אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה
האמת כל הכבוד לך ולכל מי שלא נשבר , למרות הטריקים של רשתות השיווק של ה-1+1 וההודעה של תנובה שהמחיר קצת יירד. אין הצדקה שקוטג' יעלה יותר מ-5 שקלים לקופסא.
אני בעד ההתארגנויות האלה , העניין הוא שאנשים נשברים מהר, כי בארץ לצערי אין מודעות צרכנית גבוהה אלא מודעות צרחנית. צורחים הרבה, בוכים, כועסים שדופקים אותנו כלקוחות, עושים קצת רעש ובסוף הכל נרגע.
אם הציבור בארץ יוריד על הברכיים ענקיות כמו תנובה, שטראוס, אוסם וכו', אז נדע שבאמת הציבור הצליח להשתמש בכוח. אבל ברגע שעושים איזה מבצע כזה של 1+1 ואנשים נופלים בפח, שזה בעצם טריק של רשתות השיווק להיפטר ממלאי (הרי המחיר לא ירד, זה פשוט הן קנו סחורה והן לא רוצות להפסיד את הכסף), אז כל המומנטום נאבד. אני חושב שבגדול הרבה אנשים חושבים כמוך וכמוני, פשוט הם מיואשים ויודעים שהם יעשו משהו זה לא יצליח. אם אפשר ללמוד משהו, מהמחאות בעולם הערבי זה שמחאות כן יכולות להוביל לשינוי. אף אחד לא חשב שההמונים יצליחו לגרום להפלה של מובראק.
יש בארץ כל כך הרבה עוולות חברתיות וציבוריות, אבל הרבה אנשים בציבור פשוט אדישים ולא יוצאים להפגין ולמחוא.
אני בעד ההתארגנויות האלה , העניין הוא שאנשים נשברים מהר, כי בארץ לצערי אין מודעות צרכנית גבוהה אלא מודעות צרחנית. צורחים הרבה, בוכים, כועסים שדופקים אותנו כלקוחות, עושים קצת רעש ובסוף הכל נרגע.
אם הציבור בארץ יוריד על הברכיים ענקיות כמו תנובה, שטראוס, אוסם וכו', אז נדע שבאמת הציבור הצליח להשתמש בכוח. אבל ברגע שעושים איזה מבצע כזה של 1+1 ואנשים נופלים בפח, שזה בעצם טריק של רשתות השיווק להיפטר ממלאי (הרי המחיר לא ירד, זה פשוט הן קנו סחורה והן לא רוצות להפסיד את הכסף), אז כל המומנטום נאבד. אני חושב שבגדול הרבה אנשים חושבים כמוך וכמוני, פשוט הם מיואשים ויודעים שהם יעשו משהו זה לא יצליח. אם אפשר ללמוד משהו, מהמחאות בעולם הערבי זה שמחאות כן יכולות להוביל לשינוי. אף אחד לא חשב שההמונים יצליחו לגרום להפלה של מובראק.
יש בארץ כל כך הרבה עוולות חברתיות וציבוריות, אבל הרבה אנשים בציבור פשוט אדישים ולא יוצאים להפגין ולמחוא.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
היחיד שבסדר מכל העניין של פרשת תנובה זה רמי לוי והרשת שלו . הוא שובר מחירים כמעט בכל דבר , גביע תנובה עולה 4.70 . שקל פחות (!) מהמחיר הנמוך ביותר שתוכל למצוא . הוא מרוויח הרבה מזה - וגם אנחנו הצרכנים .
אני מסכים איתך מאוד לגבי עניין המחאה . בדר"כ המילים פראייר וקומבינות הולכות יד ביד עם מדינת ישראל זה טוב בקצת מקרים אבל סה"כ זה די מפריע לי . מעניין שהישראלי המצוי הוא קומבינטור שמתעקש לא להיות פראייר אבל כשזה מגיע למחאות לא ממש רואים את הביצועים שלו בשטח . דווקא כשכן צריכים לדעת להפגין ולא להיות "פראיירים" - לא עושים את זה . צריך להתחיל במחאה נגד חברות הסלולר . אני זוכר שמישהו הקים קבוצה בפייסבוק להפסיק למשך 5 דקות לדבר בפלאפון וכך לגרום להם להפסדים (נשמע פאתטי אבל מי יודע .. ) ולהבין שהם הגזימו אבל זה לא ממש עזר . בכלל לי אישית בזמן האחרון גם נמאס מהמצב במדינה (במיוחד כששמעתי ברדיו על מצב בתי החולים ושביתת הרופאים ) . אולי גם אני אחתום התפטרות ואמצא מקום טוב יותר לחיות בו ..
