אשכול לימודים
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול לימודים
לעונג לי הוא לעזור מנסיוני.
-
- דרימיסט מתחיל
סורי טל אבל אתה מדבר שטויות.טל רודס כתב: אם אתה רוצה להיות מרצה ואקדמאי, סע לארה"ב או אירופה, שם יהיה לך עבודה, עם אפשרויות קידום מעניינות, שכר ותנאים מעולים ותוכל לעשות דברים מעניינים. פה בארץ ממש לא כדאי לעשות קריירה אקדמאית.....
......כמו שהשוק נראה פה, כדאי לך ללמוד משהו שקשור בהנדסת מכונות/חשמל או ללמוד הנדסת תוכנה או דברים שקשורים להייטק, עם כל שאר התארים כמעט שאין מה לעשות בארץ, ובסופו של דבר אתה תעבוד בשירות לקוחות ותקבל 4000-5000 שקל בחודש.
א. לטוס לארה"ב או לאירופה זה לא הפיתרון להכל. מה קרה לכם היום?! כל דבר שלא מסתדר- לנסוע לחו"ל. שם הכל טוב וורוד. שטויות. כל מדינה והבעיות שלה.
תאמין לי מניסיון, לגור בחו"ל זה לא כ"כ מרהיב כמו שזה נשמע. ואני לא בטוחה שהקריירה שם יותר טובה בתחום האקדמאי.
אני מכירה מלא אנשים באקדמיה בארץ שמאוד מוערכים ונשכרים טוב.
ב. אדם צריך לעשות מה שמעניין אותו. לא מה שמכניס לו כסף. ברור שלא כל מה שמעניין אותך צריך להיות המקצוע שלך, אבל לפנות לכיוון אחר לגמרי ממה שאתה רוצה רק בגלל המשכורת?! זה מטומטם. אם הוא לא יאהב את העבודה שלו, זה לא שווה את זה.
לפי מה שליאור אומר שמעניין אותו פילוסופיה יהודית, לא נראה לי שהוא כ"כ בעניין של הי-טק ואלקטרוניקה. (ליאור, תקן אותי אם אני טועה...).
אם כן- אז שיהיה לך בהצלחה ליאור! אבל תעשה משהוא שאתה אוהב.
"The way your Heart sounds makes all the difference. It's what decides if you'll endure the pain that we all feel. The way your heart beets makes all the difference. In learning to live. Spread before you is your soul. So forever hold the dreams within our hearts"
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
בכיף , אני תמיד זמינה בשבילך .RemedyLane כתב:^ מסכימה איתך לגמרי.
אני גם קיבלתי את העצה של מיטל, ואני מתכוונת סתם לקחת קורסים עכשיו להעשרת הידע, ולא להתחיל ללמוד ישר.
מה שמזכיר לי- מייטי אני צריכה לדבר איתך...
בכל מקרה ליאור - שיהיה בהצלחה! וכמו שMARI אמרה לך על משהו שמעניין אותך.

