אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
נרכשו היום:
ברק אובמה - חלומות מאבי
שלמה זנד - מתי ואיך הומצא העם היהודי
סיימון קופר - אייאקס , הולנד והמלחמה
ברק אובמה - חלומות מאבי
שלמה זנד - מתי ואיך הומצא העם היהודי
סיימון קופר - אייאקס , הולנד והמלחמה
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מה זה הספר על העם היהודי?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ספר שנכתב ע"י פרופסור שלמה זנד, שמלמד הסטוריה באוניברסיטת תל אביב.avrahamshuk כתב:מה זה הספר על העם היהודי?
זה מה שמופיע בגב הספר:
מהו עם ומתי הוא הופך ללאום? האם הוא "גזע", "אתנוס", או קבוצה אנושית בעלת רקע תרבותי-לשוני ותו לא? מדוע לאומים תובעים ריבונות על עצמם? ולשם מה הם נזקקים תכופות לדימויים המורים על מקור קדום ומשותף?
מתהיות תיאורטיות אלה ואחרות עולות ומתפרצות סוגיות אשר עשויות לערער זהויות פריכות ומחוזות זיכרון מורשים גם במקומותינו. מתי נוצר העם היהודי? במעמד מתן תורה בסיני? בכיבושי כנען? או שמא בקולמוסם של היסטוריונים יהודים מן המאה ה-19, אשר בדומה לחוקרי עבר בני תרבויות אחרות המציאו עמים מדומיינים על מנת ליצור ולייצב אומות עתידיות? באיזו תקופה הועבר התנ"ך ממדף הספרים התיאולוגי-דתי למדף ההיסטורי-לאומי? האם תושבי יהודה הוגלו עם חורבן המקדש השני בשנת 70 לספירה או האם היה זה מיתוס נוצרי שהתגלגל למסורת היהודית ושועתק ממנה בעוצמה לרעיון הציוני? ואם יושבי הארץ לא הוגלו, אזי מה עלה בגורלם? באיזה אל האמינו שליטי ונתיני ממלכת חִמְיַר החזקה ששכנה באזור תימן של היום? מי הייתה דהיה אל-כהינה הנועזת אשר חלשה על שבטים בֶרבֶּרים בצפון אפריקה? האם אימפריית הכוזרים המסתורית אכן התייהדה? וכיצד אירע שבמזרח אירופה התהוותה אוכלוסייה עצומה אשר חבקה על סף העת המודרנית את מרבית המאמינים היהודים בעולם? כלום היהודים הם "עם-גזע" בעל גֶּן ייחודי? האין זה סביר יותר להניח כי לזהות הקולקטיבית אין זיכרון עממי אחיד דיו ולכן היא נזקקת לתימוכין בביולוגיה? מה מסתתר מאחורי המושג "מדינת העם היהודי" ומדוע ישות זו לא נעשתה עד כה לרפובליקה ישראלית?
בספרו החדש והמרתק מתי ואיך הומצא העם היהודי נטל על עצמו ההיסטוריון שלמה זנד לנסות ולהתמודד עם שאלות אשר עדיין נתפסות בחברה הישראלית כטאבו, שאלות "רגישות" הכרוכות הן במוצא היהודים והן במעמדם האזרחי של הישראלים. צלילתו לעומקי "הזמן הארוך" בתולדותיהם של הראשונים וביקורת פוליטיקת הזהויות של האחרונים הן מקוריות ונועזות. קרוב לוודאי שהן תעוררנה סקרנות ואף פולמוס ומחלוקת.
פרופ' שלמה זנד שימש כמרצה בבית הספר ללימודים גבוהים במדעי החברה בפריז ומלמד עתה היסטוריה בת זמננו באוניברסיטת תל אביב. ספריו האחרונים "האינטלקטואל, האמת והכוח" (2000), "הקולנוע כהיסטוריה" (2002) ו"ההיסטוריון, הזמן והדמיון" (2004) פורסמו בהוצאת עם עובד ותורגמו לשפות נוספות.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נשמע כמו ספר שנועד לשכנע יהודים שבעצם אין להם שום קשר ליהודים.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
נשמע כמו ספר שאני הולך לקרוא בקרוב מאד 
בינתיים, סיימתי את "איאקס, הולנד והמלחמה" של סיימון קופר, ספר מצוין לכל מי שאוהב כדורגל והסטוריה. קופר בודק את המיתוס מדוע הולנד נחשבה למדינה שעזרה ליהודים בזמן השואה ומלחה"ע ה-2, בודק את נושא האנטישמיות מהזווית של הכדורגל באירופה באותם זמנים באירופה וגם לאחר המלחמה, ואפילו בודק את נושא האנטישמיות ובעיות ההגירה בהולנד המודרנית של ימים אלו. גם אם אתם לא חולי-כדורגל, תוכלו להנות מהספר הזה, כי הכדורגל הוא לא העיקר בו.