אני מסכים איתך מאוד לגבי עניין המחאה . בדר"כ המילים פראייר וקומבינות הולכות יד ביד עם מדינת ישראל זה טוב בקצת מקרים אבל סה"כ זה די מפריע לי . מעניין שהישראלי המצוי הוא קומבינטור שמתעקש לא להיות פראייר אבל כשזה מגיע למחאות לא ממש רואים את הביצועים שלו בשטח . דווקא כשכן צריכים לדעת להפגין ולא להיות "פראיירים" - לא עושים את זה . צריך להתחיל במחאה נגד חברות הסלולר . אני זוכר שמישהו הקים קבוצה בפייסבוק להפסיק למשך 5 דקות לדבר בפלאפון וכך לגרום להם להפסדים (נשמע פאתטי אבל מי יודע .. ) ולהבין שהם הגזימו אבל זה לא ממש עזר . בכלל לי אישית בזמן האחרון גם נמאס מהמצב במדינה (במיוחד כששמעתי ברדיו על מצב בתי החולים ושביתת הרופאים ) . אולי גם אני אחתום התפטרות ואמצא מקום טוב יותר לחיות בו ..
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אותי דווקא מדהים הציבור הישראלי בטמטום ובבורות שלו מהכיוון השני -
מישהו פותח איזה קבוצה לוחמנית "כולנו-משנים-את-תמונת-הפרופיל-לגביע-קוטג'-כדי-לשחרר-את-גלעד-מוות-לערבים-שקר-אחר-כלשהו" ופתאום כולם עושים לייק ובתקשורת מדברים על זה בלי הפסקה.
כאילו מה, מחירי הקוטג' זה מה שמפריע לכם במדינה?? למה כמה עולה קילו עגבניות באנגליה או גרמניה לדוגמא?
הציבור כ"כ אידיוט שהוא פשוט נהנה מתחושת הלכידות המזוייפת הזאת ממח(ר)אה סקסית כמו "מחאת הקוטג'". ממש המהפכה הצרפתית.
החינוך העלוב?
הפערים החברתיים?
השכר המזעזע?
בריחת מוחות?
אל תפריעו לי באמצע "האח הגדול VIP 9"

מישהו פותח איזה קבוצה לוחמנית "כולנו-משנים-את-תמונת-הפרופיל-לגביע-קוטג'-כדי-לשחרר-את-גלעד-מוות-לערבים-שקר-אחר-כלשהו" ופתאום כולם עושים לייק ובתקשורת מדברים על זה בלי הפסקה.
כאילו מה, מחירי הקוטג' זה מה שמפריע לכם במדינה?? למה כמה עולה קילו עגבניות באנגליה או גרמניה לדוגמא?
הציבור כ"כ אידיוט שהוא פשוט נהנה מתחושת הלכידות המזוייפת הזאת ממח(ר)אה סקסית כמו "מחאת הקוטג'". ממש המהפכה הצרפתית.
החינוך העלוב?
הפערים החברתיים?
השכר המזעזע?
בריחת מוחות?
אל תפריעו לי באמצע "האח הגדול VIP 9"

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
מחאת הקוטג' נוגעת בהרבה מעבר לקוטג'. היא הציפה אל פני השטח את הבעיות החמורות שקיימות במשק - זה הרבה מעבר לקוטג' לדעתי.
ומה לעשות שוקרון, עד שנטפל בחינוך, בפערים, בשכר ובבריחת המוחות - אנשים חייבים גם לאכול. אני חושב שלכולנו קל מאוד להתעלם (אולי אפילו לא לדעת) עד כמה המצב רע בארץ במקומות שונים בה.
זה לא שאם תטפל בחינוך ופערים חברתיים הכל ייפתר. זה צריך להיות פיתרון משולב, כמו הרבה דברים. הבעיה במשק היא אחת נוספת לרשימה שלך.
