דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי Ozerivarium »

NamelessATM כתב:זה גם השירה של לאברי שאני מרגיש שבאופן כללי ויתר לעצמו באלבום הזה יותר מידי,למרות שבהחלט יש קטעים יפים שלו ב-ANTR/Wither/TSF, גם העובדה שמתוך 6 שירים באלבום 2 מהם אני בכלל לא שומע (AROP ו-TBOT), שבאמת, חוץ מהסולואים AROP לא הכי מעניין (למרות שהסולו גיטרה של פטרוצ'י מעולה!) וחוץ מהקטע משנכנסות הגיטרות עד שלאברי מתחיל לשיר ב-TBOT השיר לא כל כך מעניין - כן, אפילו הסולו בסוף, כולם כל כך מתלהבים מימנו אבל אותי הוא די משעמם.
וזה גם העובדה שלדעתי TCOT לא כל כך מדהים כמו שכולם עושים מימנו וחוץ מה-3 דקות הראשונות שבו שהן באמת מעולות ומהטובות שדרים כתבו והסולו :)
אני דווקא חושב שTCOT השיר הכי טוב באלבום .
לא רק 3 הדקות הראשונות באלבום מעולות אלא כל מה שקורה מדקה 10 והלאה , עם הכניסה המלכותית/מפחידה / מפעימה נקרא לזה , סוג של דימוי לסיום באוקטסריום .
גם מה שבא אחרי זה - השקט הטבעי הזה שרק פטרוצ'י מככב בו ( שגם הוא מזכיר לי איזו יציאה שדומה ל Trial of Tears שימו לב להופעה ב Chaos In Motion) .
ובכלל הסוף , אחח הסוף של האלבום , אחת הדקות היפות ביותר שדרים כתבו .
בכללי אני לא מוצא את עצמי מכור לאלבום הזה , הוא עשוי טוב , באמת - אני מסוגל לשמוע אותו בכיף אבל הוא לא גגרם לי איזושהיא התמכרות מטורפת .
מבחינת הוקאלז אני חושב שג'יימס לברי במיטבו כאן , קצת מפריע לי שאין את הרגעים האלו של פעם - שהוא היה מגיע לטונים מאוד גבוהים ( כמו ב Images ).
קצת מפריע לי שאין טיפה יותר תחכום בימים עברו , הם צריכים לשבת קצת יותר זמן על האלבום הבא ולעבוד בלי לחץ כדי להפיק אלבום שבאמת יפיל אותי מהרצפה , נכון שהם צריכים ללכת עם מה שהם מרגישים וזה בסדר גמור -
תאמת שהיום חשבתי על המהלך שהם עשו ב-2 האלבומים האחרונים - אולי אחת הסיבות שהם עשו את האלבומים ליותר נגישים היא כדי להכניס מעריצים חדשים ( והרבה ) לתודעת הדרימו-מאניה וכדי שייחשפו ליצירות מופת יותר ישנות שלהם , ככה הדור החדש יותר ידע באמת עד כמה הלהקה הזו היא אחת החשובות בהיסטוריה :)
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

YtseJam כתב:מחשבות על האלבום חודש [וארבעה ימים] לאחר יציאתו?
אני אוהבת אותו הרבה יותר עכשיו אחרי שהוא ניטחן אינסוף פעמים. אני עדיין חושבת ש TSF השיר המוצלח באלבום. אני גם ממש אוהבת את TCOT שבהתחלה לא הכי התלהבתי. בהחלט אלבום מעולה לטעמי. אוהבת יותר ויותר עם כל שמיעה.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

YtseJam כתב:מחשבות על האלבום חודש [וארבעה ימים] לאחר יציאתו?
האמת?

עבר חודש מאז ששמעתי אותו בפעם האחרונה או אפילו יותר מחודש, ולא, ההרגשה היא בדיוק כמו בכל האלבומים הקודמים, אני לא ממש מתגעגע אליו.

