נוקיה הודיעו על הN8 שנראה באופן חשוד כמו הצילום שהודלף של מה שהוגדר בתור הN920 לפני כמה חודשים אז כנראה שזה הילד.
12 מגה פיקסל מצלמה, סוללה ענקית עם זמן עבודה שאמור להיות מסיבי יחסית, סימביאן 3 והדבר החדש הוא שאין כפתורים קדמיים בכלל חוץ מאחד שהוא כנראה ההפעלה. נראה די מטורף וסוף סוף אחד שיכול להתחרות באייפון בתור טאץ' מפלצתי אמיתי. עכשיו אני שובר את הראש על לבחור בין האייפון הבא, להביא N900 מפינלנד או לחכות לזה שסביר להניח שיגיע לארץ בניגוד לN900 שאין כבר ממש טעם למכור רשמית כאן עם הותק שלו והתחרות שמולו. אני חייב להגיד לכם באמת שאני מהסס לוותר על ה5800 שלי אחרי כמעט שנה וחצי. אתמול שידרגתי תוכנה שוב לגרסה 50 והוא עובד אפילו יותר מהיר, נפתרו כמה בעיות קטנות והגלילה הקינטית הרבה יותר נוחה ככה, פשוט מכשיר תענוג, 10 מתוך 10.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
זה מה שהם שוברים את הראש עליו עכשיו עם כלמיני תחרויות של אפליקציות ומה לא והOVI הוא לא רע סה"כ אבל כנראה שהבעיה בסופו של דבר היא שקהילת המפתחים או לפחות החלק הארי שלה פשוט לא כזה מראות עניין בסימביאן. נוקיה הייתה יכולה להיכנס לאפל בצורה רציני עם הN900 אבל היא לא הלהיבה את המפתחים מספיק כדי שיהפכו את המאימו למפלצת שהיא יכולה להיות ולא שיווקה את המכשיר הזה כמו שצריך ובגלל זה מכשירhigh end אימתני כזה הוא די פלוף שאחרי יותר מחצי שנה אין לרוב הקונים גישה אליו כי בגלל הטמטום של נוקיה הוא יצא רק ב11 מדינות. לא הגיוני לחלוטין, טעות אדירה של תכנון ושיווק. אני מאוד אוהב את נוקיה והם יותר מדי חכמים מכדי לסיים כמו מוטורולה אבל ת'כלס עם הפלח של האייפון וחוסר העניין של המפתחים נוקיה גמרה את עצמה לשנים הקרובות אצל מי שמחפש מכשיר high end אמיתי ורוב התחזיות הן אופטימיות ומאמינים שהסימביאן 3 יציל את המצב אבל אני בספק כבר, רק צריך להסתכל על העובדה שמה שפעם היה רושם אדיר וסמל סטטוס שיצרו N95 וE51הפך לפלופים כמו N97 שהם לא יותר מאשר צעצועים חמודים להראות למי שאתה עובד איתו ולקוות שהוא מספיק בור כדי להתרשם.
רק צריך להתסכל על איך מכשירים כמו המאג'יק טאצ' שאין לו כלום על ה5800 שהוא הרבה יותר ידידותי ומוצלח מכל הבחינות קורעים ליורוקום את התחת כאן ולהבין לאיפה זה הולך.
מתן, ה 5800 שלך פרוץ? אם כן, איך עדכנת לגרסה 5? אני פרצתי את שלי ולכן יהיה לי קצת מסובך יותר לעדכן גרסה למרות שאח שלי כבר הצליח....
בנוגע לנוקיה החדש:
לדעתי הבעיה החמורה ביותר של נוקיה היא שיכולות החומרתיות של המכשירים שלה אף פעם לא עומדים תחת שלל הפיצ'רים שהם מציעים!!!
מתן, ראית פעם כמה זמן לוקח לאייפון לשנות אוריינטציה של התצוגה כשמטים אותו על צידו?? פחות משניה, ועוד בצורה מונפשת! ל5800 שלי לוקח איזה 2-3 שניות, כאשר המסך נהיה שחור, ואז מופיע על הצורה הנכונה.
המעבד חלש בצורה מחרידה לעומת האייפון, והRAM אף פעם לא מספיק באמת כדי לאפשר את המולטיטאסקינג ברמה שווה. ניסיתי לפתוח קובץ PDF שוקל כמה מגהבייטים, והוא לא יכל לעשות את זה כי לא היה לו מספיק RAM!! כאילו מה, המהנדסים של נוקיה לא שמעו על באפר (חוצץ)?
בקיצור, לפני יומיים מחקתי 90% מהאפליקציות על הטלפון שלי, כי הוא פשוט לא סחב, וכל שניה קרס. (פשוט מסך מלבין ועושה ריסטארט - אני בטוח שגם לך זה קרה).
