[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

Re: [13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

שליחה על ידי Axxon N »

Osiris כתב:כתבתי סוג של ביקורת על האלבום... זה באנגלית, כי משום מה יותר נוח לי להתבטא באנגלית... סורי
http://ivdroid-reviews.blogspot.com/201 ... eview.html
כל הכבוד על ההשקעה!!!
לא קראתי הכל אבל ממה שקראתי זה נראה ממש מקצועי :)
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

ilai fields #7 כתב:
טל רודס כתב:ולנושא אחר... איזה שירים הכי הייתם רוצים לראות לייב מהאלבום החדש?
Bridges In The Sky, Breaking All Illusions, Lost Not Forgotten, This Is The Life ו- Ourcry.
מסכים עם זיו. לא כ"כ בא לי את On The Backs of Angles עוד פעם
:)

אבל הוא כתב שהוא כן רוצה לשמוע את OTBOA שוב..
Osiris כתב:כתבתי סוג של ביקורת על האלבום... זה באנגלית, כי משום מה יותר נוח לי להתבטא באנגלית... סורי
http://ivdroid-reviews.blogspot.com/201 ... eview.html
אהבתי את המשפט האחרון ;)
http://rateyourmusic.com/~talazy
http://www.last.fm/user/talamorgoth
*יש לציין, אני "עצלן מוזיקה".

רשימת הסרטים האהובים עליי
(לא כל כך מסודר אז לא כל כך משקף, אבל בערך..)
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

שוב התפתיתי להוציא משמיעה :)
לא השיר האהוב עליי ,אבל יוניסון נחמד
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ry7_yUw8x3Y[/youtube]
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יפה.
סמל אישי של משתמש
Osiris
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Osiris »

הפתיחה של ברידג'ס
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t-RsB4a4ogc[/youtube]
The hissing subsides, I'm in luck...
seby
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי seby »

חחח שלדון מצחיק :)... ג'ים פרסונס מחזיק את הסדרה הזאת לבד.
סמל אישי של משתמש
ofri17
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי ofri17 »

3 העונות הראשונות היו גאוניות. ה-4 די חלשה חוץ מכמה רגעי שלדון אדירים
אמא שלך כל כך טיפשה... היא מנסה לנגן The Dance Of Eternity עם מטרונום
nirgodin
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי nirgodin »

Osiris כתב:הפתיחה של ברידג'ס
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t-RsB4a4ogc[/youtube]
וואי אין לך מושג כמה הרגת אותי עכשיו... חחח זה אשכרה אחד לאחד.
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

זה היה חזק!! וגם מוכיח סופית שהפתיחה בברידג'ס היא שירה גרונית ולא כלי נגינה כמו
שחלק טענו (לפחות לי זה נשמע זהה).

אוקיי טל אני לא הולכת להתייחס לאורי ברייטמן חוץ מלומר שחבל מאוד כי פעם הערכתי
את הדעות שלו - לפני שנים רבות כשהייתי חדשה בעולם הפרוגרסיב - אבל הוא מזמן איבד את
האמון שלי כשזה נוגע לכתיבת ביקורת אובייקטיבית.. הוא פשוט לא רוצה לתת לדרים סיכוי, וחבל.

בקשר לשירים שאני רוצה לראות בלייב: הטופ 3 הם BITS, OUTCRY ו-TITL.
לא בא לי את OTBOA שוב כי כבר שמענו אותו, מעבר לזה אני אשמח לכל אחד מהשירים האחרים
באלבום כל עוד הם לא יקחו יותר מדי מקום מהקלאסיקה :metal:
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני רוצה לראות בלייב את Breaking All Illusions, Bridges in the Sky ו- This is the Life , אם מדובר ב-3 שירים.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אגב בתור off-topic, שבוע הבא מתחילה העונה החדשה של המפץ הגדול. ככל שיעיפו את החברות של לאונרד והווארד יותר מהר the better, למה היו חייבים להוסיף אותן לתוכנית?

