אשכול מונדיאל - דרום אפריקה 2010
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Re: אשכול מונדיאל - דרום אפריקה 2010
שני גולים מאוד יפים במחצית השנייה, ארגנטינה ממש לא הרשימה אותי, הם בקושי עברו את החצי רוב המחצית.
מילה לגבי מסי. ראיתי כמה משחקים של ברצלונה, שם הוא נראה תמיד במקום הנכוןו בזמן הנכון. עם ארגנטינה הוא פשוט נראה תקוע ואינדיבידואליסט. שתי אפשרויות: או שהוא חייב את נבחרת ספרד לידו כדי להצליח, או שמארדונה פשוט לא יודע להשתמש בו טקטית. לי נראה שהאפשרות השנייה יותר ריאלית. אני לא ממש תופס מראדונה מאמן גדול. הוא יכל לנהל את מסי והמחצית השנייה הרבה יותר טוב.
מילה לגבי מסי. ראיתי כמה משחקים של ברצלונה, שם הוא נראה תמיד במקום הנכוןו בזמן הנכון. עם ארגנטינה הוא פשוט נראה תקוע ואינדיבידואליסט. שתי אפשרויות: או שהוא חייב את נבחרת ספרד לידו כדי להצליח, או שמארדונה פשוט לא יודע להשתמש בו טקטית. לי נראה שהאפשרות השנייה יותר ריאלית. אני לא ממש תופס מראדונה מאמן גדול. הוא יכל לנהל את מסי והמחצית השנייה הרבה יותר טוב.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- MrReD
- שגריר האופת'
מסי היה הרבה יותר טוב בשלושת המשחקים הקודמים, ממש היה פליימייקר מעולה. אני מאוד מקווה שמול גרמניה הוא כבר יתפוצץ.
חוץ מזה, איזה גול של טבז יא ראבקקקקק!
חוץ מזה, איזה גול של טבז יא ראבקקקקק!
-
- דרימיסט מתחיל
אנגליה - גרמניה היה המשחק הכי טוב של המונדיאל הזה עד כה. גרמניה נבחרת מעולה ואיזה כיף לראות את האנגלים עפים.
רבע הגמר הולך להיות חלומי של שתי הנבחרות הטובות ביותר בעולם כרגע לדעתי. זה יהיה שחזור של הזיכרון הראשון שיש לי מכדורגל, של הגמר מ1990, אז מראדונה בכה (ואני בכיתי איתו).
זאת ההזדמנות לתקן...
אגב, השיפוט ממשיך להיות גרוע, מה יהיה?
רבע הגמר הולך להיות חלומי של שתי הנבחרות הטובות ביותר בעולם כרגע לדעתי. זה יהיה שחזור של הזיכרון הראשון שיש לי מכדורגל, של הגמר מ1990, אז מראדונה בכה (ואני בכיתי איתו).
זאת ההזדמנות לתקן...
אגב, השיפוט ממשיך להיות גרוע, מה יהיה?
Madness is like gravity, all it takes is a little push
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
כל המונדיאל הזה השיפוט הוא שערורייתי, גרוע עם המון טעויות!!! פשוט מעצבן!

