אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני באמת שמח שהסכם עם סוריה לא יהיה בזמן הקרוב. (הסכם "שלום" כנראה לא יהיה) ואם תפתח תנ"ך תופתע לגלות שגם ושומרון (איפה בדיוק שכנה מלכות ישראל?) וגם חבל אשכול ומה שהיה פעם גוש קטיף בהחלט חלק מארץ ישראל. מתחילה היו שם הפלישתים (בעזה, אחת מ5 ערי פלישתים) אך כבר מתקופת דוד השלטון עבר לישראל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אבל אנחנו לא מדברים על תקופת התנ"ך, עם אותה טענה שאתה מציג אפשר להגיד שיש 200 עמים שזכותם להיות פה.
היום, השטחים האלה לא שייכים לישראל, וגם אין לנו מה לחפש שם.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אה, מתחילה היו שם הפלשתים, ורק מתקופת דוד? עכשיו הבנתי...
יהודה,שומרון ועזה הן לא חלק מארץ ישראל "השלמה".
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

א. אנחנו פה רק מכוח התנ"ך וההבטחה של אלוהים על הארץ. עיין מגילת העצמאות ולמה אנחנו פה ולא אוגנדה.
ב. ארץ ישראל השלמה הוא מושג המתייחס לגבולות ההבטחה של ארץ ישראל לכל שלושת האבות ע"י אלוהים. התקופה היחידה בה באמת היינו בכל ארץ ישראל השלמה היא תקופת שלמה המלך (הבן של דוד המלך) ולאחריו התפלגה הממלכה לישראל ויהודה ומשם ההתדרדרות הארוכה עד חורבן הבית הראשון. בכל מקרה אנו מאמינים שנזכה לגבולות ההבטחה רק בגאולה השלמה (כאשר הציבור המכונה "דתי לאומי" שאני חלק ממנו מאמין שמדינת ישראל היא שלב ראשון בתהליך גאולת עם ישראל) ולכן לא כ"כ מפריע לנו שאין לנו את הכל. אבל למסור מרצון?! ועוד תמורת מה?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אולי חבל שאנחנו פה ולא באוגנדה. הרצל בכלל אמר "בבזל ייסדתי את מדינת היהודים" , חבל באמת שאנחנו לא גרים בשווייץ. ההבטחה של אלוהים על הארץ המובטחת? דיברנו כבר על המיתוסים המופרכים האלה בדיון אחר ולא נחזור על זה פה.
בכל מקרה אנו מאמינים שנזכה לגבולות ההבטחה רק בגאולה השלמה (כאשר הציבור המכונה "דתי לאומי" שאני חלק ממנו מאמין שמדינת ישראל היא שלב ראשון בתהליך גאולת עם ישראל) ולכן לא כ"כ מפריע לנו שאין לנו את הכל. אבל למסור מרצון?! ועוד תמורת מה?
מי זה אנחנו? אתה מייצג את ברוך מרזל או איתמר בן-גביר?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא ממש הבנתי את הדוגמא מהרצל. הוא אמר שבבאזל הוא הניח את היסוד להקמת מדינת היהודים שתקום בישראל (או באוגנדה כפי שהאילוצים חייבו אותו) הוא לא התכוון שבשוויץ תקום מדינת היהודים...
אתה צודק בנקודה השניה. אין לי כל כוונה וסיכוי לשכנע אותך מכיוון שאני מאמין באלוהים ובתורה ואתה לא. וזה עושה את כל ההבדל.
במשך שלושת אלפים שנה העם היהודי נשא נושא ויישא בגאווה את דגל האמונה באל אחד והיו בו אנשים מספיק חכמים. אבל ב250 שנים האחרונות גדל דור של אנשים שחושבים שהם הכי חכמים שרק אפשר, ושהם יודעים את התשובות לכל השאלות, ושאלוקים הוא בסך הכל כדור אקמול לאנשים חלשים. אבל זה נובע מחוסר העמקה והבנה רדודה במה שהם חושבים שהוא אלוקים.
ואתה יודע כמוני שבכל כלל יש יוצא מן הכלל. למה אתה מניח שמרזל ובן גביר הם מייצגי הציבור הדתי לאומי? הם בסך הכל שני אנשים. אבל זה מה שאתם רואים. אני מניח שאם היית מכיר אותי היית חושב קצת אחרת עלינו. לא כולנו (שלא לומר רובנו המוחלט) כמו האלה שתמיד מציגים בחדשות כי זה פיקנטי.
ואני לא מבין מה משאיר אותך פה אם אתה כ"כ רוצה ללכת. זה לא שמכריחים אותך לגור פה. אם כל האנשים שלא מבינים מה אנחנו עושים פה באמת היו הולכים היה הרבה יותר קל לפתור את הבעיות. (או לפי דעתכם תנו לנו להכשל בעצמנו. מה זה משנה לכם?)