mess whit the best , die like the rest
-
- דרימיסט-על
אני גם לא בא בגישה של "רק אם נעזוב לחו"ל הכל יסתדר", אבל הבחור צודק. לא הכל וורוד כמובן, אבל אנשי אקדמיה מוערכים טוב יותר בחו"ל, משתכרים טוב יותר, משרתם יציבה הרבה יותר והמינוי שלהם לא מושפע מאינטריגות ופוליטיקה גרידא. טל הוא לא הראשון שממנו אני שומע זאת.Dreamer כתב:א. לטוס לארה"ב או לאירופה זה לא הפיתרון להכל. מה קרה לכם היום?! כל דבר שלא מסתדר- לנסוע לחו"ל. שם הכל טוב וורוד. שטויות. כל מדינה והבעיות שלה.
תאמין לי מניסיון, לגור בחו"ל זה לא כ"כ מרהיב כמו שזה נשמע. ואני לא בטוחה שהקריירה שם יותר טובה בתחום האקדמאי.
אח, כמה פעמים שמעתי את זה. המציאות בשטח מראה הפוך יקירתי. הלוואי וכולם פשוט יכלו לעסוק במה שמעניין אותם ולהרוויח בהתאם, אבל אנו לא חיים באידיליה והעולם הזה לא הוגן. מה יעזור לי אם יהיה לי תואר ראשון / שני / דוקטורט אם אין לי איך להתפרנס מזה? אני מאוד רואה ערך ברוח, בחשיבה, בלימודי אקדמיה בשביל ההשכלה - אבל אני מצטער, אני גם צריך שזה ישתלם לי. אז אני אלמד 7 שנים מחיי ובסוף אלך לחברות כח אדם למצוא עבודה? התיאוריה הזאת נכונה מוסרית אבל לא תופסת במציאות. אם אין קמח אין תורה.Dreamer כתב:ב. אדם צריך לעשות מה שמעניין אותו. לא מה שמכניס לו כסף. ברור שלא כל מה שמעניין אותך צריך להיות המקצוע שלך, אבל לפנות לכיוון אחר לגמרי ממה שאתה רוצה רק בגלל המשכורת?! זה מטומטם. אם הוא לא יאהב את העבודה שלו, זה לא שווה את זה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- דרימיסט מתחיל
זה נכון כמובן. בגלל זה אמרתי שלא צריך להפוך כל מה שמעניין אותך למקצוע שלך. יש פרופורציות וגבולות. אבל אם משו לא מעניין אותך בכלל זה ממש עינוי לעסוק בזה רק בשביל כסף.liordavidlior כתב:אח, כמה פעמים שמעתי את זה. המציאות בשטח מראה הפוך יקירתי. הלוואי וכולם פשוט יכלו לעסוק במה שמעניין אותם ולהרוויח בהתאם, אבל אנו לא חיים באידיליה והעולם הזה לא הוגן. מה יעזור לי אם יהיה לי תואר ראשון / שני / דוקטורט אם אין לי איך להתפרנס מזה? אני מאוד רואה ערך ברוח, בחשיבה, בלימודי אקדמיה בשביל ההשכלה - אבל אני מצטער, אני גם צריך שזה ישתלם לי. אז אני אלמד 7 שנים מחיי ובסוף אלך לחברות כח אדם למצוא עבודה? התיאוריה הזאת נכונה מוסרית אבל לא תופסת במציאות. אם אין קמח אין תורה.
כל אחד יכול לעסוק בהי-טק ולהתעשר. השאלה היא מה הדבר שיותר חשוב לך בחיים. הכסף או השמחה הנפשית שלך. אני רוצה מאוד לעסוק במחקר. לדעתי זה חשוב, וזה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות, אני יהנה מזה. אני יודעת שהמשכורת במחקר היא לא בשמיים, אבל אם הייתי עושה משו אחר לא הייתי אוהבת את זה. "לא בשמיים היא..." מה לעשות....
יש גם המון מורים היום שמרוויחים משכורת על-הפנים. אבל מה הינו עושים בלי מורים????
אתה יכול להסתכל על זה מבחינה סטטיסטית- תמיד יהיו את אלא שירוויחו יותר, ואת אלה שפחות. אבל זה יחסי.
ותמיד נהיה חייבים את אלה שירוויחו פחות כדי שיהיה בכלל מישהוא שירוויח יותר. הכל יחסי.
בסופו של דבר זה תלוי בך אם תהיה שמח, ולא בחשבון בנק שלך.
אם תמצא עבודה שגם מעניינת אותך, וגם מכניסה לך כסף טוב- שיבושם לך.
בכל מקרה, בהצלחה לכולנו! עבודה זה דבר קשה. העיקר להנות ממנה!
"The way your Heart sounds makes all the difference. It's what decides if you'll endure the pain that we all feel. The way your heart beets makes all the difference. In learning to live. Spread before you is your soul. So forever hold the dreams within our hearts"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אה הבנתי אני מדבר שטויות, כי לא סיימתי תואר ראשון בהצטיינות ותואר שני באחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם (LSE)...סורי טל אבל אתה מדבר שטויות.