וזה כל כך חבל כי סימביאן היא לדעתי מערכת ההפעלה עם הכי הרבה פוטנציאל שיש היום בשוק. חבל שאין אף מכשיר עם חומרה שיכולה לנצל את כל הפונקציונאליות שהיא נותנת.
אני מאוד מקווה שב N8 הם שיפרו את כל מה שקשור לחומרה, כי אחרת כל השאר פשוט לא שווה את זה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ה5800 שלי לא פרוץ, עשיתי את זה ישר דרך העדכון גרסה במכשיר, כוכבית סולמית 0000 סולמית
וכן ה5800 לא התיימר אף פעם להיות מפלצת של חומרה, זה מכשיר מוזיקה עם סימביאן שזז מהיר יחסית לכל מה שהיה דאז בשוק ורק הN97 הביא בשורה מבחינת המהירות עבודה. זה מתסכל אבל הכל עניין של התרגלות וגם באיזה גובה אתה בא עם הציפיות שלך. אני ידעתי מה לקחתי מזה שפתחתי עשרות מכשירים כאלו ללקוחות וידעתי שזה מה שאני רוצה וצריך ואני מתאר לעצמי שבמכשיר הבא שלי זה ירגיש כאילו עליתי על בוגאטי וויירון אבל בינתיים אני סופר מרוצה ממה שיש לי.
זה עניין של מזל עם המכשירים, יש כאלו שיוצאים די דפוקים מהמפעל ויש כאלה מושלמים וברור שמדובר גם בצורה שבה אתה משתמש ועוזר לאפס הגדרות מכשיר פעם בכמה שבוע כדי שירוץ כמו שצריך. לדאוג לשמור רחוק מלחות ותמיד להחזיק בתוך נרתיק סיליקון עם מגן מסך יכול לדעתי להאריך את התפקוד התקין והחיים בהמון. בכל מקרה אני לא חושב שהמכשירים המודרניים מיועדים להחזיק בצורה תקינה ליותר מ3 שנים מקס'. ד"א שתדע לך שרוב הישראלים לא יודעים לשתמש בסלולרי בצורה סבירה והם חושבים שזה איזה ג'יפ האמר שאפשר למעוך, להתקלח איתו ובאופן כללי להתעלל בו.
ימי ה6230 נגמרו בגדול.
לא מצאתי אשכול למי שלא מחפש iPohne, אבל לפחות פה האשכול מרכז את כל מי שמבין בסמאטרפונים יותר מכולם.
אני עומד לקנות סוף סוף מכשיר חדש, ומעדיף לא לחכות לiphone 4 (עד שיפרצו אותו, micro sim, ולמען האמת, לא חשוב לי כל כך מלא אפליקציות, אלא השימוש היחידי כמעט הוא כאורגינייזר).
ננעלתי על ה-HTC, לא יודע למה, אולי פשוט כדי להוריד מהעומס של לעבור בין דגמים של חברות אחרות.
מישהו יודע לומר לי איזה מבין הדגמים של HTC נחשב ליציב ביותר, נוח ביותר, ושאפשר להשתמש בו ברשת אורנג'?
אתה יכול להשתמש בכל מכשיר בכל רשת, זה רק עניין של לשים את כרטיס הסים במכשיר.
לגבי אייפון, הפריצה מגיעה מהר, ואת האמת, גם לי לא היה חשוב בכלל יישומים לפני שקניתי אותו. ואני אומר לך, זה פקטור הרבה יותר גדול משנראה לך. הסיבה העיקרית שהאייפון כל כך מצליח היא בגלל האפליקציות. הן פשוט הופכות את האייפון ממכשיר טלפון, למלא מכשירים שונים (כל אפליקציה הופכת אותו למשהו אחר ) וזה כל כך טוב, נוח, שימושי וכיפי (שזה חשוב לא פחות! עד היום אף אחד לא לוקח בשיקולים שלו את מידת הכיפיות של המכשיר כשהוא רוצה לקנות מכשיר חדש עד שהוא משיג אייפון וחבל כי זה פשוט... עושה את החיים יותר כיפיים ).
אבל המכשירים של HTC נראים מאוד טובים, אז בחירה טובה.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
תודה למי שהעביר את הפוסט שלי (עידן?) שכחתי לגמרי מקיומו של האשכול הזה.
נסגרתי על ה-HTC Legend. נקווה שהוא מצדיק את השם שלו.
תומר, באמת שכל מה שאני צריך זה אורגינייזר טוב. והבנתי שלאט לאט עולם האפליקציות של האנדרויד מתקדם (הרבה יותר מהקצב שבו אני מתעדכן על העולם הסלולרי/סמארטפוני), ככה שאין מה לדאוג, אני אסתדר...
אני לא מוצא את האשכול סלולר אז אני אשבור את הראש כאן וזהו.
N8 יוצא השבוע לשוק ואמור להגיע לכאן בחודש הבא. N8, Desire או אייפון 4?
אני עם ה5800 כבר כמעט שנתיים והוא תענוג ואני מאוד אוהב את נוקיה ואני מודע למגבלות של הN8 ולעובדה שהוא מאחר בחצי שנה ושאני יכול לקבל באותו הכסף ואפילו פחות מכשיר עם מעבד יותר חזק. הHTC החדשים מרשימים כמעט אחד אחרי השני והאייפון הוא בחירה מעולה אין ספק, מסך מעולה אבל הוא פשוט לא עושה לי את זה.
מבחינת המעבד והמסך אפשר גם ללכת על הסמסונג ווייב שהגיע לכאן בדיוק והוא מכשיר מעולה אבל המערכת הפעלה של סמסונג תמיד תראה לי פגומה איכשהו.
בקיצור יש לי פ'טיש חולני לסימביאן אבל עדיין לא איבדתי את השכל מספיק כדי להוציא 4000 ש"ח על נוסטלגיה.
מה לעשות??
עריכה: הועבר
מחזיק את ה-HTC Legend מספיק זמן כדי לומר שמבחינת מכשיר, HTC הם סבבה לגמרי. מבחינת עדכוני תוכנה, החברה לא ממש דואגת לעדכן בזמן, אבל מבחינת פיתוחים עצמאיים הרמה שהגיעו אליהם בROMים העצמאיים היא יותר טובה מהמקור. ממה שאני קורא בפורומים למיניהם, הייתי הולך היום על ה-HTC Desire בלי שום היסוס.
יצאו בסופ"ש האחרון כמה מכשירים חדשים ל HTC ממליץ לבדוק אותם...
זהו חלאס. הזמנתי HTC Desire, מפלצת של תוכנה, מסך, שמע מעולה ואנדרואיד שאפשר כבר לשדרג ל2.2, מכשיר מושלם מבחינתי.
אורנג' משום מה לא עונים כל הבוקר למספרי הטלפון הקווים שלהם, עושים צליל של ניתוק, רק הנציגי מכירות ב1800 שלהם עונים ואלו ישר מעיפים אותך למספרים המנותקים. עכשיו אני צריך לסוע לנק"ש בז'בוטינסקי פ"ת כדי להוציא מס' מועדף אחרת אני עובר לפלאפון. כלכלית אין לי סיבה להישאר באורנג' כרגע וזה מבאס, התוכניות שלהם בדיחה והם מחייבים על כל פעולה קטנה אוטומטית וזה מרגיז.
קיבלתי את הדיזייר הרגע ואחרי עשר שניות בערך כבר התפוצץ לי הראש. זה אחד המכשירים הכי מדהימים שראיתי בחיים שלי והוא מרגיש לחלוטין כמו אייפון קילר אמיתי. זה פשוט carnage. עבודה מדהימה מכל הכיוונים והוא נראה כאילו היכולות שלו הן פשוט בלתי נגמרות.
נראה מה יהיה בהמשך אבל אני פשוט Psyched לגמרי.
folks אני נותן לכם כאן שירות לציבור ושיהיה ברור אחת ולתמיד לכל מי שעומד בפני הנושא עכשיו והלאה.
ללקוח של חברת סלולר כלשהי שקונה מכשיר דרך חברה חיצונית מגיע זיכוי בהצגת החשבונית והמכשיר עד 14 יום מרכישת המכשיר, לא משנה איפה הוא נרכש ולא משנה אם החברה שאתה מנוי בה משווקת את המכשיר או לא! הייתי בכמה שיחות עם פלאפון בשבועיים שאני שם על הdesire שאף חברת סלולר לא מוכרת בארץ וזה אושר לי על ידי נציגים טכניים ונציגים פיננסיים ומחר אני הולך עם הפניה הזאת למוקד, מציג את המכשיר והחשבונית ומקבל את מה שמגיע לי.
תבדקו מה החוק אומר, תילחמו בצורה מתורבתת ואל תוותרו. גם אם החוק הזה נשמע די תלוש בשמיעה ראשונה יש כאן עיקרון שהולך לטובת הלקוח בגלל העובדה שבארץ מתחייבים לתקופות חריגות למכשירים שהחברות מציעות במחירים מופרזים שבינינו הם גם לא השוס וזו זכותכם לעמוד על זה.
מה שכן צריך לשים לב שמדובר בחידוש חוזה והתחייבות על חבילת דור 3 שלרובנו יש ממילא אז מי שמתכוון לעזוב את אותה החברה בעתיד הקרוב, זה לא האופציה בשבילכם.
אל תרימו ידיים כי לא הקנו לנציג את הידע בנושא ואז הוא אומר לכם שלא. זה ברור בחוק שנמצא בכל מקום ברשת ולא צריך להיות עו"ד בשביל זה.