אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Rysher »

טל רודס כתב:
Rysher כתב:O M F G!!!!
למה אין אנשים כמוך במשרד החוץ?!
כי אולי יהיו שם בקרוב אנשים כמוני :idea:

היציאות מלבנון ועזה היו המהלכים הטובים ביותר שבוצעו על ידי ממשלות ישראל בשנים האחרונות. לא הייתה שום סיבה להישאר בלבנון כמו שלא הייתה שום סיבה להישאר בעזה, בשני המקרים, שטח לא של מדינת ישראל ומקום בו חיילים נהרגים סתם לחינם.
הבעיה היא שאותן ממשלות לא טרחו להגיב ולהתכונן כראוי לאיומים שנוצרו כתוצאה מהיציאות מלבנון ועזה, אך עדיין היציאות מלבנון ועזה היו החלטות מצוינות.
דבר ראשון בהצלחה במשרד החוץ:)
דבר שני,החלטות מצוינות,אולי כן...אני לא אדוש בזה עכשיו כי זה כבר עניין של דיעה,אבל המציאות בשטח מראה
שההחלטות המצוינות האלו בוצעו בצורה כי גרועה שאפשר.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

כמה נחמד לקרוא אתכם דנים בשקלא וטריא איך ולמה, במקום פשוט לומר שנעשתה פה טרגדיה... :cry:
גיא, שאלתי איפה אתה גר כי ליאור כתב שנפל אצלכם קסאם, אולי הוא התכוון קטיושה? (אני ואתה מבינים את ההבדל הדק...)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

לא..ליאור דיבר על הקסאם שנפל בבסיס הטירונות בזיקים
אני הייתי בפלוגה שנפגעה,במחלקה שספגה את רוב הפגיעות ואת הפגיעות הכי קשות
כמה מהחיילים שנפצעו באותו לילה (שבצירוף מקרים מזעזע התאריך שלו היה ה11 בספטמבר) היו
החברים הכי טובים שלי מהטירונות.

אם אתה רוצה תיאור מפורט לגמרי על אותו אירוע...גם עליו כתבתי בבלוג שלי
נראה לי שבזמנו זה היה עדיין בפורום הישן,קראתי לאשכול על שם הפוסט בבלוג-'לילה אחד בבסיס זיקים'
אבל אני אחסוך לך את העבודה ואתן לך לינק ישירות לפוסט
http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... de=7437985

אגב,עם או בלי קשר,טעמתי גם לא מעט קטיושות ופאג'רים בזמן מלחמת לבנון ה2,הייתי בבית לאורך כל המלחמה
מלבד לילה אחד בתחילתה ושני לילות לקראת הסוף.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני מצטער לשמוע.
בטח למוד טילים שכמוך מבין את המשמעות של לחיות בצל קסאמים.
די נמאס :knight: :shrug:
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

רק את קצה הקרחון,אני ממש לא מתיימר להבין
או להתחיל לתפוס במחשבה ולו המופשטת ביותר איך זה לחיות בצל קסאמים יום אחרי יום
במשך שבע ומשהו שנים...
מה שעבר עלי היה טעימה בקנה מידה של ננו-מטרים,מיקרונים,של המציאות באזור עוטף עזה.

אני חייתי בתוך זה בסך הכל חודש בתור אזרח
פלוס לילה אחד בתור חייל
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

האיחוד האירופי חוטף מכה עם הוודע תוצאות משאל העם באירלנד.
בכלל, לא תקופה קלה לאיחוד. הייתי רוצה להפנות שאלה לכל ה"יורופילים" (ביטוי שנתקלתי בו באחד האשכולות) שבפורום, בשנים האחרונות מאות אלפי מהגרים מוסלמים מתיישבים באירופה עד כדי כך שאפילו מדינות כמו שוויץ מתחילות להלחץ... הגידול הטבעי שלהם גבוה מאוד לעומת הילודה האירופית שלפעמים אפילו שלילית, מה שיוצר גידול מוסלמי מהיר. מה זה עושה לכם? אם בכלל? מפחיד? מדגדג? לא מזיז?
נשמע.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

שמעתי שיש לזה כבר מושג חדש, עקב ספר שנכתב בנושא:
אירו-ערביה
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ואכן, אין שום ספק שזו תופעה שעוד תשפיע הרבה על היבשת הזו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:האיחוד האירופי חוטף מכה עם הוודע תוצאות משאל העם באירלנד.
בכלל, לא תקופה קלה לאיחוד. הייתי רוצה להפנות שאלה לכל ה"יורופילים" (ביטוי שנתקלתי בו באחד האשכולות) שבפורום, בשנים האחרונות מאות אלפי מהגרים מוסלמים מתיישבים באירופה עד כדי כך שאפילו מדינות כמו שוויץ מתחילות להלחץ... הגידול הטבעי שלהם גבוה מאוד לעומת הילודה האירופית שלפעמים אפילו שלילית, מה שיוצר גידול מוסלמי מהיר. מה זה עושה לכם? אם בכלל? מפחיד? מדגדג? לא מזיז?
נשמע.
אני היורופיל הגדול ביותר פה וגאה להיות כזה :-)
האירים יצאו הכי צבועים שאפשר להיות. בשנות ה-80 היו מדינה נחשלת,ענייה וחקלאית, רק כספי האיחוד עזרו להם להשתקם ולהתפתח כלכלית.
חוקי ההגירה הוקשחו מאד באיחוד האירופי בגלל כל נושא ההגירה הלא חוקית בכלל ולא רק בגלל הגידול המוסלמי. פה בארץ זה הולך להיות יותר גרוע מבחינת בעיות דמוגרפיות, כך שאני לא דואג מכך כאשר אגור באירופה. תמיד בישראל, יהיה גרוע יותר.

