פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול iPad/iPod/iPhone

שליחה על ידי avrahamshuk »

עידן, אין חיה כזאת "ללא התחייבות".

ה"התחייבות" היא פשוט לשלם כל חודש על המכשיר ולקבל "החזר מלא" ולחשוב שדפקת את העולם כשבעצם אתה בכיס שלהם לשלוש שנים. כי ברגע שאתה רוצה לעזוב אז פתאום אין החזר מלא על המכשיר ואתה תצטרך לשלם להם משהו כמו 110 ש"ח כל חודש בלי להיות לקוח שלהם.

אם אתה רוצה באמת לדפוק אותם, קנה מכשיר אייפון 4 חדש בכל חנות אחרת (איביי גם טוב) ואז תבוא אליהם עם הקבלה, והם יהיו חייבים לתת לך את החבילה כמו שרצית, ועוד לתת לך את אותו החזר כספי על מכשיר שלא קנית אצלם, וגם אתה תוכל לעבור לכל חברה אחרת בכל רגע נתון.

אני מניח שאייפון 4 עולה בערך 110 ש"ח בחודש ולכן במקום לשלם להם על החבילה 260 ש"ח אתה תשלם משהו כמו 260-110=150 ש"ח. (אבל אסור לשכוח את ההוצאה על המכשיר שקנית בנפרד - בין אם בתשלומים או תשלום אחד)

בקיצור - לא משנה איזו חבילה תקח באיזו חברה - אל תקנה אצלם את המכשיר!!
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני בכלל לא תכננתי על המעבר הזה לאייפון 4. זה נכנס למשוואה משום מקום... לא מתכנן לשלם גם לא בעקיפין על שני מכשירים.
אני אצטרך לברר על חבילות אחרות בלי השדרוג הזה של המכשיר... הן תהיינה פחות זוהרות כמו ההיא לעיל, אבל ניחא. כל חבילה עם יותר דקות ופחות סכום לתשלום תהיה מספקת עבורי כרגע.

זה גם מעלה את השאלה - למה בכלל צריכים שאני אחזיר את האייפון הנוכחי שלי?
אולי הנציג חושב שאני לא סיימתי לשלם עליו, ...
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

avrahamshuk כתב:עידן, אין חיה כזאת "ללא התחייבות".

ה"התחייבות" היא פשוט לשלם כל חודש על המכשיר ולקבל "החזר מלא" ולחשוב שדפקת את העולם כשבעצם אתה בכיס שלהם לשלוש שנים. כי ברגע שאתה רוצה לעזוב אז פתאום אין החזר מלא על המכשיר ואתה תצטרך לשלם להם משהו כמו 110 ש"ח כל חודש בלי להיות לקוח שלהם.

אם אתה רוצה באמת לדפוק אותם, קנה מכשיר אייפון 4 חדש בכל חנות אחרת (איביי גם טוב) ואז תבוא אליהם עם הקבלה, והם יהיו חייבים לתת לך את החבילה כמו שרצית, ועוד לתת לך את אותו החזר כספי על מכשיר שלא קנית אצלם, וגם אתה תוכל לעבור לכל חברה אחרת בכל רגע נתון.

אני מניח שאייפון 4 עולה בערך 110 ש"ח בחודש ולכן במקום לשלם להם על החבילה 260 ש"ח אתה תשלם משהו כמו 260-110=150 ש"ח. (אבל אסור לשכוח את ההוצאה על המכשיר שקנית בנפרד - בין אם בתשלומים או תשלום אחד)

לא נכון זה לא כזה פשוט כי קבלת זיכוי על מכשיר זר זו עדיין התחייבות לשנה וחצי, יש לי את זה בעצמי על הHTC מפלאפון ואני מחוייב אליהם לעוד משהו כמו 10 חודשים על 40 שקל כל חודש שאני מקבל. אם אתה מקבל כסף על מכשיר אז אתה מתחייב, השאלה היא האם זה סכום חודשי של זיכוי כפול חודשים או עשר אחוז מסכום החשבון כפול חודשים שנשארו כמו שמשרד התקשורת מחייב.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Sentient 6 כתב:
avrahamshuk כתב:עידן, אין חיה כזאת "ללא התחייבות".

