אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי liordavidlior »

אני חושב שהוא צודק וטועה. אני אישית לא ממש איש העולם הגדול ולא מכיר את אירופה ממקור ראשון, אבל אגיד על מה שראיתי.
אני בארה"ב כבר חצי שנה כמעט; וכן, אני יודע, זו ממש לא אירופה. אבל בכל זאת ההבדלים שראיתי בין ישראלים לאמריקאים הם לטובה ולרעה: אמריקאים הם עם מנומס באופן יוצא דופן. בכל מקום תודה, סליחה, בבקשה, אני מעריך את זה, הרבה יותר מסבירי פנים, חייכנים ונחמדים בכללי. הלוואי והיינו כאלה. אנחנו כל הזמן חשדנים, מנסים לראות אם לא עובדים עלינו (תכל'ס כי זה המצב), וולגרים. האווילות היא גאווה ומי שמדבר קצת גבוה ישר חוטף כאפה (מטאפורית יענו). התרבות היא תת-תרבות, תמיד ניתנת עדיפות לנאה, לאסטטי ולרדוד מאשר לעמוק והמורכב.
דבר קטן שאני כן יכול לומר לטובתינו הוא שכל החנופה והאינפוף פה הם מהשפה ולחוץ. אנשים מנומסים מכח רובוטי. אין פה אמת וכנות ואתה באמת לא יכול לדעת את האיש שמולך כי הוא מסתתר מאחורי יותר מדי גינונים. שימו לב שהעמים הנאורים ביותר הם העמים שהביאו את החורבנים הגדולים ביותר. תראו אירופאים שמשתכרים ותבינו אילו אנשים הם מבפנים. "נכנס יין יצא סוד" הוא לא סתם משפט - האדם מתגלה במלוא כיעורו כאשר הגבולות נפרצים. כמובן שאני מכליל; יש הרבה לכאן ולכאן אבל אני מקווה שהעיקרון הוא ברור. בארץ עם שפם כמו שלנו, הצבר הקוצני הוא מי שהוא. הוא יאמר מה שהוא חושב והוא לא יסתתר מאחורי נימוסים מזויפים כי אין לו.
למרות זאת, אני חושב שיש לנו עוד דרך ארוכה לעבור ושינוי מהותי לצלוח. אני מקווה שנתחיל ללכת לעבר זה לפחות. אפשר להיות נעים-הליכות ועם זאת כנה, נוח ואיש טוב.

אני בכל אופן, אוהב את הארץ שלנו ואת העם היושב בה אהבת-נפש של ממש. הסיבה שהדברים האלה כ"כ מציקים לי ובוערים בי היא שאכפת לי באמת ובתמים מהעם והארץ. אני לעולם לא הייתי עוזב את הארץ ומשתקע במקום אחר. לעולם. אני מעדיף לשנות ב4 אמותי, ולנסות להקרין לחוץ כמה שאפשר, כי אני ממש לא שם זין על אירופה. וכן, אני מרגיש חלק ממכלול, מדבר יותר גדול ולא אינדבידואל שמחפש את טובתו הפרטית בלבד. אחרת באמת לא היה לי מה לחפש פה.

וואי, ממש כתבתי פה בסיעור-מוחין ואני מקווה שזה לא כתוב ביותר מדי סבתוחה...
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

נראה לי שמעולם לא הסכמתי יותר עם הודעה. :geek:
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

MrReD כתב:אני מסכים עם האיש הזה ברמות שאני לא יכול לתאר.
אולי הסיבה היחידה למה הייתי עוזב את הארץ היא בגלל חוסר התרבות פה. אנשים לא יעשו שום דבר אלא אם כן הוא יועיל להם, פשוט לא קיים פה המושג "עזרה לאחר" ודברים כאלה מעצבנים אותי בכאלה רמות.
אם לא יתחילו לפתח פה קצת תרבות, קצת שכל וקצת נימוסים, לא נצטרך אויבים שישמידו אותנו, כבר נהרס לבד.

