אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה
נכון אבל בטווח הארוך חברה שלא דואגת לעובדיה מפסידה. נקודה. לאחרונה התפרסם מדד החברות המובילות בעולם וגוגל לקחה מקום ראשון בגלל תנאי העסקת העובדים ולעומתה מיקרוסופט נפלה מהמקום הראשון למקום ה5 מאותה הסיבה בדיוק. יודע שככל שהעובד מרגיש יותר בנוח אזי תפוקתו יותר גדולה. בוודאי שהכל זה אינטרסים אישיים, אך כאן יש אינטרסים חופפים. על העקרון הזה מתבסס מסחר- אינטרסים משותפים. כמובן שחייבים להיות תנאים מינימליים שבהם יוכל כל אדם לעבוד בכבוד וכמובן שחייבים לאכוף אותם. העובדה שתנאי עובדים מסויימים לא נאותים אינה מערערת את הקפיטליזם אלא את מערכת אכיפת החוק במדינה הזאת.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Odysseus
- דרימיסט מתחיל
האכיפה במדינה היא אכן בעיה. העניין הוא שלבעלי השלטון אין אינטרס לאכוף את תנאי ההעסקה של הפועלים הפשוטים, כי השלטון שלהם הוא בחסות בעלי ההון.
תמיד תעשה את מה שהבטחת כשהיית שיכור, זה ילמד אותך לסתום את הפה.
א. המינגווי
א. המינגווי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
זו אכן בעיה חמורה. לכן העם צריך ללמד לקח את כל אולמרטים למיניהם. אך שוב, אינני רואה איך סוציאלזם פותר את הבעיות האלה מבלי להכנס לבעיות יותר חמורות.
ונסיים בשתי בדיחות פוליטיות: איך אומרים "שוחד" בעברית? דמי קדימה....
כמה גנבים אפשר להכניס במכונית? שניים מקדימה ועוד 3 מקדימה....
ואיפה אלה שלא נכנסו? בעבודה... (סליחה אודיסאוס...)
ונסיים בשתי בדיחות פוליטיות: איך אומרים "שוחד" בעברית? דמי קדימה....
כמה גנבים אפשר להכניס במכונית? שניים מקדימה ועוד 3 מקדימה....
ואיפה אלה שלא נכנסו? בעבודה... (סליחה אודיסאוס...)
- Odysseus
- דרימיסט מתחיל
אני מכיר את זה כ "שניים מקדימה ועוד שלושה מהליכוד"
אל תצטער, העבודה במתכונת הנוכחית שלה אינה מעוז היושר והסוציאליזם, בלשון המעטה.

אל תצטער, העבודה במתכונת הנוכחית שלה אינה מעוז היושר והסוציאליזם, בלשון המעטה.
א. המינגווי
א. המינגווי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אבל זה מוציא את כל השנינות... וזה יפה שאתה מספיק ישר כדי לומר על מפלגה מהקשת שלך שהיא לא משו.
- Odysseus
- דרימיסט מתחיל
למה? זה עדיין שנון.
תראה, העבודה איבדה את גדולתה והפכה לחבורת דגנרטים. עם זאת, אני מאמין שאהוד ברק יוכל להשיב את ההליך המדיני עם סוריה והפלסטינים לתזוזה. בכל אופן, אני חש מחוייב לתמוך בהם אפילו בגלל מה שהשם של המפלגה מייצג, או לפחות ייצג עוד שנים על גבי שנים לפני שנולדתי.
תראה, העבודה איבדה את גדולתה והפכה לחבורת דגנרטים. עם זאת, אני מאמין שאהוד ברק יוכל להשיב את ההליך המדיני עם סוריה והפלסטינים לתזוזה. בכל אופן, אני חש מחוייב לתמוך בהם אפילו בגלל מה שהשם של המפלגה מייצג, או לפחות ייצג עוד שנים על גבי שנים לפני שנולדתי.