לא נכון זה לא כזה פשוט כי קבלת זיכוי על מכשיר זר זו עדיין התחייבות לשנה וחצי, יש לי את זה בעצמי על הHTC מפלאפון ואני מחוייב אליהם לעוד משהו כמו 10 חודשים על 40 שקל כל חודש שאני מקבל. אם אתה מקבל כסף על מכשיר אז אתה מתחייב, השאלה היא האם זה סכום חודשי של זיכוי כפול חודשים או עשר אחוז מסכום החשבון כפול חודשים שנשארו כמו שמשרד התקשורת מחייב.
לא נכון.

ע"פ החוק היום אין יותר התחייבות למסלול מסויים או לחברה סלולארית. ה"התחייבות" כביכול היום היא בסך הכל פריסה של מחיר המכשיר ל 18/36 חודשים. כלומר, אתה יכול לעזוב את החברה הסלולארית בכל רגע נתון ללא שום קנס יציאה כי אתה לא מחוייב אליהם, אבל אתה עדיין תמשיך לשלם על המכשיר שקנית אצלם עד שתכסה את מחירו המלא, כמו בכל עסקת תשלומים רגילה. רק שעכשיו אתה גם לא תקבל את ה"החזר" שקיבלת עליו כשעדיין היית לקוח.

ממילא, אם קנית את המכשיר מחוץ לחברה הסלולארית הרי אין שום דבר שכובל אותך אליהם שכן אתה לא משלם להם על המכשיר ולכן אם תעזוב בכל רגע נתון לא יהיה לך שום קנס יציאה ושום חיוב חודשי.

אני יכול רק להניח שהמצב אצלך הוא קצת מורכב כי אתה הבאת מכשיר מחו"ל שאינו משווק ע"י החברה הסלולארית. (החוק מציין בפירוש שאתה זכאי להינות מאותן ההטבות כאילו רכשת את המכשיר מהחברה, רק אם החברה אכן משווקת את המכשיר שרכשת ברגע חתימת העסקה)
ולכן למעשה, החוק לא מכסה את המקרה שלך וזה מה שאפשר להם לעקוץ אותך.

אני אישית קניתי לפני שבוע לחבר Galaxy S ב 1800 ש"ח בחנות כאן בארץ, והוא משלם 140 ש"ח כל חודש במקום 250 שזה מחיר החבילה המקורי, אבל הוא גם מקבל את ההחזר שהוא היה מקבל אילו היה רוכש מהם את המכשיר.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

נו אז זה מה שאני אומר, אם הוא לוקח עכשיו מכשיר הוא בכל מקרה יצטרך לשלם את העלות שלו אם הוא משדרג או עובר חברה, אין כאן בלי כסף. יש את החוק ויש את מה שהם נותנים בפועל וזה עדיין זיבולי שכל וחוזים לא חוקיים ואם אתה חותם על אחד כזה אז נדפקת לא משנה מה החוק אומר.

יש לך טעות כי החוק מחייב את החברה לתת לך זיכוי בהתאם לעלות המכשיר שלך גם אם הם לא מוכרים אותו. קניתי HTC דיזייר מחנות בת"א, הוא עלה לי 3000 שקל, הצגתי חשבונית הם נותנים לי כל חודש 40 שקל למשך שלוש שנים משמע 1440 ש"ח על מכשיר שלא נרכש אצלם והם לא משווקים ובתמורה אני התחייבתי אליהם, עזוב את זה שהתוכנית שחתמתי עליה גם הייתה עם התחייבות כספית לשנה וחצי שזה לא תקין אבל חליק כרגע כי אני לא מאלו שקופצים מחברה לחברה כל שנה.