בינתיים, סיימתי את "איאקס, הולנד והמלחמה" של סיימון קופר, ספר מצוין לכל מי שאוהב כדורגל והסטוריה. קופר בודק את המיתוס מדוע הולנד נחשבה למדינה שעזרה ליהודים בזמן השואה ומלחה"ע ה-2, בודק את נושא האנטישמיות מהזווית של הכדורגל באירופה באותם זמנים באירופה וגם לאחר המלחמה, ואפילו בודק את נושא האנטישמיות ובעיות ההגירה בהולנד המודרנית של ימים אלו. גם אם אתם לא חולי-כדורגל, תוכלו להנות מהספר הזה, כי הכדורגל הוא לא העיקר בו.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
למה? כי נוא מנסה לשאול שאלות שלאומנים ודתיים מפחדים מהם? איפה קראת שהוא מנסה לשכנע מישהו... החילונים, הפרופסורים והפסיכולוגים לא חיים באובססיה מיסיונרית.avrahamshuk כתב:נשמע כמו ספר שנועד לשכנע יהודים שבעצם אין להם שום קשר ליהודים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
חוקרים לא מנסים לשכנע? נעזוב את זה כרגע. יש הרבה מחקרים שנגועים בסימון מטרה מראש. אני לא אומר שזה המצב פה, אבל זה נשמע לי קצת מופרך רוב השאלות שהוא מעלה (מה גם שכשאתה שומע שאלה בסגנון של "האם אכן העם היהודי.........?" אתה יכול להניח שהתשובה היא "לא".) זה בערך כמו לערער על קיומו של נפולאון.
אין ספק שהשאלה הראשית "מתי ואיך נוצר העם היהודי" היא שאלה טובה ומעניינת לכשלעצמה, אבל כשזה בא בצורה של ספר כזה ניתן להניח בביטחון שהשאלה האמיתית שהוא מתכוון לשאול היא "מתי ואיך הומצא העם היהודי"
אין ספק שהשאלה הראשית "מתי ואיך נוצר העם היהודי" היא שאלה טובה ומעניינת לכשלעצמה, אבל כשזה בא בצורה של ספר כזה ניתן להניח בביטחון שהשאלה האמיתית שהוא מתכוון לשאול היא "מתי ואיך הומצא העם היהודי"
-
- דרימיסט שרוף
טוב עם צילה של הרוח סיימתי...ואני כבר שקוע עמוק ב"דקסטר חולם חלומות אפלים" של ג'ף לינדסי.
ואין מה להגיד..חוויה שונה לגמרי מהסדרה, אתה הרבה יותר נכנס לראש של הדמות.(למרות שגם הסדרה עשתה אחלה עבודה)
ורכשתי לי גם את "סופו של מיסטר Y" לפי ההמלצה
ובכל מקרה יש לי כמה בסטנד ביי...ככה זה שצומת ספרים מפציצים 4 ב100.
ואין מה להגיד..חוויה שונה לגמרי מהסדרה, אתה הרבה יותר נכנס לראש של הדמות.(למרות שגם הסדרה עשתה אחלה עבודה)
ורכשתי לי גם את "סופו של מיסטר Y" לפי ההמלצה

ובכל מקרה יש לי כמה בסטנד ביי...ככה זה שצומת ספרים מפציצים 4 ב100.
- RemedyLane
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
אני חזרתי קצת אחורה וקראתי את ציפורים מתות בסתר, סיפור יפהיפה שקראתי בתיכון באנגלית, מצאתי צילום של הספר שעשיתי סדר בחדר
בנוסף הבאתי עכשיו שני ספרים, אחד של אהרן אפלפלד "והזעם עוד לא נדם", הייתם חושבים שהוא יהיה קצת כבד כיוון שזהו סיפור על השואה, אבל ממש לא.
הסיפור מסופר בצורה קלילה וזורמת מתוך עיניו של נער בן 17 גידם שלמרות מגבלותיו מסתדר עם הקשיים בצורה יפה ומחזקת.
עוד לא סיימתי אותו אבל כבר מעכשיו אני יכולה להמליץ עליו.
הספר השני שרק לפי השם שלו הסתקרנתי, "משחק השעות" של בלדאצ'י,, ספר מתח, שעוד לא התחלתי לקרוא אבל אני מקווה שהוא יהיה טוב כמו הביקורות שלו

