אשכול לימודים

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

Re: אשכול לימודים

שליחה על ידי Mari »

וואיי... בגרויות... זה היה כ"כ.... מזמן!!!! :party:
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

המתכונת במתמ' הלכה לא רע בכלל, הפעם אני מצפה ל-100 ולא פחות...
היום המרוכז במנהל היה סבבה, לא הייתי ברוב השיעורים אבל לא משנה.
95 ציון סופי באנגלית 5 יח"ל...
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^ :shock: פששש... שפיץ! איזה ציונים!
למה זרקתי זין בבגרויות!, הוי, למה!? :cry:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

:haha: תודה אחי.

אתה משלים עכשיו?
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

לא. סיפור מורכב
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

תסביר, יש לי זמן.

ושכחתי להגיד שמחר אני לא לומד כי יש בגרויות מחר לכיתות יא' ולא רוצים שנפריע אז נתנו לנו יום חופש.
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

יש לי פסיכומטרי יחסית גבוה אבל ציוני בגרות בתחת. אני רוצה להתחיל ללמוד אחרי הקורס אחיד שאעשה באוגוסט, רק אין לי מושג מה, איזה תחום, איפה וכו'. אני די מבולבל מריבוי אופציות. לכן אני גם לא יודע דרישות קבלה שאליהן אני צריך לשאוף ולתקן בגרויות אם בכלל צריך... הבנת ת'קטע.
ואני חייב להחליט במלוא כובד הראש, אני לא רוצה ללמוד לחינם.
meity
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי meity »

ליאור אני לגמרה מבינה את ההתלבטויות והדילמות שאתה נמצא בהן כרגע. גם אני ההיתי מאוד במקום הזה עד לא מיזמן
העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא אל תמהר! ואל תכנע לכל מיני לחצים של מישפחה\חברים וכו להתחיל ללמוד כמה שיותר מוקדם.
קח תזמן שאתה צריך כדי לברר עם עצמך בדיוק מה אתה רוצה ואז תתחיל לכוון לשם. אני עברתי תהליך די ארוך עד שהגעתי למסקנה הסופית שלי

אז אל תמהר ובלי לחץ .
mess whit the best , die like the rest
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

בהצלחה ליאור!!

יום שלישי יום מרוכז בלשון והיסטוריה לקראת הבגרויות....
שונא היסטוריה!!!!!!!!!!!!!!!!
תמונה
Dreamer
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Dreamer »

liordavidlior כתב:יש לי פסיכומטרי יחסית גבוה אבל ציוני בגרות בתחת. אני רוצה להתחיל ללמוד אחרי הקורס אחיד שאעשה באוגוסט, רק אין לי מושג מה, איזה תחום, איפה וכו'. אני די מבולבל מריבוי אופציות. לכן אני גם לא יודע דרישות קבלה שאליהן אני צריך לשאוף ולתקן בגרויות אם בכלל צריך... הבנת ת'קטע.
ואני חייב להחליט במלוא כובד הראש, אני לא רוצה ללמוד לחינם.
אתה עושה קורס לפסיכומטרי? מה שלא תעשה בסופו של דבר זה תלוי בך. הקורס רק מנחה, הוא לא מבטיח שום ציון. (אני קיבלתי כמעט 100 נק' יותר בסימולציות כי לצערי יש לי גורם מגביל בשם "לחץ" שתמיד הורס לי את הציונים במבחנים האמיתיים... :( )
בכל מקרה בהצלחה ליאור!
יש לך כיוון מה אתה רוצה ללמוד?
"The way your Heart sounds makes all the difference. It's what decides if you'll endure the pain that we all feel. The way your heart beets makes all the difference. In learning to live. Spread before you is your soul. So forever hold the dreams within our hearts"
liordavidlior
דרימיסט-על

^ לא, כבר נבחנתי שנה שעברה.
תודה!
ממש אין לי כיוון מוגדר. כלומר, יש כמה דברים שמעניינים אותי, אבל איך אפשר להתפרנס מתואר שני בפילוסופיה יהודית? ;)
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אלא אם כן תשאר באקדמיה, מה שאומר שלמעשה תזיין את השכל לאנשים אחרים כדי להתפרנס... אחלה עבודה!! :lol:

ממליצה בחום ללמוד בכל זאת משהו שמעניין אותך, אחרת תרגיש שאתה רק רץ אחרי התעודה ולא תלמד לשם ההעשרה שבאקדמיה. וחבל.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

^ מסכימה איתך לגמרי.
אני גם קיבלתי את העצה של מיטל, ואני מתכוונת סתם לקחת קורסים עכשיו להעשרת הידע, ולא להתחיל ללמוד ישר.
מה שמזכיר לי- מייטי אני צריכה לדבר איתך...

בכל מקרה ליאור - שיהיה בהצלחה! וכמו שMARI אמרה לך על משהו שמעניין אותך.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Mari כתב:אלא אם כן תשאר באקדמיה, מה שאומר שלמעשה תזיין את השכל לאנשים אחרים כדי להתפרנס... אחלה עבודה!! :lol:
שבשבילך זאת העבודה הכי קלה כי אתה עושה את זה מידי יום :haha:
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

אני שמח על העצות ומכבד את היועצים, אך בכל זאת הייתי רוצה חוות דעת של מישהו מבוגר שסיים את לימודיו ומכיר את האקדמיה מבחוץ לדעת עד כמה צעד כזה ריאלי. חשבתי על הכיוון של להיות מרצה. מפתה מאוד. אבל עד כמה זה אפשרי?
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

אמנם לא סיימתי את הלימודים, אבל אני לא חושב שצריך נקודת מבט חיצונית על האקדמיה כדי לדעת שלא כל בן אדם יכול להפוך למרצה.
אני לא מזלזל בך חס וחלילה אבל לא רבים נהיים מרצים בסופו של דבר ולכן בחירה בכיוון לא פרקטי בהסתמכות על כך שתהיה מרצה בעתיד איננה רעיון טוב במיוחד לדעתי. אני חושב שכדאי ללכת על משהו שקצת פחות מעניין אותך אבל הוא פרקטי ולהעשיר את עצמך בחוגי בחירה ובמסגרות חוץ-אקדמיות.