בקשר לאלבום, לא שמעתי אותו מספיק פעמים כדי באמת להביע דעה בינתיים :ם
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

טוב, קיבלתי היום את הקיו לכך שאני יכול לבקר את האלבום בצורה הגיונית - באתי לשמוע משהו בנגן ולא ישר הלכתי לאלבום החדש. אז הנה זה (bare with me):
כהקדמה, אני רוצה להתייחס לשני הפרמטרים העיקריים שהרכיבו במרוצת השנים את הדיעה שלי על האלבומים של דרים, ורק של דרים: איכות המוזיקה נטו בשבילי, כלומר האם האוזניים שלי אוהבות את מה שהן שומעות והפרמטר השני הוא הערך שאני קורא לו "פיתוח החשיבה" - האם המוזיקה גורמת לי לחשוב ולהיות מופתע מדברים וכמה קשה לי "להבין" את השיר מהפעם הראשונה ששמעתי אותו ועד שאני מרגיש שירדתי לסוף דעתו. עכשיו, ההגדרות הללו נשמעות מתנשאות קצת, אני יודע. זו הדרך שלי להוציא מהראש למחשב את מה שאני חושב על השיר, הפרמטרים האלה לא משליכים כלום לגבי איך שאנשים אחרים שומעים ומבינים מוזיקה.
וכמו אסי וגורי, אני אתחיל במינורי ואסיים במז'ורי (הטעות במקור):
פיתוח החשיבה: לא משהו. בכלל. אני יודע שהתזמון שלי גרוע בגלל כל דיון ת'יאגו, אבל באמת ששומעים באלבום הזה בצורה בולטת שההשפעה העיקרית של דרים באלבום הזה הייתה דרים של האלבומים הגדולים (בדגש על אימג'ס וסינס). לעיתים הרגשתי שחלק מהמהלכים המוזיקליים, בעיקר של רודס, הם סוג של התחנפות למעריצים. מין מחשבה כזו של: "אהבתם את המעברון ב-6:28 של ES? אז בטח תאהבו את מה שאני עושה ב-5:21 ב-BAI". אולי המוזיקאים פה יכול "להוכיח" לי שזה לא אותו דבר, אבל הרעיון בעיני זהה. וגם ייתכן שחלקכם יגידו שדרים עושים את זה שנים, וזה אולי נכון, אבל לי אישית זה הפריע הכי באלבום הזה. כדי לאזן קצת את הביקורת, בתחום הזה יש כמה Upsides, כמו העובדה שפטרוצ'י קצת מיתן את הנטייה שלו לעשות סולואים מחלקים שכבר שמענו בשיר (דוגמאות לשלילה - בסט אוף טיימס, אוקטבריום, מיניסטרי). רוצה לומר שהייתי יותר מפעם אחת בטוח שאני יודע מה ג'ון הולך לעשות בסולו שלו בשירים מסויימים (TITL, BAI) ודווקא הופתעתי לטובה.
איכות המוזיקה: לא אוהב לעשות את ההשוואות, אבל זו הדרך הכי טובה להעביר את דעתך בפורום הזה - זה האלבום שהכי תפס לי את האוזניים והלב מאז סיקס דיגריז. בניגוד ל-3 האחרונים, שבהם המלודיות היפות וה"מושקעות" התרכזו בשיר אחד (8V, ITPOE, TCOT) הפעם יש חלוקה הרבה יותר שווה ומאוזנת של קטעים שפשוט מעיפים לך ת'סכך. אני יכול לציין את BITS, שהחל מהפתיחה, דרך הפזמון (בעיקר השני) וכלה בחלק האינסטרו' הוא אחד הקטעים הכי תכל'סיים שדרים כתבו בשני האחרונות - בלי מריחות, בלי לקחת כל 4 אקורדים ולפתח אותם לסתם חירטוטים - פשוט מוזיקה טובה נטו. כן, כבר שמענו דברים מאוד דומים בעבר הלא רחוק, ויש שיגידו שאני סתם עף על שיר שהוא כולו מחזור - וגם כאן אני נוטה להסכים, אבל הלב כ"כ אוהב את השיר הזה שזה לא מפריע לי. :love:
לסיכום (איך אהבתי להשתמש במילה הזו בשיעורי חיבור) - לא לקח לי הרבה זמן ללמוד את האלבום, והוא די פשוט להבנה ולא תפסתי את עצמי אומר: "וואו זה הדבר הכי מקורי שדרים הוציאו מאז סינס" אאאאבבבבללללל - זה אלבום שהוא solid good, כאילו אם אני אומר לעצמי שדרים לא יוציאו יותר אלבומים חדשניים בטירוף - אז אני רוצה שכל האלבומים הללו יישמעו ככה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

נהניתי לקרוא.