א. לטוס לארה"ב או לאירופה זה לא הפיתרון להכל. מה קרה לכם היום?! כל דבר שלא מסתדר- לנסוע לחו"ל. שם הכל טוב וורוד. שטויות. כל מדינה והבעיות שלה.
אני מכירה מלא אנשים באקדמיה בארץ שמאוד מוערכים ונשכרים טוב.
במקרה של ענף קריירה אקדמאית, אכן עדיף בחו"ל ובאירופה, גם מרצים יגידו לך את זה, ואם את לא מבינה, אז בעיה שלך, לא שלי. הקריירה שם טובה יותר בתחום האקדמאי, כל בר-דעת יודע זאת.
אה כן, ומנסיוני, לגור בחו"ל זה בהחלט מרהיב, אבל זה לא הדיון פה.
גם אני רציתי לעשות מה שמעניין אותי, ומה אני עושה? יושב שנה בבית במדינה המזורגגת הזאת. מחכה 3 חודשים לאישור בטחוני לגבי עבודה במשרד החוץ אחרי שעברתי את כל המבחנים והמיונים האפשריים, מקבל הצעות עבודה של 5000 שקל עם תואר שני ועם אנגלית שפת אם? צריך להיות ריאליים, חשוב לאהוב עבודה, אך כיום גם חשוב שיהיה ממה לחיות, והיצע העבודות בהרבה תחומים הוא ממש דל ועלוב. כשתגדלי, תביני!ב. אדם צריך לעשות מה שמעניין אותו. לא מה שמכניס לו כסף. ברור שלא כל מה שמעניין אותך צריך להיות המקצוע שלך, אבל לפנות לכיוון אחר לגמרי ממה שאתה רוצה רק בגלל המשכורת?! זה מטומטם. אם הוא לא יאהב את העבודה שלו, זה לא שווה את זה.
לפי מה שליאור אומר שמעניין אותו פילוסופיה יהודית, לא נראה לי שהוא כ"כ בעניין של הי-טק ואלקטרוניקה. (ליאור, תקן אותי אם אני טועה...).
אם כן- אז שיהיה לך בהצלחה ליאור! אבל תעשה משהוא שאתה אוהב.
-
- דרימיסט מתחיל
^ אני חושבת שאני כן מבינה. אל תשכח שאני מתחתנת עוד מעט. אני יודעת בדיוק מה זה לפרנס בית. לשלם שכר דירה. הוצאות כספיות. ועוד מה שתרצה. אל תדאג, לא חסרות לי בעיות. אני ואברהם כמעט חסרי-כל אנחנו נחיה שנה הבאה על מלגות נטו.
אבל אני שמחה.
כי גם בנ"א עם כל הכסף בעולם לא יהיה שמח ורגוע אלא אם כן הוא כזה מטבעו.
כסף זה לא הכל!!!! אנחנו כנראה לא מסכימים על הדבר הבסיסי הזה, אז אין לנו על מה להתווכח.
בקשר להשכלה הגבוהה שלך: ישר כוח לך על התואר, אתה באמת יותר מלומד ממני (לבינתיים...
). אבל עם כל הכבוד (ויש כבוד) זה לא אומר שאסור לי לחלוק עליך.
רק בגלל שלמישו יש תואר של פרופ' לא נותן לו את הזכות להיות תמיד צודק. להפך- הרבה פעמים הוא לא.
אני חושבת שיש לך בעיות אישיות עמוקות עם המדינה שלנו. ואני מצטערת בשבילך. לגור במקום שאתה שונא זה לא נחמד. אני לא אכנס לזה עכשיו אבל אני אשמח לדעת מה המדינה שלנו עשתה לך כדי שתשנא אותה כ"כ. סה"כ היא קיימת רק 60 שנה, אז כמה טובה היא כבר יכולה להיות? היא צעירה! אנחנו מפונקים מדי. וחוץ מזה אני חושבת שאין כמו הארץ.
ואני יכולה להגיד את זה כי עליתי מחו"ל. וזה לא היה כ"כ קל להורים שלי.
אבל פה, לא משנה כמה טוב שם- זה לא כמו בארץ. וזה מה שנתן להם את הכוח לעלות.
אז בחזרה לנושא- יכול להיות שבחו"ל יותר טוב. אבל אמריקה בת יותר מ200 שנה. אולי כשמדינת ישראל תהיה בת 200 גם פה יהיה טוב כמו שם.
התפקיד שלנו זה לבנות ולהקים אותה כדי שהיא תהפוך להיות ככה. לא לעזוב אותה לטובת מדינות אחרות!
אז מה הקטע? לא טוב לך פה, אז אתה עוזב לחו"ל ומתקדם שם?! אנחנו צריכים את האזרחים שלנו בארץ! אתה רוצה מדינה יותר טובה? כולנו אחראים לעשות את זה.
מה שיקרה זה שבסוף אנחנו נעבוד קשה, נשפר את המדינה שלנו, ואז כל אלו שנסעו לחו"ל יחזרו ויצפו שנקבל אותם בידיים פתוחות
.
בהצלחה לכם.
וטל, זה באמת לא נאמר בצורה אישית. הכל נאמר פה בצורה יפה ונחת רוח.
אבל אני שמחה.

