אחלה של רעיון לאשכול!
וואו יש המון אלבומים שקשים לי מאוד לשמיעה ושכל פעם שאני שומע אותם אני מזדעזע ונחרד מחדש (לא דווקא במובן הרע).
האלבומים הכי קשים לשמיעה ששמעתי שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם:
Scott Walker - The Drift - האלבום הזה הוא אלבום שבשביל הרבה מאוד אנשים הוא יצירת מופת (גם בשבילי!) ובכללי סקוט ווקר הוא מוזיקאי מוערך מאוד בסצינת המוזיקה הניסיונית. קראתי עליו די הרבה ביקורות ושמתי לב שהרבה אנשים לא תופסים אותו כאלבום מפחיד ומזעזע ברמה שאני תופס אותו. לפי דעתי להאזין לאלבום עם חושך בחדר וממש להתעמק במוזיקה ובליריקות המזעזעות זו אחת החוויות המוזיקליות הכי הזויות וקשות שיש. האלבום ממש עמוס באינסטרומנטים ולחנים שבשבילי קשים מאוד להאזנה ולעיכול ובנוסף לזה הקול של סקוט ווקר זה הקול הכי מפחיד ששמעתי. עם זאת, האלבום אכן יצירת מופת, ולמרות שהוא קשה בשבילי לשמיעה ותמיד מזעזע ומחריד אותי אני מאוד אוהב אותו ומעריך אותו (לאו דווקא מבחינה מוזיקלית, כי שוב הוא לא נעים לי לאוזן והוא מאוד תובעני, אלא יותר מבחינה רעיונית ומבחינת העברת האווירה האפלה והקודרת ובכללי מבחינת הדרכים היפות והמקוריות בהם מועברות התחושות אותן האלבום בא להעביר).
Robert Alberg - Robert Alberg - אין לי באמת מושג מי זה האיש הזה אבל אני יודע שהוא מאה אחוז מחורפן על כל הראש שלו ויש לו בעיות נפשיות רציניות (
). זה אלבום שפשוט כולו שומעים את האיש המחורפן הזה שר שירים עם הליריקה הכי מטומטמת ששמעתי בליווי של גיטרה קלאסית לא מכוונת בשיט (כנראה הוא נתן לג'נדק לכוון אותה
). מה שהכי זעזע אותי בתופעה הזו זה הדרך בה האיש הזה שר ומעביר את השירים... אפשר לשמוע רק על פי הקול שלו שיש לו מחלה נפשית קשה. פשוט לשמוע את זה ולהזדעזע.
Stalaggh - Projekt Misanthropia - כנראה האלבום שמקבל את פרס האלבום הכי מפחיד וחולני ששמעתי! האגדה מספרת שהאלבום הזה הוא בעצם הקלטה של חבורה ענקית של פסיכופתים שחברי Stalaggh הוציאו אותם מבית חולים לחולי נפש ונעלו אותם בחדר, נתנו להם לצרוח ופשוט הקליטו את זה. אין לי מושג אם הסיפור הזה נכון או לא (ת'אמת שנראה לי שזה די חרטא) אבל IT SCARES THE SHIT OUT OF ME.
Diamanda Galas - Plague Mass - אם חשבתם שמטאל זה המוזיקה של השטן טעיתם ובגדול! זה המוזיקה האמיתית של השטן... לא נראה לי שאפשר לתאר את האלבום הזה אחרת. דיאמנדה מצליחה להעביר כלכך הרבה שנאה ורוע במוזיקה שלה שזה פשוט מדהים כל פעם מחדש. לא לבעלי לב חלש!!
חשוב לי להבהיר שהדעה שלי על אלבום שהוא קשה לשמיעה בשבילי היא לא בהכרח לא טובה והעובדה שהוא קשה בשבילי לשמיעה לא בהכרח מונעת ממני להקשיב לו לעתים תכופות או לצאת עם הרגשה של פספוס.
לפי דעתי הכוונה של רוב הלהקות הקשות לשמיעה ולעיכול (רק ממה ששמעתי) היא להקשות ולבלבל ואפילו לזעזע את המאזין בתקווה שהוא יאהב את זה.
אבל זו רק דעתי על העניין