פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
Re: פלאפונים וגאדג'טים סלולאריים
וככל שאני קורא את המשפט הזה שוב ושוב, אני חושב שגם אתה רן לא הפנמת אותו.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
אם לא הבנתי את כוונתך כל שהיית צריך זה להגיד את זה. בעיני אין שום יוהרה לקרוא משפט ולהבין אותו בצורה אחרת ממה שהכותב התכוון לומר. במקרה הגרוע מדובר בטיפשות. שבה כולנו חוטאים מדי פעם...YtseJam כתב:לא ניתחתי. העלתי שאלה.
עוזרי כתב:קרינה, זמן, כסף. אוקיי. אני חושב שכולם יכולים להבין את הנקודות האלו מספיק טוב.... הזמן הכסף והמצפון המוסרי שלי לשאיפה להיות אנטי-טכנולוגי מכריעות את הדין . בנוסף - צריך להזהר עם כל עניין הקרינה הנפלטת מהפלא' .
"המצפון המוסרי שלי לשאיפה להיות אנטי-טכנולוגי" - זה לדעתי לא משפט שצריך להיות קל לומר אותו, אז שאלתי לדעת מה עומד מאחוריו. יש הבדל גדול בין להיות אנטי-טכנולוגי מתוך בורות, לבין להיות אנטי-טכנולוגי בגלל סיבות אחרות, שאותן אני רוצה לגלות. מהי השקפת החיים הזו שמחזיקה אדם מלאמץ קידמה מצד אחד או בקטגוריה מסוימת אבל כן לגעת בה בכל-כך הרבה תחומים אחרים בעולם הזה, אבל אז לבוא ולומר משהו כמו "מצפון מוסרי - לשאיפה - להיות אנטי-טכנולוגי". אז כדאי להבין מה בדיוק אומרים, ולמה. אני לא עוזרי, אז אני שואל (לא ברור לי גם למה אפילו חשבת שזה היה מתנשא).
אני חייב גם לציין שהניתוח שלך היה צפוי ורדוד ולא באמת ניסית לענות על השאלה מלבד לזרוק לאוויר מילם פומפזיות כמו "טכנולוגיה מתקדמת = דקדנטיות ערכית". פליז. נשמע אכן כמו אחד שמנתח מבחוץ ולא מבפנים (לא, זה לא הופך אותך לאובייקטיבי); היוהרה שלך עצמך מסמאת את עיניך. קלירלי. וכן, הפריע לי שכתבת את מה שכתבת, כי מי שלא נתן כאן כבוד הוא אתה, שהחלטת וקבעת והגעת למסקנות מראש. אלו הם מי שלא נותנים כבוד.
כדי לא להוסיף אש למדורה אני אחסוך את שאר המחשבות שלי מהדיון, שכפי שאמרת אני כנראה לחלוטין לא "בתוכו".

"The bigger the lie, the more they believe"
- Sentient 6
- דרימיסט-על
אויה.
אממ תקשיבו אני לא מסוגל להבין את השאיפה להיות אנטי טכנולוגי אבל מצד שני יש כאן עניין גם של דעה אישית ושיקול דעת. אני מאמין גדול מאוד בקדמה וביכולת שלה לקדם אותנו מבחינה אישית וכגזע (אנושי, לא לבן או משו כזה.) אבל מצד שני אני לא רואה שימוש לפייסבוק ואני לא מחזיק דף כזה ואני מבין כמה זה מטורף כי יש כאן פוטנציאל עצום לשמירה על קשר עם אנשים וקידום אינטרסים פוליטים וכלכליים. בקרוב אם אתה לא תהיה שם אתה לא תהיה קיים פוליטית, זה המצב. זה עניין של החלטה אישית. אולי זה נשמע מאוד ארכאי אבל ספרים על נייר הם לדעתי עניין של העבר וככל שהדורות ימשיכו הלאה ולדעתי זה עדיין עניין של שלושה או ארבע דורות, ז"א 100 שנה לפחות, המילה הכתובה תהיה לחלוטין על מסכים, ebooks ומה לא ולכו תדעו, אולי המסכים הגמישים החדשים הם העתיד של הספרות, אותו הרעיון רק באריזה חדשה לגמרי. זה יקח זמן, אנשים ימשיכו להחזיק בספרים מנייר אבל בסופו של אחוז האנשים שימשיכו להשתמש רק בספרים מודפסים על נייר יהיה מזערי לחלוטין, אפסי. כמו עצמות של דינוזאורים במוזיאונים.
