אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
זה השם שלו אתה יודע... לא ניסיתי להבליט שום דבר.
מה בדמוקרטים כ"כ קוסם לך שאתה אומר שהוא לא יכול להיות גרוע בשבילנו ושלאמריקאים הוא יהיה בודאי יותר טוב מהרפובליקנים?
מה בדמוקרטים כ"כ קוסם לך שאתה אומר שהוא לא יכול להיות גרוע בשבילנו ושלאמריקאים הוא יהיה בודאי יותר טוב מהרפובליקנים?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
עזוב רגע הסתכלות שבטית.
אני ליברל ואני מאמין באידיאולוגיות ליברליות.
כאשר נבחר מועמד ממפלגה ליברלית (יחסית) במעצמה היחידה היום, אז מבחינתי בהסתכלות גלובאלית זה טוב.
למה זה טוב לאמריקאים? כי אמריקה ליברלית בעיניי זה טוב לעולם וטוב לאנושות.
כאשר נבחר מועמד ממפלגה ליברלית (יחסית) במעצמה היחידה היום, אז מבחינתי בהסתכלות גלובאלית זה טוב.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט-על
+1DivineComedy כתב:עזוב רגע הסתכלות שבטית.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אולי באידאל אתה צודק, אך אני לא חושב שזה נכון להיום. כאשר יש עדיין גורמים כמו טרור עולמי ואיסלאם שמטרתו להשתלט על העולם אני לא חושב שמעצמה ליברלית תעשה את העבודה. זה מעין חזון אחרית הימים כזה של עולם ליברלי אך כרגע העולם לא מוכן לזה. אוף זה נושא עצבני שיש לי עליו חתיכת מאמר לכתוב ואני לא יכול לעשות אתזה בחמש דקות קל וחומר לא מפלאפון...
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אין כל קשר בין מעצמה ליברלית ( עם נשיא דמוקרטי) לבין יכולת או רצון לעמוד מול איומי מלחמה או טרור. את המיתוס הזה צריך לנפץ. גם במלחמת העולם השנייה ארה"ב הייתה "דמוקרטית" והיא לא בדיוק התקפלה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ממש לא התקפלה. פשוט חיכתה עד שיתקפו לה את הצורה לפני שהעיזה לעשות משהו... הרי הדבר שהכי אפיין את ארה"ב בשנים אלו היה מדיניות הניטרליות של רוזוולט ולפיה אל לה לארה"ב להתערב בסכסוכים מחוץ לתחומיה וזה באמת מה שהיא עשתה. ישבה בשקט כשטבחו לנו את הצורה. אל תשכח את צ'מברליין הפחדן שבגללו היטלר הגיע למה שהגיע ולעומתו את צ'רצ'יל שהבטיח רק "דם יזע ודמעות" והכניס את בריטניה למלחמה הכי קשה בתולדותיה אבל הציל את העולם מהיטלר. אז קשה לי לקבל את הטיעון שמעצמת על ליברלית שלא פועלת נגד טרור עולמי זה מיתוס...
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
נזכרתי עכשיו במשפט הזה..
"דרך ארץ קדמה לתורה"
שאלה לי לפורום הנכבד.. את הדעה שלי אתן מחר.. כי אני צריך ללכת לישון ואין לי זמן לחפירות..
האם לדעתכם הפוליטיקאים החרידים איבדו איפשהו את עצמם במשפט הזה?
"דרך ארץ קדמה לתורה"
שאלה לי לפורום הנכבד.. את הדעה שלי אתן מחר.. כי אני צריך ללכת לישון ואין לי זמן לחפירות..
האם לדעתכם הפוליטיקאים החרידים איבדו איפשהו את עצמם במשפט הזה?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
avrahamshuk כתב:ברק חוסיין אובאמה ניצח בפריימריז למפלגה הדמוקרטית.
מעניין מישהו? אם כן מה אתם חושבים טוב לנו? רע לנו? לא משנה לנו?
נשמע את פרשנינו הפוליטיים...
תהרגו אותי אבל למה אנשים בארץ חושבים אם הנשיא האמריקאי יהיה טוב לנו או לא? זה נשיא ארה"ב והוא צריך קודם להיות טוב לאמריקה. חבל על המאמץ של אובמה, כמו שארה"ב לא בנויה לנשיאה , היא גם לא בנויה לנשיא שחור, ולכן מקיין הוא הנשיא הבא של ארה"ב.
-
- דרימיסט מתקדם
מה לעשות, טל, כל אחד מתעניין בפינה הקטנה שלו.
לדעתי, ג'יימי, זה לא שהפוליטיקאים החרדים איבדו את עצמם במשפט הזה, הם פשוט אף פעם לא התייחסו אליו. זה לא שיש להם דעה משל עצמם. אולי השאלה היותר נכונה היא האם הרבנים שלהם התייחסו למשפט הזה.
לדעתי, ג'יימי, זה לא שהפוליטיקאים החרדים איבדו את עצמם במשפט הזה, הם פשוט אף פעם לא התייחסו אליו. זה לא שיש להם דעה משל עצמם. אולי השאלה היותר נכונה היא האם הרבנים שלהם התייחסו למשפט הזה.