זה לא שהוא אלבום רע או משהו כזה, אבל אין בו משהו שהצליח להחזיק אותי לאורך החודש הזה. כנראה מרוב שהמוזיקה של דרים טובה הפכתי להיות קהה חושים מבחינה מוזיקלית. כבר אין הרבה מוזיקה שממש תופסת אותי חזק כמו פעם, ולמען האמת אני מתגעגע לתחושה הזו של התאהבות ממבט ראשון עם המוזיקה שמחזיקה מעמד לאורך זמן...

חבל, נחכה שנתיים לאלבום הבא :roll:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

כנראה מרוב שהמוזיקה של דרים טובה הפכתי להיות קהה חושים מבחינה מוזיקלית
זה לא נכון!!!
גם אני הייתי שם בהרגשה, אבל אז גיליתי להקות נפלאות כמו Indukti, Riverside, Sigur Ros ו For a Minor Reflection. ותאמין לי שאני מאוד בררן וקשה מאוד לגרום לי להרגיש את מה שאתה מתאר.
אל תוותר ואל תדאג, יש חיים אחרי ההתרגשות מדרים!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אוי, כ"כ מתאים לדרים קאברים לקווין :love:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ומתאים במיוחד ללברי שהכי אוהב אותם מבין חברי הלהקה, הוא כבר בעבר השתתף באיזה דיסק TRIBUTE לקווין. :love:
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

DivineComedy כתב:
כנראה מרוב שהמוזיקה של דרים טובה הפכתי להיות קהה חושים מבחינה מוזיקלית
זה לא נכון!!!
גם אני הייתי שם בהרגשה, אבל אז גיליתי להקות נפלאות כמו Indukti, Riverside, Sigur Ros ו For a Minor Reflection. ותאמין לי שאני מאוד בררן וקשה מאוד לגרום לי להרגיש את מה שאתה מתאר.
אל תוותר ואל תדאג, יש חיים אחרי ההתרגשות מדרים!
דווקא הלכתי לשמוע לא מעט את ריברסיד ואת אינדוקטי, והם לא ממש עשו לי את זה. ניסיתי כמה פעמים, וזה עדיין לא מרגש במיוחד. את מיוז התחלתי לשמוע לא מזמן, והם דווקא קצת דגדגו לי את האוזניים, אבל כרגיל זה לא מחזיק לאורך זמן.

יש תקופות ויש תקופות, כרגע, אני די ביובש מוזיקלי... והחדש של דרים בהחלט לא עומד בסטנדרטים של משהו שירטיב לי את האוזניים לאורך זמן. נחמד ותו לא.
רוצה דרים פחות תבניתית מהדיסקים האחרונים. שיעשו עוד דיסק ראשון של סיקס דגריס...
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

מה עם Pain of Salvation? :D :peace:
Porcupine Tree?
Circus Maximus?

מה עם להקות שהן לא פרוג? הרי לא חייבים כל הזמן מוסיקה פרוגרסיבית :)
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אני מכיר את הניוון הזה שאתה מדבר עליו.
וחשבתי גם על העובדה המצערת שהלהקה היחידה שאני אוהב יותר מדרים, זה את LTE.. :roll:

בכל אופן, Tool, Porcupine tree, Oceansize ועוד כמה, בהחלט עומדות יפה בקריטריונים שלי להתרגשות אמיתית ממוזיקה.
יש חיים אחרי דרים ת'יאטר..
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
Dr. MaNiAk
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Dr. MaNiAk »

עריכת מנהל: זה לא אשכול המלצות "לחיים אחרי דרים". יש מספר אשכולות המלצה להקפיץ.
Ozerivarium כתב:מבחינת הוקאלז אני חושב שג'יימס לברי במיטבו כאן , קצת מפריע לי שאין את הרגעים האלו של פעם - שהוא היה מגיע לטונים מאוד גבוהים ( כמו ב Images ).
:)
אתה יכול להקשיב לקאברים, למרות שאני יודע שזה לא באמת מספק, הוא מגיע שם לטונים יפים מאד...

