[דיון] A Nightmare to Remember

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

Re: [דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי Schwimmer »

Plaschkes כתב:אני לא מודאג, פשוט חבל לי, לאור הדברים האחרונים שפורטנוי אמר, שהלהקה דואגת יותר לתדמית שלהם מול המעריצים הקבועים ונותנת לזה להשפיע על האג'נדה המוזיקלית שלהם, בזמן שבעצם השיר הזה כ"כ כבד ואפל שבת'כלס בשביל רוב המעריצים שבשבילם הגראול היה יוצא Too Much הוא במילא לא בדיוק הנקודה הכי מעניינת באלבום.

לפחות ככה זה נראה. לא? :?
הוא באמת הושפע ממה שהמעריצים המקוריים יחשבו, אישית אם הייתי שומע את השיר פעם ראשונה עם גראולר מהרכב אחר זה היה הקטע הבולט בשיר בשבילי גם אם מדובר ב20 שניות. במקום שמענו קטע שגם אנחנו יכולים ליהנות ממנו, מעריצים שאוהבים גראולים ייהנו ממנו ומעריצים חדשים שבאים מרקע של מטאל ייהנו ממנו עוד יותר.

השיר הזה לא כבד ואפל מספיק לדעתי כדי שאני לפחות לא אוהב אותו, בעיקר אחרי ששמעתי את TOT וSC שלדעתי רוב הקטעים המטאליים שם משתווים אליו או יותר (מבחינת כמה הם כבדים).
אה, ומן הסתם, כולם ציפו לשמוע את TCOT וידענו שזה יהיה השיא של האלבום בעיקר כי מדובר בעוד EPIC מדרים. זה כמו לשמוע את 8V באלבום 8V, או את ITPOE בSC, לא בטוח שהם הכי טובים, אבל הם יקבלו את אור הזרקורים ברוב הנושאים על האלבום.
אז כן, ANTR זה לא שיא האלבום, אבל בלי להחשיב את TCOT זה לא כל כך רחוק מהתואר. סה"כ זה אלבום מאוד מאוזן, כמו שמשתמש כאן באיזשהו נושא חילק את השירים בו, אפשר לחלק את זה לשלוש קבוצות: השיר הכי טוב/שירים טובים באותה מידה/השיר הכי פחות טוב.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

עזוב מה יצא, מי אוהב ומי לא אוהב, זה לא נראה לך שגוי שלהקה לוקחת בחשבון מה המעריצים שלה יחשבו על המוזיקה שלהם בזמן שהם כותבים ומפיקים אותה? בעיניי זה ממש לא הדרך לעשות מוזיקה, מוזיקה היא אומנות, ברגע שאתה מכניס לעניין "סקרי שוק" ומתאים את התוצאה לקהל יעד, זאת כבר לא אומנות, זה שיווק, זאת כבר לא מוזיקה, זה מוצר.

ולפני שתקפצו עליי, אני לא אומר שזה מוריד מערך המוזיקה, להפך, אני בסה"כ דיי נהנה כרגע מהאלבום, וברור מאוד שזאת לא הייתה צורת המחשבה שלהם לאורך כל האלבום, אבל עדיין, אפילו אם זה היה רק בנקודה הזאת, זה פשוט מרגיש לי שגוי.

אבל אולי זה רק אני. :shrug:
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

חלוקה פשוט... גאונית של שירים באלבום. :roll: :roll: :lol:
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לכל מי שרק עכשיו מגלה את אמריקה... אני מוכן להתערב איתכם שבכל אלבום יש את הדיון הזה בין חברי הלהקה ובכל אלבום הם עושים פשרות על-סמך בסיס המעריצים שלהם.
מי שחושב שדרים רק בגלל שהם דרים, לא עושים ככה... צר לי לאכזב אותכם. בסופו של דבר, עם כל החופש האומנותי והפרוגרסיבי ואנחנו המעריצים שתמיד נקנה ונאהב, בסופו של יום, הם עדיין להקה בתוך עולם המוזיקה ועדיין ישנם "כללים מכתיבים" אפילו אם מינוריים.