שתי הערות קטנות:
מה הקטע הזה עם המיחזור? אסור שלשיר יהיה מבנה? אני לא שומע באלבום הזה מחזור מוסיקלי של מלודיות ולכן מבחינתי לפחות אין פה מחזור.
לגבי פיתוח החשיבה, כששומעים כל כך הרבה שנים דרים ת'יאטר ואלבומים ומכירים את המוסיקאים אז יודעים למה לצפות. למרות זאת, כששמעתי את האינסטרומנטאלי ב-OUTCRY למשל פשוט תפסתי את הראש כי כזה קטע פסיכי הם לא כתבו הרבה שנים ויש את ההרגשה שג'ורדן ופטרוצ'י מאתגרים האחד את השני כמו שהם לא איתגרו מאז ימי סיקס דגריס.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

חלאס. שמעתי מספיק.

ניסיתי לכתוב את זה מפוזר, לא יצא טוב אז אני אסכם את זה קצר יותר גם אם זה מעצבן לשמוע ביקורת כזאת ככה.

שורה תחתונה לא אהבתי, זה מרגיש כמו צל חיוור של המוזיקה שלהם, חיקוי לדרים ת'יאטר. זה מתחיל בשיר ראשון שמההתחלה לא אהבתי ועם כל הרצון הטוב הוא לא הצליח לגדול עליי, ממשיך דרך בלדות REM שממש קשה לי להקשיב להם אחרי כמה וכמה שמיעות, BITS סופר איכזב אותי, מרגיש כמו חלקים שחוברו בלי פואנטה ופזמון שהפך עם הזמן למעצבן, לא מסוגל כרגע לשמוע את השיר הזה אפילו. המילים בכל האלבום די על הפנים והשיר היחיד שהצלחתי עם הזמן להתחבר אליו זה BAI שהוא מתלבט כמו נמר באמצע העיר, פתאום הדינמיקה משתנה ומעיפה אותך, הNOOB שלחלוטין מוחזק בכלוב כל שאר האלבום יוצא לשמש ומפרק לתופים את האמא שלהם באולד סקול פרוג מטאל כמו שצריך. לא מבין למה אתה מביא נכס כזה אחרי כל כך הרבה רעש ואז מחזיק אותו ברצועה. באופן כללי מרגיש כמו להקה בלי אמביציה, כזאת שמסתפקת בלחקות את דרים ת'יאטר. קיוויתי ליותר, אני עדיין מקווה ליותר בפעם הבאה אבל זה פשוט איכזב אותי כמעט בכל דרך אפשרית.
אני יודע שכולם מרוצים מזה ד"א אבל אני חייב להיות כנה, לא אהבתי את המיקס. אני יודע שזה מוזר שמצד אחד אני כל הזמן רוצה שהם יחדשו ויעיפו אותי ואז שהם משנים משהו זה מצליח לאכזב אבל לסאונד שלהם הייתה עד היום חתימה מטורפת, יכלת לשמוע שנייה אחת, תו אחד והיית יודע שדרים ת'יאטר פאקינג נמצאים בחדר והם הולכים לדרוך לך על הפרצוף. אהבתי את הבומבסטיות והנוכחות הזאת שת'כלס יש לדעתי לכל אלבום שלהם מאז אימג'ז עד היום, זה סאונד שהוא attitude ולזה הנוכחי מרגיש כמו פשרה משעממת.

מאוכזב מאוד, אני לא הולך לקנות אותו אבל אני אמשיך לחכות בציפייה ובחיוביות אל האלבום הבא וכמובן להופעות שהם תמיד תענוג, את זה גם בית משפט לא יכול לקחת מהמאדר פאקרז האלה.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

jesters_tear82 כתב:זה היה חזק!! וגם מוכיח סופית שהפתיחה בברידג'ס היא שירה גרונית ולא כלי נגינה כמו
שחלק טענו (לפחות לי זה נשמע זהה).
את מודעת לעובדה שכמעט 100% שזה אפקט בסדרה, נכון?
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
Dr. MaNiAk
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Dr. MaNiAk »

טוב. משמיעה ראשונה של כל הדיסק, האלבום הזה מדהים!!!!

אני חייב לשמוע עוד, ולפרט בהמשך.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני חייב לציין שההתקטננות על מבנה השירים היא בעצמה מביכה (ופורטנוי יצא מעאפן עם התגובה שלו. וואו). הלקיחה האישית הזו של דברים כאלו היא קצת מטורללת...
אני פשוט לא מבין אנשים שנהנים פחות ממשהו בגלל המבנה של השיר, מוזיקאים או לא, למרות שהשיר מבחינה סוניקית, מלודית, או כל שם תואר אחר - באוזן - כלל לא נשמע אותו הדבר. והשירים כאן **לא** נשמעים כמו באלבומים קודמים.

אם אתם לא אוהבים את הסאונד שמבחינתכם לא מחדש שום דבר, או הוא פחות "כבד" ממה שהייתם רוצים - זה כבר סבבה לגמרי, לגיטימי לחלוטין ואני אפילו קצת אסכים עם זה, שהייתי רוצה שיהיה כאן משהו חדשני יותר, "מדהים" יותר, שאין כאן. אבל כל זה לא הופך את האלבום לפחות טוב בעיני, כי הוא עדיין נשמע ממש מעולה לדעתי (חוץ מ-LNF שעדיין עומד על 3 כוכבים אצלי (osiris)).
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

חחחח גרינבורגר האמת כשזה מגיע לסאונד אני באמת חסרת מושג..
האם אנשים לא יכולים להפיק צליל כזה גרונית? או שרק ספציפית כאן
השתמשו באפקטים?

בכל מקרה לא ממש אכפת לי :)
העיקר שהשיר טוב.
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

YtseJam כתב:אני חייב לציין שההתקטננות על מבנה השירים היא בעצמה מביכה (ופורטנוי יצא מעאפן עם התגובה שלו. וואו). הלקיחה האישית הזו של דברים כאלו היא קצת מטורללת...
אני פשוט לא מבין אנשים שנהנים פחות ממשהו בגלל המבנה של השיר, מוזיקאים או לא, למרות שהשיר מבחינה סוניקית, מלודית, או כל שם תואר אחר - באוזן - כלל לא נשמע אותו הדבר. והשירים כאן **לא** נשמעים כמו באלבומים קודמים.

אם אתם לא אוהבים את הסאונד שמבחינתכם לא מחדש שום דבר, או הוא פחות "כבד" ממה שהייתם רוצים - זה כבר סבבה לגמרי, לגיטימי לחלוטין ואני אפילו קצת אסכים עם זה, שהייתי רוצה שיהיה כאן משהו חדשני יותר, "מדהים" יותר, שאין כאן. אבל כל זה לא הופך את האלבום לפחות טוב בעיני, כי הוא עדיין נשמע ממש מעולה לדעתי (חוץ מ-LNF שעדיין עומד על 3 כוכבים אצלי (osiris)).
איזו יציאה של פורטנוי?

וד.א אני אחרי שלוש שמיעות של LNF פתאום התפוצצתי מצחוק כי פשוט שמעתי את Under a Glass Moon בגרסת 2011 עם ליריקה מחודשת... (איך אתה יכול לא להינות ממנו??)

וזה לא שאני מאוכזב מזה או משהו, כי אני פשוט נהנה לשמוע את זה. אני חושב שלא הייתי מתנגד גם שכל שנה הם יוציאו וריאציה אחרת על אלבום מופת.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שלח תגובה