סיכום 2009

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

Re: סיכום 2009

שליחה על ידי NamelessATM »

אוקיי חיכיתי עד הסוף... אני אעתיק הודעה שרשמתי בפורום אחר (פורום גיימר).
ספוילר! :
סיכום שנה חופר - 2009! O:
חשוב להגיד שנכנסתי חזק למוזיקה רק ליפני שנה ו-3 חודשים, ובמהלך כל 2009 אני הכרתי מלא להקות חדשות ולאו דווקא התרכזתי בלשמוע אלבומים חדשים מ-2009, בכללי שמעתי רק 15-16 אלבומים מ-2009
גם יש לי להקות במחשב שהוציאו אלבומים ב-2009 שעוד לא שמעתי: Saosin, Beardfish, The Mars Volta, IQ, Muse, Dredg.
מהם אלה שבאמת יש לי חשק לשמוע את האלבומים שיצאו להם השנה הם Muse שעוד לא הספקתי לשמוע ואולי The Mars Volta ו-Dredg למרות שאני שומע אותם פחות.
אם הייתי שומע את האלבומים האלה אולי הרשימה שלי הייתה משתנה. בכל אופן, בלי "אם ואם ואם" כי תמיד יכול להיות עוד אלבומים שהייתי שומע שהיו מדהימים אותי, אז ע"פ מה ששמעתי אלה שאני באמת יכול להגיד שהם "אלבומי השנה" שלי הם:

Between The Buried And Me - The Great Misdirect- אלבום ענק, חוץ מאולי השיר השני (שגם לא גרוע, פשוט פחות טוב מהשאר) האלבום פשוט ענק! קצת פחות טוב מ-Colors בכמה נקודות, אבל יש בו הרבה קטעים מדהימים ומגניבים. באתי לכתוב "במיוחד שירים..." אבל מצאתי את עצמי כותב את כל ה-5 האחרים. ודאמ, הסולו תופים ב-Swim To The Moon בדקה 6 וחצי אדיר!

Mastodon - Crack The Skye - בשמיעות ראשונות חשבתי שהוא טוב, במיוחד אהבתי את The Czar, אבל באופן כללי לא הבנתי על מה כל ההייפ וחשבתי שזה רק אלבום טוב/טוב מאוד ושאנשים עושים מימנו יותר מידי. אבל בחודש ומשהו האחרון התחלתי לשמוע אותו שוב ופתאום הוא תפס אותי ואני שומע אותו הרבה, ואני חושב ש-The Czar, Ghost of Karelia ו-The Last Baron הם השירים הכי טובים והם פשוט מעולים, ובכלל, אין בכל האלבום שיר אחד חלש, ליתר דיוק כל השירים שומרים על רמה גבוהה ואנרגיה שזה משהו שקשה למצוא!
חוץ מזה ההפקה והסאונד בו מעולים והיי, העטיפה שלו כל כך יפה ומיסטית ואפית כזו! O:

Porcupine Tree - The Incident - אלבום מעולה, אומנם אני חושב שהדיסק השני פחות טוב מהראשון, אבל גם בדיסק השני השירים טובים ושומרים על רמה. אבל הדיסק הראשון הוא מה שחשוב! למרות שיש שם כמה קטעים לא הכי "איי איי איי" (כמו הפיזמון של Drawing The Line... למה להרוס את האווירה היפה של הבתים? X: ) ואני לא הכי משוגע על שיר הנושא (למרות שהוא לא גרוע או משהו), יש באלבום לא מעט קטעים מאוד מאוד יפים ומן הסתם ההפקה והסאונד המעולה באלבום גם מוסיפים לו. ה-Highlights מבחינתי הם קטעים 2-4, 11-12, והקטע האהוב עלי זה האחרון - I Drive The Hearse. גם יש משהו באלבום - משהו במוזיקה, בליריקה, בתמונות שבתוכו, שכולם ביחד ממש גורמים לי לדמיין מה שמתארים בכל הדיסק הראשון.

עוד אלבומים טובים מהשנה: Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings - בתכלס כשמסתכלים על שאר הקטלוג של דרים האלבום קצת מאכזב והוא בין הפחות טובים שלהם, ואני לא מוצא את עצמי שומע את השירים בו כזה הרבה, אבל A Nightmare to Remember ו-The Count of Tuscany מעולים, וגם שאר השירים נחמדים :)
Maudlin Of The Well - Part The Second אלבום טוב מאוד, שירים 1,2,5 פשוט מעולים/אדירים, לא יודע איך לתאר אותם. לשירים 3,4 אני פחות מתחבר אבל ה-3 האחרים מספיקים כדי להחשיב את האלבום לטוב מאוד.