פתאום אנשים נעשים פה true to the music ובלתי-מתפשרים. תעשו לי טובה. :haha:
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

עידן זה לא דעתי לא נכון..העובדות מדברות בעד עצמן, יש כשהם כתבו את מיסאנדרסטוד הם הלכו עד הסוף,הרבה מעריצים לא אוהבים את הסוף אבל הם הלכו על זה בכל מקרה ובידיעה שזה לא יקסום לכולם.(דווקא אני מאוד אוהב)
הדיסק השני של סיקס דיגריז..וואלה מוסיקה בכלל לא רגילה, כתיבה מאוד מיוחדת וגם האוברטורה(הכאילו קלאסית) זה משהו שאני בטוח שהם לא חשבו אם המעריצים יאהבו או לא, הם פשוט הלכו על זה.
כנ"ל יותר מאוחר עם השפעות המיוז והU2..אני בטוח שבקטע הזה הם ידעו בודאות שהרבה מעריצים ירדו על זה אבל הלכו כי זה מה שהרגיש להם טוב.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

אני תמיד חשבתי שכל להקה ויוצר צריכים לעשות מה שהם רוצים... זאת גם השיטה שאני דוגל בה כיוצר, ולמזלי גם שאר הלהקה שלי מרגישה ככה... אנחנו עושים את המוזיקה בשביל עצמנו, לא בשביל אף אחד אחר.

פשוט אף פעם לא יצא לי להיתקל בלהקה שאשכרה אמרה בצורה מאוד מפורשת שהיא בעצמה מנעה מעצמה חופש ביטוי מוזיקלי בגלל המעריצים, וזה מפריע לי שהם לא ממש מרגישים שזה לא נכון... חוץ מזה שאני אישית גם ממש הייתי מעדיף את השיר עם, גראולים ולדעתי גם עוד הרבה אנשים שבמילא אוהבים את השיר היו אוהבים אותו עוד יותר ככה, אני חושב שבסופו של דבר במה שהם עשו הם ירו לעצמם ברגל, גם בזה שהם לא הוציאו בדיוק את מה שהם רצו וגם באיך שהם נראים בעיניי עכשיו, ואני מניח שיש עוד אנשים שרואים את זה ככה (במידה מסוימת).
תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Plaschkes כתב: זאת כבר לא אומנות, זה שיווק, זאת כבר לא מוזיקה, זה מוצר.
אהבתי מאוד את המשפט הזה!
צודק ב-100%
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

זו עדיין אומנות. זו עדיין מוזיקה. זה תמיד היה שיווק. זה תמיד היה מוצר.
אל תהיה תמים. חבל להיכנס תמים לעולם המוזיקה...
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

לא בהכרח... ברגע שנכנס העניין השיווקי זה הופך גם למוצר, לפני זה, זה רק מוזיקה.
תמונה
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

בסדר עילי, עידן בסה"כ אמר שזאת עדיין מוזיקה, והשיווק תמיד היה חלק מהעניין.

עידן, כולנו בקיאים בתחלואות עסקי המוזיקה, אני פשוט לא מצפה מלהקה כמו דרים עם גב ומימון של לייבל חזק מאוד ליפול ככה ולהגיע למצב שבו לעתים השיווק מכריע יותר מהמוזיקה. אולי זה בעצם בגלל RR, למרות שהם לא נראים בדיוק כמו הלייבל שיפריע לו קצת גראולים, ופשוט עד עכשיו זה כנראה כאילו שהלהקה מעולם לא עשתה לעצמה הנחות בתהליך היצירה, וחבל לי לראות את דרים מגיעים למצב הזה של...

Dare I say it?

באיזשהו מקום, התמסחרות.

Remember, I come in peace. :peace:
תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

YtseJam כתב:זו עדיין אומנות. זו עדיין מוזיקה. זה תמיד היה שיווק. זה תמיד היה מוצר.
אל תהיה תמים. חבל להיכנס תמים לעולם המוזיקה...
למה אתה מנסה להוציא אותו כזה תמים? בסה"כ הוא מנסה לומר שלהקשיב למעריצים בכל הקשור ליצירה עצמה זה לא המהלך הנכון לשום להקה שרוצה להרגיש שהיא ניצלה את כל מה שיש לה ולא התפשרה בשום צורה. ואני הייתי מוסיף ואומר שזאת לא בקשה יותר מדי גדולה לבקש שדרים לא יעשו X במקום Y בגלל שהם מפחדים מהתגובה של המעריצים.