I'll commit suicide or die trying
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
זה חשיבה פרובינציאלית שאני לא נמנה עליהמה לעשות, טל, כל אחד מתעניין בפינה הקטנה שלו.

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אחד אחד.
לרבנים הגדולים כמובן שיש דרך ארץ. אל תקשרו בין הפולטיקאים החרדים לבין הרבנים. כל מי שנוגע בפוליטיקה בארץ חייב לאבד את הדרך ארץ. יותר מפריע לי שאין להם שום עמוד שידרה או אידאולוגיה אלא מה שמעניין אותם זה כמה כסף ייתנו לישיבות שלהם. לכן אני לעולם לא אצביע ש"ס.
כמובן שהתפקיד של נשיא ארה"ב זה להיות נשיא ארה"ב כמה שיותר טוב. זה לא מה ששאלתי. אבל את העם היושב בציון הרבה יותר אמור לעניין ההשלכות שלו כלפי מדינת ישראל כי פה אנו חיים. אין לזה קשר לפרובינציאליות כי אם תפרוץ פה מלחמה לא יהרגו אזרחים אמריקאים אז בוודאי שנדאג לגבי האינטרסים שלו בסוגיית מדינת ישראל
לרבנים הגדולים כמובן שיש דרך ארץ. אל תקשרו בין הפולטיקאים החרדים לבין הרבנים. כל מי שנוגע בפוליטיקה בארץ חייב לאבד את הדרך ארץ. יותר מפריע לי שאין להם שום עמוד שידרה או אידאולוגיה אלא מה שמעניין אותם זה כמה כסף ייתנו לישיבות שלהם. לכן אני לעולם לא אצביע ש"ס.
כמובן שהתפקיד של נשיא ארה"ב זה להיות נשיא ארה"ב כמה שיותר טוב. זה לא מה ששאלתי. אבל את העם היושב בציון הרבה יותר אמור לעניין ההשלכות שלו כלפי מדינת ישראל כי פה אנו חיים. אין לזה קשר לפרובינציאליות כי אם תפרוץ פה מלחמה לא יהרגו אזרחים אמריקאים אז בוודאי שנדאג לגבי האינטרסים שלו בסוגיית מדינת ישראל
-
- דרימיסט מתקדם
איך אפשר לא לקשר, למשל, בין הרב עובדיה לבין הפוליטיקאים של ש"ס? הרי בכל דבר הם רצים אליו להתייעצות. מבחינתי כל מהלך שלהם, כשר או לא כשר הוא בהשגחת רבנות.
I'll commit suicide or die trying
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
דוגמא מצויינת. לגבי כל המהלכים הפוליטיים שלהם, ז"א הכסף שהם לוקחים "על פי חוק" - הרב עובדיה הוא המנהיג ולכן הוא לא הרב שלי למרות שאני מאוד מכבד אותו כרב.
לגבי הכסף שהם גונבים מהצד - אין לזה קשר לרב עובדיה.
אל תשכח שמאוד קל לשנוא אותם. גם ספרדים גם דתיים וגם (במקרה הזה, אין לי כוונה להכליל) די טיפשים
לגבי הכסף שהם גונבים מהצד - אין לזה קשר לרב עובדיה.
אל תשכח שמאוד קל לשנוא אותם. גם ספרדים גם דתיים וגם (במקרה הזה, אין לי כוונה להכליל) די טיפשים
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
תענוג האשכול הזה 
aka
Did he just called them stupid?

aka
Did he just called them stupid?
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ולנושא אחר: הכנסת מחייבת את חברי מפלגת בל"ד לחתום על מסמך התחייבות שהם לא יפגשו עם מנהיג מפלגתם עזמי בשארה. ושאלתי היא: איך יתכן שמפלגה שמנהיגה מבוקש בעוון ריגול לטובת אוייב בעת מלחמה (שאגב העונש על זה הוא מוות) נחשבת עדיין למפלגה חוקית במדינת ישראל?!
האם לא נחשפו האינטרסים האמיתיים של המפלגה האיומה הזאת?
האם לא נחשפו האינטרסים האמיתיים של המפלגה האיומה הזאת?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כל עוד מצע המפלגה לא מנוגד לקיום מדינת ישראל באופן פומבי, או קורא לגזענות, אז המפלגה חוקית מבחינת החוק. יכול להיות שיהיו להם באמת בעיות בבחירות הבאות לכנסת בגלל עזמי בשארה.
מקודם נפל קסאם בניר עוז, הרוג אחד, מי לוקח אחריות? החמאס. העיקר שאחרי זה ננהל עם הטרוריסטים האלה מו"מ, בושה של ממשלה!
מקודם נפל קסאם בניר עוז, הרוג אחד, מי לוקח אחריות? החמאס. העיקר שאחרי זה ננהל עם הטרוריסטים האלה מו"מ, בושה של ממשלה!
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מילים כדורבנות! אני לא קורא לזה בושה, כי זה מזמן עבר את השלב הזה.. זה פשוט טמטום טמטום טמטום ואין לי מילה אחרת.
יבוא יום והם כולם יעמדו לפני שופט על המחדלים האלה
יבוא יום והם כולם יעמדו לפני שופט על המחדלים האלה
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
- avrahamshuk
- דרימיסט-על