אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי DivineComedy »

יש מיעוט קטן מאוד של אנשים שחיים בfairy tale.
אגב אני מכיר הרבה כאלה שחיים מעבר לקו הירוק. זה הfairy tale הגדול מכולם.

עכשיו, אני אגיד לך מה הבעייה שלך (אם היה לי שקל על כל פעם.... :))
זה נכון שאנחנו במלחמה וכו' וכו', אבל אנחנו לא במלחמה של הדוסים הימניים ושל המתנחבלים. אנחנו במלחמה כי יש פה צד שרוצה את האדמה או חלקו לעצמו. מה הקטע היפה? שאנשים כמו אברהם שוקרון וחבריו נמצאים במלחמה משלהם. מלחמת דת פנאטית. מה הקטע הכי יפה? שהם מצליחים לגייס אנשים כמוך למלחמה שלהם, והופה כולנו נלחמים על ארץ ישראל היפה והשלמה, שהיא כמובן אשליית האשליות. אתם תמשיכו לא לראות את ההבדל במלחמות האלה, ואכן עתיד העם היהודי בערפל כבד (נכון להיום 14 שנה לפי הנבואה שלי).
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

ניר, אתה מסתגר במגדל השן שלך, לא מוכן לשמוע אף אחד, חושב שכולם חוץ ממך שטופי מוח ורק אתה כמובן אובייקטיבי וצודק. אני יודע בדיוק מה קורה שם. אני בטוח שאם הייתי גר שם הייתי רוצה להתאבד על איזה יהודי. מה אתה יודע על התוכניות שלי לגבי עזה?
אני מסכים לגמרי שהם עוברים שטיפת מוח. (נגיד שגם אני) מה גם שזה פשוט לא משנה, העובדה ששלום איתם בדור הנוכחי הוא בלתי אפשרי היא בלתי ניתנת לערעור.
עד מתי תהיו עיוורים למציאות שיש כאן?! עד מתי תעשו הסכמים טיפשיים שלא שווים נייר טואלט משומש, עד מתי הימין יצעק ויבכה, עד מתי תקראו לנו "נביאי זעם" מעכבי השלום ועוד סיסמאות נבובות כאילו שתהליך השלום זה מילה קדושה ואסור להרהר אחריו, עד מתי נבואות הזעם שלנו יתממשו ואתם תמשיכו להמציא תירוצים הזויים כדי להמשיך ולהאשים את המתנחלים? מה קיבלנו מאוסלו? מה קיבלנו מקמפ דיוויד? מה קיבלנו מההתנתקות הנוראית? לא אמרנו לכם לא לתת להם רובים?
תתחילו לחשוב בהיגיון לשם שינוי. שלום משיגים רק מעמדה של כוח כשברור שאין לצד השני עוד מה לדרוש ולקבל כי אחרת למה לו לעשות שלום? הוא יודע שאנחנו נתקפל ונתן לו עד קצת ועוד קצת עד שלא ישאר דבר. שלום עכשיו (התנועה והמושג) חוץ מזה שזה חלום שווא, הוא גם מסוכן כי אנחנו בעצם נכנעים ומוותרים על הכל.
תכניסו את זה טוב טוב לראש: שלום עכשיו- מלחמה מחר.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני שמח שכתבת את זה כי אני יכול להפנות אותך לפוסט שלי מעליך :)
אני יודע בדיוק מה המציאות
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

ניר, אף אחד לא הצליח ולא יצליח לגייס אותי לשורותיו. אני אוהב את האינדיבידואליות שלי ואני לא רואה את עצמי כהולך עם איזשהו זרם גם בפוליטיקה. מה שאני אומר הוא על דעתי בלבד. אני בכלל מופתע ממה שאתה אומר. אתה לא קראת את הקוראן ו/או את הביבליוגרפיה של מוחמד? ואם כן קראת ואתה ממשיך להחזיק בדעות שלך, דמיין לעצמך שאצלם באמת באמת מאמינים לכל מה שכתוב שם.
כמו שאמרתי היום, אם איסלם זאת דת אמת, זה חרא של עולם לחיות בו.
נערך לאחרונה על ידי talgoro ב א' יוני 29, 2008 9:38 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ואתה גם מפרש אותה בצורה הכי מעוותת שרק אפשר. קראתי את הפוסט שלך. אם אתה חושב שאתה לא שייך למלחמה הזאת, ניתן לערבים לשפוט את מי להרוג בקאסם הבא: שמאלני או ימני. קיבוצניק או שדרותי. דתי או חילוני. מבחינתם המלחמה הזאת היא מלחמת דת. לכן הם קוראים לזה ג'יהאד. אין ויתורים ופשרות. פשוט מורטאל קומבאט.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