אולי זו השוואה קצת מוזרה אבל סה"כ לפני 500 שנה הודפס הספר הראשון ולחשוב שאורך החיים של ההמצאה הזאת שהיא כנראה החשובה ביותר מאז הגלגל הוא סה"כ 500 שנה שם יכול לשים דברים בפרופורציות. לכו תדעו מה יהיה השלב הבא.
לגבי סלולריים, אני רואה במכשיר שלי כדבר הקרוב ביותר שאני יכול להשיג לבינה מלאכותית שתנהל בשבילי את סדר היום ותקל על הפעולות היומיומיות שלי. הסמארטפון הוא רק אבולוציה של לוח השנה, המכשיר הסלולרי, לעזאזל אולי אפילו האינטרנט! אם לא בינה מלאכותית אז בטח מכשיר אחד שמאגד לתוכו את כל הכלים הטכנולוגיים והארגוניים שאני ומיליונים צריכים היום.
רק תנסו לעמוד לאבולוציה בדרך.
הקרינה היא מחיר שאנחנו בוחרים לשלם ואם אתם לא מסוגלים להתמודד עם זה, פשוט תיפטרו מהמכשיר בכלל. זו החלטה אישית, אחת מהמטורפות בהיסטוריה ללא ספק אבל החלטה אישית.
אז אני חוזר על העמדה שלי, היום הדבר היחיד שעומד לסאמרטפון בדרך להשתלטות מוחלטת על שוק התקשורת הוא החברות עצמן, גדולות, ללא ספק מפחידות את רוב הציבור שעומד מולן גם הם לא ירצו להודות בזה, הן הבעיה כרגע. אולי סבתא שלי לא צריכה מכשיר כפול ליבה או עם יכולות תלת מימד אבל מסך גדול יותר עם רמקול מטורף מאשר בסוני אריקסון בתצורת פליפר העלוב שאמא שלי הביאה לה כן יכול לעזור לה ולהקהל עליה.
האייפון עצמו או הגלקסי הם רק שלב של התפתחות, אין טעם לכוון חצים אליהם כי לכו תדעו מה השלב הבא ועם העובדה שהטכנולוגיה מכפילה את קצב ההתפתחות שלה הדימיון הוא הגבול. זו החלטה אישית לכן אם כמו עוזרי אתם בוחרים להימנע, תלכו עם האמונה שלכם ואני מאחל לכם שהיא תעשה אתכם מאושרים. אתם לא תיפגעו ממנה זה בטוח. אני לא יכול שלא להעריך אנשים שהולכים עם האמונה שלהם, כמובן כל עוד היא לא באיזה ג'יהאד או משו.
אני אישית מאוד נהנה מהאנדרואיד שלי ואני כבר שוקל את המכשיר הבא ועם ההכרזה של נוקיה שבעוד שלושה ימים היא תודיע על המכשיר שישנה את השוק לגמרי אני קצת עוצר את הנשימה ומחכה לראות מה הם יגידו כדי להחליט, לי זה חשוב, זה חלק מהחיים שלי שאני נהנה ממנו גם בתור תחביב, אני לא מפתח אבל זה תחום שמעניין אותי וזהו, דרך העיניים שלי החיים הרבה יותר "נוחים" עם מכשיר מתקדם ככל האפשר ביד.