אמממ.... שאר האלבומים ששמעתי השנה לא ראויים לציון ולא היו בשבילי כאלה מלהיבים, שלא לדבר על האלבום החדש של Three Days Grace שחוץ משיר-שניים נחמדים היה פשוט גרוע.

הלהקות שאני מחכה לאלבומים שלהם ב-2010:
Rise Against - אמורים להתחיל לכתוב את האלבום החדש במרץ! הוא יצא ככה Late 2010, ואני מצפה לאלבום מעולה.
Pain of Salvation - הרבה השמיצו את Scarsick ואני אגיד את האמת בכלל לא שמעתי אותו (שמעתי עד עכשיו 3 אלבומים שלהם), אבל אלבום כפול וזה... נקווה לטוב ם:
Circus Maximus - עובדים על האלבום השלישי שלהם כבר מלא זמן, קרוב לשנה, והם נכנסו לאולפן ליפני איזה חודש. הם אמרו שהאלבום יצא Late 2010 אז אחרי כל העבודה אני מצפה לאלבום מעולה!
Radiohead - הם נכנסים לאולפן בינואר הקרוב, שמעתי ביו טיוב שיר שהם כתבו ליפני איזה חצי שנה ( These Are My Twisted Words) והוא מעולה, ואם הוא מצביע על הרמה של האלבום הבא שלהם אני צופה גם פה - אלבום מעולה.
Fair To Midland - הלהקה שהמלצתי עליה בדיון אחר, זו שחתומה בלייבל של סרג' טאנקיין. מאוד אהבתי את האלבום שלהם מ-2007, והאלבום הרביעי שלהם אמור לצאת בסביבות חצי השנה של 2010. פה אני -לא- יודע למה לצפות, אבל נקווה למשהו טוב מאוד ^^
הא כן ו-Lostprophets יוצא להם אלבום חדש בינואר הקרוב, את האמת גם פה אין לי ציפיות או משהו, פשוט אני אשמע אותו ויראה איך הוא, מן הסתם אני מקווה למשהו טוב ם:

זהו, חוץ מאלה אין משהו שאני חושב עליו עכשיו שאני באמת מאוד מחכה לשמוע אותו ב-2010. עד פה החפירה היומית, מקווה ש-2010 תוציא אלבומים מעולים
(ואיזה באסה אם פתאום אני שולח את ההודעה וזה עושה לי Error נכון?)
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

טוב אז מה חשבתם שאני אשכח את הסיכום ? בניתי עליו כבר הרבה מאוד זמן . כל פעם ששמעתי אלבום מעניין במהלך השנה הזאת דמיינתי לעצמי ממליץ כאן , בהודעת המחץ הזו , על אותו אלבום . שנת 2009 הייתה שנה מעולה מבחינתי . זו הייתה שנה רוויית מוזיקה טובה , עם הרבה אומנים שהתעוררו דווקא בשנה הזאת , כנראה כדי לומר את המילה האחרונה ( או התו המרגש) לפני שנגמר לעשור . כאילו לסגור את העשור בצורה הכי טובה שיש . וזה באמת קרה ואני חושב שאחת הסיבות לכך שיצאו השנה אלבומים כל כך טובים זה בעיקר בגלל שהעשור מסתיים ואותו אומן רוצה להוכיח את עצמו ולסגור מעגל בצורה טובה . טוב , אז אני לא אשאיר אתכם במתח - לא כמו בשנה שעברה , שהמלצתי על אלבומים שיצאו באותה שנה עם אלבומים שיצאו בשנים קודמות . כאן - זיקקתי רק את אלבומי 2009 . אז ככה :

Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
מאוד ציפיתי לאלבום הזה . בהתחלה אני זוכר שהיה הרבה הייפ סביב האלבום הזה . בהחליט יש בו יציאות מעולות ( Shattered Fortress או The Count Of ) , אבל לא יודע , מבחינתי הוא המשך הירידה מהאלבום הקודם SC . זה לא שהוא לא בנוי טוב , כל שיר בו בנוי טוב, אבל הוא קיטצ'י ועשוי להיות משעמם . זה לא אלבום שהתמכרתי אליו

Adagio - Archangels In Black
יש כאלו שאומרים שזה האלבום הכי טוב שלהם . הוא הרבה פחות פרוגי מ Underworld . זה בעצם שילוב של Dominate ואנדרוורלד . יש בו אחלה שירים , הוא מאוד קליט , יש סולואים אולטרה מהירים של קודפרט (על הקלידים ) וסטפן פורטה (גיטרה) שבאמת מראים יכולות טכניות מרשימות עם יכולת הלחנה ברמה גבוהה . בהחלט אלבום מומלץ.