כסף זה לא הכל!!!! אנחנו כנראה לא מסכימים על הדבר הבסיסי הזה, אז אין לנו על מה להתווכח.
בקשר להשכלה הגבוהה שלך: ישר כוח לך על התואר, אתה באמת יותר מלומד ממני (לבינתיים...

רק בגלל שלמישו יש תואר של פרופ' לא נותן לו את הזכות להיות תמיד צודק. להפך- הרבה פעמים הוא לא.
אני חושבת שיש לך בעיות אישיות עמוקות עם המדינה שלנו. ואני מצטערת בשבילך. לגור במקום שאתה שונא זה לא נחמד. אני לא אכנס לזה עכשיו אבל אני אשמח לדעת מה המדינה שלנו עשתה לך כדי שתשנא אותה כ"כ. סה"כ היא קיימת רק 60 שנה, אז כמה טובה היא כבר יכולה להיות? היא צעירה! אנחנו מפונקים מדי. וחוץ מזה אני חושבת שאין כמו הארץ.
אבל פה, לא משנה כמה טוב שם- זה לא כמו בארץ. וזה מה שנתן להם את הכוח לעלות.
אז בחזרה לנושא- יכול להיות שבחו"ל יותר טוב. אבל אמריקה בת יותר מ200 שנה. אולי כשמדינת ישראל תהיה בת 200 גם פה יהיה טוב כמו שם.
התפקיד שלנו זה לבנות ולהקים אותה כדי שהיא תהפוך להיות ככה. לא לעזוב אותה לטובת מדינות אחרות!
אז מה הקטע? לא טוב לך פה, אז אתה עוזב לחו"ל ומתקדם שם?! אנחנו צריכים את האזרחים שלנו בארץ! אתה רוצה מדינה יותר טובה? כולנו אחראים לעשות את זה.
מה שיקרה זה שבסוף אנחנו נעבוד קשה, נשפר את המדינה שלנו, ואז כל אלו שנסעו לחו"ל יחזרו ויצפו שנקבל אותם בידיים פתוחות

בהצלחה לכם.
וטל, זה באמת לא נאמר בצורה אישית. הכל נאמר פה בצורה יפה ונחת רוח.

-
- דרימיסט-על
הדברים לא נאמרו מבצע כסף, גם אני מסכים שכסף זה לא הכל. הדברים נאמרו בקטע של הקושי בלהשיג עבודה במקצוע שאתה אוהב חרף השכלתך בעניין גם אם היא גבוהה. זו דרישה בסיסית ביותר - לקבל את המגיע לך.Dreamer כתב:כסף זה לא הכל!!!! אנחנו כנראה לא מסכימים על הדבר הבסיסי הזה, אז אין לנו על מה להתווכח.
אני חושב שצריך להקשיב טוב-טוב לטל בנושא הזה, לאו דווקא כי הוא ידען עם תארים, אלא כי פשוט יש לו ניסיון ולי ולך אין. אין חכם כבעל הניסיון, וצריך לסגל קצת את מידת הענווה כדי להאזין לאיש שמכיר מבפנים. את יכולה לחלוק עליו כמובן - אך לא להגיב בביטול לנסיון מוכח.Dreamer כתב:בקשר להשכלה הגבוהה שלך: ישר כוח לך על התואר, אתה באמת יותר מלומד ממני (לבינתיים...). אבל עם כל הכבוד (ויש כבוד) זה לא אומר שאסור לי לחלוק עליך.
ולנושא הזה הייתי שמח אם לא ניכנס שוב, כי הוא טחון עד דק. את יכולה לקחת קצת זמן ולהיכנס לאשכול פוליטיקה, היו לנו הרבה דיונים מעניינים בנושא... ושלא תביני לא נכון, אני מצדד בדעתך. מבחינתי לפחות.Dreamer כתב:אני חושבת שיש לך בעיות אישיות עמוקות עם המדינה שלנו. ואני מצטערת בשבילך. לגור במקום שאתה שונא זה לא נחמד. אני לא אכנס לזה עכשיו אבל אני אשמח לדעת מה המדינה שלנו עשתה לך כדי שתשנא אותה כ"כ. סה"כ היא קיימת רק 60 שנה, אז כמה טובה היא כבר יכולה להיות? היא צעירה! אנחנו מפונקים מדי. וחוץ מזה אני חושבת שאין כמו הארץ.
כרגע זה נשמע כ"כ תלוש מהמציאות, אבל אינשאללה!Dreamer כתב:מה שיקרה זה שבסוף אנחנו נעבוד קשה, נשפר את המדינה שלנו, ואז כל אלו שנסעו לחו"ל יחזרו ויצפו שנקבל אותם בידיים פתוחות .
וודאי, גם ממניDreamer כתב:וטל, זה באמת לא נאמר בצורה אישית. הכל נאמר פה בצורה יפה ונחת רוח.![]()