לא תהיה פה תרבות בעתיד כמו שהרבה דברים לא יתקיימו פה - הבריאות בקריסה, מערכת החינוך בקריסה, הכלכלה על הפנים, הפערים בין עשירים לעניים רק מתרחבים, המצב הבטחוני ימשיך להידרדר.
אני אישית לא ממש איש העולם הגדול ולא מכיר את אירופה ממקור ראשון, אבל אגיד על מה שראיתי.
אני בארה"ב כבר חצי שנה כמעט; וכן, אני יודע, זו ממש לא אירופה. אבל בכל זאת ההבדלים שראיתי בין ישראלים לאמריקאים הם לטובה ולרעה: אמריקאים הם עם מנומס באופן יוצא דופן. בכל מקום תודה, סליחה, בבקשה, אני מעריך את זה, הרבה יותר מסבירי פנים, חייכנים ונחמדים בכללי. הלוואי והיינו כאלה. אנחנו כל הזמן חשדנים, מנסים לראות אם לא עובדים עלינו (תכל'ס כי זה המצב), וולגרים. האווילות היא גאווה ומי שמדבר קצת גבוה ישר חוטף כאפה (מטאפורית יענו). התרבות היא תת-תרבות, תמיד ניתנת עדיפות לנאה, לאסטטי ולרדוד מאשר לעמוק והמורכב.
דבר קטן שאני כן יכול לומר לטובתינו הוא שכל החנופה והאינפוף פה הם מהשפה ולחוץ. אנשים מנומסים מכח רובוטי. אין פה אמת וכנות ואתה באמת לא יכול לדעת את האיש שמולך כי הוא מסתתר מאחורי יותר מדי גינונים. שימו לב שהעמים הנאורים ביותר הם העמים שהביאו את החורבנים הגדולים ביותר. תראו אירופאים שמשתכרים ותבינו אילו אנשים הם מבפנים. "נכנס יין יצא סוד" הוא לא סתם משפט - האדם מתגלה במלוא כיעורו כאשר הגבולות נפרצים. כמובן שאני מכליל; יש הרבה לכאן ולכאן אבל אני מקווה שהעיקרון הוא ברור. בארץ עם שפם כמו שלנו, הצבר הקוצני הוא מי שהוא. הוא יאמר מה שהוא חושב והוא לא יסתתר מאחורי נימוסים מזויפים כי אין לו.
למרות זאת, אני חושב שיש לנו עוד דרך ארוכה לעבור ושינוי מהותי לצלוח. אני מקווה שנתחיל ללכת לעבר זה לפחות. אפשר להיות נעים-הליכות ועם זאת כנה, נוח ואיש טוב.

אני בכל אופן, אוהב את הארץ שלנו ואת העם היושב בה אהבת-נפש של ממש. הסיבה שהדברים האלה כ"כ מציקים לי ובוערים בי היא שאכפת לי באמת ובתמים מהעם והארץ. אני לעולם לא הייתי עוזב את הארץ ומשתקע במקום אחר. לעולם. אני מעדיף לשנות ב4 אמותי, ולנסות להקרין לחוץ כמה שאפשר, כי אני ממש לא שם זין על אירופה. וכן, אני מרגיש חלק ממכלול, מדבר יותר גדול ולא אינדבידואל שמחפש את טובתו הפרטית בלבד. אחרת באמת לא היה לי מה לחפש פה.
תרשה לי לענות לך כי בכל זאת ביליתי שנתיים מהחיים שלי באירופה. ארה"ב היא לא אירופה והיא דווקא יותר דומה לישראל, כי אנחנו מנסים להעתיק מהם כל דבר ולא פלא שגם מידרדרים תרבותית כמוהם, לא פלא שגם פה וגם שם הנוער ריקני ברמות. פעם כשאני הייתי צעיר היה לאנשים מנוי בספרייה, כל שבוע היית הולך ומשאיל ספרים ומעשיר את הידע, היום זה קיים? מה פתאום, היום הנוער מדבר כל היום באייסיקיו ובמסנג'ר. פעם היו תוכניות נורמליות פה בטלויזיה, היום הכל מבוסס על SMS וריאליטי. זה לא חוכמה להיות יותר מנומס מישראלי, כי הישראלים בסופו של דבר הם ברברים בהתנהגות שלהם ואתה רואה את זה על הכביש, בתור בסופרמרקט וכמעט בכל מקום, אין תרבות דיון, כל אחד חושב שהוא הבעל בית , אין סובלנות, והמון אלימות מילולית וגם פיזית. לצערי הרב, מכל שנותיי במדינה, הבנתי כבר מזמן שלא יהיה פה שינוי, אלא המצב רק יילך וידרדר. לילדים שלי מגיע עתיד יותר טוב והוא יהיה באירופה ולא פה.