Maudlin of The Well - Part The Second
אחת הפנינות של השנה . אלבום מיוחד , והוא מבחינתי ניצול קטן בתעשיית המוזיקה שלא נתון לשום קיטש או קלישאה עלובה . אלבום שעשוי טוב , עם הרבה רגעים מרגשים . זה פרוג' שבנוי לפי הספר . הוא מהורהר , מורכב , מלודי עד דמעות ולדעתי אחד האלבומים הכי גדולים של העשור . מומלץ לבדוק את האלבומים הקודמים שלהם שגם משחקים תפקיד חשוב כפנינות בז'אנר האוונגארד מטאל . בכלל Toby Driver הוא גאון (מומלץ לנסות את אלבום הסולו שלו In the L..L..Library Loft שגם יצא בלייבל מוערך מאוד מבחינתי של זורן Tzadik )

Derek Sherinian - Molecular Heinosity
האלבום החמישי של שריניאן . הוא הביא לפה לא מעט הייליטים . כרגיל : את זאק וויילד החייתי על חלק מהרצועות ממונה על הגיטרה , את וירג'יל דונאטי שהוא נחשב מבחינתי לאחד המתופפים המוכשרים בפיוג'אז) , ועוד גיטריסט שממש שיחק אותה בשלושת הרצועת הראשונות שנקרא Brett Garsed . סה"כ הוצאה נחמדה אבל הוא לא התעלה על Black Utopia .

Riverside - Anno Domini High Definitions
בהחלט ההוצאה הקליטה ביותר והמוצלחת של הלהקה . אבל אני מעדיף את Second Life Syndrome

Mastodon - Crack The Skye
מאסטודון בהחלט רכשו להם תואר כבוד אחרי ההוצאה הזו . Leviathan היה אלבום מעולה אבל מסתבר שהם הצליחו להתעלות עליו . זה אלבום שקיבל הרבה נקודות בהרבה מאוד אתרים . זה השילוב המושלם בין פרוגרסיב מטאל וסלאדג' .

מכאן והלאה בגלל שכבר גמרתי לעצמי את כל המילים :D אני אתן את הסגנון של אותו אלבום ואת הציון שאני נותן לו כדי שיהיה לכם קל לסנן .
Exivious - Exivious
Progressive Death Metal / Fusion
8.5

Animals As Leaders - Animals As Leaders
Extreme Instrumental Tech Metal / Jazz
9

Aluk Todolo - Finsternis
Black Metal / Noise / Krautrock / Experimental / Minimal
7

Arjen Lucassen's Guilt Machine - On This Perfect Day
Progressive Rock/ Metal
8

Cheer-Accident - Fear Draws Misfortune
Avant Garde Rock / RIO
8.5

Phideaux - Number Seven
Crossover Prog
9 (אלבום מדהים !!!)

Altar of Plagues - White Tomb
Atmospheric Black Metal / Post Rock
9

Oniric - Cabaret Syndrom
Cabaret Pop / Rock
9

Between the Buried And Me - The Great Misdirect
Progressive Metalcore
8

Magma - Emehntehtt-Re
Zeuhl
8.5

Mirthkon - Vihicle
Avant-Rock / Jazz Metal8
8

Porcupine Tree - The Incident
Alternative / Prog Rock
9

John Zorn - Famina
Modern Classical / Avant Garde / Traditional Japanese Music Experimental
10 !!! מומלץ

Transatlantic - The Whirlwind
Prog Rock
8

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
Psychedelic Pop / Neo-Psychedelic
9

Sunn O))) - Monoliths & Dementions
Drone / Noise / Black Metal / Stoner . Sludge / Dark Ambient
10 עגול!!!! ( רק למי שבקטע אבל )

שתהיה לכולנו שנת 2010 מעולה !!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

חפירת עוזרי משובחת!!! :yes:
תמונה
nirgodin
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי nirgodin »

אני לא זוכר אלבום השנה שהפיל אותי מהכסא, אבל אני גם לא חושב שהתעמקתי מי יודע מה באלבומים שיצאו השנה. אני בן אדם שמגיע למוזיקה באיחור, ורק מתי שזורם לי.