אממ תקשיבו אני לא מסוגל להבין את השאיפה להיות אנטי טכנולוגי אבל מצד שני יש כאן עניין גם של דעה אישית ושיקול דעת. אני מאמין גדול מאוד בקדמה וביכולת שלה לקדם אותנו מבחינה אישית וכגזע (אנושי, לא לבן או משו כזה.) אבל מצד שני אני לא רואה שימוש לפייסבוק ואני לא מחזיק דף כזה ואני מבין כמה זה מטורף כי יש כאן פוטנציאל עצום לשמירה על קשר עם אנשים וקידום אינטרסים פוליטים וכלכליים. בקרוב אם אתה לא תהיה שם אתה לא תהיה קיים פוליטית, זה המצב. זה עניין של החלטה אישית. אולי זה נשמע מאוד ארכאי אבל ספרים על נייר הם לדעתי עניין של העבר וככל שהדורות ימשיכו הלאה ולדעתי זה עדיין עניין של שלושה או ארבע דורות, ז"א 100 שנה לפחות, המילה הכתובה תהיה לחלוטין על מסכים, ebooks ומה לא ולכו תדעו, אולי המסכים הגמישים החדשים הם העתיד של הספרות, אותו הרעיון רק באריזה חדשה לגמרי. זה יקח זמן, אנשים ימשיכו להחזיק בספרים מנייר אבל בסופו של אחוז האנשים שימשיכו להשתמש רק בספרים מודפסים על נייר יהיה מזערי לחלוטין, אפסי. כמו עצמות של דינוזאורים במוזיאונים.
אולי זו השוואה קצת מוזרה אבל סה"כ לפני 500 שנה הודפס הספר הראשון ולחשוב שאורך החיים של ההמצאה הזאת שהיא כנראה החשובה ביותר מאז הגלגל הוא סה"כ 500 שנה שם יכול לשים דברים בפרופורציות. לכו תדעו מה יהיה השלב הבא.
לגבי סלולריים, אני רואה במכשיר שלי כדבר הקרוב ביותר שאני יכול להשיג לבינה מלאכותית שתנהל בשבילי את סדר היום ותקל על הפעולות היומיומיות שלי. הסמארטפון הוא רק אבולוציה של לוח השנה, המכשיר הסלולרי, לעזאזל אולי אפילו האינטרנט! אם לא בינה מלאכותית אז בטח מכשיר אחד שמאגד לתוכו את כל הכלים הטכנולוגיים והארגוניים שאני ומיליונים צריכים היום.
רק תנסו לעמוד לאבולוציה בדרך.
הקרינה היא מחיר שאנחנו בוחרים לשלם ואם אתם לא מסוגלים להתמודד עם זה, פשוט תיפטרו מהמכשיר בכלל. זו החלטה אישית, אחת מהמטורפות בהיסטוריה ללא ספק אבל החלטה אישית.
אז אני חוזר על העמדה שלי, היום הדבר היחיד שעומד לסאמרטפון בדרך להשתלטות מוחלטת על שוק התקשורת הוא החברות עצמן, גדולות, ללא ספק מפחידות את רוב הציבור שעומד מולן גם הם לא ירצו להודות בזה, הן הבעיה כרגע. אולי סבתא שלי לא צריכה מכשיר כפול ליבה או עם יכולות תלת מימד אבל מסך גדול יותר עם רמקול מטורף מאשר בסוני אריקסון בתצורת פליפר העלוב שאמא שלי הביאה לה כן יכול לעזור לה ולהקהל עליה.
האייפון עצמו או הגלקסי הם רק שלב של התפתחות, אין טעם לכוון חצים אליהם כי לכו תדעו מה השלב הבא ועם העובדה שהטכנולוגיה מכפילה את קצב ההתפתחות שלה הדימיון הוא הגבול. זו החלטה אישית לכן אם כמו עוזרי אתם בוחרים להימנע, תלכו עם האמונה שלכם ואני מאחל לכם שהיא תעשה אתכם מאושרים. אתם לא תיפגעו ממנה זה בטוח. אני לא יכול שלא להעריך אנשים שהולכים עם האמונה שלהם, כמובן כל עוד היא לא באיזה ג'יהאד או משו.