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לצערי לא ראיתי את המשחק של ארגנטינה כי הייתי בהופעה של אורפנד לנד, אז אני אתפוס תקציר מורחב היום. כמה חבל שגרמניה וארגנטינה נפגשות ברבע הגמר, זה צריך להיות הגמר של המונדיאל. ההגנה של גרמניה היא נקודת התורפה וכשחושבים על ההתקפה הקטלנית של ארגנטינה, הארגנטינאים באים כפייבוריטים. מוזר מאד שמסי לא בא לידי ביטוי במונדיאל הזה, אולי זה בגלל שאחרים מבקיעים או שבאמת הוא לא מנוצל טוב בנבחרת. מראדונה ממש לא מאמן גדול, הוא בקושי רב עלה למונדיאל הזה כשהוא עושה רכבת של שחקנים במהלך המוקדמות, ושתבינו שזאת הייתה בושה גדולה אם נבחרת כמו ארגנטינה לא הייתה עולה.
חנן אני זוכר את החשבון שלנו עם הארגנטינאים ממונדיאל 86 כשהפסדנו לארגנטינה בגמר, אחרי זה ב-90 ניצחנו בפנדל של אנדי
ברמה, והפגישה האחרונה שלנו עם הארגנטינאים הייתה במונדיאל הקודם כאשר ניצחנו אותם בפנדלים עם משחק ענק של יינס להמן.
לגבי השיפוט, כל עוד פיפ"א ימשיך להיות ארגון מושחתת שמנוהל בצורה ארכאית, כך ייראה גם פני השיפוט בכדורגל. אין מנוס משימוש בוידאו או לכל הפחות בשופטים מאחורי השער כמו שעשו השנה בליגה האירופית באופ"א.
חנן אני זוכר את החשבון שלנו עם הארגנטינאים ממונדיאל 86 כשהפסדנו לארגנטינה בגמר, אחרי זה ב-90 ניצחנו בפנדל של אנדי
ברמה, והפגישה האחרונה שלנו עם הארגנטינאים הייתה במונדיאל הקודם כאשר ניצחנו אותם בפנדלים עם משחק ענק של יינס להמן.
לגבי השיפוט, כל עוד פיפ"א ימשיך להיות ארגון מושחתת שמנוהל בצורה ארכאית, כך ייראה גם פני השיפוט בכדורגל. אין מנוס משימוש בוידאו או לכל הפחות בשופטים מאחורי השער כמו שעשו השנה בליגה האירופית באופ"א.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
מראדונה עושה בידיוק מה שמצופה ממאמן של נבחרת גדולה במונדיאל הזה - מאחד את השחקנים סביב האהבה למדינה (בניגוד לצרפת, אנגליה, איטליה) ונותן לכוכבים שלו לשחק בצורה יחסית חופשית (בניגוד לצרפת, אנגליה, איטליה, ברזיל). אין מקום להרבה טקטיקה במונדיאל, כי השחקנים לא מכירים אחד את השני. מה שמנצח מונדיאל זה לשחק ביחד ולהביא מחוייבות למגרש. כך או כך - ליפי, קאפלו, קרלוס אלברטו פאריירה, מורטן אולסן, פול לה-גוון, לארס לאגרבק, אוטו רהאגל, אריקסון, היצפלד (איזה גאון הוא הא טל? איך הוא הוציא את התיקו הזה מהונדורס
) - מאמנים עם הרבה יותר קבלות ממנו. תזכירו לי איפה הם?
בנושא מסי - תגידו, אתם גם רואים את המשחקים או רק שומעים את שלמה שרף מגרגר לו בהנאה על זה שמסי לא שם חמישייה כל משחק? מה לעשות שיוון ומכסיקו זה לא ויאדוליד וארסנל? הקבוצות באות לרצוח את מסי במונדיאל הזה, זה נראה כאילו הן מחפשות לעצור אותו במקום לעצור את ארגנטינה מלהבקיע. עד עכשיו השחקן מס' 1 בעולם ממשיך לעשות את מה שמצופה ממנו - להפוך את השחקנים שלידו לטובים יותר (אתם יכולים לקחת כדוגמא שלילית את רונאלדו, שגם אותו הורגים, אבל הוא בניגוד למסי לא מוסר).
לגבי השיפוט, אני נוטה לא להכניס את הטעות בשער של טבז לכל הקנונייה הפוליטית בפיפ"א. רוזטי הוא אולי השופט הטוב בעולם כיום, ששפט את גמר היורו ב-2008, ושפט אותו מעולה. גם לו מותר לטעות. אם שמים שופט בלי קבלות במונדיאל בגלל שרוצים להביא פסיפס רחב של שופטים ממדינות שונות - כאן שלא יתפלאו אם יש טעויות קשות.

