אם היית משתמש במחשב נורמלי...avrahamshuk כתב:אמממ מזה ברקולה?

בכל אופן, יש שמה טקסט למרות שאתה לא יכול לצפות בוידאו. זה מחזמר על אובמה.

אם היית משתמש במחשב נורמלי...avrahamshuk כתב:אמממ מזה ברקולה?
זה ארצך כי הכניסו לראש מגיל ינקות שזו ארצך, כמו ששטפו לכולנו את המוח שיש אלוהים. אתה גרת רק פה הרבה שנים בשביל זה אתה מרגיש שייך. אני גרתי מעל לשנתיים באנגליה, ואני מרגיש שייך לשם ולא לפה. בארץ אין תרבות לצערי, יש תת-תרבות.בואו נשים רגע את האידאולוגיות בצד, אני רוצה להאיר נקודה שונה.
הסיבות של מעבר לאידאולוגיה שבגינן אני נשאר בארץ הזאת ואף אוהב אותה היא בגלל שאני ישראלי וזו ארצי. אני תבנית נוף מולדתי, רק בה אני מרגיש אמיתי, נכון, מאושר, שייך. יש הרבה חרא במדינה, הרבה דברים לא טובים, אני יודע. אני אוהב את המדינה חרף הדברים האלו. וזה מתבטא גם בהמון דברים קטנים לכאורה שביחד יוצרים את התרבות שלי. הישראלית. כמו בכל מקום יש גם מוץ מלבד הגרגירים, ישנם לא רצויים בתוך המצוי, אך אני מוכן לחיות איתם (אם כי לא בשוויון נפש), כי זה שלי וזה אני.
אני אוהב לטוס ולטייל באירופה, כל כך קל להגיע ממקום למקום עם טיסות זולות במחירים מצחיקים. את הקוטג' גם אני אוהב (לצערי אין באנגליה), אבל חומוס יש שם (צבר). נשים יפות? עוד אחד משטיפות המוח הרבות של המדינה: "הבחורות הכי יפות ואינטליגנטיות". פרט למיעוט קטן, אין פה יופי שאני אוהב, ובוודאי שמבחינת אינטליגנציה נתקלתי ברמה גבוהה יותר בחו"ל.אני אוהב את לקחת כמה ימי חופש, או באיזה סופ"ש שאני במוזה, ולהעפיל לצפון, לשבת בחיק איזה מעיין מפכה עם איזה גיטרה, כמה חברים קרובים וכמה אנשים שאני פוגש לראשונה בחיי. למצוא הרבה נקודות במשותף, לצחוק על נושאים שמאגדים אותנו כחבר(')ה ולהרגיש הכי ביחד בעולם.
אני אוהב את הגבינה הלבנה שלי (ואת הקוטג'), את החומוס בירושלים, את הטבק לנרגילה שאני קונה ביפו, את הפיתות התימניות שאנחנו קונים כל שישי בטאבון סמוך שתמיד הוא מפוצץ בגלל שהוא יחיד במינו, את ארוחות השבת בחיק המשפחה, את הנשים היפות, החזקות והאינטלגנטיות שיש פה.
אני אוהב את ימי שישי בחוף הצוק, עם נרגילה אבטיח ומטקות. אני אוהב את השנ"צ של ימי שבת עם קול צחוק הילדים שמשחקים בחוץ (ולא מפריעים לי לישון למרבה הפלא) בעברית, את החגים בחיק המשפחה המורחבת - שאת ה"מחנק" שלה אני מעדיף מ100 שנות חיים "חופשיות".
התרבות פה כמו שבני ציפר היטיב להגיד, היא אפס מאופס, ברבריות וברוטאליות. הלוואי שהייתה פה השפעה של תרבות אירופאית, לצערי הרב, התרבות שיש פה זה "תרבות" ערבית , בשביל זה אנחנו גם נראים ככה.אני אוהב את זה שהתרבות שלנו היא כה רבגונית. מושפעת מחד מהתרבות האירופית המנוכרת-משהו, הכוללנית, השכלתנית והיעילה ומהתרבות הערבית החמה והחאפרית.