אני אישית מאוד נהנה מהאנדרואיד שלי ואני כבר שוקל את המכשיר הבא ועם ההכרזה של נוקיה שבעוד שלושה ימים היא תודיע על המכשיר שישנה את השוק לגמרי אני קצת עוצר את הנשימה ומחכה לראות מה הם יגידו כדי להחליט, לי זה חשוב, זה חלק מהחיים שלי שאני נהנה ממנו גם בתור תחביב, אני לא מפתח אבל זה תחום שמעניין אותי וזהו, דרך העיניים שלי החיים הרבה יותר "נוחים" עם מכשיר מתקדם ככל האפשר ביד.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
- Sentient 6
- דרימיסט-על
רן אני נאלץ לא להסכים איתך לגבי העניין של הדקדנטיות. אני לא חושב שהטכנולוגיה היא זו שמדרדרת את המוסר.
גם לפני 50 שנה וגם לפני 500 שנה אנשים היו נבלות שרק התעסקו בכסף וכוח וזה מה שמשחית. תסתכל על אנשים כמו דונלד טרמפ, ממזרים חסרי מוסר שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מקידום אישי, אנשים שהיו מוכרים את אמא שלהם ושארית המין האנושי בשביל עוד קצת מרשרשים ועדיין הוא נלחם כדי לעמוד בראש המערכת למרות שלא רק שאין לו את הכישורים, כבר ברור לעולם כולו שהוא בדיחה. אני אישת לא מסוגל לכבד פוליטיקאים כי אני לא מאמין שבן אדם שנמצא "בעין הסערה" כל כך הרבה יכול להישאר נקי. כשאני אראה אחד כזה אני אאמין.
טכנולוגיה תמיד תהיה והשאלה הזאת תמיד תהיה. הבעיה היום היא שהטכנולוגיה הגיע למצב שבו היא יכולה לגרום להרס טוטאלי של הכוכב והיא מתנדנדת על קצה הצוק ההוא כבר מעל 60 שנה. בסופו של דבר היא תאבד שווי משקל ותיפול והסיבה שזה יקרה תהיה כי זו תמיד הייתה יד אנושית שלחצה על הכפתור וזו תמיד תהיה יד אנושית.
גם לפני 50 שנה וגם לפני 500 שנה אנשים היו נבלות שרק התעסקו בכסף וכוח וזה מה שמשחית. תסתכל על אנשים כמו דונלד טרמפ, ממזרים חסרי מוסר שלא מעניין אותם שום דבר חוץ מקידום אישי, אנשים שהיו מוכרים את אמא שלהם ושארית המין האנושי בשביל עוד קצת מרשרשים ועדיין הוא נלחם כדי לעמוד בראש המערכת למרות שלא רק שאין לו את הכישורים, כבר ברור לעולם כולו שהוא בדיחה. אני אישת לא מסוגל לכבד פוליטיקאים כי אני לא מאמין שבן אדם שנמצא "בעין הסערה" כל כך הרבה יכול להישאר נקי. כשאני אראה אחד כזה אני אאמין.
טכנולוגיה תמיד תהיה והשאלה הזאת תמיד תהיה. הבעיה היום היא שהטכנולוגיה הגיע למצב שבו היא יכולה לגרום להרס טוטאלי של הכוכב והיא מתנדנדת על קצה הצוק ההוא כבר מעל 60 שנה. בסופו של דבר היא תאבד שווי משקל ותיפול והסיבה שזה יקרה תהיה כי זו תמיד הייתה יד אנושית שלחצה על הכפתור וזו תמיד תהיה יד אנושית.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
התקדמות מבורכת ללא ספק. הכרטיס, המדבקה.
כמובן אבל שהשו"ס האמיתי יהיה לא כרטיס ולא מדבקה, אלא צ'יפ. המכשירים כמעט שמה (גוגל כן, נוקיה ממש עוד מעט, אפל אולי עוד מעט, רימ לא איכפת). ואז כמובן צריך את החנויות.
האפשרויות הן מעבר לדמיון שלנו. יאללה NFC!