נ.ב:
שים לב לגבי עצמך, אתה אחרי צבא כמדומני ואיפה נסעת לעבוד ולהרוויח כסף "שחור"? בארה"ב. למה? כי בישראל בחיים לא הייתי מרוויח מה שאתה יכול להרוויח שם. מדינה שלא דואגת לעתיד צעיריה, סופו של דבר שתישאר ללא עתיד (זה כבר מתקשר לנושא ההשכלה הגבוהה שמוזנח מאד במדינה, אבל נדבר על זה בפעם אחרת :D ).
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ליאור, אני מסכים איתך ולא מסכים איתך. מסכים עם הרדידות האמריקאית ועם זה שהם מאוד מנומסים אבל לפעמים לא באמת. ההבדל בין הבריטים לאמריקאים הוא שהבריטים הם אותו דבר בנימוס ונחמדות רק בלי הזיוף.
אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל זה הגיע למצב שאני מעדיף את הנימוס הריקני מאשר את הברבריות הישראלית. אתן לך דוגמה מאתמול. נסעתי לעשות טסט לרכב של דנה (אישתי היקרה), נעמדתי בתור, ויצאתי למשרד 10 מטר משם כדי לשלם, הרכב שלפני התקדם קצת, ולא הספקתי להגיד רובינסון קרוזו הוא אידיוט וכבר שתי רכבים נדחפו לפני (בלי שיהיה להם בכלל מקום להידחף!!!). בארה"ב (שלא לדבר אירופה) זה בחיים לא היה קורה ואני שואל אותך: זה באמת מעניין אותי אם זה לא היה קורה בגלל שאלה שמאחוריי מנומסים ומזוייפים?? היה באמת איכפת לי אם הם רדודים??? פאק איט! מה שמעניין אותי זה שהם לא ידחפו כמו חיות!
עם כל זה אני יכול להגיד שאני ממש לא אוהב את תרבות הרדידות האמריקאית ואני לא חושב שאני צריך לפרט. ואני גם לא אומר שלחיות בארה"ב זה פסגת השאיפות שלי. כבר היום אני יכול להגיד שכנראה הייתי מעדיף את אירופה או/ו אוסטרליה. אבל האם זה יותר טוב מפה?? אני לא חושב שיש פה שאלה בכלל.
ועוד נקודה שאני אתיחס אליה: כתבת "למרות זאת, אני חושב שיש לנו עוד דרך ארוכה לעבור ושינוי מהותי לצלוח. אני מקווה שנתחיל ללכת לעבר זה לפחות. אפשר להיות נעים-הליכות ועם זאת כנה, נוח ואיש טוב."
תגיד לי איזה סימנים אתה רואה שאנחנו מתחילים ללכת לכיוון הזה? כי אני רואה בדיוק להיפך. היום אגב אני בדיוק 19 שנים בארץ (מזל טוב לי!) ואני יכול להגיד שמה שאני רואה לפחות ב10 שנים האחרונות זו הידרדות. ואין לי שום סיבה להיות אופטימי. לך יש?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אין שום סימנים של אופטימיות, נהפוך הוא, רק פסימיות. מי שיש לו את האופציה לעוף מפה, צריך לעשות את זה כמה שיותר מהר. נקנח בציטוט נפלא של בני ציפר:
ישראל היא מקום של פראים, שמתלבשים כמו אירופאים ונראים מבחוץ כמו אירופאים אבל חסר להם הדבר המרכזי שעושה אנשי תרבות לכאלה. הדבר הזה הוא הסבלנות לדברים שאין בהם תועלת מיידית, כמו פילוסופיה, כמו ספרות, כמו תרבות גבוהה...ולשם כך צריך שצעירים יעזבו את הארץ לא בשביל לדפוק את הראש בהודו, אלא כדי ללמוד ולקנות דעת ותרבות במקומות מאתגרים באמת מבחינה אינטלקטואלית.
נ.ב:
ניר, מזל טוב, מאחל לך שבשנה הבאה בתאריך הזה, תשתה איתי בירות בלונדון או במקום אחר באירופה :cheers:
liordavidlior
דרימיסט-על

לניר,
אני מסכים איתך שלחיות בארה"ב / אירופה / אוסטרליה הרבה יותר טוב מפה ואני גם יכול להביא דוגמאות עד מחר למה. כתבתי את זה בהודעה הראשונה. הדוגמא שהבאת מצוינת, אני מבין את הכעס שלך ואני מזדהה עם זה לחלוטין. ישראלים ברברים לעיתים ווולגרים. ולא, לא ראיתי סימנים שאנחנו מתחילים ללכת בכיוון הזה, בגלל זה כתבתי שאני מקווה שנתחיל ללכת בכיוון הזה.