בדיוק! זה פשוט מלחמת דת (ועם מטרה מאוד מוגדרת). נמאס מהפוליטקלי קורקט. זה התכלס' ולצערי, מי שלא מבין את זה, כנראה שירגיש עוד מעט על בשרו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אגב מר שוקרון, תראה מה עשית. לקחת את הידע המוקדם שלך לגביי שאני שמאלני קיצוני כופר ישראל, והלבשת עליי את הדעות שלא בטוח מתאימות לי (והם לא). הרבה מהדברים שכתבת בנאום שלך נגד השמאל הם לא הדעות שלי. אם תראה כמה עמודים אחורה תראה בדיו מה אני חושב שצריך לעשות נגד הקסאמים (זה לא הסכם הפסקת אש אבל זה גם לא לשרוף ילדים חיים בעזה כמו אתה היית רוצה לראות)
כל ההסכמים שהיו עם הפלסטינים (כולל ההוא של ביביהו אם שכחת), היו חייבים לקרות מראייה היסטורית ושום שרף לא היה עוצר את זה! לא התבכיינות של מתנחלים ולא טבח בערבים. לא יעזור, זה היה חייב לקרות!! המצב הבטחוני היום לא יותר גרוע ממה שהיה לפני 10-15 שנה. יש הרבה דברים אחרים הרבה יותר גרועים במדינה שלא קשור לימנים או שמאלים בהכרח. שום אני אגיד: מה שקרה היה חייב לקרות ולא היה משנה איזו ממשלה הייתה בשלטון ( מה שאכן לא שינה), לכן כל הברבורים שלך הם מיותרים. צריך להסתכל אל העתיד, על מה שהושג ועל מה שלא הושג ואיך מתמודדים עם זה.
הצורך שלי להגן הבית, הוא לא הצורך שלך במלחמת דת פנאטית נגד כל המוסלמים. כשהייתי בצבא לא חשבתי על המתנחלים, חשבתי על המלחמה שיש לי ביד ועל הצורך לנצח, לא ע"י תפילה אלא ע"י ביצוע התפקיד שלי על הצד הטוב ביותר.
סמל אישי של משתמש
Odysseus
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Odysseus »

שלום עושים מעמדה של שוויון ולא מעמדה של כוח! לדוגמא ישראל לפני ואחרי מלחמת יום כיפור: אחרי מלחמת ששת הימים היינו באופוריה והיינו בטוחים שאנחנו הכי חזקים בעולם ואף ערבי לא יעמוד בפנינו, ואחרי שקיבלנו זעזוע בראש ביום כיפור כמה אנשים התפכחו פה.

בקשר לשאלה של האם יש סיכוי לשלום עם הפלסטינים והאם הם כולם דתיים פאנאטים אני לא רוצה אפילו להיכנס.רק אגיד שעם רעב מתקומם, עם שבע מוכר נפט ונפתח למערב, נקודה.

ואריה אלדד הוא האבא של הפאשיסטים ואם זה היה תלוי בי הוא היה בגלות באריתראה כמו שאר החברים של אבא שלו מלח"י.

ובקשר לספרי קודש דתיים, גם התנ"ך מטיף להרוג ולהשמיד כל גורם לא יהודי בארץ ישראל, וזה הדלק של הרבה מאוד יהודים פה, לא פחות משהקוראן הוא הדלק של המוסלמים. הם בנוסף גם רעבים, מדוכאים וכבושים, ואתם לא ממש.
נערך לאחרונה על ידי Odysseus ב א' יוני 29, 2008 9:49 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמיד תעשה את מה שהבטחת כשהיית שיכור, זה ילמד אותך לסתום את הפה.

א. המינגווי
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

נכון, זה מלחמת דת מהצד שלהם, אני לא נלחם בהם כי אני יהודי ואני חושב שצריך להשמיד את כל הערבים, אלא מסיבות פרקטיות בלבד.

ואגב מלחמות דת, גם אני לא אופטימי לגבי עתיד המדינה הזאת, כמו שאמרתי בפוסט הראשון בעמוד הזה. אני רק מקווה לא להיות around כשההשתלטות הפנאטית תקרה (לא ממש משנה מאיזה צד של אלוהים)
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

אגב רק רוצה להתייחס לאירועים של היום. באישור ההסכם על החלפת שבויים ממשלת ישראל חפרה עוד מספר לא מבוטל של קברים למען הקורבנות העתידיים של חטיפות. הסכם רע רע רע. אני רוצה לדעת סיבה אחת למה להם מעכשיו להחזיק חטופים חיים.
סמל אישי של משתמש
Odysseus
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Odysseus »

הסכם רע, אבל לשני הצדדים. נסראללה השיג הרבה פחות ממה שהוא הבטיח להשיג. ולדעתי אם אלדד ורגב היו בחיים עד עכשיו, הסיכוי שהם הושארו בחיים גם אחרי החלטת הממשלה הוא נמוך.