אפשר לחשוב שארה"ב היא לא פדרציה כבושה. לפניי 200 שנה הם טבחו באינדיאנים וכבשו את ארצם ואף אחד לא לדרוש מאמריקה לפנות את מיסיסיפי לדוגמה.
ד"א, אני לא זוכר אף סכסוך בין עמים שנגמר ללא הכרעה צבאית או מלחמה. (לחובבי מיסטיקה: הענין הזה די מבואר בקבלה שהמלחמה די נחוצה בעולם הזה עד שהוא יגיע לתיקון ורק שם לא יהיה לה עוד צורך.) הלהיטות אחר שלום עלולה לגרום לנו לאבד את כל הקלפים ולקבל מלחמה בתנאים הרבה יותר גרועים. (אפשר לקרוא את הנאום של פרופסור אומן בטקס קבלת פרס נובל על תורת המשחקים, שם הוא מסביר את זה מאוד יפה)
לסיכום: אנחנו כנראה לא מגיע להסכמה מכיוון שיש לנו הנחות בסיסיות שונות הנובעות מאמונות שונות.
עד כאן חפירת הגולן.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא ממש הבנתי את הדוגמא מהרצל. הוא אמר שבבאזל הוא הניח את היסוד להקמת מדינת היהודים שתקום בישראל (או באוגנדה כפי שהאילוצים חייבו אותו) הוא לא התכוון שבשוויץ תקום מדינת היהודים...
זה נכתב בציניות למרות שלא הייתי מתנגד לגור בשוייץ, שם יותר טוב מאשר כאן.
אתה צודק בנקודה השניה. אין לי כל כוונה וסיכוי לשכנע אותך מכיוון שאני מאמין באלוהים ובתורה ואתה לא. וזה עושה את כל ההבדל.
OK.
במשך שלושת אלפים שנה העם היהודי נשא נושא ויישא בגאווה את דגל האמונה באל אחד והיו בו אנשים מספיק חכמים. אבל ב250 שנים האחרונות גדל דור של אנשים שחושבים שהם הכי חכמים שרק אפשר, ושהם יודעים את התשובות לכל השאלות, ושאלוקים הוא בסך הכל כדור אקמול לאנשים חלשים. אבל זה נובע מחוסר העמקה והבנה רדודה במה שהם חושבים שהוא אלוקים.
בראשית ברא האדם את האלוהים.
ואתה יודע כמוני שבכל כלל יש יוצא מן הכלל. למה אתה מניח שמרזל ובן גביר הם מייצגי הציבור הדתי לאומי? הם בסך הכל שני אנשים. אבל זה מה שאתם רואים. אני מניח שאם היית מכיר אותי היית חושב קצת אחרת עלינו. לא כולנו (שלא לומר רובנו המוחלט) כמו האלה שתמיד מציגים בחדשות כי זה פיקנטי.
ואני לא מבין מה משאיר אותך פה אם אתה כ"כ רוצה ללכת. זה לא שמכריחים אותך לגור פה. אם כל האנשים שלא מבינים מה אנחנו עושים פה באמת היו הולכים היה הרבה יותר קל לפתור את הבעיות. (או לפי דעתכם תנו לנו להכשל בעצמנו. מה זה משנה לכם?)
אפשר לחשוב שארה"ב היא לא פדרציה כבושה. לפניי 200 שנה הם טבחו באינדיאנים וכבשו את ארצם ואף אחד לא לדרוש מאמריקה לפנות את מיסיסיפי לדוגמה.
אני חושב שהמקור לרוע ולבעיות הוא החיבור בין הדת והמדינה. יהודי מבחינתי זה לאום.
מה שמשאיר אותי במדינה המסריחה היא העובדה שכרגע אין לי כסף כדי להתחיל במקום אחר, לכן אני צריך לחסוך קצת כדי שאוכל לעוף מפה בעתיד הקרוב. אם כל מי שהיה רוצה לעזוב את המדינה היה עוזב, לא היו נשארים פה אנשים, הבעיה שרוב האנשים לא יכולים.
ד"א, אני לא זוכר אף סכסוך בין עמים שנגמר ללא הכרעה צבאית או מלחמה. (לחובבי מיסטיקה: הענין הזה די מבואר בקבלה שהמלחמה די נחוצה בעולם הזה עד שהוא יגיע לתיקון ורק שם לא יהיה לה עוד צורך.) הלהיטות אחר שלום עלולה לגרום לנו לאבד את כל הקלפים ולקבל מלחמה בתנאים הרבה יותר גרועים. (אפשר לקרוא את הנאום של פרופסור אומן בטקס קבלת פרס נובל על תורת המשחקים, שם הוא מסביר את זה מאוד יפה)
לסיכום: אנחנו כנראה לא מגיע להסכמה מכיוון שיש לנו הנחות בסיסיות שונות הנובעות מאמונות שונות.
עד כאן חפירת הגולן.
המלחמה נחוצה? ממש נשמע כמו משהו שקלאוזביץ' אמר פעם: "המלחמה היא המשך המדיניות באמצעים אחרים"... אוי ואבוי לנו אם נחיה לפי מנטאליות כזאת (לצערי אנחנו מדינה מיליטריסטית בכל רמ"ח איבריה). לסיכום אנחנו לא נגיע להסכמה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

http://news.walla.co.il/?w=//1291205

"בסרט תקף גאידמק את המשטרה, ואמר שידאג לפיטוריו של ראש אגף החקירות והמודיעין ניצב יוחנן דנינו, ש"מייצג את הפושעים לובשי המדים""

יש מישהו מחונך מספיק במדינה הזאת שקולט את חומרת דבריו של הפושע הזה, בדרך להיות פוליטיקאי משפיע?? יש?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הפושע הזה חושב שמותר לו הכל ושהוא יכול לקנות את כל המדינה הזאת בכסף. נורמות ההתנהגות שלו לקוחות ממשטרים אפלים במזרח אירופה (מן הסתם את האוריינטציה יש לו מהבית ברוסיה). הליצן הזה עוד חושב שהוא יהיה ראש עיריית ירושלים.... קודם כל שילמד לדבר עברית.

ולגבי הסרט עצמו, ראיתי את הפרומואים לצערי וחלק ממש קטן מהסרט כי אני משתדל להתעלם מגאידמק כמה שאפשר, ומה שאפשר להגיד שזה פשוט סרט תעמולה שנועד לעזור לגאידמק לקראת הבחירות המוניציפליות וללקק לו את התחת. דני ענבר אחד המראיינים הגרועים ביותר שראיתי, גם בעברית ועוד יותר באנגלית (לא הסבירו לו עדיין שעם אנגלית ברמה כיתה ג' לא עושים ראיונות באנגלית?),
What was the most minus you have in the bank
:puke:
סמל אישי של משתמש
Instrumedley
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Instrumedley »

עצוב שבישראל 2008 מעניקים במה לדברים שכאלה.
חבל שהפורמאליזם וערך הכסף תפס מקום ראשי על פני דברים "מינוריים" כגון ערכים ותחושת שותפות.

דני ענבר מזעזע, אנגלית עילגת אפילו יותר מזו של גאידמק (בעיני זה סוג של זלזול בצופים).

בגדול - :puke:
JP + MP + JR + JL +JM = Perfection
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

אני לא תומך בגאידמק אבל גם לא נגד. שמים אותו במצב ש"הוא אשם עד שיוכיח אחרת" בניגוד לאיך ששמים את כולם - "חף מפשע עד שיוכיח אחרת".
אף אחד לא יודע באמת דברים עליו, והסרט הוא לא כל כך תעמולה כי מה שהמראיין שם עשה זה רק ניסה לתקוף אותו בלי לנסות להקשיב לתשובות שלו... מנסים כל הזמן להוציא אותו רע. יכול להיות שהוא כן עשה פשעים חמורים, יכול להיות פחות חמורים, ואולי הוא לא עשה... יש סוג של מסך אפל שלא יודעים באמת משהו על הבן אדם...
והכתבה הזאת... ראיתי את הסרט, הוא לא תקף אותו - זה שיש לו מבט של מאפיונר לא אומר שהוא תקף אותו.. סך הכל אמר בסרט "דנינו תסתכל עלי" וזהו. והקטע של הפושעים במדים של המשטרה, יש מספיק כאלה ככה שהוא לא חידש דברים אבל ינסו לתפוס על זה טרמפ כאילו הוא הולך להרוג אנשים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

תגיד לי אתה בסדר?? עזוב כרגע אם הוא אכן סוחר נשק כמו שכולם יודעים (חוקי או לא) או סתם אחד שנתקל בכמה מיליונים ברחוב, עזוב את זה. אתה שומע איך הוא מתבטא?? אתה ראית אותו פעם מדבר?? מתנהג?? הרי הוא אומר חופשי מה שהוא חושב. הבנאדם פאשיסט, גזען (מהגדולים שראיתי), מאפיונר (ולא מתכחש לזה). נאסראללה ואחמניג'ד הם ארנבונים לעומתו. אני נפעם כל פעם מחדש מהאנשים ש"מעריצים" אותו, או מכל דבר ששונה מהבעת גועל נפש מוחלטת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני לא יודע... אני קצת מתנדנד. לא שיש לי איזו שהיא מחשבה שהוא זך וטהור. כולנו יודעים בדיוק למה הוא רץ לכנסת. זה אותו סיפור כמו של פלאטו שרון בדיוק שחוזר על עצמו. הנקודה היא שפשוט קל מדי לשנוא אותו. (ובצדק). זאת אומרת זה לא שהוא המושחת הראשון שהקשר של הון ושלטון אצלו הוא כמו איזה פינצ'ר מיוחם שרודף אחרי כלבה. כשיש לנו ראש ממשלה כמו אולמרט, מה כבר כזה גרוע בגאידמק? לפחות לפעמים הוא עושה דברים מועילים עם הכסף... (כמעט כתבתי "טובים" אבל אז תפסתי את עצמי)
סך הכל, גם אותו וגם את כל השאר צריך לזרוק לכלא או רצוי לים. אבל נראה לי שעשו ממנו ענין גדול מדי.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני נפעם כל פעם מחדש מהאנשים ש"מעריצים" אותו, או מכל דבר ששונה מהבעת גועל נפש מוחלטת.
ככה זה האנשים בישראל, קל לקנות אותם בכסף, ויש להם גם זכרון קצר מאד.
Different Freak
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Different Freak »

DivineComedy כתב:תגיד לי אתה בסדר?? עזוב כרגע אם הוא אכן סוחר נשק כמו שכולם יודעים (חוקי או לא) או סתם אחד שנתקל בכמה מיליונים ברחוב, עזוב את זה. אתה שומע איך הוא מתבטא?? אתה ראית אותו פעם מדבר?? מתנהג?? הרי הוא אומר חופשי מה שהוא חושב. הבנאדם פאשיסט, גזען (מהגדולים שראיתי), מאפיונר (ולא מתכחש לזה). נאסראללה ואחמניג'ד הם ארנבונים לעומתו. אני נפעם כל פעם מחדש מהאנשים ש"מעריצים" אותו, או מכל דבר ששונה מהבעת גועל נפש מוחלטת.

ראיתי איך הוא מתבטא וראיתי איך הוא מתנהג, ולא הבעתי את העמדה שלי בתגובה שכתבתי. הבן אדם פועל לפי אינסטינקטים בלי לחשוב - הוא רוצה משהו הוא יקבל אותו (שבפסיכולוגיה דרך זו תואמת לדרך של תינוק), אבל להגיע לזה שאני מעריץ אותו? מה נפלת עלי..חח
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

הודעה משמחת לכולם: הגימלאים התפלגו אבל ללא גאידמק. זאת אומרת שהוא לא יוכל לקנות את המפלגה! הכנסת לא אישרה לו אתזה...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ברק חוסיין אובאמה ניצח בפריימריז למפלגה הדמוקרטית.
מעניין מישהו? אם כן מה אתם חושבים טוב לנו? רע לנו? לא משנה לנו?
נשמע את פרשנינו הפוליטיים...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:ברק חוסיין אובאמה ניצח בפריימריז למפלגה הדמוקרטית.
מעניין מישהו? אם כן מה אתם חושבים טוב לנו? רע לנו? לא משנה לנו?
נשמע את פרשנינו הפוליטיים...
טוב שלא כתבת חוסיין
:waiting:

הוא דמוקרט ואינטליגנט. גרוע הוא לא יכול להיות
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

זה נראה לא טוב מבחינתנו. זה הכל נראה ונשמע נפלא בהצהרות אבל בסופו של דבר הדעות שלו לגבי אירן והמלחמה בעירק לא משאירות הרבה מקום לאופטימיות (חוץ מזה שאולי מקיין יקח את הבחירות).
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מקיין ייבחר כנראה כי בכל זאת האמריקאים לא מספיק נאורים לנשיא שחור.
מי יותר טוב לנו אני לא יודע, אבל אובאמה בטח יותר טוב בשביל האמריקאים
שלח תגובה