אני באמת מאחל לעידן שלא יהיו לו בעיות עם הסיפור הזה ושהכל יצא כמו שהוא רצה ויודע שמגיע לו אבל עדיין יש בתחום הזה יותר מדי פרצות שגורמות לחברות סלולר להיראות כמו חבורה של גנבים פשוטים, מה שכרגע בהתייחסות המזלזלת שלהם לחוק, יש מצב שהם.

בדקתי והנה דוגמה, לקוח רצה זיכוי על נקסוס (כמו שאנחנו יודעים אף חברה כאן לא מוכרת אותו) שהוא קנה מחו"ל ואורנג' עשו לו בעיות והמון, הוא פנה למשרד התקשורת שניקנק אותם והנה התשובה המתרפסת של אורנג' אחרי שכנראה איימו עליהם. מגיע זיכוי על כל מכשיר לא משנה מה או כמה.

תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Sentient 6 כתב:נו אז זה מה שאני אומר, אם הוא לוקח עכשיו מכשיר הוא בכל מקרה יצטרך לשלם את העלות שלו אם הוא משדרג או עובר חברה, אין כאן בלי כסף. יש את החוק ויש את מה שהם נותנים בפועל וזה עדיין זיבולי שכל וחוזים לא חוקיים ואם אתה חותם על אחד כזה אז נדפקת לא משנה מה החוק אומר
בוודאי שאם אתה קונה מכשיר בחנות רגילה אתה צריך לשלם עליו... לא התכוונתי לטעון שלא. אבל המחיר שלו בחנות חיצונית יהיה תמיד הרבה יותר זול מהמחיר של החברה הסלולארית. הבעיה כמו שאתה אומר היא שעידן לא רוצה את האייפון 4 אלא את האייפון 5. ולכן עדיף לחכות עד שהאייפון 5 יושק (לאו דוקא בארץ) ואז לקנות אותו באופן פרטי ולקבל החזרים.
Sentient 6 כתב:יש לך טעות כי החוק מחייב את החברה לתת לך זיכוי בהתאם לעלות המכשיר שלך גם אם הם לא מוכרים אותו.
בדקתי את זה ואתה צודק - אני חוזר בי. גם אם החברה לא משווקת את המכשיר היא מחוייבת לתת עליו החזר על פי המחיר שלו (אורנג' ופלאפון) או ע"פ סט היכולות שלו (סלקום).
תודה שהארת לי את זה כי אני הייתי כבר סגור לגמרי שאני קונה גלאקסי S, כי הוא האנדרואיד הכי טוב שנמכר כרגע בארץ. עכשיו אני צריך לשקול Whole Bunch of מכשירי אנדרואיד. אוף איתך :irked:.
Sentient 6 כתב:קניתי HTC דיזייר מחנות בת"א, הוא עלה לי 3000 שקל, הצגתי חשבונית הם נותנים לי כל חודש 40 שקל למשך שלוש שנים משמע 1440 ש"ח על מכשיר שלא נרכש אצלם והם לא משווקים ובתמורה אני התחייבתי אליהם, עזוב את זה שהתוכנית שחתמתי עליה גם הייתה עם התחייבות כספית לשנה וחצי שזה לא תקין אבל חליק כרגע כי אני לא מאלו שקופצים מחברה לחברה כל שנה.
אני לא מבין - מה בדיוק הבעיה? הרי על המכשיר אתה לא משלם להם שקל, אז אתה יכול פשוט להודיע להם שאתה עובר! קנס היציאה המקסימאלי שמותר בחוק הוא 8% מהחשבונית הממוצעת שלך X מספר החודשים שנותרו לך בחבילה.