אגב התגעגעתי אליך ניר :haha:

א. המינגווי
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

Odysseus כתב:שלום עושים מעמדה של שוויון ולא מעמדה של כוח! לדוגמא ישראל לפני ואחרי מלחמת יום כיפור: אחרי מלחמת ששת הימים היינו באופוריה והיינו בטוחים שאנחנו הכי חזקים בעולם ואף ערבי לא יעמוד בפנינו, ואחרי שקיבלנו זעזוע בראש ביום כיפור כמה אנשים התפכחו פה.

בקשר לשאלה של האם יש סיכוי לשלום עם הפלסטינים והאם הם כולם דתיים פאנאטים אני לא רוצה אפילו להיכנס.רק אגיד שעם רעב מתקומם, עם שבע מוכר נפט ונפתח למערב, נקודה.

ואריה אלדד הוא האבא של הפאשיסטים ואם זה היה תלוי בי הוא היה בגלות באריתראה כמו שאר החברים של אבא שלו מלח"י.

ובקשר לספרי קודש דתיים, גם התנ"ך מטיף להרוג ולהשמיד כל גורם לא יהודי בארץ ישראל, וזה הדלק של הרבה מאוד יהודים פה, לא פחות משהקוראן הוא הדלק של המוסלמים. הם בנוסף גם רעבים, מדוכאים וכבושים, ואתם לא ממש.
אני בטוח שבמלחמת העולם השניה היה יוצא יופי של הסכם שלום אם גרמניה הייתה במעמד של שיוויון. כשאין לך כח, לאף אחד אין סיבה לעשות איתך שלום.
משום מה יש לי הרגשה (רק הרגשה כן?) שאחוז החילונים אצל הערבים הוא טיפה נמוך יותר מאחוז החילונים אצלנו. לא זכור לי בתנ"ך משהו לגבי השמדת מישהו חוץ מעמלק (תקן אותי אם אני טועה) וגם אם כן, אצלנו הג'יהד לא נמצא כדבר החשוב ביותר בדת (גם אצלם לא אבל הם מאמינים שכן) ובתנ"ך לא כתוב שצריך להשליט שלטון יהודי בכל מקום שיש בו רוב יהודי, ואין שם הוראה לשקר ללא מאמינים כשזה תורם לאינטרסים היהודיים ואין שם דרישה לכבוש כל מדינה שאין לה גבול משותף עם מדינה יהודית.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

זה עניין של איזה פאזה נמצאת הדת. גם הנוצרים היו שם וגם היהודים. עכשיו הגיע תורם של המוסלמים. 1300 שנה זה בערך הגיל הבעייתי.
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

אנחנו לא ההורים שלהם ולא אמורים להתמודד עם בעיות הבגרות שלהם. שילכו ליועצת בבית ספר שתרגיע אותם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אבוי. בבקשה לא לערב את התנ"ך אם אין מספיק ידע. אין שום מצוה להשמיד אף עם היושב היום בארץ. מה שאתה מדבר עליו מסופר בספר יהושוע. בכיבוש הארץ היה עליהם לשלוח איגרות לכל העמים היושבים בה. נכתב בה מעין אולטימטום שעם שרוצה לחיות בשלום ילך מהארץ העם שלא שיתכונן למלחמה. חוץ מעם אחד כולם נלחמו. המצוה היתה לא להשאיר אף אחד מ7 העמים שישבו אז בארץ-בארץ. כיום אף אחד מהם לא קיים. אין שום מצוה ביהדות להרוג כופרים או לנסות לגייר אותם. (ואל תפתחו את הדיון המוסרי של כיבוש הארץ אז, כי: א. אני לא בטוח שאתם גם ככה מאמינים בסיפור. ב. זה לא הנושא.)
ניר, באמת הכללתי אותך בתוך קבוצת השמאל אך לא התכוונתי שאלו הן דעותיך בדיוק. באותה מידה גם אתה כתבת שאני רוצה לראות תינוקות נשרפים בעזה (מאיפה שאבת את זה?). ומאיפה אתה יודע מה אני אעשה או לא אעשה בצבא? למה אתה מכליל אותי בקבוצת החרדים שאני לא מסכים איתם בדיוק כמו שאני לא מסכים איתך? אני אספר לך קצת על מעללי עם הצבא. תמיד חלמתי להיות טייס. אחרי הצו הראשון אותרתי כמתאים לצוות אויר אך בגלל שהיה לי תיק מההתנתקות (...) לא קיבלתי זימון. לאחר שהחליטו לסגור לי את התיק מחוסר משמעות פלילית זומנתי למבדקי צוות אויר. עברתי את כל השלבים בהצלחה כולל הגיבוש. כחודש לפני הגיוס קיבלתי טלפון מירפ"א ונאמר לי שבבדיקת אקו לב התגלה לי ממצא שפוסל אותי מהקורס. לממצא הזה אין שום משמעות רפואית והוא לא מוריד לי פרופיל אבל רק לטיס הוא מפריע! לאחר חודש דיכאון ותהליך ארוך של דיונים רפואיים החלטתי לוותר ופניתי לכיוון של יחידות השדה. עברתי יום סיירות וקיבלתי חובלים. בתקופה הזאת החלטתי שאני הולך להתחתן (משיקולים שאני לא אפרט כאן או בכלל) ולכן התחלתי מיונים לעתודה. כיום אני מחכה לתחילת הלימודים במגמת הנדסת תוכנה. אז אל תגיד לי בבקשה שאני רק מתפלל. את זה אני עושה כרגע בישיבה עד הגיוס.