אתה יכול להתבטא בכל שפה, אם תלמד ותתמקצע, הכל עניין של חוסר עצלנות. אני מתבטא באנגלית לא פחות טוב מאשר בעברית. אין כזה דבר משפט "ישראלי", זה פיקציה שחצנית של אנשים שחושבים שאם הם גונבים מילים משפות אחרות אז זה ישראלי. בדיוק כמו שאם גונבים את הלחן של בזדיך סמטנה להמנון התקווה, אז הלחן הוא עממי.והכי חשוב - העברית! אוי העברית! כ"כ אוהב אני את השפה הזאת. להתנסח בה, לשחות בה, לנתב אותה לצרכיי, לדייק איתה. את הניואנסים של הוויתי וחיי המעשה שלי לא אוכל לבטא בדיוק מוחלט לעולם, בשום שפה, כשם שאני יכול לעשות בעברית. אני אוהב להשאלי מילים מכל רבדי שנות קיומה של השפה בתבלול אחד גדול של התנסחות. אני אוהב את העובדה שאני יכול להרכיב משפט "ישראלי" אחד מעברית מקורית, סלנג, ערבית, רוסית ,יידיש ואנגלית. אני אוהב לדבר בשפה מאוד גבוהה ואז לזרוק איזה קללה עסיסית שבכלל באה מערבית תוך כדי איזו העוויית יד מזרחית.
קשקוש מקושקש, בעידן האיחוד האירופי בו הגבולות פתוחים ואנשים יכולים לגור בכל אחת מ-27 מדינות האיחוד, רבים עושים זאת, לומדים,עובדים, מקימים משפחות. הלאומנות הזאת הביאה לנו רק מלחמות,רוע והרוגים, די, מספיק ,אנשים רוצים לחיות ומגיע להם חיים טובים יותר. אם אנשים נהנים להמשיך לסבול בחרא שיש פה, שיבושם להם, אני חושב שמגיע לי יותר טוב בחיים, מאשר קסאמים, שחיתויות,ברבאריות וברוטאליות בכל מקום, חוסר דרך ארץ ותרבות.כשם שצרפתי לא ישקול לעבור לארץ אחרת, בראש ובראשונה כי זו ארצו ובה תרבותו כך אני. ואני יודע שמכל היתרונות שמניתי פה אפשר למצוא חסרונות פי 5. זה לא ממש אכפת לי, וזה לא מספיק. זה לעולם לא יהיה מספיק. אני = ארצי וארצי = אני. אח"כ אידיאולוגיות.
זו זכותך כמובן לחשוב שטוב לך פה. הרבה אנשים שאומרים שטוב להם פה זה כי הם פשוט לא מסוגלים להגיד שרע להםהנקודה שרציתי להאיר היא הנקודה הרגשית, הנקודה האישית. אמרתי את דברי כקונטרה לדבריו של ציפר שלולא אידאולוגיה ושטיפות מוח לכאורה איש לא היה רוצה להישאר פה. רציתי לתת דוגמא של נגד, דוגמא אישית, שלי כאחד שאוהב את הארץ פשוט כי טוב לו פה בהרבה מובנים וטבעי לו פה. אני לא בא להוכיח לאף אחד אחר שכן, כדאי להישאר פה כי כאן הכי טוב בעולם בכל היבט ומובן. כל מי שלא טוב לו פה ורוצה לרדת - אהלן וסהלן, זה ממש לא מפריע לי. אין לי אינטרס לגרום לך להישאר פה.
נולדתי פה ביולוגית, אבל המנטאליות שלי היא אירופאית ולכן אני לא מרגיש שייך פה לכל השום דבר והברבריות שמייצגת את המדינה ואת הישראלי המצוי. אם תלמד שפות אחרות תדע, שקל ופשוט מאד (אני לומד איטלקית וזו שפה פשוטה ולא פחות יפה מעברית). בגלל שמגיל ינקות מכתיבים לנו שאנו קיבוץ גלויות וכו', אז כביכול יש לנו "הצדקה" לגנוב משפות אחרות. אם עד היום אנחנו מכחישים שאת המנון התקווה גנבנו מסמטנה.זוהי מולדתי, השלטון בה, עם כל כמה שאני שונא אותו, הוא יהודי ושל אנשים כמותי וזה מספיק. היא ארצי. אני גר פה מינקות ולכן אני מרגיש שייך? נכון. אז מה? אני מרגיש שייך. אתה אוהב הרבה דברים באירופה, שיבושם לך. דיברתי על עצמי.