בכל מקרה עידן, אני חושב שזה כבר גלש לאשכול סלולאר יותר מאשר iPhone (לשיקולך)
אני מצרף קישור ל PDF של משרד התקשורת שמפרט את כל הזכויות שמגיעות לך בעקבות התקנות החדשות.
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/2479.pdf
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

זמני

שליחה על ידי YtseJam »

הבעיה שלי עכשיו תהיה למצוא מסלול/חבילה שלא כולל את החלפת המכשיר (כאמור, דבר שמעולם לא תכננתי לעשות). והיא בטוח לא תהיה אטרקטיבית כמו זו שהציעו לי עם המכשיר.
חוי בלאט.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

Re: פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים

הכוונה שלי הייתה שאם הוא לוקח אייפון 4 מפלאפון הוא יצטרך לשלם על המכשיר הזה גם אם הוא ישדרג לאייפון 5 כי תהיה לו יתרה קיימת על המכשיר הזה ואותו הדבר אם הוא יקנה אחד בחוץ ויקבל עליו זיכוי דרך פלאפון ואז יבקש לשדרג אצלם ולקבל זיכוי על מכשיר נוסף. הוא ישדרג, יקבל זיכוי על חדש אבל ימשיך לשלם בלי זיכוי את הקיים, ככה זה עובד. מילא אם יש לך מעט תשלומים אבל בטח לא במצב של יותר משנתיים זה מופרע לגמרי.

תבינו לפי החוק אין דבר כזה מסלול שמחייב מכשיר, אסור אבל בפועל חברות מוציאות חוזים שאומרים אחרת ואם חתמת על חוזה כזה אז רק בית משפט יכול לבטל אותו סביר להניח וזה לוקח חודשים במקרה הכי טוב.
ההיגיון היחיד בפעולות של החברות הוא בולשיט כלכלי, משרד התקשורת אומר קנס יציאה כולל של עד 8 אחוז מממוצע החשבוניות, הם אומרים ועושים אחרת.

עדיף להגיע מוכן מראש ולהימנע מטעויות כי לך תריב איתם אחרי זה.

אני חושב שאלו ההודעות הכי מועילות ששלחתי בפורום הזה אי פעם.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

דיברתי עם נציג אחר היום.

החזרת האייפון 3GS משמשת עבור הזיכוי בתשלום החודשי (עבור האייפון 4).
משהו כמו 270 - 109 = 161 בחודש.
ובכל זאת, מכיוון ואני מעוניין לשדרג מה-3GS אל 5, אין טעם שאני אעבור ל-4 ואז אנסה למכור אותו במחיר כלשהו שיאזן את ההוצאה הזו לטווח הארוך... וזה גם ככה לא יתאזן לחלוטין כי אני לא ממש אוכל למכור אותו במחיר אידיאלי כשאייפון 5 ממש מסביב לפינה.

אני כן יכול לקחת את אותה חבילה מדוברת (3500 דקות לפלאפון, 1100 לסלקון ואורנג', 1100 סמסים וחבילת דאטה של 2 גיגה), פשוט בלי האייפון 4 ("החבילה החמה" שמה) תמורת 260 שקלים.
אני חושב שזה מה שאעשה. מקסימום בהמשך הם מוציאים חבילה חדשה - אני אוכל לעבור אליה שכן החבילה לעיל היא ללא התחייבות.

בכל מקרה, אייפון 4 או לא, חסכתי לי כאן 40 שקלים + הרבה מאות שקלים פוטנציאליים (כי בעבר תמיד חציתי את רף ה-300 שקלים של החבילה הקודמת).

יאיי.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אאאאאאאה. שיגעו אותי.
עברתי ארבעה נציגים היום, כל אחד אומר משהו אחר. לבסוף הגעתי לקשרי לקוחות שיישרו קו עם אחד הנציגים.

אין כאן שום זיכוי של 109 שקל על החזרת המכשיר.
החבילה המדוברת גם היא בעבור 300 שקלים. אם אני מחליף את המכשיר שלי לאייפון 4, אז יש זיכוי של 40 שקלים וזה יוצא בסוף החודש 260 שקלים. אם אני לא מחזיר את המכשיר, זה נשאר 300 שקלים (ואני מקבל את השידרוג של הדקות, סמסים וכו').