There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- MrReD
- שגריר האופת'
אני מסכים פחות או יותר עם הדעה של ליאור אבל אני רק רוצה להוסיף.
המדינה הזאת בזבל, היא גם יכולה להיות קיימת 200 שנה או יומיים אבל מבחינת תרבות ומה שנלווה לה (וזה מה שחשוב לי באמת, לא הכלכלה, לא המצב הביטחוני כי עם כל אלה מסתדרים) המדינה הזאת בזבל ואני כמו טל אולי ישבר יום אחד ויעזוב כי אני לא רואה תקווה לחינוך לתרבות פה.
בלי קשר לדעה של טל, הוא יודע מה הוא מדבר בנושא הזה אז תסמכו עליו.
המדינה הזאת בזבל, היא גם יכולה להיות קיימת 200 שנה או יומיים אבל מבחינת תרבות ומה שנלווה לה (וזה מה שחשוב לי באמת, לא הכלכלה, לא המצב הביטחוני כי עם כל אלה מסתדרים) המדינה הזאת בזבל ואני כמו טל אולי ישבר יום אחד ויעזוב כי אני לא רואה תקווה לחינוך לתרבות פה.
בלי קשר לדעה של טל, הוא יודע מה הוא מדבר בנושא הזה אז תסמכו עליו.
-
- דרימיסט מתחיל
אני מסכימה איתך. לא קשור למי אנחנו מדברים, תמיד צריך להאיר פנים ולהקשיב לאחר.אני חושב שצריך להקשיב טוב-טוב לטל בנושא הזה, לאו דווקא כי הוא ידען עם תארים, אלא כי פשוט יש לו ניסיון ולי ולך אין. אין חכם כבעל הניסיון, וצריך לסגל קצת את מידת הענווה כדי להאזין לאיש שמכיר מבפנים. את יכולה לחלוק עליו כמובן - אך לא להגיב בביטול לנסיון מוכח.
אני כן מקשיבה למה שיש לו להגיד, ואני מכירה בכך שהוא מלומד מאיתנו. (אם פגעתי בך טל, אז אני ממש מצטערת...

אבל אין כזה דבר ניסיון מוכח. יש רק ניסיון. כל דבר שעוברים זה ניסיון. ורק כל אחד מפרש את הניסיון שלו בצורה אחרת- לטוב או לרע.
הניסיון של טל כנראה הוכח לרעה. בסדר, אני מכבדת את זה. זאת הדעה שלו.
וכמובן אני מצטערת שזה היה ככה לרעה.
אין בדברי בכדי לפגוע, אז אם מישהוא נפגע אני מצטערת.

Mr Red יקר.... חבל שאתה מרגיש ככה. זה לא נכון! הממשלה שלנו אולי בזבל. החינוך צריך שיפור. המנהיגים מושחתים. אבל המדינה אחלה!MrReD כתב:אני מסכים פחות או יותר עם הדעה של ליאור אבל אני רק רוצה להוסיף.
התרבות נקבעת על ידינו אז זה תלוי בנו לשפר אותה! (תנחילו לציבור קצת יותר DT ואז אולי התרבות תשתפר...

אם זה מה שמפריע לך במדינה שלנו- התרבות, אז אתה עוד במצב יחסית טוב.
לא מזיז לך שיורים טילים על בתים של אנשים כל יום?! המצב הביטחוני לא מזיז לך?! הכלכלה?!

כנראה כולכם צודקים. יש לנו המון מה לשפר במדינה שלנו.
ובואו נתחיל בעצמנו. באזרחים.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
שעתיים חלון. איזה שיעמום. עוד הרצאה אחת בשיטות מחקר איכותניות [תרגיל] ב-16:00 והביתההההה! סופ"ש מתחיל ב-17:30. 