ומה לעשות שוקרון, עד שנטפל בחינוך, בפערים, בשכר ובבריחת המוחות - אנשים חייבים גם לאכול. אני חושב שלכולנו קל מאוד להתעלם (אולי אפילו לא לדעת) עד כמה המצב רע בארץ במקומות שונים בה.
זה לא שאם תטפל בחינוך ופערים חברתיים הכל ייפתר. זה צריך להיות פיתרון משולב, כמו הרבה דברים. הבעיה במשק היא אחת נוספת לרשימה שלך.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
באנגליה העגבניות יקרות כי הן מיובאות, אבל בגדול המחיה באנגליה זולה יותר בהשוואה לארץ ואני מכניס בתוך זה את הקניות בסופר. לא יכול להיות שבארץ המחירים רק יעלו ויעלו ויעלו, והמשכורת יישארו, מה שיוצר שחיקה, יותר עוני ויותר תסכול. מחירי המזון ובכלל המחיה בישראל עולים בלי פרופורציה בכלל למשכורות ולכן צריכה לקום צעקה חברתית ואפילו מהפכה. למה אנשים צריכים לחיות כמו מסכנים, בגלל שיש כמה טייקונים חזירים שמנהלים את המדינה? יקומו ויתאגדו הצרכנים וישמיעו את קול מחאתם.כאילו מה, מחירי הקוטג' זה מה שמפריע לכם במדינה?? למה כמה עולה קילו עגבניות באנגליה או גרמניה לדוגמא?
בריחת מוחות - למה מישהו כמוני עם תואר שני מאחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם צריך להרויח משכורת של 5000 ש"ח בחודש? האם אפשר לחיות מזה? האם אפשר להקים משפחה? האם אפשר לקנות דירה? התשובה כמובן לכל השאלות היא לא. למה בכלל אנשים עם תואר ראשון צריכים להרויח משכורת כמו של מי שלא סיים תיכון? למה כל השוק הוא כל כך נצלני?
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
השאלה היא האם המחאה הזו באמת הציפה את בעיית הריכוזיות והמונופול של מועצת החלב על מחירי המוצרים? אני בספק. כי מחאת הפייסבוק רוצה שהקוטג'/הגבינה הלבנה/החלב יהיו זולים, לא משנה לה ההשלכות. שזה סבבה, אבל באווירה ששוקרון מתאר (ואני מאוד מסכים איתו) אתה עדיין יכול למכור מוצרי בסיס במחיר מופקע (מישהו ניסה לאחרונה לקנות יותר מ-5 סוגי פירות העונה בסופר? אני אחרי 2 מתייאש) כי הציבור מטומטם וכו'... בסוף מרד צרכנים מתחיל ונגמר בקנית/לא קנית. הקוטג' עם כל הבאז שיצר ירד רק ב-38% (הרבה, אבל עם הרוח הגבית שאנשים נתנו לו, היית חושב שזה צריך להיות כ-50%).YtseJam כתב:מחאת הקוטג' נוגעת בהרבה מעבר לקוטג'. היא הציפה אל פני השטח את הבעיות החמורות שקיימות במשק - זה הרבה מעבר לקוטג' לדעתי.
שזה גם מחבר אותי למחאת הנדל"ן, מהמחאות המוצדקות ביותר בשנים האחרונות, שכן אי אפשר להפסיק לקנות דירות - זה לא חרם צרכנים זה הומלסיות. מה הבעיה עם המחאה הזו? שאת פירותיה, לכשיבשילו, תוכל לראות בעוד שנה-שנתיים במקרה הטוב. האם לעם יש סבלנות לחכות ולראות? אני לא חושב, וגם ביבי לא חושב. אז יוקמו ועדות ויתקבלו החלטות כמו תמיד... יישום בשטח? שם תימדד הצלחת המחאה. ואם לא יהיה שינוי בעוד כמה שנים? נראה אם גם אז מישהו יפריע לחבר'ה ברוטשילד לשחק שח-מט.