לטל,
אני מסכים איתך בהשקפה על התרבות בישראל ועל הנוער הירוד (למרות שבאמריקה יותר גרוע, אבל לא חשוב). זה חלק ממכלול החרא שיש במדינה. פוליטיקאים מושחתים, חינוך בקאנטים, תת-תרבות, וולגריות, ברבריות, גזענות, נוכלות, מלחמה.
אתה צודק שנית שאמרת שנסעתי להרוויח כסף שחור בארה"ב כי לעולם לא הייתי מצליח להרוויח כך בארץ. וזה באמת חורה לי.

כך או כך,מדינת היהודים בשבילי היא המקום היחיד לגור, לחיות, להשתקע, לתקוע יתד. בכל מקום אחר, גן-עדן ככל שיהיה, אני ארגיש תלוש, מנותק, לא קשור. כי זה פשוט לא אני.
בשהותי בארץ הייתי נוהג לטייל הרבה. לקפוץ לאיזה כמה ימים לצפון, למדבר-יהודה, למעיינות ירושלים ולראות ולחוות את הארץ. אני יכול לומר לכם שראיתי אנשים מופלאים, חמים, מסבירי פנים, אינטלגנטים ועם כל זאת ישראלים כמונו. הייתי נוהג ללכת לערבי שירה בציבור עם המון צעירים בגילי והייתי רואה אחווה של ממש, קרבה, ללא ברבריות וולגריות. בשירות שלי פגשתי אנשים שהייתי מוריד בפניהם את הכובע, אנשי מעשה מהדרגה הראשונה ועם זאת עדינים, נאורים, נחבאים אל הכלים. אנשים שבאמת אכפת להם. ישראל היפה נמצאת בינותינו רק שלפעמים טחות עינינו מלראות.

יש הרבה מאוד חרא במדינה. אנחנו נמצאים בתהום מכל כך הרבה בחינות. ואני באמת לא שופט אותכם, אני מדבר רק על עצמי. עדיין אין לי ארץ אחרת:
גם אדמתי בוערת
גם אם התרבות קלוקלת
גם אם ממשלתה מושחתת
גם אם מערכת החינוך קורסת
;)
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בניזרי, תתפטר יא אפס מאופס:
http://news.walla.co.il/?w=/22/1258787

בכל מדינה נורמלית, הפוליטיקאי היה מייד מתפטר, רק פה הפוליטיקאים נצמדים לכסא ולחסינות שיש להם. :puke:

כל מורשעי ש"ס: http://news.walla.co.il/?w=//1258620, כתבה ארוכה יחסית (לא מפתיע).
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

בדיוק אתמול דיברתי על זה עם המורה שלי להיסטוריה..
רבין התפטר מראשות הממשלה בגלל שאשתו הפקידה 100 דולר בחשבון מחו"ל וזה היה אסור..
היום, הח"כ החראות האלה.. מדהים אותי כמה הם יכולים להיות זונות. צריך להיות חוק, שכל חבר כנסת שמורשע בפשע, אסור לו להיות בתפקיד.
אבל ברור שזה לא יקרה במדינה הדפוקה הזאת.. זה מרתיח לי את הדם המניאקים האלה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