- MrReD
- שגריר האופת'
אני ממש לא מסכים איתך, החינוך לא קיים, המנהיגים גם עדיף לנו בלי וגם חלק בלתי מבוטל מהמדינה הזאת הם אנשים חסרי תרבות שלא בא לי לחלוק איתם מדינה.
אם תציצי בדפי ההיסטוריה, את תראי שכלכלה וביטחון הם לא מה שהורס את המדינה, אלא החוסר החינוך והתרבות.
ומזיז לי מאוד שמעיפים טילים על בתים של אנשים כל יום, הכוונה שלי היא שזה לא מה שיגרום לי לעזוב את המדינה וזה לא מה שבסופו של יום הורס מדינה.
מה שהורס את המדינה הרבה יותר בבסיס, יש פה חוסר תרבות וחינוך -> כתוצאה מכך אנשים פה לא שמים אחד על השני -> כתוצאה מכך כל העם מחולק -> כתוצאה מכך מנהיגים מושחתים ממשיכים בתפקידם -> כתוצאה מכך אותם מנהיגים שרואים שאף אחד לא עושה להם חשבון, לא עושים חשבון על אף אחד ולא דואגים למדינה.
אם תציצי בדפי ההיסטוריה, את תראי שכלכלה וביטחון הם לא מה שהורס את המדינה, אלא החוסר החינוך והתרבות.
ומזיז לי מאוד שמעיפים טילים על בתים של אנשים כל יום, הכוונה שלי היא שזה לא מה שיגרום לי לעזוב את המדינה וזה לא מה שבסופו של יום הורס מדינה.
מה שהורס את המדינה הרבה יותר בבסיס, יש פה חוסר תרבות וחינוך -> כתוצאה מכך אנשים פה לא שמים אחד על השני -> כתוצאה מכך כל העם מחולק -> כתוצאה מכך מנהיגים מושחתים ממשיכים בתפקידם -> כתוצאה מכך אותם מנהיגים שרואים שאף אחד לא עושה להם חשבון, לא עושים חשבון על אף אחד ולא דואגים למדינה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כסף לא הכל, אבל הוא דבר חשוב בימינו. את לא יכולה לחיות מהאוויר או רק מקצבאות לידה שמקבלים מהמדינה (בעצם יש כאלה שעושים את זה).אבל אני שמחה.כי גם בנ"א עם כל הכסף בעולם לא יהיה שמח ורגוע אלא אם כן הוא כזה מטבעו.
בקשר להשכלה הגבוהה שלך: ישר כוח לך על התואר, אתה באמת יותר מלומד ממני (לבינתיים...). אבל עם כל הכבוד (ויש כבוד) זה לא אומר שאסור לי לחלוק עליך.
תחלקי עליי אבל אל תקראי לי מטומם ,לא מבין, או מדבר שטויות. חוסר הכבוד והזלזול הזה הוא אחת מהבעיות המחליאות פה שקשורות בחוסר חינוך ובחוסר תרבות.
אל תצטערי בשבילי, אני דווקא שמח כי אני יודע שבזכות זה אהיה במקום שבו יהיה לי טוב יותר. מה המדינה שלנו עשתה ולא עשתה, את מוזמנת לקרוא באשכול הפוליטיקה ו-60 שנה למדינה, דעתי מובאת שם בפירוט ובצורה הכי כנה וחדה שיכולה להיות. אני לא מפונק מדי ואני שמח שהתפכחתי מהר משטיפות המוח הציוניות שמחדירים לנו מגיל ינקות.אני חושבת שיש לך בעיות אישיות עמוקות עם המדינה שלנו. ואני מצטערת בשבילך. לגור במקום שאתה שונא זה לא נחמד. אני לא אכנס לזה עכשיו אבל אני אשמח לדעת מה המדינה שלנו עשתה לך כדי שתשנא אותה כ"כ. סה"כ היא קיימת רק 60 שנה, אז כמה טובה היא כבר יכולה להיות? היא צעירה! אנחנו מפונקים מדי. וחוץ מזה אני חושבת שאין כמו הארץ.
בשביל זה מירב היהודים בעולם גרים בחו"ל ולא בארץ, כי שם יותר טוב.אבל פה, לא משנה כמה טוב שם- זה לא כמו בארץ. וזה מה שנתן להם את הכוח לעלות.
התפקיד שלנו? כי איזה מישהו המציא סיפור וכתב אותו בספר מיתולוגי? אין כבר מה לשנות ולשפר במדינה הזאת, היא במצב ריקבון מתקדם, וכל מי שטוען אחרת ,מסרב להסתכל במציאות שטופחת לו על הפנים. אין מה לרצות מדינה טובה יותר כי לא תהיה מדינה טובה יותר, עם כל הברבריזציה והנבערות שמתגברת פה מדור לדור. זה לא המקום לגדל את ילדיי ולהקים משפחה. מי שנוסע ברצינות לחו"ל, לא יחזור לפה כי הוא יודע שאין מה לחפש פה.התפקיד שלנו זה לבנות ולהקים אותה כדי שהיא תהפוך להיות ככה. לא לעזוב אותה לטובת מדינות אחרות!
-
- דרימיסט מתחיל
טל ו Mr red היקרים. אני יכולה להתווכח איתכם על זה שעות. אבל אין לי כוח ואני בטוחה שאתם בכל מקרה לא רוצים לשמוע את זה.
אז אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי.
לדעתי אתם טועים לדעתכם אתם הכי צודקים שיכול להיות, אז אין על מה לדבר.
וטל- לא קראתי לך "מטומטם" ולא קראתי לך "לא מבין". אמרתי שאתה מדבר שטויות בלשון הסלנג של הדיבור. אם זה פגע בך כבר אמרתי לך כמה פעמים בוויכוח הזה שאני מצטערת. אם זה לא הספיק לך אז אני מצטערת שוב.
מי שיותר מעליב פה זה אתה אז אל תבוא ותאשים אותי אני מדברת אליך לא יפה.
אל תצפה שאני יכבד את הדעה שלך כשזה כ"כ ברור שאתה לא מכבד את הדעה שלי.
"שטיפת מוח ציונית..." כן, אני ציונית וזו הדעה שלי. אני גאה בזה. אתה שמאלני וזו הדעה שלך. אני לא מנסה לשכנע אותך אבל אני לא מעליבה את הזכות שלך לחשוב אחרת.
אני אכן מסכימה איתך שאחת הבעיות שלנו היא החוסר כבוד והזלזול שבעם. העניין הוא שאם תקרא את מה שכתבת לעי"ל- אתה זה שמזלזל.

