נגעת בנקודה מעניינת. שמעתי כמה דיעות שאופ'ת בטלו בגלל הדיעה האישית שלהם עלינו . לא הבנתי את הקשר בין שתי הפסקאות שרשמת - ואם הבנתי אותך נכון - אתה אומר שיש אנשים שמפסיקים לשמוע אותם בגלל שהם ביטלו את ההופעה או שההופעה חשובה יותר מהמוזיקה ?WhoIsMax כתב:פשש נחמד נחמד. כמובן שאחרי אנת'ם ואחרי הביטול האחרון המאמר הזה היה נכתב אחרת.. וזה נקודה שדי מרגיזה אותי. אני חושב שאפשר להנות מלהקה בלי קשר למה האנשים עצמם עושים. חבל מאוד שפעם ביטלו את אופת' ופעם אופת' ביטלו אבל זה לא סוף העולם וגם אם זה אשמתם, אפשר לחשוב - אז לא תראו אותם בלייב הפעם.. לא נורא.
אני באמת חושב שאפשר להפריד בין המוזיקה שאמן יוצר לבין האישיות והצדדים האחרים שלו. יש יהודים שמאזינים לוואגנר ועד כמה שאני יודע הוא היה אנטישמי? ויותר מזה, יש ישראלים שמקשיבים לוארג ויקרנס AKA בורזום שהדעות שלו גם קיצוניות כלפינו.. הנקודה היא שחבל לתת לדברים כמו ביטול הופעה (לא הוגן ככל שיהיה) למנוע מאיתנו ליהנות מהמוזיקה.
לגבי המוזיקה שהאומן יוצר לבין האישיות שלו - ישנם אנשים שטוענים שלא שומעים כמה מלחינים רק בגלל שגדולי האנטישמים דוגמת היטלר ועמיתיו היו שומעים .
אבל אני חושב שצריך לשים חוצץ ברור בין המוזיקה של האומן לאישיות שלו . למרות כל האבסורד - אומן אנטישמי שיעשה אחלה מוזיקה לא ימנע ממני לשמוע אותו , אבל לפרנס את העבודה שלו או להעריץ את האישיות שלו - זה לא ייעשה .