חוץ מזה, תמיד אפשר לקחת שילוב של פרקטי ולא פרקטי. אני מכיר אחת שלומדת פיזיקה ומחשבת ישראל. זה אופציה אבל האמת שאני לא בטוח שזה כל כך חכם - אתה לא לומד לעומק מספיק את הנושאים.

פילוסופיה יהודית זה נחמד, אבל הייתי מברר איך לומדים את זה באוניברסיטה לפני שאני נרשם. יכול להיות שהם הופכים את הנושא לאקדמי ויבשושי.

האמת שאני לא חושב שצריך לקחת הרבה זמן כדי להחליט החלטה כזו, כמה חודשים של גישושים לכל היותר. הסיבה לכך היא שאם אין לך כיוון ממש חזק, עד שאתה מתחיל ללמוד נושא מסויים, אתה לא יכול להיות בטוח שהוא יעניין אותך ולכן גם ככה אתה לא סגור ממש על חוג כשאתה נרשם. אז לדעתי, אם אתה בטוח שאתה רוצה ללמוד כדאי לקנות את ערכות ההרשמה, לעיין בחוברת ולמצוא נושאים שנראים לך מעניינים. אח"כ לחפש חוות דעת של סטודנטים שלומדים, לקרוא באינטרנט על הנושא וללכת לימים פתוחים. קשה להיות ממש סגור על החלטה אבל אחרי חודש חודשיים אתה תגיע לכיוון כללי. במקרה הכי גרוע - פשוט עוברים תוך כדי. לא קרה כלום. המון אנשים עושים את זה.

אגב, אם אתה מתעניין באוניברסיטה העברית ו/או בפיזיקה ו/או במדעי הקוגניציה, אתה מוזמן לשאול אותי כאוות נפשך.

בהצלחה ליאור!
liordavidlior
דרימיסט-על

אח, איזה פוסט! השכלתי אחי.
Ne_Plus_Ultra כתב:אמנם לא סיימתי את הלימודים, אבל אני לא חושב שצריך נקודת מבט חיצונית על האקדמיה כדי לדעת שלא כל בן אדם יכול להפוך למרצה.
אני לא מזלזל בך חס וחלילה אבל לא רבים נהיים מרצים בסופו של דבר ולכן בחירה בכיוון לא פרקטי בהסתמכות על כך שתהיה מרצה בעתיד איננה רעיון טוב במיוחד לדעתי. אני חושב שכדאי ללכת על משהו שקצת פחות מעניין אותך אבל הוא פרקטי ולהעשיר את עצמך בחוגי בחירה ובמסגרות חוץ-אקדמיות.
זה בדיוק היה הטיעון שלי, אבל בדיוק. לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב. פה נכנסה הדילמה.

תודה רבה אבירם!
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

בכיף, שמח שעזרתי :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

liordavidlior כתב:אני שמח על העצות ומכבד את היועצים, אך בכל זאת הייתי רוצה חוות דעת של מישהו מבוגר שסיים את לימודיו ומכיר את האקדמיה מבחוץ לדעת עד כמה צעד כזה ריאלי. חשבתי על הכיוון של להיות מרצה. מפתה מאוד. אבל עד כמה זה אפשרי?
האקדמיה בארץ רקובה מאד, תקציבי המחקר רק מצטמצמים ברוב המחלקות באוניברסיטאות. אבל למה שנהיה מופתעים? המדינה לא מעודדת השכלה גבוהה אלא מנסה לדכא אותה בכל דרך אפשרית: מצפצפת על סטודנטים מילואמניקים, ממשיכה לתת לפארסה שנקראת בחינה פסיכומטרית להיות קיימת, לא טורחת להשקיע בתחומי מדעי החברה והרוח ועוד.

אם אתה רוצה להיות מרצה ואקדמאי, סע לארה"ב או אירופה, שם יהיה לך עבודה, עם אפשרויות קידום מעניינות, שכר ותנאים מעולים ותוכל לעשות דברים מעניינים. פה בארץ ממש לא כדאי לעשות קריירה אקדמאית. חוץ מזה, מרצה זה לא מתאים לכל אחד, אתה גם צריך לאהוב לעמוד מול אנשים ולדבר (זה שאתה מתפלסף פה בפורום זה סבבה, אבל מול קהל של עשרות סטודנטים זה לא קל, וצריך הרבה בטחון עצמי ואומץ), שנית, אתה צריך לאהוב את זה שכל שנה אתה מלמד על אותם דברים. שלישית, אתה צריך להיות מודע שזה כבר ממש לא זוהר להיות באקדמיה הישראלית.

לגבי תחום הלימודים, משהו שאתה אוהב זה בהחלט חשוב אך לא רק, מאחר שבארץ מבחר העבודות מצומצם מאד. כמו שהשוק נראה פה, כדאי לך ללמוד משהו שקשור בהנדסת מכונות/חשמל או ללמוד הנדסת תוכנה או דברים שקשורים להייטק, עם כל שאר התארים כמעט שאין מה לעשות בארץ, ובסופו של דבר אתה תעבוד בשירות לקוחות ותקבל 4000-5000 שקל בחודש.
liordavidlior
דרימיסט-על

^ :ugeek: הפנמתי :)
שלח תגובה