אבל אם אני אצטרך עכשיו להחליט על אלבום השנה שלי, אני אלך על חברה ישראלים דווקא

Infected Mushroom - Legend of the Black Shawarma

אין מה לומר הם הפציצו פשוט אלבום חיה כל טראק בו לפנים.
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

(ההודעה הזאת יושבת אצלי במחשב כבר חודש ושכחתי לפרסם אותה :O)

אחחח. 2009.
ללא ספק מדובר באחת השנים הטובות בעשור האחרון, ובסיכום טוב לעשור טוב. המון הרכבים גדולים הוציאו אלבומים גדולים, והרבה תגליות חדשות צצו להן. גיליתי המון מוזיקה, חדשה וישנה, ואני מקווה שהשנה הבאה תהיה לא פחות טובה.
בהתחלה ניסיתי לכתוב רשימה בנוסח "טופ 10", אבל היה לי קשה מאוד לבחור בין האלבומים הרבים. במקום זה החלטתי לעשות רשימה של כל האלבומים המומלצים משנה, בלי דירוג.

(הפוסט הזה יצא מפוזר לאללה....)

Lamb of God – Wrath – האלבום לא מחדש כלום, אבל זה עדיין נותן בראש!

Mastodon – Crack the Skye – אלבום מדהים. פרוג מטאל מבוצע היטב, פילוסופי ומהורהר לעיתים.

Riverside - Anno Domino High Definition – עוד אלבום ענק של החבר'ה האלה. אוסף שירים מעולים אחד אחד.

Exivious – Exivious – מטאל עם פיוז'ן, מבוצע וכתוב טוב, שווה שמיעה.

Indukti – IDMEN – אחת היציאות החזקות של השנה בפרוג הקיצוני, עם הופעת אורח נהדרת של נילס מ-SGM.

Dream Theater – Black Clouds and Silver Linings – עוד אלבום ענק של דרים שמוכיחים לי שוב ושוב שהם לא יכולים להוציא אלבום רע (לא מחדשים זה משהו אחר).

Zu – Carboniferous – אלבום מטורף לאללה – ג'זקור/אלקטרוני/אקספרימנטלי מוזר, עם הופעת אורח של מייק פאטון (זכה להמלצה חמה מג'ון זורן – עוזרי לתשומת ליבך :)).

Adagio – Archangels in Black – פרוג מטאל, אלבום נחמד.

Ephel Duath - Through My Dog's Eyes – אלבום הזוי :P. מהמעט ששמעתי ממנו אני יכול להגיד שמדובר באלבום שונה מחומרים קודמים ששמעתי מההרכב, הפעם מדובר במטאל ג'אזי.

Jordan Rudess - Notes On a Dream – אלבום חמוד מאוד. גרסאות פסנתר לשירים של דרים וכמה שירים מקוריים (טובים מאוד).

Sons of Seasons – Gods of Vermin – פרוג מטאל סימפוני. שמעתי את האלבום הזה רק פעמיים ולא היה לי זמן לחזור אליו, אבל ממה שאני זוכר האלבום כתוב טוב ודי נהנתי ממנו.

Maudlin of The Well - Part The Second - פרוג. אלבום פשוט מדהים, די קשה לי לתאר אותו במילים.

Animals as Leaders - Animals as Leaders – אחד מהאלבומים הכי טובים ששמעתי השנה. פרוג-פיוז'ן, הרבה פעמים מזכיר את משוגע, חובה לשמוע.

Beardfish - Destined Solitaire – פרוגרסיב רוק נפלא ששואב את ההשפעות שלו משנות ה-70. מכיל שירים ארוכים וכתובים היטב ופארודיה על אופת' בשיר השני :D.

Scale The Summit - Carving Desert Canyons – פרוגרסיב רוק/מטאל. גם את האלבום הזה שמעתי מעט פעמים, אבל נהנתי ממנו.

Infected Mushroom - Legend Of The Black Shawarma – בין הרכבי הטראנס היחידים שאני אוהב לשמוע בבית. אלבום פחות טוב מקודמיו, אבל כיפי ברובו, בעיקר שיר הנושא :D.

Porcupine Tree – The Incident – לא חדשני מדי, אבל זה סטיבן ווילסון במיטבו – מוזיקה נפלאה, אווירה מעולה וליריקה מעניינת.

Diablo Swing Orchestra - Sing Along Songs for the Damned & Delirious – אלבום ענק! שילוב של מטאל עם תזמורת סווינג, פלמנקו/טנגו/לוידע :P ופולק.

Between The Buried And Me – The Great Misdirect – אלבום מושלם. מוזיקה מעולה, כבדה ופרוגרסיבית, אולי אלבום השנה שלי. משתווה ליצירת המופת הקודמת קולורס.