liordavidlior כתב:אני בארה"ב כבר חצי שנה כמעט; וכן, אני יודע, זו ממש לא אירופה. אבל בכל זאת ההבדלים שראיתי בין ישראלים לאמריקאים הם לטובה ולרעה: אמריקאים הם עם מנומס באופן יוצא דופן. בכל מקום תודה, סליחה, בבקשה, אני מעריך את זה, הרבה יותר מסבירי פנים, חייכנים ונחמדים בכללי. הלוואי והיינו כאלה. אנחנו כל הזמן חשדנים, מנסים לראות אם לא עובדים עלינו (תכל'ס כי זה המצב), וולגרים. האווילות היא גאווה ומי שמדבר קצת גבוה ישר חוטף כאפה (מטאפורית יענו)
מה שנקרא בפי כולם "לחפור"
אני מעדיף לשנות ב4 אמותי, ולנסות להקרין לחוץ כמה שאפשר, כי אני ממש לא שם זין על אירופה.
זה בדיוק סוג החשיבה (והדיבור) שהכתבה מדברת עליה :haha:
תרשה לי לענות לך כי בכל זאת ביליתי שנתיים מהחיים שלי באירופה. ארה"ב היא לא אירופה והיא דווקא יותר דומה לישראל, כי אנחנו מנסים להעתיק מהם כל דבר ולא פלא שגם מידרדרים תרבותית כמוהם, לא פלא שגם פה וגם שם הנוער ריקני ברמות. פעם כשאני הייתי צעיר היה לאנשים מנוי בספרייה, כל שבוע היית הולך ומשאיל ספרים ומעשיר את הידע, היום זה קיים? מה פתאום, היום הנוער מדבר כל היום באייסיקיו ובמסנג'ר. פעם היו תוכניות נורמליות פה בטלויזיה, היום הכל מבוסס על SMS וריאליטי.
זה פשוט תוצאה של הקדמה הטכנולוגית (בעיקר ה- SMS בטלוויזיה).
זה שאנשים מדברים במחשב כל היום, זו אחת תופעות הלוואי השליליות של הקדמה, ואני מאמין גם שזה קורה בכל העולם (יכול להיות שבאירופה יותר לאט). זה גם מה שווילסון מדבר עליו באלבום האחרון של פורקיופיין, והוא גר בלונדון, אז אני מאמין שזה משהו שהוא ראה בכל העולם (ולפחות באנגליה).
זה לא חוכמה להיות יותר מנומס מישראלי, כי הישראלים בסופו של דבר הם ברברים בהתנהגות שלהם ואתה רואה את זה על הכביש, בתור בסופרמרקט וכמעט בכל מקום, אין תרבות דיון, כל אחד חושב שהוא הבעל בית , אין סובלנות, והמון אלימות מילולית וגם פיזית.
100% נכון, וזה כל כך עצוב
בשהותי בארץ הייתי נוהג לטייל הרבה. לקפוץ לאיזה כמה ימים לצפון, למדבר-יהודה, למעיינות ירושלים ולראות ולחוות את הארץ. אני יכול לומר לכם שראיתי אנשים מופלאים, חמים, מסבירי פנים, אינטלגנטים ועם כל זאת ישראלים כמונו. הייתי נוהג ללכת לערבי שירה בציבור עם המון צעירים בגילי והייתי רואה אחווה של ממש, קרבה, ללא ברבריות וולגריות. בשירות שלי פגשתי אנשים שהייתי מוריד בפניהם את הכובע, אנשי מעשה מהדרגה הראשונה ועם זאת עדינים, נאורים, נחבאים אל הכלים. אנשים שבאמת אכפת להם.
גם אני פגשתי הרבה את האנשים האלה. ואחרי שראיתי איך האנשים במדינה מתנהגים, ואיך בכלל באופן כללי התרבות בארץ, הגעתי למסקנה שהאנשים מהסוג הראשון שציינתי הם המיעוט בארץ.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

יום של שתי חדשות טובות בעמוד הראשי של YNET:

אירוס הארגמן ניצח את יזמי הנדל"ן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527168,00.html

מותר לחנות למכור חמץ בפסח
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527179,00.html

It must be my lucky day
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בהחלט חדשות טובות, במיוחד אלה של החמץ!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527107,00.html

בדרך לאישור: מרכז הלשנת עבירות ארצי

עוד חוק שבתור עובד עם רכב חברה גורם לי להצטער על זה שאני חי בבור שפכים הזה שנקרא מדינת ישראל.

אני חושב שתגובה 50 מסכמת אז זה הכי טוב:

"נשבר הזין מהכלב הזה שמתייחס לעובדי ההי טק כמו לפושעים במקום לתת את הכבודה הראוי למי שמציל את המדינה הזאת מלהפוך רישמית למדינת עולם שלישי. לך תיטפל לבדואים שלוקחים פרוטקשיין, לערבים הישראלים שזורקים אבנים, לחרדים שלוקחים לנו כסף ולא עושים צבא ולערסים בנתניה שדורסים פעוטות ומכסחים את מי שצילם אותם. מדינה מחורבנת שתמיד הכי קל לה להיטפל לאנשים שתורמים במקום לעלוקות"
liordavidlior
דרימיסט-על