בנושא מסי - תגידו, אתם גם רואים את המשחקים או רק שומעים את שלמה שרף מגרגר לו בהנאה על זה שמסי לא שם חמישייה כל משחק? מה לעשות שיוון ומכסיקו זה לא ויאדוליד וארסנל? הקבוצות באות לרצוח את מסי במונדיאל הזה, זה נראה כאילו הן מחפשות לעצור אותו במקום לעצור את ארגנטינה מלהבקיע. עד עכשיו השחקן מס' 1 בעולם ממשיך לעשות את מה שמצופה ממנו - להפוך את השחקנים שלידו לטובים יותר (אתם יכולים לקחת כדוגמא שלילית את רונאלדו, שגם אותו הורגים, אבל הוא בניגוד למסי לא מוסר).
לגבי השיפוט, אני נוטה לא להכניס את הטעות בשער של טבז לכל הקנונייה הפוליטית בפיפ"א. רוזטי הוא אולי השופט הטוב בעולם כיום, ששפט את גמר היורו ב-2008, ושפט אותו מעולה. גם לו מותר לטעות. אם שמים שופט בלי קבלות במונדיאל בגלל שרוצים להביא פסיפס רחב של שופטים ממדינות שונות - כאן שלא יתפלאו אם יש טעויות קשות.

"The bigger the lie, the more they believe"
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כמה שטויות.
זה שמראדונה מחבק ומנשק את השחקנים שלו ומגביר בהם את האהבה זה יפה וחשוב, אבל שרק זה מה שצריך כדי לזכות.... תסתכל על המונדיאלים הקודמים והמאמנים שזכו או הגיעו לגמר... ממש חבורת ילדי פרחים שחיבקו וחירמנו את השחקנים.... נו באמת.
לגבי מסי, פשוט תשווה אותו בבארסה ובארגנטינה, בבארסה הוא משחק נגד קבוצות קצת יותר גדולות ופיזיות מניגריה ומקסיקו והוא פורח שם. יש לו שיתוף פעולה מעולה עם החברים שלו. בארגנטינה את עצמו הוא לא הופך ליותר טוב שלא לדבר על האחרים. יכול להיות שמשחק הבא הוא ייתן חמישייה אבל זה לא אומר שעד עכשיו הוא ניצל רבע מהיכולת שלו.
בכיינים
זה שמראדונה מחבק ומנשק את השחקנים שלו ומגביר בהם את האהבה זה יפה וחשוב, אבל שרק זה מה שצריך כדי לזכות.... תסתכל על המונדיאלים הקודמים והמאמנים שזכו או הגיעו לגמר... ממש חבורת ילדי פרחים שחיבקו וחירמנו את השחקנים.... נו באמת.
לגבי מסי, פשוט תשווה אותו בבארסה ובארגנטינה, בבארסה הוא משחק נגד קבוצות קצת יותר גדולות ופיזיות מניגריה ומקסיקו והוא פורח שם. יש לו שיתוף פעולה מעולה עם החברים שלו. בארגנטינה את עצמו הוא לא הופך ליותר טוב שלא לדבר על האחרים. יכול להיות שמשחק הבא הוא ייתן חמישייה אבל זה לא אומר שעד עכשיו הוא ניצל רבע מהיכולת שלו.
בכיינים
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אכן רן, היצפלד גאון לקח את ליגת האלופות עם בורוסיה דורטמונד האגדית ועם באיירן ובכלל טקטיקן מעולה. מה בדיוק מראדונה עשה בתור מאמן? שום דבר ולכן יש לו את ההילה שלו כשחקן ותו לא, מזלו שיש לו כזה חלק התקפי בנבחרת, אחרת הנרקומן היה עף הביתה מזמן.
נראה לי פה אגב שמישהו שינה את הבחירה שלו בסקר של האשכול, לא אני כמובן, פשוט ראיתי שהתוצאות קצת השתנו
נראה לי פה אגב שמישהו שינה את הבחירה שלו בסקר של האשכול, לא אני כמובן, פשוט ראיתי שהתוצאות קצת השתנו

- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
גם מה שאתה אומר זה שטויות (הנה גם אני יכול).DivineComedy כתב:כמה שטויות.
בכיינים
שיש לך סגל השני בטיבו במונדיאל (שני רק לספרד לטעמי), אתה לא צריך לתכנן הרבה דברים. הרי ליפי לא לקח את הקבוצה הכי איכותית ב-2006 והביא לה את הגביע, הוא פשוט לימד אותם להגן בצורה מושלמת. וגם לא אמה ז'אקה ב-98, שמה שהביא לו גביע זה "הרוח". החוכמה היא לגרום לשחקנים, שגם ככה טובים, להוציא מעצמם את המקסימום. אפשר לעשות את זה בהרבה דרכים, לדעתי הפן המנטלי (במונדיאל לפחות) הוא החשוב ביותר. ברזיל ב-2006 (ללא ספק הפייבוריטית הכי גדולה שאני ראיתי בטורניר גדול) עפה בגלל טקטיקה? גרמניה הפסידה לבולגריה ב-94 בגלל שהמאמן של הבולגרים היה מנוסה יותר? לדעתי הקבוצות שמולן רצו יותר בין היתר כי המאמן שלהם דחף אותן לכך - ואת זה לא מלמדים בקורס הפרו של פיפ"א.
מראדונה הוא לא מאמן עם הרבה ידע באימון, נכון, אבל במונדיאל מאמן עם ידע וניסיון באימון זה לא מתכון בטוח להצלחה. אני דווקא אוהב את הניסוי הזה. אתה כנראה שונא את מראדונה האדם, אז זה לא ממש משנה מה שאני אגיד.
לגבי מסי, אני חושב שהוא יכול למסור יותר, וברור שהוא כופה את עצמו על המשחק לפעמים. אבל תשומת הלב שההגנות נותנות לו במונדיאל הזה (ולא, בספרד הוא לא מקבל דאבל-אפ על כל נגיעה בכדור, כי יש את צ'אבי, אינייסטה וכאלה שהם לא פחות מסוכנים) משתקת אותו.
טל, היצפלד באמת היה גאון לפני 10-15 שנה, כנראה שמשהו השתנה.

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
היום אני רוצה הולנד - צ'ילה. ואז תהיה לי באמת בעייה את מי לאהוד ברבע גמר. אבל כרגיל מה שאני רוצה בדרך כלל לא קורה 

-
- בריל!
השמינית גמר בהחלט מצליחה לתת את הכדורגל שרציתי לראות מאז תחילת המונדיאל.
רוב הקבוצות האירופיות המכוערות נפלו, ועכשיו רואים משחקים מצויינים, והשערים באים איתם!
גרמניה- אנגליה- אחד ה- משחקים! תענוג של כדורגל של גרמניה, מול התעלות רגעית של האנגלים, שנעצרה על ידי טעות שיפוט מביכה (שוב). מה שכן במונדיאל הזה כולם נפגעים מהשיפוט, בלי שום אפליה
ארגנטינה- הצליחה לשבור את מקסימו מהר מדי לטעמי. מקסיקו לא יכלו להתקפה של ארגנטינה, אבל לדעתי המשחק הזה יכל להיגמר גם 3:3 בקלות אם המקסיקנים היו מאמינים. ההגנה של ארגנטינה לא מספיק טובה כרגע כדי לעבור את ההתקפה הקטלנית של גרמניה.
נחזיק אצבעות להולנד היום, ולברזיל או צילה שמציגה כדורגל משובח.
רוב הקבוצות האירופיות המכוערות נפלו, ועכשיו רואים משחקים מצויינים, והשערים באים איתם!
גרמניה- אנגליה- אחד ה- משחקים! תענוג של כדורגל של גרמניה, מול התעלות רגעית של האנגלים, שנעצרה על ידי טעות שיפוט מביכה (שוב). מה שכן במונדיאל הזה כולם נפגעים מהשיפוט, בלי שום אפליה

ארגנטינה- הצליחה לשבור את מקסימו מהר מדי לטעמי. מקסיקו לא יכלו להתקפה של ארגנטינה, אבל לדעתי המשחק הזה יכל להיגמר גם 3:3 בקלות אם המקסיקנים היו מאמינים. ההגנה של ארגנטינה לא מספיק טובה כרגע כדי לעבור את ההתקפה הקטלנית של גרמניה.
נחזיק אצבעות להולנד היום, ולברזיל או צילה שמציגה כדורגל משובח.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
מצאתי את האדם הראוי לשחק את מייקל סקוט בגירסא הישראלית ל"המשרד":
http://www.nrg.co.il/online/45/ART2/125 ... 5&tmp=4844
האיש בפער עצום מהמציאות.
http://www.nrg.co.il/online/45/ART2/125 ... 5&tmp=4844
האיש בפער עצום מהמציאות.