סביר להניח שאם אתמקצע בשפה אחרת אוכל להתנסח מאוד טוב (אם כי עדיין לעולם לא טוב כמו עברית). לא ניסיתי להשוות עברית לשפות אחרות, אני אוהב את השפה שלי ונהנה לדבר בה מאוד פשוט וקל. אני יודע אנגלית טוב מאוד ואף השתפרתי בשליטה בה מאוד בהיותי בחו"ל. אין שום מימד של עצלנות לומר שאני נהנה לדבר בשפה שלי. השפה שלנו מושפעת מהרבה שפות, רבות של עולים ומהגרים ואף מתרבויות אחרות שאנו מושפעים מהם. "לגנוב" מילים? תרבויות שונות משפיעות על כל מיני שפות בעולם, זה טבעי. עברית-יידיש משפיעה גם על אנגלית אמריקאית, אף אחד לא טוען לגניבה. המילה "פיקציה" לא במקומה. השפה היא המראה של דובריה.
היית במדינה הזאת יותר מדי זמן, בשביל זה אתה בדעותיך. אם היית יוצא ורואה קצת יותר עולם, דעתך הייתה משתנה אפילו קצת, אין לי ספק בזה. מאחר ואתה גם בטוח באהבתך למולדת, מדוע לא תנסה לגור כמה שנים באיזה מקום אחר? הרי תמיד תוכל לחזור למדינתך האהובה עם תובנות, לפחות תדע שניסית.ולגבי הנשים (הנושא האהוב עלי). מצאתי פה הרבה נשים אינטלגנטיות שאני מתחבר אליהן בצורה אחרת, פשוט כי אנו חולקים את אותה שפה ותרבות. לא אמרתי שיש פה את הנשים הכי יפות. החו"ל היחידי שהייתי בו הוא ארה"ב וייתכן שבאירופה יש יותר יפות, ייתכן שלא. אני אישית אוהב את היופי הישראלי (בהחלט יותר מהאמריקאי) וטוב לי עם ישראליות. באמת.
השאלה היא אם ישראל היא לא שדות זרים? אני מרגיש כזר ולא כאחד שקשור למקום ולכל מה שהוא מייצג כיום פה, לכן אני גם לא רוצה להיות פה. אם אדבר על ישראלים באופן כללי, אז יש המון שעדיין סובלים פה ומפחדים לקחת את הצ'אנס ולעשות שינוי בחיים שלהם ולנסות במקום אחר, למה? בגלל מה שציפר מדבר עליו בכתבה שלו.למה לי לרעות בשדות זרים אם טוב לי היכן שאני?
תודה על האיחולים, אני בהחלט רואה את עצמי כמתקדם (פרוגרסיבי זה לא רק במוסיקה) ונאור, ההשכלה שלי בהחלט מעידה על כך. אני מאחל לעצמי גם אושר ואת הטוב ביותר, לצערי הטוב ביותר יהיה במקום אחר ולא בישראל. נתתי למדינה הזאת יותר מדי צ'אנסים כדי להתאכזב בכל פעם מחדש איך שהיא משתינה לך בפנים. ההפחדות של "אנטשימיות" מדבריך ממש לא מפחידות אותי. זה עוד טקטיקה ידועה איך לנסות להראות שיותר טוב בישראל מאשר בחו"ל, מעניין שבחו"ל יש פי 2 יהודים שגרים מאשר שבארץ, כנראה ששם יותר טוב מאשר פה. אני באמת לא רוצה שיזהו אותי כיהודי ישראלי, לשמחתי יש לי דרכון אירופאי.אחרי מה שליאור כתב אין לי הרבה מה להגיב על דבריו של ציפר. (ד"א ליאור, גם אם כתבת שטויות במיץ יש לך חתיכת כישרון כתיבה ושפה עשירה... וממש לא כתבת שטויות. אני מזדהה במאה אחוז.)
אוי טל, איש העולם הגדול, האדם האוניברסלי, החושב, החדש, המתקדם והנאור. מי ייתן ותדע רק אושר בחייך במקום שבו תאהב לחיות ולעולם לא תתעורר בבוקר לגלות שמישהו ריסס לך על הקיר בחוץ "יהודי מלוכלך" ושתזכה לשכוח את המקום הנורא והנחשל ממנו אתה בא, ושלעולם לא יזהו אותך כיהודי ישראלי.