"The bigger the lie, the more they believe"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
קודם כל, אם אין כסף אז אתה לא צריך למשכן את כל החיים שלך בשביל לקנות דירה. הבעיה במחירי הדירות היא שהממשלה נתנה לכל היהודים מצרפת, אנגליה, דרום אפריקה ומקומות אחרים לבוא ולהעלות מחירים בטירוף. במקביל אין מספיק בנייה חדשה, אין הפשרת קרקעות. וכשההיצע קטן והביקוש גדל, כל מי שלמד כלכלה יודע מה המשמעות לגבי המחירים. אם לממשלה היה איכפת אז היו מפשירים קרקעות בגליל ,בנגב ,בכל מיני מקומות. לא חייבים לגור רק בתל אביב, אפשר לגור גם במקומות אחרים, אפשר להשקיע בתחבורה רצינית לכל חלקי הארץ. אבל למדינת ישראל יש סדרי עדיפויות אחרים: מיסוי מטורף שמוציא לך את החשק לחיות במדינה, כסף להתנחלויות, לחרדים, לצבא (הגוף הבזבזני ביותר במדינה). במקום לדאוג לדור העתיד, גורמים לעתיד לעבור מישראל ולהשאיר את המדינה ללא עתיד. חבל שזה המצב שהגענו אליו בארץ - זה לא מה שרצו מקימי המדינה.שזה גם מחבר אותי למחאת הנדל"ן, מהמחאות המוצדקות ביותר בשנים האחרונות, שכן אי אפשר להפסיק לקנות דירות - זה לא חרם צרכנים זה הומלסיות. מה הבעיה עם המחאה הזו? שאת פירותיה, לכשיבשילו, תוכל לראות בעוד שנה-שנתיים במקרה הטוב. האם לעם יש סבלנות לחכות ולראות? אני לא חושב, וגם ביבי לא חושב. אז יוקמו ועדות ויתקבלו החלטות כמו תמיד... יישום בשטח? שם תימדד הצלחת המחאה. ואם לא יהיה שינוי בעוד כמה שנים? נראה אם גם אז מישהו יפריע לחבר'ה ברוטשילד לשחק שח-מט.
הבעיה בדיור גם נובעת מכך שהתרבות השתנתה ב-20 שנים האחרונות. פעם זוגות צעירים היו גרים עם ההורים או עוברים לגור ביחד רק אחרי נישואים. היום כל ילדודס שמסיימים תיכון/צבא, רוצים ללכת להשכיר דירה, להרגיש עצמאיים. מצד אחד אני מבין, מצד שני אני לא חושב שצריך להשכיר בכל מחיר, ועם המחירים שיש באזור המרכז אז עדיף להישאר ולגור בבית אם יש את האופציה הזאת. למה ללכת ולזרוק כמעט את כל המשכורת על שכירות ומחיה, רק בשביל להרגיש גדולים ולגור לבד? אני יכול להגיד לכם שעם המשכורת שהרווחתי בארץ פשוט לא יכולתי להרשות לעצמי להשכיר, כי אמרתי לעצמי, מה אני אבזבז את כל המשכורת שלי על זה?
אני בעד המחאה אבל אני סקפטי שהיא תצליח ולדעתי היא לא מעניינת את ראש הממשלה שמעוניין לדאוג רק לחברים הטייקונים שלו. לאנשים בארץ אין מה לאכול והטייקונים מקמבנים לעצמם שימחקו להם חובות ואגרות חוב, במקום שיכריחו אותם לממש נכסים ולהחזיר לציבור מחזיקי אג"ח את הכסף.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
סליחה על שינוי הנושא אבל אני פשוט מזועזע ממה שקרה אתמול בנורבגיה, גם מהפצצה במשרדי הממשלה באוסלו והטבח הנוראי בו נהרגו (נכון לעכשיו) 85 בני נוער שהלכו למחנה צעירים של מפלגת הלייבור. יש לי כמה חברים טובים נורבגיים מהלימודים, אני שמח שכולם בריאים ושלמים (אחת מהם רק בשנה שעברה הייתה במחנה הזה, פשוט מצמרר לחשוב על זה).
