אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי MrReD »

avrahamshuk כתב:אתה חושב ככה אני חושב אחרת.
לא התכוונתי למחוק את עזה אלא פשוט פעולה צבאית ארוכה וכואבת שתגבה מהם מחיר כבד מכדי להמשיך להלחם בנו. כמו שהסתיימו כל המלחמות בהסטוריה. מחיר כבד מדי מכדי להמשיך בלחימה.
אין לך מושג מה אתה מדבר פשוט אה? גם הישראלים וגם הפלסטינאים קוראים למלחמה בינינו מלחמה קיומית, או הכל או כלום. כמו שניר אמר, הסיכוי היחידי הוא שינוי מוחלט במנטליות של המנהיגים בשני הצדדים ומתישהו כבר יפנימו שהדרך היחידה לשלום היא ליישב את הסכסוך בצורה אמיתית ולא תחת כוח. אם השלום לא יבוא אז הקיצוניים רק יתחזקו עד שגם בארץ יתפסו כוח ואז נגיע לאמצעי אלימות קיצוניים. אם נגיע למצב כזה אני כבר יהיה הרחק מפה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:אתה חושב ככה אני חושב אחרת.
לא התכוונתי למחוק את עזה אלא פשוט פעולה צבאית ארוכה וכואבת שתגבה מהם מחיר כבד מכדי להמשיך להלחם בנו. כמו שהסתיימו כל המלחמות בהסטוריה. מחיר כבד מדי מכדי להמשיך בלחימה.
הפתרון הזה לא יוביל לשלום. לא בשלב הראשון. אבל הוא יוביל לזה שנחיה פה בשקט קצת. הפתרון המוחלט הוא באמת רחוק. אבל הוא לא בלתי ניתן להשגה
עכשיו את כמו הרבה שמאלנים, חי באשליות.
תבין כבר שאתה לא נלחם פה במדינה, אתה נלחם בחבורת אנשים שמרגישים מושפלים, אם הם באמת מושפלים או לא בכלל לא משנה, אלה אנשים שאין להם מה להפסיד, למה אתה חושב שיש הרבה מחבלים מתאבדים?? אתה חושב שאנשים עם משפחות נהנים למות בשביל איזה הבטחה למה שיקרה אחר כך? בשביל שזה יקרה אנשים צריכים להיות מאוד מיואשים או מאוד שטופי מוח, תתפלא אבל לא כולם שטופי מוח. יש שם אנשים כמוני וכמוך שהתיאשו ומרגישים מושפלים, שוב הסיבה כך לא משנה. בלי קשר לדעות שלי, אם אתה חושב שמכה צבאית תרגיע אותם, אז אתה פשוט טועה, ובגדול. זה ייתן שקט של כמה שנים כמו שהיציאה מלבנון נתנה, עם בונוס קל שאם עד היום 30% הם אנשי חמאס, אח"כ יהיו 80% אנשי חמאס שיהו מוכנים להתפוצץ עליך. אתה לא תנצח בערזת השפלה, תלמד קצת היסטוריה, תבין.
ובוא נעלה נקודה נוספת. ערביי המדינה. אתה כל כך עסוק בלזעום עליהם אבל תכניס את עצמך לנעליים שלהם. תחשוב שאתה קיצוני לאומני (מה שאתה אכן) רק תחליף צד. איך היית מרגיש?
שלא יהיה לך ספק לשנייה, אם ערביי המדינה ירצו באמת לעשות פה בלגן, לא יהיה לך שקט בשום מקום ושום כוח שיטור או צבא לא יעזור. אתה תהיה בגיהנום.
אני יכול "להרגיע" אותך, אתה כל החיים תילחם על המדינה שלך, תסבול הרבה, גם המערבים וגם מאנשים כמוני שינסו להשפיע קצת על רוח התקופה לטובה. כי בדור הזה וגם הבא רוח התקופה לא ישתנה, והקיצוניים ידם יהיה על העליונה גם אם זה יגרום להם ולסובבים אותם סבל.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

הרי ברור שלנו אין שום אינטרס להלחם. אז למה אתם ממשיכים לטחון את המנטרה המוזרה הזאת שאנחנו מחרחרי מלחמה? בואו וננתח: אם הם מחליטים שדי נמאס ומפסיקים את הלחימה, מה קורה? אנחנו שמחים ומאושרים ושלום על ישראל.
אם אנחנו מחליטים שדי נמאס ומפסיקים להלחם מה קורה? כולנו מתים.