וטל- לא קראתי לך "מטומטם" ולא קראתי לך "לא מבין". אמרתי שאתה מדבר שטויות בלשון הסלנג של הדיבור. אם זה פגע בך כבר אמרתי לך כמה פעמים בוויכוח הזה שאני מצטערת. אם זה לא הספיק לך אז אני מצטערת שוב.

"שטיפת מוח ציונית..." כן, אני ציונית וזו הדעה שלי. אני גאה בזה. אתה שמאלני וזו הדעה שלך. אני לא מנסה לשכנע אותך אבל אני לא מעליבה את הזכות שלך לחשוב אחרת.
אני אכן מסכימה איתך שאחת הבעיות שלנו היא החוסר כבוד והזלזול שבעם. העניין הוא שאם תקרא את מה שכתבת לעי"ל- אתה זה שמזלזל.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
את יכולה להתווכח, נשמח לשמוע באשכול המתאים, לא באשכול הזה כי זה אשכול לימודים אחרי הכל.Dreamer כתב:טל ו Mr red היקרים. אני יכולה להתווכח איתכם על זה שעות. אבל אין לי כוח ואני בטוחה שאתם בכל מקרה לא רוצים לשמוע את זה.אז אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי.
אני לא מעליב פה אף אחד, הדעות שלי לא צריכות להיות מיופיפות, אני כותב מה שאני מרגיש בצורה הכי כנה, כמו שבישראל אוהבים לשמוע תכל'ס ודוגרי נכון? אני לא מנסה להסתתר מאחורי סיסמאות ריקות מתוכן ולדבר סחור סחור, אלא ישר ולעניין.
אם לא הייתי מכבד דעות כנראה שלא הייתי משתתף בשום דיון פה, את לא צריכה להיכנס למגננה וגם לא למתקפה כנגדי.
זכותי לומר שטיפת מוח כי אני מרגיש שמה שעושים לילדים פה מגיל צעיר זה שטיפת מוח, אין מילה שלדעתי יותר מתאימה לזה, בדיוק כמו שיש שטיפות מוח גם במגזרים אחרים ובנושאים אחרים. את רוצה לקרוא לזה במילה אחרת? סבבה, אני קורא לזה שטיפת מוח כי ככה אני רואה את זה מנקודת מבטי. את ודאי לא צריכה להיעלב מזה.
אני ממש לא שמאלני אגב, אם תעברי על אשכול הפוליטיקה את יכולה לראות את הדעות שלי בכל תחום ותחום: כלכלה, בטחון, חינוך וכו', כך שההכללה שמאלני היא לא נכונה ונובעת באיזשהו מקום גם מחינוך שכנראה קיבלת (בלי להעליב כמובן) שמי שמבקר קשות את המדינה הוא שמאלני.
אני מכבד כל מי שכותב פה וממש לא מזלזל, פשוט יש לי דעות נחרצות שמובעות בצורה ברורה וחדה מאד. אני מודע לכך שהדעה שלי לא פופוליסטית אבל טוב לי עם הדעה הזאת.
-
- דרימיסט-על
אוף, למה צריך להגיע לידי וויכוח כזה פעמים תכופות מדי? חבר'ה, סובלנות ומתינות בבקשה, זה רק דיון ווירטואלי זה הכל.
אני בעד הפסקת אש! צו פיוס
אני בעד הפסקת אש! צו פיוס