כמובן אבל שהשו"ס האמיתי יהיה לא כרטיס ולא מדבקה, אלא צ'יפ. המכשירים כמעט שמה (גוגל כן, נוקיה ממש עוד מעט, אפל אולי עוד מעט, רימ לא איכפת). ואז כמובן צריך את החנויות.
האפשרויות הן מעבר לדמיון שלנו. יאללה NFC!
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הרצאה מצויינת מתוך 2011 Google IO לגבי NFC בכלל ואנדרואיד בפרט, ואיך זה יכול לידי ביטוי.
החצי הראשון של ההרצאה מיועד גם ללא-מפתחים והוא בעיקר הדגמות ו Proof of concepts של מה אפשר לעשות עם NFC.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=49L7z3rxz4Q[/youtube]
החצי הראשון של ההרצאה מיועד גם ללא-מפתחים והוא בעיקר הדגמות ו Proof of concepts של מה אפשר לעשות עם NFC.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=49L7z3rxz4Q[/youtube]
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Sentient 6
- דרימיסט-על
אמא שלי טוענת שמגיע לכל תייר שמגיע לאירופה החזר בשדה התעופה על מע"מ כאשר הוא קונה שם מוצרי חשמל. לפי מה שהבנתי זה רק לעוסקים מורשים כי לא נראה לי גם הגיוני שסתם יחלקו שם מאות אירו לכל בן אדם שקונה שם מוצרי חשמל אחרת מדובר בהפסדים עצומים משוללי כל היגיון. מי צודק?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Your mom is right....
The reasoning is simple. VAT is something that you should pay in your country when you pass through the customs and not twice
So they return the VAT you paid there.
The reasoning is simple. VAT is something that you should pay in your country when you pass through the customs and not twice
So they return the VAT you paid there.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אגב יכול להיות שזה נכון גם בישראל אבל בצורה קצת אחרת אני חושב.
יש עסקים שמראש לא מכלילים מע"מ לתיירים, ובכל מקרה ראיתי הרבה מהם ששומרים קבלות בשביל שדה התעופה...
אבל אני לא יודע אם בפועל הם מקבלים החזר בשדה התעופה.
יש עסקים שמראש לא מכלילים מע"מ לתיירים, ובכל מקרה ראיתי הרבה מהם ששומרים קבלות בשביל שדה התעופה...
אבל אני לא יודע אם בפועל הם מקבלים החזר בשדה התעופה.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
למשתמשי אופרה מיני ומובייל שביניכם (ויש לא מעט כאלו כאן מסתבר), הגיע הזמן לשדרג.
אופרה מיני 6.1 ואופרה מובייל 11.1
http://www.opera.com/mobile
אופרה מיני 6.1 ואופרה מובייל 11.1
http://www.opera.com/mobile
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
http://techcrunch.com/2011/07/07/ios-ha ... hCrunch%29
I tried Swype on Android and it's crazy good!
Totally changes the way you think about your keyboard.
I would really like to see something like that on iOS, preferably by Apple
I tried Swype on Android and it's crazy good!
Totally changes the way you think about your keyboard.
I would really like to see something like that on iOS, preferably by Apple
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Sentient 6
- דרימיסט-על
כרטיס אשראי שני שאני מאבד עד היום. עוד סיבה שבגללה אני צריך NFC.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הזמנתי Samsung Galaxy S II דרך eBay. סה"כ 690$ כולל משלוח לארץ.
הצעתי בכוונה 690 כי זה שם אותי בדיוק בתחילת מדרגת ההחזרים באורנג' של 2341-2916 ש"ח.
הדבר היחיד המאכזב הוא שמסתבר שהשער שPayPal עובדים איתו גרם לי לשלם 2,440 במקום 2350 כמו שציפיתי, אבל עדיין זה מחיר מצויין.
הצעתי בכוונה 690 כי זה שם אותי בדיוק בתחילת מדרגת ההחזרים באורנג' של 2341-2916 ש"ח.