אין מה לשנות בתפיסה שלנו. היום אני קיצוני בעיניכם. לפני כמה עשרות שנים זה היה הנורמה. קיצוני זה מושג יחסי בלבד שלא מעיד על כלום. בואו תסבירו לי מה היה שונה לו כל המדינה היתה מורכבת מ"טלים ונירים". נשמע, נבחן.

אני ממש לא חושב שלהפציץ בעזה יביא שלום ופרחים ובנות בצריח וכ"ו. אבל כדי להגיע לשלום חייבים לגרום להם לוותר על רוב התביעות שלהם פשוט כי הם לא מאפשרות לנו קיום.
זאת התביעה היחידה שלי ואי אפשר לוותר עליה.
תקנו אותי אם אתם חושבים שאני טועה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אתה טועה, פשוט כך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

זה מדהים שאתה לא קורא באמת את מה שאני כותב.
אני אמרתי לרגע שרק אנחנו צריכים להוריד את הנשק??? אני אמרתי שרק אנחנו צריכים להשתנות??
אמרתי בפירוש ששני הצדדים צריכים להשתנות, שרוח התקופה צריכה להשתנות.

אני כן יכול להגיד לך בוודאות שאם בשני הצדדים היו רק טלים ונירים, המצב היה פרחוני, אתה מסכים??
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ניר. מצטער, לא ראיתי את ההודעה שלך בזמן שכתבתי. זה קורה לי הרבה שכשאני מגיב מהפלאפון.
מר אדום. אתה פשוט משכנע.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני כן יכול להגיד לך בוודאות שאם בשני הצדדים היו רק טלים ונירים, המצב היה פרחוני, אתה מסכים??
בהחלט מסכים.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

צר לי ידידיי, אך לי אישית אין פתרון למצב הזה. אני חושב שהאידאל יהיה אם נצליח איכשהו להפריד את 2 העמים זה מזה עם גבולות מתוחמים, ידועים ומשורטטים. כך שאם תהיה מלחמה היא תהיה אך בין 2 מדינות. הבעיה שהאויבים הם גם מבית והבעיה הפלסטינית השזורה עם ערביי ישראל כ"כ מסובכת ומורכבת שאני לא יודע איך אפשר לצאת מזה כבר. :shrug:

הלוואי שהייתי רואה טלים ונירים בצד השני, אם היו מספיק ייתכן שגם אני הייתי מתחיל להיות כך - אבל המציאות שונה לגמרי ואני גם לא מאמין שהיא תשתנה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

ועל זה נאמר.."למה לא אוגנדה?"
I'll commit suicide or die trying
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

ועל זה נאמר: "כי אוגנדה זה חוווווווווווווווווווווווווווווווווור"
תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

זה חור כמו שישראל הייתה חור לפני שפיתחו את הארץ רק שאין ערבים שרוצים להרוג אותך, יש אוגנדים שרוצים להרוג אותך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

איפה זה אוגנדה בעצם, אני יודע שזה באפריקה (אלא אם כן אני טועה ויצאתי הכי מטומטם בעולם) אבל איפה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

מעבר לציונות וכו', רק מלהסתכל במציאות האפריקאית הרווית דמים וג'נוסיידים למיניהם, אני אומר רק לא אוגנדה (או כל מקום אחר באפריקה).
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

בדיוק.... מה הולך שם עכשיו, זה פשוט נוראי!
אבל כן צדקתי במיקום, אמצע אפריקה...
תמונה
talgoro
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי talgoro »

מי יודע..אולי היינו יכולים לשנות את המציאות. אבל מה זה משנה עכשיו נכון?
I'll commit suicide or die trying
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כשהרצל אמר : "בבאזל ייסדתי את מדינת היהודים" , היינו צריכים ללכת עם זה עד הסוף ולהקים את המדינה בשווייץ, אז הצרות שלנו היו לזרוק כדורי שלג אחד על השני.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Aman to the brother!
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מעניין איך השוויצרים היו מקבלים את זה...
אבל עדיין לא מאוחר בשבילך טל!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:מעניין איך השוויצרים היו מקבלים את זה...
אבל עדיין לא מאוחר בשבילך טל!
באמת מעניין, כנראה שלא נדע לעולם. בכל מקרה עם דרכון אירופאי, אירופה מחכה לי, עוד חצי שנה או שנה אני שם לצמיתות :-)
שלח תגובה