א. המינגווי
א. המינגווי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
טוב, כל הכבוד לך על גאוות היחידה. יהיו שיאמרו שאתה נאחז בתקוות שווא ושהם לעולם לא יחזרו לעצמם. באופן אישי אני ממש לא מחזיק מברק כלום. עוד סמרטוט. במיוחד אחרי ההתקפלות המרשימה שלו מול איומי הפיטורים של אולמרט.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
כולם סמרטוטים שם!! כל הכנסת.
היחיד שלא היה סמרטוט לא הגיע לכלום, באופן לא מפתיע....
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נכון בד"כ. רק שיש סמרטוט ויש סמרטוט מלוכלך וסחוט. ומי זה הלא סמרטוט שדיברת עליו?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לא, יש סמרטוט ויש סמרטוט פאשיסט. 

"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
..........
.........
........
.......בהחלט מאכזב....... 

- Odysseus
- דרימיסט מתחיל
DivineComedy כתב:כולם סמרטוטים שם!! כל הכנסת.
אממ יוסי שריד?
א. המינגווי
א. המינגווי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מממ נכון. הוא ממש לא סמרטוט. ולמרות שאני לא מסכים איתו בשיט, אני מאוד מעריך אותו. הוא נראה לי החבר כנסת היחיד שאי פעם לקח אחריות על כישלון או בכלל על משהו בכנסת.
-
- דרימיסט מתקדם
ניר, מה הקטע עם הפאשיזם? הפוליטיקאים הכי קיצוניים שלנו רחוקים שנות דור מפאשיסט קלאסי, ואתה יודע מה, קצת פאשיזם לא יזיק כשאני רואה מה יש מהצד השני ואני אומר את זה כתומך מר"צ לשעבר (לשעבר מאוד)
I'll commit suicide or die trying
- Odysseus
- דרימיסט מתחיל
אתה לא מבין איזה סכנה טמונה במשפט הזה, והבעיה היא שהמון רואים את זה כך. גם הצורר הגדול עלה לשלטון במצב שנראה היה ש"אין משהו יותר טוב" וכשהיה נראה שצריך "מנהיג חזק, שבטח יתמתן כשיעלה לשלטון" ושכדאי לבחור אותו כדי שיחזיק את המדינה "עד יעבור זעם". זה מחזיר אותנו לעניין הפופוליזם: צריך להבין שאין דבר כזה פיתרון גורף והמוני, דברים לא באים והולכים בקלות, והקיצוניות (במיוחד הימנית של ליברמן) מסוגלת להביא את כל האיזור לכיאוס.
אז אולי אין לנו פה פאשיסט קלאסי, אבל יש כמה שלא רחוקים מזה כל כך (ע"ע ליברמן, אריה אלדד etc)
אז אולי אין לנו פה פאשיסט קלאסי, אבל יש כמה שלא רחוקים מזה כל כך (ע"ע ליברמן, אריה אלדד etc)
א. המינגווי
א. המינגווי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
להם אתה קורא פאשיסטים?! אני פשוט בלי מילים... אף אחד שרוצה שהם יעלו לשילטון אומר "ואולי הם יתמתנו" כי הם ממש לא קיצוניים! מי שבוחר בהם כולו תקווה שהם לא יתדרדרד שמאלה כשהם יעלו לשלטון כי זה מה שקורה רוב הזמן.
תגיד לי עם יד על הלב: אתה באמת מאמין שיש מישהו ברצועת עזה שרוצה לחיות בשלום לצד ישראל?
תגיד לי עם יד על הלב: אתה באמת מאמין שיש מישהו ברצועת עזה שרוצה לחיות בשלום לצד ישראל?
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
מה שהוא אמר ^ (ההוא שמעליו
)
אגב אם תבדקו את הפירוש של פאשיזם, אז החבר'ה האלה הם קלאסיים. אבל גם הם לא הכי גרועים. ראה מרזל, בן גביר, גולדשטיין ושאר הזבלים שרק לכתוב את שמם עושה לי בחילה.

