב, חבילות מעל 50$ מחוייבות במכס. ככה זה עובד).
* גבריאל גרסיה מרקס, גם אהבה בימי כולרה, וגם מאה שנים של בדידות, ספרים מצוינים שנורא נהנתי לקרוא ומומלצים בחום, קלאסיקות.
* ז'וזה סאראמאגו, עוד סופר מעולה שכל הספרים שלו שקראתי היו טובים. קשה מאוד להתחיל בגלל סגנון כתיבה מאוד יחודי שדורש המון תשומת לב בזמן הקריאה, אבל אחרי שמתרגלים תמיד כייף אחרי הפסקה לספרים אחרים לחזור לקרוא ספרים שלו.
דעות:
* מוריקמי- סופר פסיכודאלי לחלוטין (יפני), וגם אני מאמינה שהוא כאדם, אגואיסט מוחלט (על בסיס קריאה של הסצנות סקס ב'דרומית לגבול מערבית לשמש'). קורות הציפור המכנית פשוט הזוי, נחמד לקריאה, אבל לא הכרחי.
* רומן רוסי- ספר מעולה! בייחוד לאנשים שגדלו באוירה של המושב והקיבוץ.
* נער החידות ממומביי- כבר הגבתי באשכול על סרטים שהסרט פשוט זוועה, והקשר בינו לבין הספר החמוד עם אותו השם, הינו מקרי בהחלט!
אני אפסיק לחפור ורק אציין בקשר ל"קללה" אני מתביישת כשאין לי ספר לקרוא. לרוב יש לי מספר ספרים בתור לקריאה, אבל תרבות הצריכה של אמא שלי אחראית לזה.
כרגע קוראת (עמ' 20 זה נחשב?)- Atlas shrugged של ayn rand (מרד הנפילים בעברית)
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"