אני היחיד ששם לב שבאינסטורמנטלים אין סולואים?! זה מאכזב פצצות!!!
סמל אישי של משתמש
Tooloo
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Tooloo »

אתה לא היחיד ששם לב....אני כל פעם מחש מתאכזב ואז אני מזמזם את הסולו כדיי להרגיש מעין סיפוק קטן כזה...חחח
This feeling inside me
Finally found my love, Ive finally broke free
No longer torn in two
Id take my own life before losing you
reznik
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי reznik »

גם אם עכשיו היה יוצא סינס הייתם אומרים אותו הדבר.. האלבום הזה פשוט אדיר, ובגלל שהוא כל כך טוב טחנתם אותו עד שנמאס לכם לשמוע עוד פעם את tcot נגיד, אז עכשיו אתם אומרים חרא אלבום? זה ממש מצחיק כאילו..
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

וואלה. בוא נשווה בין סינס לאלבום החדש.. טוב שלא נסחפנו..

זה אלבום טוב. אני חושב שנקודת האור העיקרית פה היא ג'יימס לאברי.. הוא נשמע פה מעולה.
השירים ברובם בינוניים ביחס לדרים. אבל כשזה עומד על המדף פה עם כל שאר הדיסקים שלי, הוא בהחלט נמצא ברשימה של הטופ. וכמו שאמרתי כבר כמה פעמים, זאת הגדולה של דרים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

הוא לא השווה את האלבום לסינס, הוא אמר שככה הייתם מרגישים לגבי סינס עם הייתם חופרים עליו בלי הפסקה... לא השוואה!

אני חושב שלא צריך לחפור על שום אלבום, לא משנה כמה טוב הוא כי בסוף הוא ימאס עליכם.
תמונה
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

http://www.metalist.co.il/AlbumReviewPr ... sp?id=1174
ביקורת על האלבום במטאליסט.
בסך הכל עוד ביקורת שאני לא מסכים איתה, אבל אין מה לומר - הלוואי שכל הקטילות היו כתובות ככה (הוא מביע אכזבה במקום תיעוב, זה כבר נותן לו נקודה אחת יותר אצלי מכמה מבקרים אחרים).
אני גם מסכים מאוד עם התגובה הראשונה בדיון בפורום במטאליסט.
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

יש נקודות שאני מסכים עם הבחור, ויש הרבה שאני לא מסכים (TCOT למשל), אבל אין ספק שלכתוב הוא יודע וזו הביקורת הכי רהוטה שקראתי על האלבום.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טוב שהם נזכרו לפרסם ביקורת על האלבום של דרים ת'יאטר, אני כמובן לא מסכים עם הרבה מה שכתוב שם, וחושב שגפני יותר טוב כשהוא כותב על סרטים מאשר על מוסיקה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

לפחות הוא כותב בצורה אינטלקטואלית ולא בצורה מגעילה, מתנשאת ופוגענית במכוון כמו איזה טמבל אחד שאנחנו מכירים טוב.
אני עדיין חושב שילד ששומע את האלבום הזה בפעם הראשונה (ולא שמע דרים קודם) יחשוב שזה אלבום מופת. ולמרות שאני לא חושב שהוא אלבום מדהים, אני מאוד נהנה לשמוע אותו שוב ושוב!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

חשבתי שכולם שונאים את דרים במטאליסט... :shrug:

לא הסכמתי בכלל עם מה שאהוא אמר על TCOT, אבל בכלל!
מעריצי הלהקה זוכרים את ההאזנה הראשונה לאלבום Falling Into Infinity – אלבום בינוני, לא ממוקד, שבדיעבד יוצג כאלבום שכמעט פירק את הלהקה, עקב חילוקי דעות והתערבות של חברת התקליטים. האם בעוד כמה שנים, לאחר יצירת מופת נוספת, הלהקה תספר ש Black Clouds & Silver Linings היה יציאה דומה?
ממש לא... הלהקה חושבת שהם במגמת עליה! לא יקרה...
תמונה
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אני חושב שהלהקה בעיקר משכנעת את עצמה שהיא במגמת עלייה.
דרים מעבר לשיא..
הם יכולים לחזור אליו, אני מאמין, אבל הם נהיו טיפהלה עצלנים לדעתי. זה בא לידי ביטוי אפילו בסטליסטים שלהם בהופעות.
שלח תגובה