- Osirus
- דרימיסט מתקדם
בהחלט מזעזע ועצוב, למרות היחסי אהבה-שנאה שלי כלפי נורבגיה, אי אפשר שלא להזדעזע מכך, ומהתגובות ב-Ynet, שמחאה לאיד ברמתה הדוחה ביותר וחסרת טעם במיוחד, ואני חשבתי שטוקבקים לא יירדו נמוך יותר

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לא ראיתי את הטוקבקים הנ"ל והאמת אני שמח שלא ראיתי. הישראלים כמדינה שסובלת הכי הרבה מטרור, צריכים להיות הראשונים להבין לסבלם של הנורבגים, וכשקורה דבר כזה זה ממש לא משנה אם נורבגיה היא מדינה ידידותית או לא ידידותית לישראל. מה שקרה שם זה טרגדיה איומה.
-
- דרימיסט-על
נו לא צריך להגזים, רוב הטוקבקים לא כאלה, ובטח שכמה מתלהמים לא מייצגים את כל החברה. לא שאין לנו חברה חולה, אבל עדיין...
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
מאמר מעולה

-
- דרימיסט-על
פתאום בא לי ברלין
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
עיר מדהימה בדיוק כמו לונדון, אבל זולה יותר. מדברים שם היטב אנגלית, אבל צריך לדעת גרמנית טוב בשביל להסתדר. מי יודע, אולי אגור שם בעתיד, אני מת על העיר הזאת והייתי בה 5 פעמים בתור תייר.
אין לי ספק שבכל יום נתון הייתי בוחר לגור בשרלוטנבורג ולא בעיר המסריחה שנקראת תל אביב.
אין לי ספק שבכל יום נתון הייתי בוחר לגור בשרלוטנבורג ולא בעיר המסריחה שנקראת תל אביב.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
ברלין? אחרי הכתבה הזו אפילו אריתריאה נשמעת אופציה לא רעה...

"The bigger the lie, the more they believe"
-
- דרימיסט-על
זה נחמד המחאתיות והכל, אבל לא צריך להגזים. גרמניה בהחלט נכנסה לרשימה שלי בתור מועמדת ללימודי תואר שני...
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
מי יודע ליאור, אולי תכיר שם איזה גרמניה איכותית 

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
יש לו חברה אל תשכח . שנית - ברלין זה יעד ההיפסטרים מס' אחת , אז תתכונן להרבה אוכל צמחוני ,אינדי גראג' פוסט פאנק , גיימבוי נויז, ומחאות אנטי קפיטליסטיות . אבל זה כבר לנושא אחר .
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
נו אז מה אם יש חברה, שתעבור גם, ואם לא בא לה, אני בטוח שהוא ימצא מישהי אחרת 
עוזרי מאיפה הבאת את האוכל הצמחוני ואת כל הדברים האלה?

עוזרי מאיפה הבאת את האוכל הצמחוני ואת כל הדברים האלה?
- moonchild
- דרימיסטית שרופה
לפני כמה שנים נסעתי לאוסטריה עם ההורים , לא רחוק מזלצבורג,
הגענו לעיירה תיירותית, היה בה בית קפה מאוד מפורסם בן כמאה ומשהו שנה, ההורים עוד התלבטו
אם להיכנס כי בטח מאוד יקר, אמרתי להם אם כבר נסעתם לטיול אז תהנו קצת,
מה גדולה הייתה ההפתעה שבית הקפה הזה היה יקר לעומת בתי קפה אחרים בכ 10 סנט - זהו! מקום מפורסם שאנשים מצטלמים לידו וזה כל ההבדל!
עוגה עלתה 2-3 יורו וכנ"ל הקפה איפה יש דברים כאלה בארץ ולא בית קפה שכונתי מעפן
משהו ממש דפוק בתרבות הצריכה שלנו...
הגענו לעיירה תיירותית, היה בה בית קפה מאוד מפורסם בן כמאה ומשהו שנה, ההורים עוד התלבטו
אם להיכנס כי בטח מאוד יקר, אמרתי להם אם כבר נסעתם לטיול אז תהנו קצת,
מה גדולה הייתה ההפתעה שבית הקפה הזה היה יקר לעומת בתי קפה אחרים בכ 10 סנט - זהו! מקום מפורסם שאנשים מצטלמים לידו וזה כל ההבדל!
עוגה עלתה 2-3 יורו וכנ"ל הקפה איפה יש דברים כאלה בארץ ולא בית קפה שכונתי מעפן
משהו ממש דפוק בתרבות הצריכה שלנו...
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay