פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

Re: פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים

שליחה על ידי Sentient 6 »

איזה חרטטה הקטע הזה של ההתארגנות, הייתי עושה את זה 10 פעם ביום וזה לוקח רבע שעה בדיוק. הקודים כבר במערכת כי החברת סלולר קיבלה אותם יחד עם המכשיר עצמו שהיא קנתה אותו מסאני או יורוקום או לא משנה מי. רק צריך לשלוח הודעה לאגף שאחראי על הקודים האלו שישלחו לך בחזרה ואם היה להם מצב רוח טוב אז תוך דקה היית מקבל גם תשובה עם הקוד והיית פותח ללקוח, זה כזה בולשיט. צריך לחייב אותם אוטומטית לעשות את זה ברכישה של מכשירים ושהנציג שמוכר את המכשיר ידאג לזה תוך 48 כמו שכרגע ע"פ החוק ברגע שהלקוח מבקש קוד פתיחה אתה מחוייב ליומיים עסקים. אני מקווה שלא יעשו קטע וימשיכו לחייב את מי שהמכשיר שלו נקנה לפני שהתקנה נכנסה לפועל.

לחברות סלולר מגיע רווח טוב כי הן חכמות סה"כ ועובדות טוב בשוק רווי אבל צריך לשים מגבלות רציניות כי גם בעידן של הניודים הן מסותבבות חסרות רסן לחלוטין ומציעות מבצעים שהם ת'כלס בניגוד מוחלט למה שנקבע ע"י משרד התקשורת, אורנג' מחייבים לתקופות ארוכות עם קנסות יציאה מסיביים, פלאפון מחייבים לחבילות גלישה שאומנם הכי בסיסיות בהן לא עולות שקל אבל בפועל יש להן כנס יציאה גדול מאוד שכובל אותך וסלקום בכלל צריכים לשנות את הסיסמה שלהן ל"סלקום - תביא ת'ארנק או שאני אדקור אותך יא מאנייק :)"
יותר מדי כוח ואין מספיק אכיפה כי החברות פשוט לא מבינות מזה הוראה משר התקשורת. תתקע להן קנס של מיליון על כל הפרה כזאת ותראו איך הן מתחילות לאכוף הוראות כמו פודלים. זה אולי נשמע לא מאוזן אבל ביחס לרווחים ביחס להשקעה זה הגיוני לחלוטין.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

YO

המלצה לכל מי שיש לו מכשיר אנדרואיד מכיוון ש-45 אלף מכשירים כאלו מסתובבים בארץ אז יש כאן עוד אחד לפחות חוץ ממני.
dxtop, תוכנה חינמית שמנהלת את המערכת שלכם ומאפשרת לשנות המון המון דברים בתצוגה של המכשיר ואחד הדברים הכי מגניבים, הופכת את המסכי בית שלכם מכאלו שזזים רק ימינה שמאלה לכאלו שזזים גם למעלה ולמטה שזה נוח מאוד, רק צריך לנסות ולראות.
יש לתוכנה קהל יפה מה שאומר שיש המון themes ממש מושקעים וחינמים שאפשר להוריד מהמרקט. תנסו, אתם תהיו מאוד מרוצים ועם כל הכבוד לממשק סנס האדיר של HTC, זה כנראה הממשק הכי טוב שראיתי עד היום לאנדרואיד. סורי שאין ברקוד, אפשר למצוא בקלות במרקט או פשוט להוריד theme של התוכנה ואוטומטית זה מוריד לכם גם את התוכנה שמריצה את הממשק.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

HTC Desire, גם שזה היה 3000 שקל כאן עם אנדרואיד 2.2 זו הייתה תמורה מעולה לכסף שלכם, עכשיו עם 2.3 ובמחיר של 2000 שקל ופחות למכשיר מהקופסא זה כבר wild כמה שהוא שווה את העלות שלו ועומד חזק מול כל מכשיר אחר בשוק עם מסך של עד 4 אינץ' וגם חלק מאילו שיש להם 4 אינץ'. הקהילה של האנדרואיד פשוט הופכת חומרה סטנדרטית למכשיר עוצמתי עם און שלא נגמר וכנראה לא יאט אפילו בשנתיים הקרובות. תענוג, פשוט ה-perfect specimen. אם מישהו מחפש כאן מכשיר בטווח סביר ויש לו איזושהי דילמה, זה המכשיר הנכון.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לפי מה שאני רואה בספציפיקציות, אין לו שום יתרון על פני ה Galaxy S, אבל כל עוד שלא התנסיתי על ה דיזייר אני לא אביע עמדה נחרצת.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

אם אתה לא צריך מכונת משחקים קטנה אז כן, לדיזייר אין מתחרים מבחינת הגימור והמוכנות שלו אבל מבחינת המחיר שלו היום שהוא כמעט זהה לגלקסי אס אז אם הבחירה ביניהם הייתה היום אז ברור שהייתי לוקח את הגלקסי אס עם המסך הגדול יותר והמאיץ הגרפי הפנימי אבל ת'כלס עם המכשירים שיוצאים בחודשיים הקרובים הייתי כבר מחכה לאופטימוס 2. לדעתי בסופו של יום, במכשירים של האנדרואיד עם הליבה האחת, הדיזייר הוא זה שהכי מתבלט ועושה את השינוי ואני סופר מרוצה ממנו וממליץ עליו.
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

מעניין אותי לדעת, ידוע מתי יגיע הגלקסי S2 לארץ?
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני מניח שדרך החברות הסלולאריות הוא יהיה זמין תוך חודש - חודשיים.

אבל תוכל להשיג אותו עצמאית כבר תוך כמה ימים
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

נראה לי שזה יקח לפחות ארבעה חודשים, זה מה שקורה בדרך כלל.
עדיף להזמין מחו"ל, לשלם מחיר נורמלי, גם אם אתה מקבל קנס במכס עדיין מחיר נורמלי יחסית ולקבל החזר מהחברת סלולר בלי להתחייב כמו מטורף. לא צריך לחכות לאף אחד בשביל שתרגיש שאתה מסתובב עם חומרה שהיא כבר לא הכי חדשה ברגע שקיבלת אותה.

רק בשביל לגבות את זה, הגלקסי אס יצא ביוני 2010 והוא הגיע לחברות סלולר בנובמבר, זה שלושה חודשים למכשיר שהוא רב מכר והם ממש התאמצו בשבילו. ה5800 למשל של נוקיה שהיה גם רב מכר מטורף חיכה יותר מחצי שנה כדי להגיע לאורנג'. אין טעם לחכות.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

Black Rose Immortal כתב:מעניין אותי לדעת, ידוע מתי יגיע הגלקסי S2 לארץ?
ד"א שווה לך לשקול את המתחרה שלו הLG optimus X2 שיצא כבר והhtc sensation שיוצא עוד כמה חודשים ויהיו לו אותו מפרט כמו הגלקאסי אס2 וממשק סנס חדש ומעולה. שווה לדעתי לחשוב על זה.
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

Sentient 6 כתב:
Black Rose Immortal כתב:מעניין אותי לדעת, ידוע מתי יגיע הגלקסי S2 לארץ?
ד"א שווה לך לשקול את המתחרה שלו הLG optimus X2 שיצא כבר והhtc sensation שיוצא עוד כמה חודשים ויהיו לו אותו מפרט כמו הגלקאסי אס2 וממשק סנס חדש ומעולה. שווה לדעתי לחשוב על זה.
בדיוק קראתי על ה-LG היום באיזה אתר... אני כרגע מתלבט, מה שכן אני חייב להתקדם כבר מה-Xperia 8...
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

http://tech.walla.co.il/?w=/4008/1823812

בלוגר שחשף מהלכים של נוקיה בעבר לפני שהם קרו טוען שהם הולכים למכור את חטיבת הסלולר שלהם למיקרוסופט. חתיכת סיפור.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4070509,00.html

בוא נראה מי הראשון שימצא את הקשר של הכתבה הנ"ל לדרים ת'יאטר.... :-)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

גדול! :)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

זמני

שליחה על ידי YtseJam »

בשעה טובה אני משדרג את החבילה שלי בפלאפון לאחר ההתחייבות לשנה וחצי.
האמת, דיי הופתעתי...

עכשיו, למה לפרסם פה? כי...

א. במקום:
250 דקות, 250 סמסים וחבילת דאטה של 10 גיגה - 300 שקל (ככה זה היה כחלק מהתשלום על האייפון וכו', לא משנה)

בחרתי את זה:
3500 דקות לפלאפון, 1100 דקות לשאר, 1100 סמסים, חבילת דאטה של 2 גיגה, החזרת האייפון 3 וקבלת אייפון 4 - 260 שקל.

אני מעולם לא שילמתי רק 300 שקל. תמיד חציתי את זה ושילמתי הרבה יותר.
עם החבילה החדשה הזו, לא רק שאני מוודא שאני לא אחצה את רף ה-260 שקל, אני גם חוסך 40 שקל בדרך ומקבל הרבה יותר בתמורה. וגם אייפון 4.

עכשיו, אני בכלל מתכנן לקנות אייפון 5, ונראה שעכשיו יהיה לי אייפון 4 למכור במצב כמעט-חדש-לחלוטין, מה שיעזור לי בקנייה של האייפון 5. :)

ב. אני צריך המלצה לקייס נורמלי. אני לא מוצא הפעם משהו טוב...
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

Re: אשכול iPad/iPod/iPhone

תתחדש. אני מסתכל באתר שלהם לראות אם יש איזה קאצ'ים בזה כי זו התקופה החלשה אצל החברות סלולר, עכשיו מוכרים מסלולים שממש לא שווה להתחייב אליהם... אני מניח שהוצאת מהם חבילת שימור או משו כי סה"כ זה נשמע טוב אם השימוש שלך הוא באמת מסיבי... מעבר לזה התחייבת על ציוד לשנה וחצי או שלוש?

הבעיה נראה לי תהיה שתקנה אייפון 5. אם תקנה אצלם (אני מתאר לעצמי שזה יקרה בשנה וחצי הקרובים) אז יש מצב שתצטרך לשלם הרבה כל חודש האייפון 4 שלקחת עכשיו כי הזיכוי עליו יתבטל. שווה לבדוק את זה כי אם כן אז עדיף לך לקנות דרך חברה פרטית ולהמשיך לקבל את ההחזר על ה4.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אה כן. שכחתי לציין שהמסלול/חבילה החדש הוא ללא התחייבות. את ההתחייבות שלי לפלאפון סיימתי, ועל המכשיר (אייפון 3GS) גם כן סיימתי לשלם ברגע שההתחייבות הסתיימה.
אני יכול בכל שלב שהוא לעבור למשהו אחר, שסביר להניח שייקרה ברגע שההורים שלי יעברו אליהם מאורנג', ואז נעבור למסלול משפחתי (אם אכן יהיה משתלם אף יותר).

את האייפון 4 אני לוקח בכל מקרה כי החבילה הזו לא אפשרית ללא ההחלפה הזו (זו הנקודה היחידה שאני לא מבין כאן עדיין...).
על פניו נראה שאני בכלל לא משלם עליו(!).

אייפון 5 אמור לצאת בספטמבר 2011, ולדעתי הוא לא יגיע לישראל אלא רק ב-2012.
אני מתכנן לקנות אותו באופן פרטי.

ביום ראשון בבוקר הסיפור הזה נסגר סופית.
שאלות שנותרו לי לשאול:
- מה עם ההסדר של שימוש חינם ב-GPS של פלאפון
- האם האייפון 4 הוא באמת חינם לחלוטין או שיש כאן החזר כספי כלשהו (לא נראה לי שיש).
- ?
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

dude אין נקודה כזאת שאתה חייב לקחת מכשיר, זה המצאה של החברות וזה לא חוקי, הסיפור הזה עולה המון בזמן האחרון אבל המשפט הזה "החבילה אפשרית רק בשדרוג" זה לא נכון, זה רק משפט שקרי שמשתמשים בו בשביל לכופף ידיים.

אני לא כאן כדי להרוס את המסיבה אבל אני חושב שהניסיון שלי יכול לעזור קצת. אם הם טענו וכתבו לך שכל העסק הוא ללא התחייבות אז הם מחוייבים לזה אבל ברור שעדיף שתפתחו את החשבונית הראשונה ותראה מה ההתחייבויות בכל חודש נתון כי זה צריך להיות רשום בחשבונית על פי החוק.

תשמע אם הם נותנים לך מכשיר שהם מתמחרים ב5 אלף שקל וחבילה כזאת הם רוצים משהו בתמורה. עדיף לבדוק את זה פעמיים כל עוד זה ב14 ימים שאחרי העסקה.

בנוגע לשאלה האחרונה זה חיוב החזר, זה תמיד חיוב החזר כי רוב החברות בעולם עובדות ככה וזו האפשרות היחידה בפלאפון.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לחלוטין. ולכן הדבר עדיין מנקר לי בראש וזו נקודה שתעלה בשיחה ביום ראשון.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

תשמע אני לא יודע בדיוק מי נגד מי אבל אתה צריך לבוא מוכן, לבדוק את החוקים והרגולציות של השנתיים האחרונות (יש תשובות להכל באתר של משרד התקשורת), לשאול מה שאתה צריך למשל החיוב זיכוי שהוא בפועל התחייבות וכו' ורק אז להחליט.

knowing is half the battle!
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אתה צודק. הייתי תמים...
דיברתי עם ידידה מתקופת האוניברסיטה שעובדת פלאפון (תכל'ס לא נעים להתקשר כשלא שומרים על קשר...). יש אכן את כל הסיפור של עלות, זיכוי ותשלומים על המכשיר עצמו.

אני עכשיו לוקח צעד אחורה. החבילה בפני עצמה מעולה אבל אם נועלים אותי בתוכה על תשלומים למכשיר נוסף כאשר אני מתכנן על אחר...
אני לא בטוח שאני עדיין אוהב אותה.

צריך לראות אם יש חבילות אחרות.
מה כבר ביקשתי. יותר דקות, פחות דאטה. זה הכל.
שלח תגובה