- MrReD
- שגריר האופת'
טוב ללא ספק הנבחרת הכי טובה במונדיאל היא ברזיל, יודעת לעקוץ שאין דברים כאלה. הקטע הוא שהם אף פעם לא עוברים את ההילוך הראשון, שזה הדבר היחידי שעלול לנשוך אותם מאחורה.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
אחרי ה- 2:0 כל צ'ילה נשארו למעלה אבל כל הברזילאים נשארו למטה... זה היה יכול להיגמר הרבה יותר מ- 3:0.
הצי'ליאנים שיחקו ממש יפה!
עריכה: איזה כיף שכבר לא שומעים את שלמה שרף!!!
הצי'ליאנים שיחקו ממש יפה!
עריכה: איזה כיף שכבר לא שומעים את שלמה שרף!!!
נערך לאחרונה על ידי ilai fields #7 ב ב' יוני 28, 2010 8:33 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.

- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
ברזיל - גרמניה בגמר.
מזל שאוליבר קאן פרש....
מזל שאוליבר קאן פרש....

- ויקי לוי
- דרימיסטית שרופה
אני לא כזה מבינה ולא כי אני אישה...אבל לדעתי ארגנטינה
לוקחת ובגדול..

- המפוחלץ הנוצץ
- דרימיסט שרוף
קשה לדעת גם גרמניה חזקים ויציבים את ספרד לא ראיתי אבל הבנתי לפי מה שהם עשו שיש אליהם פורטוגל גם מסוכנים וברזיל פשוט מכונה משומנת. הלוואי שארגנטינה יקחו הגיע הזמן אחרי כך כך הרבה שנים.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
עוד חזון למועד, קודם כל אנחנו צריכים לעבור את הנרקומן ביום שבת.Mars Volter כתב:ברזיל - גרמניה בגמר.
מזל שאוליבר קאן פרש....
-
- בריל!
איזה יום משעמם של משחקים היה אתמול!
פאראגוואי ויפן הרגו את החשק לחיות עם הכדורגל המשמים שלהם!
ספרד שוב משחקת בהליכה וניצלת משער ענק של וויה כרגיל! עצוב לראות נבחרת אדירה כמו ספרד נראית כמו צל של קבוצה, משחקת אחורה במקום קדימה, מעבירה את הזמן במסירות מטופשות שאין להם שום תכלית מלבד לייאש את הקבוצה שנייה ואת הקהל שצופה במשחק! גועל נפש של כדורגל, מאמן עלוב שלא מסוגל להוציא מהשחקנים שלו חצי מהיכולת האמיתית שלהם, או אפילו לשחק בהילוך קצת יותר מהיר!
מישהו יכול להסביר לי למה צ'אבי אלונסו משחק? למה פרננדו טורס משחק? למה סרחיו ראמוס משחק? אתמול גם את אינייסטה היה צריך לגרש מהמשחק מרוב שהוא הלך על המגרש. איפה פברגאס? איפה פדרו שכבש בלי הכרה בברצלונה? למה יורנטה נכנס רק כמחליף לשחקן שלא פוגע מתחילת המונדיאל? איזה מאמן טמבל!
פאראגוואי ויפן הרגו את החשק לחיות עם הכדורגל המשמים שלהם!
ספרד שוב משחקת בהליכה וניצלת משער ענק של וויה כרגיל! עצוב לראות נבחרת אדירה כמו ספרד נראית כמו צל של קבוצה, משחקת אחורה במקום קדימה, מעבירה את הזמן במסירות מטופשות שאין להם שום תכלית מלבד לייאש את הקבוצה שנייה ואת הקהל שצופה במשחק! גועל נפש של כדורגל, מאמן עלוב שלא מסוגל להוציא מהשחקנים שלו חצי מהיכולת האמיתית שלהם, או אפילו לשחק בהילוך קצת יותר מהיר!
מישהו יכול להסביר לי למה צ'אבי אלונסו משחק? למה פרננדו טורס משחק? למה סרחיו ראמוס משחק? אתמול גם את אינייסטה היה צריך לגרש מהמשחק מרוב שהוא הלך על המגרש. איפה פברגאס? איפה פדרו שכבש בלי הכרה בברצלונה? למה יורנטה נכנס רק כמחליף לשחקן שלא פוגע מתחילת המונדיאל? איזה מאמן טמבל!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
מי אתה רוצה שיחליף את ראמוס? ארבלואה?