בכל מקרה אני לא רוצה להוציא את עצמי כמתיימר לקדוש או משהו שאומר שהכל טוב העיקר שהמוסיקה אמיתית. אם דרים מחר רוצים להתחיל לנגן סקא בחופי ג'מייקה ועשן חשיש כל היום, הייתי מעדיף שהם ישנו את השם לפני ויעשו את זה תחת להקה אחרת ולא תחת השם דרים תי'אטר אבל כאשר הלהקה מחליטה לשנות חלק (חלק מינורי למדי יש לומר, זה לא שאם הם היו עושים את השיר כמו שתכננו מההתחלה דרים היו הופכים ללהקת בלאק מטאל מהיום ואילך) מהמוסיקה שלה עקב הפחד מהתגובה של המעריצים, כבר באמת שחבל לי על הלהקה ומה שהיא מפספסת מעצמה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

כמו שכתבת, זה פשוט חלקיק קצר מהשיר שמשום מה מתעקשים על לנפח אותו עד התמסחרות(!) ( :irked: :P)
(אגב, אני עדיין לא מצליח לשלב "התמחסרות" אל תוך דרים/המוזיקה של דרים אפילו ולמרות הגראול-לא-גראול, פלשקס :))
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

איך זה יכול להיות יותר ברור? פורטנוי בעצמו אומר שהם שינו את השיר וזה לא משנה שחלק קטן ממנו, עצם העובדה שהוא מוכן להכנע ולשנות את המוסיקה לגחמתם של חלק מהמעריצים ממש מעצבנת. היום זה וויתור קטן על גראול, מחר דרים יוצאים לטור עם בריטני ספירס.
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

עכשיו הרסת. :)

סתם מגזימים.
עוד רגע ופלשקס זונח את דרים!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

בואנה כולה גראול!!! אפשר לחשוב איזו פריצת-דרך מוזיקלי זו...
בלי קשר לנושא, הייתי שמח אם מישהו היה מסביר למה לא צריך את זה, מה זה תורם וכו', באמת שאין לי רציונל לדבר הזה.
ואני אחזור על משהו שאמרתי באשכול ההופעה - דרים זה לא רק מטאל, הבסיס של הלהקה הזו מבחינתי זה פרוג. ואם אני פורטנוי - אני יודע שזה קו אדום אצל הרבה מאוד מהאנשים שמממנים לו את החיים, אז זה לא כזה אסון לוותר על זה - אני בטוח שהיו להם החלטות יותר קשות בקריירה.
קראו לזה התמסחרות, סתם מילה שבאה לסמל שליליות.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

יאללה עידן, אתה רוצה את הפטרוצ'י שלי? 20 שקל. ;)

כן, אלי נתן דוגמה קיצונית... אבל זה מייצג את מה שאנחנו חושבים על מה שיש לפורטונוי להגיד לנו בנושא.

הבסיס של הלהקה הוא לא פרוג, ולא מטאל. אלא פרוגרסיב מטאל. הלהקה מעולם לא הוגדרה כמשהו אחר, הם תמיד היו ואני מקווה שתמיד יהיו שילוב של שניהם, ובגלל זה אני לא חושב שצריך להיות פה איזשהו ניצחון של צד אחד של המושג על האחר, גם אם זה הצד שאתה אישית יותר מתחבר אליו.

אף אחד לא אמר שזו פריצת דרך מוזיקלית בשום שלב של הדיון, אבל נגעת בנקודה יפה! אין פה שום פריצת דרך מוזיקלית, זה לא היה שום דבר שמשהו ששומע דרים לא מכיר, אבל זה משהו שבעיני רבים מאיתנו מאוד מאוד מתאים ונכון בקטע הזה, ולא רק לדעתנו, אלא גם לדעת פורטנוי! ועם זאת, הוא לא הופיע באלבום. למה? כי פורטנוי יותר דואג לכיס שלו.