נ.ב:
שוייץ לא באיחוד האירופי.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

זה היה שני נושאים שונים... הבעיות באיחוד וההגירה המוסלמית לאירופה בכלל. :shrug:
אני לא חושב שהמצב הדמוגרפי בארץ יהיה יותר גרוע... דוקא שיעור הילודה אצל הערבים פה רק יורד, ולעומתם, החרדים והדתיים פה עדיין שומרים על שיעור ילודה גבוה ככה שכדאי לדאוג מרוב חרדי... :knockedout:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אני דווקא שמעתי טענה ממש חכמה לגבי ההגירה שהולכת באירופה.
אירופה הפכה בשנים האחרונות לכלכלה הכי "יקרה" בעולם, העובדה שהאירו ממש חזק גורם לכך שכוח היצוא שלהם יורד כי פחות אנשים מעוניין לקנות מהם ומעדיפים לקנות ממקום יותר זול, לכן לאירופה (לאנשים עם הכסף והכוח בעצם, בטווח הרחוק זה רק יפגע באירופה) כל המהגרים הערבים עוזרים לאזן את מצב הכלכלה שלהם מכיוון שהם משמשים כוח עבודה זול ולכן אין נסיונות אמיתים למונע את גל ההגירה.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מדינת ישראל תתביישי לך ,על ההפקרה וההזנחה של גולדווסר,רגב ושליט. בושה וחרפה שבגלל כל מיני קודקודים בשב"כ ובמוסד, המדינה רוצה להכריז על גולדווסר ורגב כחללים, וכל זאת על מנת שלא יצטרכו לשחרר את קונטאר או יותר מדי אסירים פלשתינאיים.
מה זה משנה כמה אסירים נותנים? את החיילים האלה צריך להחזיר הביתה. הם נלחמו ,הגנו על המדינה בגופם ועכשיו המדינה שמה עליהם קצוץ. עוד סיבה למה לא לגור ולהתאמץ בשביל המדינה, כי אחרי זה מקבלים יריקה בפנים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

"על שלושה פשעי ישראל ועל ארבעה לא אשיבנו"
על שלא הצלחת להחזיר את השבויים הבייתה.
על שלא לקחת את ראשי החאמאס כולם בשבי עד שיחזירו את שליט.
על שהסכמת על הפסקת אש כששני בניך מופקרים בידי חיזבאלה.
על שלא יצרת אולטימטום לאוייב שעד שלא יחזיר את גלעד צה"ל יתקוף בלי הפסקה עד שלא תשאר אבן על אבן ברצועה.

אבל לגבי המצב כיום, טל, זה נורא מצער אבל ברור שגולדווסר ורגב מתים. החיזבאלה מעולם לא החזיר שבויים חיים. הוא יודע שאנחנו ניתן הכל גם עבור גופות והוא יודע כמה זה פוגע במוראל הלאומי. הוא מעולם לא היה רכרוכי כמו החמאס או אש"ף. לכן אם הם מוכנים להחזיר אותם תמורת קונטאר ועוד ארבעה לבנונים, תהיה בטוח ששניהם מתים יותר מתמיד. מה גם שרוב הערכות המודיעין אומרות כך.
ועוד נקודה. חשבת איך החמאס יגיב אם הוא יראה ששניהם מתים ואנחנו בכ"ז כה לוהטים לשחררם? במקרה הטוב הוא ישאיר את גלעד בחיים ויקפיץ את המחיר שלו. במיקרה היותר גרוע הוא יהרוג אותו וידרוש בדיוק מה שהוא דורש עכשיו.
לדעתי אם רוצים להוציא את העסקא לפועל צריך להזריק לקונטאר שבב עם אויר, שישחרר אותו במערכת הדם שלו ע"י שלט רחוק. והיה אם השבויים מתים - לוחצים על הכפתור....
לגבי גלעד, דעתי היא שצריך לסגור את העסקה הזאת כמה שיותר מהר בלי שום עיכוב. מיד אחרי שגלעד שב לחיק משפחתו - יוצאים למבצע ענק בעזה ולוקחים את כל השבויים בחזרה עם ריבית והצמדה... מפילים את החמאס ומצילים את הדרום.
liordavidlior
דרימיסט-על

avrahamshuk כתב:לדעתי אם רוצים להוציא את העסקא לפועל צריך להזריק לקונטאר שבב עם אויר, שישחרר אותו במערכת הדם שלו ע"י שלט רחוק. והיה אם השבויים מתים - לוחצים על הכפתור....
:haha: :haha: :haha: שוקרון יא תותח! ממש מקגייור
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מי זה? :haha:
liordavidlior
דרימיסט-על

:faint: :rip:
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

זה כמו שמשון, רק באנגלית.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

גם להם היה אחד כזה? איזה בור אני...
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

לא, לא, הצלחתי לבלבל אותך. לא הייתי רציני, מצטער. זו תכנית טלוויזיה על איזה אחד שיוצא למשימות (חשאיות?) ומסוגל לעשות דברים בלתי-נתפסים, כמו לייצר פצצה מחוט דנטלי ואגוזי קוקוס וכדומה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

:doh: :doh2: וואו ‏
באמת הצלחת לבלבל אותי... אל תעשה אתזה שוב! אני לא בקיא בתוכניות טלוויזיה! ‏ :irked:
שלח תגובה