Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious
איזה אלבום!
מיקאל לא מאכזב. Hessian Peel ו-Burden רצועות גאוניות.
האלבום מלא בקטעים שקטים ואקוסטיים (כמו תמיד), ודווקא הרעש בו מתון לרוב - מומלץ לחובבי המטאל הפרוגרסיבי.
The secret orchard
But still so precious
טוב אז רשמיים ראשונים.
Coil פשוט שיר יפייפה, שיר פתיחה מדהים וגם ליריקה נחמדה.
Heir Apparent, השיר הכבד של האלבום שגם היה לו את הכבוד להיות השיר הראשון שדלף לאינטרנט אם כי באיכות מזוויעה.. עכשיו באלבום באיכות הראויה, ניתן לקלוט שזה פשוט שיר אדיר ומפוצץ לגמרי.
The Lotus Eater שיר כבר שאני ממש אוהב מאז שהוא דלף.
לגבי Burden ממש אין לי דעה ביינתים.
Porcelain Heart אולי השיר החלש היחידי באלבום.
Hessian Peel, ששמעתי אותו פעם ראשונה הייתי בטוח שהוא עוד שיר קליל מבית אופת' ואז בדיוק על האמצע הרמקולים מתפוצצים מרוב עוצמה של השיר.
Hex Omega שיר שברובו כבד.. אבל עדיין לא התעמקתי מספיק כדי לתת דעה.
בסופו של דבר, אני יכול להגיד כמה דברים על האלבום.
אופת' בהחלט נתנו עוד אלבום שאף אחד לא ציפה בחיים שיצא כמו שיצא.
אני לא יכול להגיד שאני מרוצה ב100% מהשינוי אבל עדיין, לא שמעתי את האלבום מספיק ויכול להיות שבסוף אני יאהב מוות את האלבום.
ומשהו שממש חסר ואני בטוח שדעתי לא תשתנה על זה, רציתי הרבה יותר גראולים ממיקאל.
אגב, למי ששם לב, בשיר Hessian Peel יש קטע שבו מיקאל שר בהילוך אחורי.
זה אומנם ממש הזוי, אבל שהופכים את זה הוא אומר משהו כמו "Sweet satan, i see"...
כמו אצל לד זפלין .
The secret orchard
But still so precious
סה"כ שמעתי את האלבום כולו פעם אחת והוא נחמד מאוד...שונה מכל מה שהם עשו עד עכשיו לדעתי, גם בקטע השירה לדוגמא בשיר burden, וגם בשיר heir apparent שבו מייקל מגיע לטונים נמוכים ממה שאנחנו רגילים לשמוע בד"כ.
לא הייתי אומר שהוא דומה כל כך ל ghost reveries ואני שמח על כך אפילו שאני חולה על האלבום הזה.
spitfall כתב:חובבי Ghost Reveries יאהבו את האלבום הזה מאוד.
חובבי האלבומים היותר ישנים וכבדים של אופת יתאכזבו.
כל כך לא נכון.
האלבום הזה לא דומה בכלל לGR ולא דומה לשום אלבום של אופת'.. כבר נהיה ברור שזה האלבום הכי שונה שהם עשו (כן אפילו מDamnation) ואני חייב להגיד שאולי אני יאהב את האלבום הזה, אבל לא בתור אלבום של אופת'.
רשמים אחרי 3 שמיעות.
אופת לקחו פה כיוון מעניין ושונה. אמנם הסאונד מוכר, אבל מבנה השירים שונה, יש הרבה משחק של שקט ורעש, לי אישית קצת חסר מלודיה. שירים 1 ו3 הכי טובים בינתיים לדעתי, שיר 2 עם הזמרת נשמע לי כמו שיר שקט של נייטויש, סגנון השירה של הזמרת והקול שלה מאוד מזכירים לי את הפינים. אני אגב אוהב את השיר.
שיר 5 מהקטע שהגיטרה נכנסת חשבתי רק על גילמור ועד כמה זה מזכיר לי אותו.
אני צריך עוד לשמוע כמה פעמים אבל סה"כ זה אוסף של קטעים מאוד טובים וקטעים שאני לא ממש מתחבר אליהם. נראה איך יהיה אחרי עוד כמה שמיעות.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."