החלטות יותר קשות בקריירה? אולי. אבל זה לא משנה את העובדה שמבחינתי שיקול דעת הקהל בעניינים אומנותיים היא חציית קו קשה יותר מאשר לעשות מה שאתה רוצה לעשות עם המוזיקה שלך, וזאת הנקודה. העובדה שהיא מיוצגת במקרה ע"י גראול של 20 שניות היא שולית, צריך להתרכז בעיקר פה, שהוא יושר מוזיקלי אל מול עושר פיננסי.
תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אם כבר, אז אתה מתכוון שזה פטרוצ'י שיותר דואג לכיס שלו. הגראול היה רעיון של פורטנוי וזה פטרוצ'י שהתנגד...
אני בכל מקרה חושב שהעניין הכספי ממש לא שיחק כאן תפקיד (נכון שפורטנוי הוא money monger, אבל עכשיו אתה סתם משתמש בזה בלי ביסוס אמיתי... מיותר), אלא דווקא הפן המוזיקלי - מהפרספקטיבה של המאזין. ממש ממש אין כאן התמסחרות...
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

אוקי, אז פטרוצ'י. בכל מקרה בסופו של דבר הכל עובר את אישור כל הלהקה, אני מקווה. או לפחות את אישור פורטנוי ופטרוצ'י כמפיקים.

ולא ברור לי איך התמסחרות יכולה להגיע ממש בפן אחר חוץ מהמוזיקלי כשמדובר במוזיקה... למרות שבת'כלס היו גם כמה ראיונות שהם פטרוצ'י דיבר על השואו, שזה חלק מהמשחק, לא? גם נשמע כמו משפט "ממסוחר" טיפה... אבל עם זה אין לי ממש בעיה כי זה לא פוגע או משפיע על המוזיקה בשום צורה, מבחינתי ההופעות הן חלק נפרד מהיצירה המוזיקלית, וחשבתי שבדיון הזה אנחנו מדברים על המוזיקה, אז משום מה ההתמסחרות המדוברת מתבטאת בפן המוזיקלי...

אבל בכל מקרה, התמסחרות אולי היא לא המילה המדויקת להשתמש במקרה הזה, אבל אני חושב שהיא הכי קרובה כרגע למה שאני מרגיש מהמהלך הזה וההסבר.

בסופו של יום, התחשבות בדעת הקהל בתהליך היצירה מבחינתי שקולה להתמסחרות, וזה הכל. להגיד שהשיווק תמיד היה חלק מהמוזיקה לא משנה את זה, וגם התירוץ שזו חציית קווים אדומים למעריצים מסוימים לא משנה כלום, כי במוזיקה הנקודה היא לא מה המעריצים חושבים עליך, זו הנקודה בשואו ביזנס, וחשבתי שדרים יותר טובים מזה. כנראה שטעיתי.
תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

המילה התמסחרות לדעתי לא ממש נכונה כי השיקול לדעתי לא ממש כספי. פורטנוי יודע שכך או כך אנשים ימשיכו לקנות אלבומים שלהם. מילה אחרת לא עולה לי לראש, אז נגיד שזאת לא התמסחרות כספית, אלא התמסחרות עקב לחץ של מעריצים. פורטנוי לא ממש דואג למכירות של הלהקה, הוא פשוט לא רוצה מעריצים (מהצד היותר "שמרן" של הלהקה) שישגעו לו את השכל. But Guess What? יש גם את הצד השני של המתרס :knight: :knight: :knight:
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

גראולים, לא גראולים, השיר הזה לדעתי הוא השיר הכי טוב באלבום. השיר הזה ממש עשה לי את האלבום, הוא הבולט ביותר בו הוא שונה, מקורי, מחדש. סגנון שדרים לא נגעו בו עד עכשיו- אפל, גותי, קודר, מעולה!!!
לא ממש מזיז לי מה פורטנוי עושה שם, השיר ככל שיר מוצלח מאוד - כל האלבום שווה רק בשבילו.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
שלח תגובה