טל רודס כתב:בהחלט חדשות טובות, במיוחד אלה של החמץ!
איך אני כבר רואה את החרדים של ירושלים יוצאים למסע פוגרום במסעדות עם החמץ...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

liordavidlior כתב:
טל רודס כתב:בהחלט חדשות טובות, במיוחד אלה של החמץ!
איך אני כבר רואה את החרדים של ירושלים יוצאים למסע פוגרום במסעדות עם החמץ...
שייצאו, מי הם בכלל?! אף אחד לא מכריח אותם לאכול חמץ אז שלא יכריחו אחרים לא לאכול חמץ.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527107,00.html

בדרך לאישור: מרכז הלשנת עבירות ארצי
פעם חשבתי שגלעד ארדן הוא מבין השפויים שיש בליכוד, אבל די מהר הבנתי שמדובר בח"כ שאוהב לעשות הרבה רעש וצלצולים בתקשורת ולהציע הצעות חוק פופוליסטיות. מרכז הלשנות, מזכיר לי אישית דברים ממשטרים אפלים וטוטאליטריים. עוד צעד בהפיכת המדינה למה שאורוול דיבר עליו ב-1984, יחד עם החוק של איסוף נתוני מידע משיחות טלפון של אנשים פרטיים (גם זה אולי חוק של ארדן?).
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

הצעה גרועה... הולכת לגרום לקרע חברתי ובינ-אישי.

והינה עוד משהו... כל-כך נכון...
כלכלה חזקה על יסודות חלשים: http://finance.walla.co.il/?w=//1260538
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

שמעו סיפור שקצת קשור לנושא..פיתחנו אפליקציה בעבודה. כשפותחים אותה יש תמונה של פסל של האל היווני אפולו (כי ככה קוראים לאפליקציה) ומה לעשות, הפסל הוא כמו רוב הפסלים בנושא..עם כל הדברים בחוץ if you know what I mean . אין לכם מושג איזה רעש קם בגלל זה. כמה תלונות הגיעו בגלל: פגיעה ברגשות הדתיים, עבודה זרה, פורנוגרפיה..אה והאחרון היוצא דופן היה "זה לא גדול מספיק".
זה אומנות לעזאזל! אני לא מבין איך הגענו בארץ למצב שבו בכל דבר רואים פורנוגרפיה ועבודה זרה. אם כל העולם יודע להעריך את זה ואנחנו לא, אז רוב הסיכויים שהבעיה היא פה ולא שם.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני נגד תקינות פוליטית. שיילכו לעזאזל.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

כן...אבל בסופו של דבר הפסדנו ומכריחים אותנו להחליף את זה למשהו "יותר צנוע". אה וכמעט שכחתי, מי שהובילה את המאבק נגדנו זה איזה מנהלת בת 100 שהולכת בחצאית מיני! אם כבר, אז זה פוגע ברגשות (וביכולת לתפקד ללא בחילה) של כל מי שעובד איתה.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

ROTFLOL "זה לא גדול מספיק"

והקטע עם המנהל לגמרי נכון.... זה הטרדה מינית
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני חושב, מקווה, שרובנו יודעים על המהומות המתרחשות ברחבי העולם נגד סין והפעולות שלה נגד הטיבטים.
המון הרוגים, אסירת חופש ביטוי, עצמאות וכו'... כל זאת בצל האולימפיאדה הקרובה עלינו. הלפיד האולימפי עושה את דרכו ממש עכשיו. הוא עבר בלונדון עם מחאות גדולות ועכשיו גם בצרפת.

השאלה שאני רוצה לשאול היא: האם כל המהומות הללו הן צביעות או מחאה פוליטית אמיתית ותקינה?
הרי בעיית סין-טיבט היא לא דבר חדש כלל וכלל, ולאף אחד לא מפריע לקנות את שלל המוצרים שסין מייצאת לעולם - וזה אחוז נכבד מאוד של מוצרים. אבל עכשיו פתאום כולם צועקים נגד סין ונגד האולימפיאדה? אז מצד אחד האולימפיאדה היא "דבר גדול" בסין וגם דבר גלובאלי וזה מנוף שאפשר להשתמש בו. מצד שני, אנשים לא רוצים "לפגוע בעצמם" ולהפסיק קניית מוצרים סיניים, דבר שתהיה לו לדעתי השפעה נרחבת הרבה יותר...

אז, צביעות או מחאה, או שניהם? :)
שלח תגובה