אגב אם תבדקו את הפירוש של פאשיזם, אז החבר'ה האלה הם קלאסיים. אבל גם הם לא הכי גרועים. ראה מרזל, בן גביר, גולדשטיין ושאר הזבלים שרק לכתוב את שמם עושה לי בחילה.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אתה בכלל יודע מה הולך בעזה??? נו באמת!!!אתה שונא אותם כמו שהם שונאים אותך. שניכם עברתם את אותו שטיפת המוח, כל אחד מהצד שלו.avrahamshuk כתב:להם אתה קורא פאשיסטים?! אני פשוט בלי מילים... אף אחד שרוצה שהם יעלו לשילטון אומר "ואולי הם יתמתנו" כי הם ממש לא קיצוניים! מי שבוחר בהם כולו תקווה שהם לא יתדרדרד שמאלה כשהם יעלו לשלטון כי זה מה שקורה רוב הזמן.
-
- דרימיסט מתקדם
שמעו, ככל שאני לומד יותר על איסלם ומבין עם מה אנחנו צריכים להתמודד פה ומצד שני רואה את ה fairy tale שהשמאל חי בה, אני נכנס למצב רציני של חרדה על קיום העם הזה.
אני מתעצבן כשאנשים אומרים לי דברים בסגנון של "כולם רוצים להשמיד אותנו, כולם שונאים אותנו" אבל ממה שאני באיסלם, זה בדיוק הרצון שלהם. אז יבואו כל מני אנשים ויגידו "זה לא כולם, זה מיעוט קיצוני" ואני אומר שאין שם מיעוט ואין שם קיצוני. את כולם מאחדת הדת הזאת ואם הם מאמינים בה, אז אין שם יוצאי דופן.
אז נכון, יש לנו פה דפוקים בראש אבל אצלנו זה באמת מיעוט קיצוני. אנשי ימין בכנסת הם מלאכים לעומת ה"פוליטיקאים" שלהם שקוראים להשמדת ישראל בצורה פומבית כל בוקר וערב. אנחנו במלחמה ואני לא רוצה יפי נפש בשלטון בזמן המלחמה.
אני עדיין לא מצליח לעכל את המהלך האינפנטילי הזה של הפסקת האש. כמה שזה הולך לעלות לנו...
שוקרון, לפחות בקטע הזה אני איתך.
אני מתעצבן כשאנשים אומרים לי דברים בסגנון של "כולם רוצים להשמיד אותנו, כולם שונאים אותנו" אבל ממה שאני באיסלם, זה בדיוק הרצון שלהם. אז יבואו כל מני אנשים ויגידו "זה לא כולם, זה מיעוט קיצוני" ואני אומר שאין שם מיעוט ואין שם קיצוני. את כולם מאחדת הדת הזאת ואם הם מאמינים בה, אז אין שם יוצאי דופן.
אז נכון, יש לנו פה דפוקים בראש אבל אצלנו זה באמת מיעוט קיצוני. אנשי ימין בכנסת הם מלאכים לעומת ה"פוליטיקאים" שלהם שקוראים להשמדת ישראל בצורה פומבית כל בוקר וערב. אנחנו במלחמה ואני לא רוצה יפי נפש בשלטון בזמן המלחמה.
אני עדיין לא מצליח לעכל את המהלך האינפנטילי הזה של הפסקת האש. כמה שזה הולך לעלות לנו...
שוקרון, לפחות בקטע הזה אני איתך.
-
- דרימיסט מתקדם
אני לא יודע מה לגבי שוקרון, אבל אני גדלתי בסביבה שמאלנית וכל החנוך שלי היה מבוסס על התפיסה הזאת. אני לא שונא אותם. אני מבין את הצד שלהם ואני מבין את הצד שלי ומבחינתי אני כן אובייקטיבי בראיה שלי (ולמרות איך שנשמע מה שכתבתי, אני במרכז המפה הפוליטית)אתה בכלל יודע מה הולך בעזה??? נו באמת!!!אתה שונא אותם כמו שהם שונאים אותך. שניכם עברתם את אותו שטיפת המוח, כל אחד מהצד שלו.