אז אני לא מרוויח כאן 40 שקלים + מאות השקלים הנוספים, אלא רק את מאות השקלים הנוספים שאני בדר"כ אוציא בנוסף ל-300 השקלים הקבועים.
עכשיו אני צריך להחליט האם יש טעם להתחיל לחפור על זה עם החברות המתחרות או לקחת את השידרוג של החבילה ולהישאר ב-300 שקלים לחודש (שוב, רק שהפעם אני לעולם לא אחרוג).

עכשיו אני צריך לקרוא שוב את מה שכתבתם...
עוד חודשיים-שלוש אני אקנה את האייפון 5, ואז מה? לבוא אליהם עם החשבונית ו...?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

Didn't read the whole discussion but why do you need an iPhone 4 now??
Wait for the 5 and don't buy it from the carriers... that's the most important thing
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

באמת לא קראת. תקרא. :)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

מדהים. אורנג' לא מציעים חבילה טובה יותר, אלא ממש אותה אחת (כמעט).
יאללה. נשארים בפלאפון ועוד חודשיים-שלוש עם האייפון 5 מפעילים את חוק ניתוק זיקה ונקבל החזר של 40 שקלים עליו למשך 18 חודשים (מה שיוצא 260 שקלים בחודש). sigh.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

טוב בחייאת ראבק תעזרו לי לבחור!!!

חודש הבא אני אקנה מכשיר חדש בפינלנד וההתלבטות היא כמובן בין שני השחקנים הכי חזקים בשוק, הsensation של HTC והגלאקסי אס 2. שניהם עם מסך של 4.3, המערכת היא אנדרואיד 2.3.4 ומעבד כפול של 1.2, מסכים מעולים, רמקולים מעולים וההדאונים היחידים הם שהצבעים במסך של הHTC הם לא חזקים כמו בסמסונג ולעומת זאת הבניה של הסמסונג מרגישה זולה ופלסטיקית לעומת הHTC שברור שהוא בנוי לתלפיות.

שניהם לא צריכים לעלות יותר מ2300 שקל במקרה הכי גרוע ואין לי מושג אם להישאר עם מה שאני מכיר שזה הHTC ולקנות ולהשתמש עוד בערך שנתיים במכשיר מאוד דומה למה שיש לי עכשיו או לחדש לגמרי וללכת על הסמסונג. מה לעשות?!?!

תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

שאלו יהיה הצרות שלי :-)
אותי כבר ניסו לשחד עם שדרוג לפלא יותר טוב מהסוני אריקסון 530 .אני גם מתאר לעצמי שה Samsung Galaxy ממש חוויה עוצמתית אבל הזמן , הכסף והמצפון המוסרי שלי לשאיפה להיות אנטי-טכנולוגי מכריעות את הדין . בנוסף - צריך להזהר עם כל עניין הקרינה הנפלטת מהפלא' .
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

יש פילוסופיה כלשהי מאחורי להיות "אנטי-טכנולוגי"?
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שמתי לב שאצל רוב האנשים זה סתם עקרון שנובע מפחד וברגע שאתה נותן להם מכשיר שאשכרה משפר את איכות החיים שלהם ועוזר להם לנהל את היום, חוסך להם נגן מוזיקה נפרד ומאפשר להם להישאר בקשר דרך רשתות חברתיות בצורה שלא דורשת מאמץ בכלל ועושה עוד המון המון דברים בשבילם, הם פשוט מבינים שהעתיד הוא ממש לא נורא ולוקחים את זה. לדעתי זה בעיקר הפחד מהרשתות הסלולריות והפחד מהפיכה לעבד שלהם ככל שהמכשיר שאתה קונה מהם יותר רציני.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

2 טכנוקרטים מנתחים פוביה של אנשים מטכנולוגיה... אכן אחרית הימים.