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני עם ליאור!
איזה כיף לי שאני אוהב הנדסת תוכנה וזה מה שאני הולך ללמוד, ככה שאין לי דילמה קשה כמו לחברי ליאור.
אין ספק שיש יתרונות ברורים ללימודים בחו"ל. אבל זה לא בשבילי כרגע... אני איש הכפר הפשוט שלא יצא עדיין מהארץ. כרגע טוב לי ככה.
טל, אתה יודע על בעיות שיש לעתודאים שלמדו הנדסת תוכנה? מה אתה למדת?
סה"כ כולנו אחים כי כולנו (תרצה או לא, טל....
) יהודים. וגם כולנו בני אדם שזה מכנה משותף יותר רחב. לכן, סוף לכאסח. כולם מכבדים את כולם והיו רק אי הבנות.
יש לכל אדם את מטרות חייו שלפיהם נגזרות אמונותיו ודעותיו (או שזה הפוך, איך שתרצו.)
אז מה החלטת בסוף ליאור?

איזה כיף לי שאני אוהב הנדסת תוכנה וזה מה שאני הולך ללמוד, ככה שאין לי דילמה קשה כמו לחברי ליאור.
אין ספק שיש יתרונות ברורים ללימודים בחו"ל. אבל זה לא בשבילי כרגע... אני איש הכפר הפשוט שלא יצא עדיין מהארץ. כרגע טוב לי ככה.
טל, אתה יודע על בעיות שיש לעתודאים שלמדו הנדסת תוכנה? מה אתה למדת?
סה"כ כולנו אחים כי כולנו (תרצה או לא, טל....

יש לכל אדם את מטרות חייו שלפיהם נגזרות אמונותיו ודעותיו (או שזה הפוך, איך שתרצו.)
אז מה החלטת בסוף ליאור?

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט-על
^ עם כל הכבוד לפורום, אני הולך לבחון במחוזות אחרים לפני שאחליט...
כשאחליט תדעו.
כשאחליט תדעו.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לא ידוע לי על בעיות לעתודאים שלמדו את המקצוע הזה. אחד מחבריי הטובים הוא מהנדס תוכנה.טל, אתה יודע על בעיות שיש לעתודאים שלמדו הנדסת תוכנה? מה אתה למדת?
סה"כ כולנו אחים כי כולנו (תרצה או לא, טל....) יהודים. וגם כולנו בני אדם שזה מכנה משותף יותר רחב. לכן, סוף לכאסח. כולם מכבדים את כולם והיו רק אי הבנות.
אני למדתי תואר ראשון בממשל ודיפלומטיה ותואר שני בפוליטיקה וממשל של האיחוד האירופי.
כולנו אחים זה נכון ולכל אחד בהחלט יש את מטרות חייו

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מזל, כי תמיד מלחיצים אותי שדופקים את העתודאים בשיבוצים לא קשורים למקצוע.
ואם תעבוד ותגור בחו"ל אז תעזוב את הפורום??
ואם תעבוד ותגור בחו"ל אז תעזוב את הפורום??

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem