אשכול מלש"בים וחיילים.

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

Re: אשכול מלש"בים וחיילים.

שליחה על ידי Kמיתי »

avrahamshuk כתב:כל הילדים משוויצים בצעצועים שלהם... :haha:
כן.. ואז פולטים כדור על חברים שלהם והורגים אותם.. ומסתבר שזה חייל של חבר טוב שלי...
ומסתבר שחבר טוב אחר היה בטנק שהתהפך בגולן לפני כמה ימים..

כמה הרוגים על פארש.. זה כזה מעצבן.

בקיצור אלי, למנוע משחקים בנשק, בכל שלב בצבא, זה לא להיות חנון, זה להיות חכם. אם התחת שלך חשוב לך...
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

מה שאתה אומר נכון אבל...
אף אחד פה לא דיבר על משחק בנשק
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

נכון.
לא צריך שיקרה משהו רע בשביל שתעלה לדיון נושא מסויים..
הישראליות במיטבה..
(אני נשמע כמו טל...)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

גם אצלנו ברוך השם לא חסרו פליטות כדור שתי פליטות כדור בשירות 1 פליטת טיל גיל ופליטת תותח של טנק אצל שיריונרים ששירתו איתנו מזל שלא קרה כלום
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אתה רק מדגיש את הצורך להכניס קצת שכל בחיילים שלנו..
בכל מקום קרו כמה וכמה מקרים כאלה..
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

כל העניין עם הפליטת כדור זיעזע אותי. אני אצלי בבסיס נותן תלונות על משחק בנשק. על שבירת שמירה אני אבליג אבל משחק בנשק זה קו אדום.

וקצת למינויים צבאיים..

כפי שאמרתי, הנני חייל שמשרת בגדוד אמירים, שמעליו נימצא חושן.. חושן נימצא תחת היחידה המבצעת ותאגיד בתי התוכנות הצהלי, לוט"ם. בראש לוטם כמובן יושב תת אלוף..

ומזל טוב, מפקד לוט"ם הבא הוא לא מאשר היא, איילה חכים מפקדת ממר"ם(תחת לוטם כמו חושן) תעלה לדרגת תת אלוף ותהיה מפקדת לוט"ם. תת אלוף שלישית בצה"ל :roll: .

שאפו :cheers: .
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אין כזה דבר פליטות כדור בנשקים כמו M-16 וגליל, זה לא עוזי. כדי שייפלט כדור צריך קודם לטעון כדור ואחרי זה ללחוץ על ההדק. המונח "פליטת כדור" הוא טיוח.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

היית נשק בצבא?? :roll: ..
הייתי עד לפליטת כדור באלל שהסתיימה בנס מכלום, חבריי הקרביים אומרים שמדובר במשהו שזה כמעט שגרה.. אנשים משועממים נוקרים בנשק שלא פורק נכון אחרי מטווחים ועוד הרבה..

אתה מביא את זה ממקום של אי אימון מהצבא.. כל פעם מחדש.. ואין לי מושג למה אחי..
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

לא לדעת איך לפרוק נשק לא אומר שיש דבר כזה פליטת כדור.

נשקים לא ננקרים סתם.

אחרי כל שמירה יש אחראי שאמור לבדוק שהנשק שלך פרוק, ואתה לא אמור להסתובב ולנקור סתם בשביל הכיף שלך.

כדורים לא נפלטים במקרה, הם נפלטים מטעויות, טמטום וחוסר פיקוח, ומה שכתבת רק תומך בזה.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:היית נשק בצבא?? :roll: ..
הייתי עד לפליטת כדור באלל שהסתיימה בנס מכלום, חבריי הקרביים אומרים שמדובר במשהו שזה כמעט שגרה.. אנשים משועממים נוקרים בנשק שלא פורק נכון אחרי מטווחים ועוד הרבה..

לא צריך להיות נשק כדי לדעת שעל מנת שייפלט כדור אז צריך קודם לטעון אחד ואחרי זה ללחוץ על ההדק. כדורים לא נפלטים מעצמם.

אין שום קשר לדעתי על הצבא, מדובר פה בהגיון שכנראה אין לך.
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

yyzboy1928 כתב: וקצת למינויים צבאיים..

כפי שאמרתי, הנני חייל שמשרת בגדוד אמירים, שמעליו נימצא חושן.. חושן נימצא תחת היחידה המבצעת ותאגיד בתי התוכנות הצהלי, לוט"ם. בראש לוטם כמובן יושב תת אלוף..

ומזל טוב, מפקד לוט"ם הבא הוא לא מאשר היא, איילה חכים מפקדת ממר"ם(תחת לוטם כמו חושן) תעלה לדרגת תת אלוף ותהיה מפקדת לוט"ם. תת אלוף שלישית בצה"ל :roll: .

באמת כל הכבוד לה. היא נכנסת לנעליים ענקיות של מפקד לוט"ם היוצא. איילה אישה מקסימה ואני בטוחה שהיא תעשה עבודה טובה.
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

טל רודס כתב:
yyzboy1928 כתב:היית נשק בצבא?? :roll: ..

לא צריך להיות נשק כדי לדעת שעל מנת שייפלט כדור אז צריך קודם לטעון אחד ואחרי זה ללחוץ על ההדק. כדורים לא נפלטים מעצמם.

אין שום קשר לדעתי על הצבא, מדובר פה בהגיון שכנראה אין לך.
נראה לי שהניסיון גובר על ההיגיון שאתה לכאורה חושב שאין לי.. דרך אגב. גם התאבדות נחשבת כפליטת כדור.. אבל מן הסתם שבתקשורת זה מוצג בתור התאבדות.

באבטשים שעשיתי לא פרקו לי נשקים אחרי השמירה.. רשלנות.. טל, כל כך הרבה סיפורים אני יכול לספר לך.. על חבר שחתם על נשק, והוא לא פרק את זה, כי הוא סמך על הבחורצ'יק הקודם שהזדכה עליו שהוא פרק.. אז הוא לא פרק..
יומים עברו והוא החליט לנקות את הנשק.. הוא פתח את הנשק ומה הוא מגלה, כדור חי שלא נורה נפלט מהתריס..
הוא יודע שאין שם כדור, והוא סתם יכול לנקור משעמום ולפלוט כדור.. אין מספיק חינוך על זה בצבא.. נשק כבר מזמן נהיה צעצוע בקרב החיילים ולא משהו שאשכרה יכול להרוג אנשים.. אין את המודעות הזאת.. ונפלטים כדורים.. בורחים מפריקת נשקים אחרי מטווחים או יום אימונים, וכבר באוהל אם פולטים את הכדור.. חוסר המודעות מביא את הדברים..אף אחד לא רוצה לרצוח את החבר שלו כאן..
היו מקרים.. ויהיו מקרים.. אין מודעות בצהל לפליטת כדורים.. לצערי..

חבר שלי סיפר לי שחבר שלו מהפלוגה נח אחרי אימון מפרח במיוחד, מבלי לפרוק. הוא ישב על גזע עץ שנשקו מכוון על חבר אחר.. אותו חבר אחר החליט לקום. דקה אחרי זה, הבנאדם נקר בחולמנות ובנס החבר האחר לא היה שם.. אם הוא היה שם, כנראה שהיום הוא לא היה איתנו..

אתה לא רוצה להאמין, אתה רוצה להשאר בדעה שלך ולחשוב שאין לי היגיון, אין לי בעיה.. אבל אני מביא לך סיפורים מאנשים שראו והיו עדים לדברים האלה בעיניים.. וגם אני הייתי עד.. אני בטוח שאתה לא מאמין לי ואתה עדיין במחשבה הזאתי שפליטת כדורים הם טיוח של ראשי הצבא.. אני לא אעצור בעדך :) .
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Adar Nahari כתב:
yyzboy1928 כתב: וקצת למינויים צבאיים..

באמת כל הכבוד לה. היא נכנסת לנעליים ענקיות של מפקד לוט"ם היוצא. איילה אישה מקסימה ואני בטוחה שהיא תעשה עבודה טובה.
הבנתי שהיא שפיצית.. אין ספק נעליים ענקיות.. אני כל פעם שוכח את שמו מפקד לוטם היוצא.. עידו נמוך קומה מאוד אני זוכר זה כן.. :roll:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

נראה לי שהניסיון גובר על ההיגיון שאתה לכאורה חושב שאין לי.. דרך אגב. גם התאבדות נחשבת כפליטת כדור.. אבל מן הסתם שבתקשורת זה מוצג בתור התאבדות.
אני לא חושב שיש לי פחות נסיון ממך בנשקים, גם אני פיקחתי על שמירות, פריקות נשקים וגם העברתי מטווחים וכו'. אני יודע שהתאבדות נחשבת כפליטת כדור, זה מה שאמרו למשפחה של חבר שלי מהצבא שהתאבד, ארז חדד ז"ל.
באבטשים שעשיתי לא פרקו לי נשקים אחרי השמירה.. רשלנות.. טל, כל כך הרבה סיפורים אני יכול לספר לך.. על חבר שחתם על נשק, והוא לא פרק את זה, כי הוא סמך על הבחורצ'יק הקודם שהזדכה עליו שהוא פרק.. אז הוא לא פרק..
יומים עברו והוא החליט לנקות את הנשק.. הוא פתח את הנשק ומה הוא מגלה, כדור חי שלא נורה נפלט מהתריס..
הוא יודע שאין שם כדור, והוא סתם יכול לנקור משעמום ולפלוט כדור.. אין מספיק חינוך על זה בצבא.. נשק כבר מזמן נהיה צעצוע בקרב החיילים ולא משהו שאשכרה יכול להרוג אנשים.. אין את המודעות הזאת.. ונפלטים כדורים.. בורחים מפריקת נשקים אחרי מטווחים או יום אימונים, וכבר באוהל אם פולטים את הכדור.. חוסר המודעות מביא את הדברים..אף אחד לא רוצה לרצוח את החבר שלו כאן..
היו מקרים.. ויהיו מקרים.. אין מודעות בצהל לפליטת כדורים.. לצערי..
תסלח לי אבל זה רשלנות פושעת. איך אחרי שמירה לא פורקים נשק? איך נשקייה מקבלת נשק בחזרה ולא בודקת אם הוא פרוק ונצור? ידוע שהחינוך לא מספיק טוב בצבא, אבל שוב, המונח "פליטת כדור" הוא שגוי. פליטת כדור יוצרת קונוטציה שהייתה תקלה בנשק ונפלט בטעות כדור, אבל כדי שייפלט אתה צריך ללחוץ על ההדק.
חבר שלי סיפר לי שחבר שלו מהפלוגה נח אחרי אימון מפרח במיוחד, מבלי לפרוק. הוא ישב על גזע עץ שנשקו מכוון על חבר אחר.. אותו חבר אחר החליט לקום. דקה אחרי זה, הבנאדם נקר בחולמנות ובנס החבר האחר לא היה שם.. אם הוא היה שם, כנראה שהיום הוא לא היה איתנו..
מי שמכוון נשק על חייל אחר, גם אם זה בצחוק, הוא אידיוט. ואם הוא נקר אז הוא היה צריך לשבת בכלא לכמה חודשים טובים.
אתה לא רוצה להאמין, אתה רוצה להשאר בדעה שלך ולחשוב שאין לי היגיון, אין לי בעיה.. אבל אני מביא לך סיפורים מאנשים שראו והיו עדים לדברים האלה בעיניים.. וגם אני הייתי עד.. אני בטוח שאתה לא מאמין לי ואתה עדיין במחשבה הזאתי שפליטת כדורים הם טיוח של ראשי הצבא.. אני לא אעצור בעדך
הסברתי לך כמה פעמים, ואני מכיר את הסיפורים האלה בעצמי כי גם אני הייתי בצבא הזה ואחד החברים שלי התאבד בגלל הצבא הזה. מה שמפריע לי הוא השימוש במונח "פליטת כדור", כי כדורים לא נפלטים מעצמם.
כמו שפלצ'קס אמר:
כדורים לא נפלטים במקרה, הם נפלטים מטעויות, טמטום וחוסר פיקוח
.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אני גם לא מבין את ה"פליטות" האלה. לי היה נשק 3 שנים בצבא והוא מעולם לא הגיע אפילו לצל צילו של סיכוי "לפלוט" כדור. תקראו תחקירי אירוע על פליטות נשקים: במקרה הטוב מדובר על פריקה בסוף מטווח / שמירה / פעילות, שמתוך שגרת הפריקות יש חוסר תשומת לב לתהליך ולפעמים פורקים עם מחסנית בהכנס (וגם לא שמים לב לכדור אחד שעף בשיקשוק הראשון), נוקרים ופולטים, ובמקרים החמורים משחקים בנשק. על השני לא צריך לדבר בכלל והראשון זה נטו משמעת עצמית. זה נושא שכן מחודד בצבא, לפחות לפי הניסיון שלי, אולי פשוט לא מספיק.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

הבנתי טל.. את מתרפק על המושג פליטה.. חשבתי שאתה אומר שכאילו נגיד יש בנאדם שהתאבד או שרצח את החבר שלו, אז הצבא אומרים שמדובר בפליטת כדור משחק בנשק..

מה שלא נראה לי..
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

טל צודק.
היום הצבא משתמש או ב-M16 (או M4, שזה אותו דבר בערך) או תבור.
את התבור אני לא מכיר, זה לצעירים :P אבל ב-M16 אין מצב שאתה "פולט". יש מחסנית, יש דריכה, יש העברת ניצרה לבודדת, ויש נקירה... יותר מידי שלבים בשביל שבטעות יתפלק לך איזה כדור תועה.

מה שכן, הביטוי "פליטת כדור" כבר השתרש, והוא לא בהכרח מכוון לפליטה כמו שתינוק פולט את הרמדיה שלו (בתקווה שהרמדיה לו עשתה לו נזק בלתי הפיך)...
סמל אישי של משתמש
ויקי לוי
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי ויקי לוי »

זה פשוט הדבר הכי עצוב שיכול להיות
שחייל בצה"ל נהרג בגלל משחקים בנשק זה
פשוט מוות בלי סיבה...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

אז הבנתי.. המושג פליטה הוא קצת בעייתי.. צריך לפתוח מילון כדי לראות את המושג המדוייק של זה..
פליטה זה דבר שנעשה ללא כוונה, ויכולים להיות דברים עם חינוך עקום במעט.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אתמול גיליתי שבן דוד של חברה של חבר שלי (די רחוק, אני יודע...) הוא הבחור שנפלט לו הכדור :(
עצוב לי עליה כי היא ממש נחמדה וכל הסיפור ממש עשה לה חרא!
תמונה
שלח תגובה