John Zorn – Femina – אוונגרד/קלאסי מודרני. אלבום מרתק מגוון וחדשני.

Long Distance Calling - Avoid The Light – פוסט מטאל. אלבום נפלא למי שאוהב את הז'אנר. אווירה פשוט מדהימה.

Hourglass - Oblivious To The Obvious – אחת התגליות הגדולות בפרוג מטאל השנה. אלבום מעולה וארוך, מזכיר את דרים בגישה המוזיקלית לעיתים קרובות.

miRthkon – Vehicle – פרוג/ריו/ג'אז. אלבום טוב מאוד, לא עיכלתי אותו בשמיעות הראשונות אבל עכשיו אני נהנה ממנו מאוד.

Psycroptic - Symbols Of Failure – דת' מטאל ברוטאלי/טכני. לא משהו מיוחד מדי, אבל מכיל כמה רגעים לא רעים בכלל.

Xenolith - Obscure Reflections – דת' מטאל טכני/פרוגרסיבי. אלבום ישראלי טוב מאוד, שלמרות איכות הסאונד הלא טובה במיוחד כתוב טוב ומבוצע טוב.
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

הרבה המלצות הבאת פה עומרי!!
אני אנסה לשמוע את Animals As Leaders... זה הכי מסקרן אותי!
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אורלו, יש בהחלט המלצות מעניינות ברשימה שלך ואלבומים שלא יצא לי לשמוע. אני מקווה שיהיה לי זמן לפחות לשמוע כמה מהם :-)
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שמח שאהבת את Zorn אחי . אני כבר הרבה זמן מנסה לשמוע את ZU אבל לא הספקתי עד עכשיו אבל בהחלט מדובר בהרכב יוצא מן הכלל . אנחנו מאוד דומים בטעם אי אפשר להתעלם מזה :D . אה וגם את דואט עם תפוח אני מת לשמוע .
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

נכנסתי עכשיו לעמוד המייספייס של Diablo Swing Orchestra. נשמע מאד מעניין, תודה על ההמלצה.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

טוב שנזכרת אבירם ! אנג'וי
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

^עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. :)
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

שמעתי קצת את פמינה ביומיים האחרוניים אחלה המלצה תודה!
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

הטובים:
Between The Buried And Me - The Great Misdirect אלבום ענק!
The Devin Townsend Project - Addicted פופ מטאל!
Diablo Swing Orchestra - Sing Along Songs for the Damned & Delirious
The Fading - In Sin We´ll Find Salvation
Infected Mushroom - Legend Of The Black Shawarma
Isis - Wavering Radiant
Kalisia - Cybion אלבום השנה!
Mastodon - Crack The Skye פשוט גאוני.
Muse - The Resistance
Katatonia - Night is the New Day
OSI - Blood
System Divide - System Divide

המאכזבים:
Adagio - Archangels In Black
Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
Lacuna Coil - Shallow Life
Lamb of God - Wrath
Megadeth - Endgame
Paradise Lost - Faith Divides Us - Death Unites Us
תמונה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

הממ שכחתי לציין את Lamb Of God...

Wrath בעיטה מסובבת לאשכים. פשוט אלבום חולני, ענק.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

Ne_Plus_Ultra כתב:נכנסתי עכשיו לעמוד המייספייס של Diablo Swing Orchestra. נשמע מאד מעניין, תודה על ההמלצה.

אני שומע עכשיו את האלבום והוא ממש יוצא דופן. אחלה מוזיקה.
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

Ozerivarium כתב:
Cheer-Accident - Fear Draws Misfortune
Avant Garde Rock / RIO
8.5
אחת ההמלצות המעולות אחי! תודה!
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שמעתי את האלבום של Hourglass לא מעט בתקופה האחרונה ואני חייב לומר שהתאכזבתי מהשמיעה אחרי המחמאות הרבות שקראתי פה. אבל יש אלבום אחר שמאד אהבתי מההמלצות שלכם ואני אכתוב עליו בקרוב :-)
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

כוסאמק. שמישהו ימחק טעות באשכול.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

טל רודס כתב:שמעתי את האלבום של Hourglass לא מעט בתקופה האחרונה ואני חייב לומר שהתאכזבתי מהשמיעה אחרי המחמאות הרבות שקראתי פה. אבל יש אלבום אחר שמאד אהבתי מההמלצות שלכם ואני אכתוב עליו בקרוב :-)
טעות שלך... :D

על איזה אלבום מדובר?
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הפתעה :-)
שלח תגובה