כמה אמת יש בנקודה הזאת של ציפר. מי היה נשאר פה בלי האידאולוגיה? אבל במחשבה שניה, מי היה מגיע לפה בלי האידאולוגיה. אנחנו פה רק מכוח האידאולוגיה וזו ארצנו האחת היחידה היחידה רק מכוח האידאולוגיה. והאמת. והאמונה. וההיסטוריה. אני לאומני בכל רמ"ח איברי ושס"ה גידיי אך אינני רואה בלאומיות שלי חיסרון. להיפך, אני גאה בה. אני תמיד אדאג שידעו שאני יהודי ולא סתם אדם. ובתור יהודי יש לי מטרה בחיי. ואני לא מתכוון לוותר עליה.
"ברוך שלא עשני גוי"
טל רודס כתב:תודה על האיחולים, אני בהחלט רואה את עצמי כמתקדם (פרוגרסיבי זה לא רק במוסיקה) ונאור, ההשכלה שלי בהחלט מעידה על כך. אני מאחל לעצמי גם אושר ואת הטוב ביותר, לצערי הטוב ביותר יהיה במקום אחר ולא בישראל. נתתי למדינה הזאת יותר מדי צ'אנסים כדי להתאכזב בכל פעם מחדש איך שהיא משתינה לך בפנים. ההפחדות של "אנטשימיות" מדבריך ממש לא מפחידות אותי. זה עוד טקטיקה ידועה איך לנסות להראות שיותר טוב בישראל מאשר בחו"ל, מעניין שבחו"ל יש פי 2 יהודים שגרים מאשר שבארץ, כנראה ששם יותר טוב מאשר פה. אני באמת לא רוצה שיזהו אותי כיהודי ישראלי, לשמחתי יש לי דרכון אירופאי.אחרי מה שליאור כתב אין לי הרבה מה להגיב על דבריו של ציפר. (ד"א ליאור, גם אם כתבת שטויות במיץ יש לך חתיכת כישרון כתיבה ושפה עשירה... וממש לא כתבת שטויות. אני מזדהה במאה אחוז.)
אוי טל, איש העולם הגדול, האדם האוניברסלי, החושב, החדש, המתקדם והנאור. מי ייתן ותדע רק אושר בחייך במקום שבו תאהב לחיות ולעולם לא תתעורר בבוקר לגלות שמישהו ריסס לך על הקיר בחוץ "יהודי מלוכלך" ושתזכה לשכוח את המקום הנורא והנחשל ממנו אתה בא, ושלעולם לא יזהו אותך כיהודי ישראלי.
כמה אמת יש בנקודה הזאת של ציפר. מי היה נשאר פה בלי האידאולוגיה? אבל במחשבה שניה, מי היה מגיע לפה בלי האידאולוגיה. אנחנו פה רק מכוח האידאולוגיה וזו ארצנו האחת היחידה היחידה רק מכוח האידאולוגיה. והאמת. והאמונה. וההיסטוריה. אני לאומני בכל רמ"ח איברי ושס"ה גידיי אך אינני רואה בלאומיות שלי חיסרון. להיפך, אני גאה בה. אני תמיד אדאג שידעו שאני יהודי ולא סתם אדם. ובתור יהודי יש לי מטרה בחיי. ואני לא מתכוון לוותר עליה.
"ברוך שלא עשני גוי"
הלאומיות היא מקור כל הרע, לא פלא שבאירופה אחרי 2 מלחמות עולם הפנימו שזה מספיק ועשו איחוד. בישראל הלאומיות תישאר תמיד גורם דומיננטי, בשביל זה נמשיך לחיות בשנאה עם שכנינו, לריב, חיילים ייפלו לחינם, ואנשים יגורו בצער ופחד תמידי. זאת לא סביבה לגדל בה ילדים ולהקים משפחה.
הדיבור על הגוי הוא עוד מהשחצנות של היהדות, שמתחיל ב"עם סגולה" , "ארץ מובטחת" ובלה בלה בלה. מי אנחנו בכלל ולמה אנחנו שונים מאחרים? אין הבדל, כולם בני אדם.