אני חושב שבנושא הפלאפונים במדינה מורגשת אווירה של: "אין סתם טוב... אתה צריך הכי טוב". כאילו, אז מה אם אין לי אייפון או גלאקסי? אז מה אם מספיק לי פלאפון טוב של נוקיה עם 16 ג'יגה? 2 התגובות שמעליי הן אלו שגורמות לי להזדהות עם עוזרי.
עידן: כן, לא כל האנשים בעולם מעוניינים ב-cutting edge של העולם הזה שאתה חי בו/אותו/בשבילו. יש דברים יותר חשובים בעולם מזה... תרבות למשל. וזה לא שאתה אדם לא תרבותי, אתה מאוד, ולכן התגובה שלך מפליאה אותי. וזה לא שאני איזה סגפן שחי בלי טלוויזיה ונייד, אבל וואלה - לפחות תן כבוד לאנשים שבחרו לא ללכת אחרי העדר.
מתן: אני יכול להגיד שלא אצל כולם זה הפחד, וגם לא אצל הרוב. אולי אצל רוב הלקוחות שהתעסקת איתם. פאק... בתור אדם מתנשא אני מתקשה לחשוב על תגובה יותר מתנשאת משלך.
אני חושב שכולנו נסכים על עקרון אחד מוחלט: טכנולוגיה מתקדמת = דקדנטיות ערכית. תמיד זה היה ותמיד זה יהיה. זה לא אומר שכל אינדיבידואל שנמצא בחזית הטכנולוגיה הוא מנותק מערכיו, אבל כחברה, אנחנו בדרך לשם. שווה פעם לעצור ולחשוב למה אנשים הפכו ל"אנטי-טכנולוגיים". ולא, זה לא בגלל שהם מפחדים מאפליקציה של ערוץ 24.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

לא ניתחתי. העלתי שאלה.

עוזרי כתב:
... הזמן הכסף והמצפון המוסרי שלי לשאיפה להיות אנטי-טכנולוגי מכריעות את הדין . בנוסף - צריך להזהר עם כל עניין הקרינה הנפלטת מהפלא' .
קרינה, זמן, כסף. אוקיי. אני חושב שכולם יכולים להבין את הנקודות האלו מספיק טוב.

"המצפון המוסרי שלי לשאיפה להיות אנטי-טכנולוגי" - זה לדעתי לא משפט שצריך להיות קל לומר אותו, אז שאלתי לדעת מה עומד מאחוריו. יש הבדל גדול בין להיות אנטי-טכנולוגי מתוך בורות, לבין להיות אנטי-טכנולוגי בגלל סיבות אחרות, שאותן אני רוצה לגלות. מהי השקפת החיים הזו שמחזיקה אדם מלאמץ קידמה מצד אחד או בקטגוריה מסוימת אבל כן לגעת בה בכל-כך הרבה תחומים אחרים בעולם הזה, אבל אז לבוא ולומר משהו כמו "מצפון מוסרי - לשאיפה - להיות אנטי-טכנולוגי". אז כדאי להבין מה בדיוק אומרים, ולמה. אני לא עוזרי, אז אני שואל (לא ברור לי גם למה אפילו חשבת שזה היה מתנשא).

אני חייב גם לציין שהניתוח שלך היה צפוי ורדוד ולא באמת ניסית לענות על השאלה מלבד לזרוק לאוויר מילם פומפזיות כמו "טכנולוגיה מתקדמת = דקדנטיות ערכית". פליז. נשמע אכן כמו אחד שמנתח מבחוץ ולא מבפנים (לא, זה לא הופך אותך לאובייקטיבי); היוהרה שלך עצמך מסמאת את עיניך. קלירלי. וכן, הפריע לי שכתבת את מה שכתבת, כי מי שלא נתן כאן כבוד הוא אתה, שהחלטת וקבעת והגעת למסקנות מראש. אלו הם מי שלא נותנים כבוד.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

האמת גם אני ממש לא הבנתי למה חשבת שהתגובות של שניהם היו מתנשאות ובאתי להגיב לזה... איפה עידן לא הביע כבוד או משהו? רק שאל שאלה. וגם לא ראיתי התנשאות בהודעה של מתן.
שלח תגובה