הדבר היחיד המאכזב הוא שמסתבר שהשער שPayPal עובדים איתו גרם לי לשלם 2,440 במקום 2350 כמו שציפיתי, אבל עדיין זה מחיר מצויין.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
תתחדש. אני מקווה שלא יהיו לך בעיות עם המכס, כי הם אוהבים מאד את הפלאפונים המיובאים. אם עוד לא שלחו לך את המכשיר, תבקש מהם שישלחו לך בקופסא חומה רגילה ושיכתבו בהצהרת המכס שזה ספר משומש, ככה יש סיכוי שלא יעצרו את החבילה.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
לא הייתי בונה על זה יותר מדי אבל אם תעבור את המכס בשלום אז קיבלת מחיר מדהים. אם לא עדיין מחיר סביר כנראה.avrahamshuk כתב:הזמנתי Samsung Galaxy S II דרך eBay. סה"כ 690$ כולל משלוח לארץ.
אני ממש רוצה אותו אבל בגלל מחסור בג'ובות יותר סביר שאני אחכה כבר לנקסוס פריים שאמור לצאת לקראת נובמבר. קשה להתאפק.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
שמע, יש עכשיו בeBay ב Buy It Now אפילו ב 635$ שזה 2230 ש"ח. אז אפשר לשלוח למישהו בחו"ל שיביא לארץ.
בסופו של דבר אני ביקשתי ממנו לא לשלוח לארץ כי המכס מלחיץ אותי. יש לאריאלה משפחה ענקית ב US ככה שזה ממש לא בעיה.
ואני אישית לא מת על הנקסוסים. העיצוב שלהם לא עושה לי את זה, והם מגיעים עם Stock Android שזה מכוער ברמות.
בסופו של דבר אני ביקשתי ממנו לא לשלוח לארץ כי המכס מלחיץ אותי. יש לאריאלה משפחה ענקית ב US ככה שזה ממש לא בעיה.
ואני אישית לא מת על הנקסוסים. העיצוב שלהם לא עושה לי את זה, והם מגיעים עם Stock Android שזה מכוער ברמות.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
מת על הסטוק, אני אוהב שהכל חלק ונעים בעיניים, חבל שהם תמיד רק מגיעים נחותים מבחינת ביצועים. מול שאר הרומים. נקסוס זה תמיד אנדרואיד כמו שהוא אמור להיות, מושלם. לדעתי.
- Greenburger
- דרימיסט-על
עוזרי, בקשר לקרינה, לכל מכשיר יש קרינה, לא רק סמארטפונים הרי. אז מה זה משנה? אני תמיד מדבר ברמקול או עם אזניות.
ומתן, הדפוס קיים כבר בסביבות 1800 שנה.
ומתן, הדפוס קיים כבר בסביבות 1800 שנה.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
- Sentient 6
- דרימיסט-על
semi ביצ'ליסט אני יודע אבל כל היתקלות עם השירות של פלאפון זה תזכורת למה אסור לקנות דרך החברות מכשיר. התקשרתי לגבי מידע על שדרוג לאס 2 כשהוא יגיע ואחרי פעמיים שנזרקתי מהקו וחצי שעה של המתנה סה"כ קיבלתי נציגה ממש לא נעימה ברגע שאמרתי לה אס 2 מההתחלה והיא ממש עשתה לי טובה שהיא נתנה לי מידע לגבי שינוי של ההטבות הקיימות ברגע אם אני ארכוש מהם.
עדיף להיות לחוץ בכסף מאשר לחטוף מהם עצבים, חוץ מזה שנציגים שם עשו עם האחות הפקקית שלי עסקה מפוקפקת ועכשיו היא מחפשת לצאת משם ויש לה בלאגן של אלפי שקלים וזה לא עוזר לאימג' שלהם אצלי כרגע.
עדיף להיות לחוץ בכסף מאשר לחטוף מהם עצבים, חוץ מזה שנציגים שם עשו עם האחות הפקקית שלי עסקה מפוקפקת ועכשיו היא מחפשת לצאת משם ויש לה בלאגן של אלפי שקלים וזה לא עוזר לאימג' שלהם אצלי כרגע.