מתן, שלום עושים מעמדה של כוח. רק אחרי שניצחנו במלחמת יום כיפור יכלנו לעשות שלום עם מצרים (אני מקוה שאני לא צריך להוכיח שניצחנו. אנחנו פשוט עדיין קיימים)רק אחרי שהגענו עד פאתי דמשק וקהיר אז הם התחננו להפסקת אש. אין אף תקדים בהיסטוריה להסכם שלום ללא הכרעה צבאית מה גם שאיך שהוא, למרות שאנחנו מנצחים במלחמה, אנחנו צריכים לוותר בשביל שלום? זה לא אמור להיות הפוך? במצב הנוכחי יש יותר מדי נושאים מתנגשים בינינו לבינם ולכן אם לא יקרה משהו דרמטי שאחד מהצדדים יוותר על עקרונותיו לא יכול להיות שלום. כמו שבשביתת עובדים לא יכולים להשיג הסכם אם אף אחד לא מוותר ומכיוון שהם רוצים שפשוט לא נהיה פה בכלל, קצת מסובך שמוותר... מסקנה לוגית: המצב לא בשל לשלום.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

האמת לא דיברתי עליך כשדיברתי על הצבא אלא עליי, למרות שאח"כ באמת חשבתי מה התרומה שלך בנידון.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב: כשהייתי בצבא לא חשבתי על המתנחלים, חשבתי על המלחמה שיש לי ביד ועל הצורך לנצח, לא ע"י תפילהאלא ע"י ביצוע התפקיד שלי על הצד הטוב ביותר.
היה נדמה לי ששמעתי בזה איזושהי רמיזה לכיווני... :haha:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

יש שם רמיזה לכל המתנחבלים באשר הם יהיו שיכולים להיות אגב אנשים מאוד נחמדים (כל עוד אתה יהודי)

מה שעוד רציתי לומר זה שהמשפט הנכון הוא שלא היה הסכם שלום ללא מערכה צבאית כזאת או אחרת לפניו.
אבל בהחלט היו הסכמי שלום או הפסקת אש שלא כללו הכרעה צבאית.
והרי אנחנו ב"מלחמה" כל הזמן.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בוודאי לא במצב של שיוויון. רק במצב של יאוש שני הצדדים מהמערכה והבנה שזה נגמר. מה שבהחלט עוד לא קרה פה. (וזה לא תלוי רק בנו)
אני אשמח גם אם תתן דוגמאות לטענה שלך, אם כי אני אקרא רק מחר. אני הולך לשון.
לילה טוב! היה נחמד להתכסח ולהתפלמס איתך! :sleep:
סמל אישי של משתמש
Odysseus
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Odysseus »

החוק בספר יהושע אומר שמי שלא הסכים להתפנות מרצון, יושמד לחלוטין (כולל נשים ילדים וכו'..), מזל שבאמת היתה להם התרעה מראש שיוכלו לעתור לבג"צ. אבל אין לי כוונה להתווכח עם חוקי המלחמה המקראיים.

בכל אופן אין מצווה באסלאם להרוג כופרים, ועדות לכך היא תור הזהב של יהודי ספרד (ושימו לב גם לכך שאחמדניג'אד ימ"ש בכבודו ובעצמו טורח תמיד להזכיר לנו שאין לו דבר נגד היהדות אלא כנגד הציונות, שהם דברים שונים לחלוטין).

מלחמות הדת של בני שבט קורייש נבעו מטבעם הלוחמני של השבטים הערביים ולא ממצווה דתית.

א. המינגווי
שלח תגובה