בנוסף הבאתי עכשיו שני ספרים, אחד של אהרן אפלפלד "והזעם עוד לא נדם", הייתם חושבים שהוא יהיה קצת כבד כיוון שזהו סיפור על השואה, אבל ממש לא.
הסיפור מסופר בצורה קלילה וזורמת מתוך עיניו של נער בן 17 גידם שלמרות מגבלותיו מסתדר עם הקשיים בצורה יפה ומחזקת.
עוד לא סיימתי אותו אבל כבר מעכשיו אני יכולה להמליץ עליו.
הספר השני שרק לפי השם שלו הסתקרנתי, "משחק השעות" של בלדאצ'י,, ספר מתח, שעוד לא התחלתי לקרוא אבל אני מקווה שהוא יהיה טוב כמו הביקורות שלו

He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לאוהבי Burn Notice יצא ספר
http://www.amazon.com/Burn-Notice-Obsid ... 059&sr=8-2
זה כמו פרק בסדרה (בינתיים אני בעמוד 50) עם כל מה שכיף בכל פרק. מסופר מנקודת מבטו של מייקל, עם האווירה, הבדיחות הכל. עד עכשיו ממש מעולה (ולא נגמר אחרי 45 דקות)
http://www.amazon.com/Burn-Notice-Obsid ... 059&sr=8-2
זה כמו פרק בסדרה (בינתיים אני בעמוד 50) עם כל מה שכיף בכל פרק. מסופר מנקודת מבטו של מייקל, עם האווירה, הבדיחות הכל. עד עכשיו ממש מעולה (ולא נגמר אחרי 45 דקות)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
'עולם ללא קץ' של קן פולט זה ספר טוב! 1100 עמודים שכתובים בצורה מדהימה!
ארבעה ילדים עדים לרצח אביר ביער בליל כל הקדושים, ומאז הם חיים את החיים שלהם בצל אותו הרצח.
משו מגניב D:
אממ לאוהבי הפנטזיה - טרילוגיית חומריו האפלים, שר הטבעות [וטולקין בכללי
], ארמדין, הארי פוטר, רומח הדרקון, שיר של אש ושל קרח.. ועוד מלא שאני פשוט לא זוכרת.
הוו כן, ואיך אפשר לשכוח - 'נקמה' של שרה אנג'ל - הוא כלכך ריתק אותי שסיימתי אותו בפחות מיום. בלי הפסקה.
גם הרלן קובן זה חמוד, יש לי את כל הסדרה בבית
ארבעה ילדים עדים לרצח אביר ביער בליל כל הקדושים, ומאז הם חיים את החיים שלהם בצל אותו הרצח.
משו מגניב D:
אממ לאוהבי הפנטזיה - טרילוגיית חומריו האפלים, שר הטבעות [וטולקין בכללי

הוו כן, ואיך אפשר לשכוח - 'נקמה' של שרה אנג'ל - הוא כלכך ריתק אותי שסיימתי אותו בפחות מיום. בלי הפסקה.
גם הרלן קובן זה חמוד, יש לי את כל הסדרה בבית

"אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות."
Let the Light surround You (:
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
שיר של אש ושל קרח זאת סדרת הפנטזיה היחידה שאני מסוגל לקרוא. אבל היא ממש אדירה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כמה ספרים שקניתי לאחרונה:
Gazza - My Story , אוטוביוגרפיה של פול גאסקוין, אחד מהכדורגלנים היותר מוכשרים שצמחו באנגליה, שהיה גם בעל אישיות שנויה במחלוקת.
Under A Mushroom Cloud / Emanuele Ottolenghi - ספר על הגרעין האיראני וההתמודדות של ארה"ב ואירופה מולו. הספר יצא לפני מספר שבועות ויצא לי להיות בפרלמנט בהרצאה מרתקת של אוטולנגי בנושא.
The Blair Years / Alastair Darling - ספר על טוני בלייר מאת עוזרו הקרוב, שמגולל את סיפור חייו של בלייר כראש ממשלת בריטניה מ-1997.
Gazza - My Story , אוטוביוגרפיה של פול גאסקוין, אחד מהכדורגלנים היותר מוכשרים שצמחו באנגליה, שהיה גם בעל אישיות שנויה במחלוקת.
Under A Mushroom Cloud / Emanuele Ottolenghi - ספר על הגרעין האיראני וההתמודדות של ארה"ב ואירופה מולו. הספר יצא לפני מספר שבועות ויצא לי להיות בפרלמנט בהרצאה מרתקת של אוטולנגי בנושא.
The Blair Years / Alastair Darling - ספר על טוני בלייר מאת עוזרו הקרוב, שמגולל את סיפור חייו של בלייר כראש ממשלת בריטניה מ-1997.
- moonchild
- דרימיסטית שרופה
התחלתי עכשיו את דם מלאכים של מייקל מארשל באנגלית אחרי שקראתי את השניים הקודמים בטרילוגיה בעברית אנשי הקש והאדם הזקוף.
אחרי זה כנראה אקרא את הפולשים גם של מארשל
אחרי זה כנראה אקרא את הפולשים גם של מארשל

Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
- Idan_Floyd
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
קניתי ממש לא מזמן שלושה ספרים שחיפשתי זמן רב.
חיפוש אחר המופלא של: פטר דמיינוביץ' אוספנסקי - אוספנסקי פילוסוף והוגי דעות מאד חשוב שעסק בקיום האדם וכ'ו מרחיב בספר על הקשר שלו עם גורדייף (הפילוסוף שהשפיע עליו במיוחד) תחת עבודה מתמדת של כמה שנים איתו, וכמובן הסבר נרחב על הדרך הרביעית של גורדייף.
סערת נפש של: יורם יובל - יורם יובל פסיכואנליטיקאי ופסיכיאטר דגול לוקח את הקוראים אל תוככי הפסיכואנליזה המתקדמת תוך כדי שני צדדים: סיפורים קצרים ומורכבים על טיפולים ומקרים שחווה עם מטופליו, והסברים דיי נרחבים של מדעי המוח וכ'ו
עניין של תדמית: של נעמי בנצור - נעמי בנצור מומחית בתקשורת בין אישית ובוגרת האוניברסיטה העברית במדעי החברה מסבירה על המסרים הבלתי מילוליים בתקשורת הבין-אישית.
התחלתי בינתיים את סערת נפש, ספר מרתק מאד.
השאר בהמתנה
חיפוש אחר המופלא של: פטר דמיינוביץ' אוספנסקי - אוספנסקי פילוסוף והוגי דעות מאד חשוב שעסק בקיום האדם וכ'ו מרחיב בספר על הקשר שלו עם גורדייף (הפילוסוף שהשפיע עליו במיוחד) תחת עבודה מתמדת של כמה שנים איתו, וכמובן הסבר נרחב על הדרך הרביעית של גורדייף.
סערת נפש של: יורם יובל - יורם יובל פסיכואנליטיקאי ופסיכיאטר דגול לוקח את הקוראים אל תוככי הפסיכואנליזה המתקדמת תוך כדי שני צדדים: סיפורים קצרים ומורכבים על טיפולים ומקרים שחווה עם מטופליו, והסברים דיי נרחבים של מדעי המוח וכ'ו
עניין של תדמית: של נעמי בנצור - נעמי בנצור מומחית בתקשורת בין אישית ובוגרת האוניברסיטה העברית במדעי החברה מסבירה על המסרים הבלתי מילוליים בתקשורת הבין-אישית.
התחלתי בינתיים את סערת נפש, ספר מרתק מאד.
השאר בהמתנה

-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
מישהו מוכן לתת חוות דעת על הספר "האיש שחשב שאשתו היא כובע", או משו כזה?
- Idan_Floyd
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
אם את מתכוונת לספרו של אוליבר סאקס אז הוא פשוט ספר נפלא לדעתי,
בעיקר נדהמתי משילוב הכתיבה שלו.
מה שיפה גם: שהוא לא כותב מהפאן המדעי נטו אלא מנסה לחדור לתודעה של המטופלים.
בעיקר נדהמתי משילוב הכתיבה שלו.
מה שיפה גם: שהוא לא כותב מהפאן המדעי נטו אלא מנסה לחדור לתודעה של המטופלים.

-
- דרימיסט מתקדם
הזכיר לי את Captain Darling הבלתי נשכח בעונה האחרונה של Blackadder.טל רודס כתב:כמה ספרים שקניתי לאחרונה:

"גלגול בפארק אווניו" - נתן אנגלנדר. תשעה סיפורים קצרים שמתעסקים ביהדות ויהודים בעיקר. עושה רושם של ספר מצויין עד עכשיו. כתיבה חכמה ורבת רבדים.
"יום האור של ענת" - אהרן מגד. אין לי מושג מה זה, אבל הספר האחר של אהרן מגד שקראתי היה מעולה.
לפני זה קראתי את 1776 - דיוויד מקאלו. ספר שמגולל את הנעשה באמריקה בשנה בה הכריזה ארה"ב על עצמאותה. כתוב טוב, עם המון עדויות אישיות ופרטים מעניינים.
ועכשיו, מלבד גלגול בפארק אווניו, אני קורא את "ראי רחוק" של ברברה טוכמן - על המאה ה-14. בינתיים מדובר בספר מאוד מפורט ואינפורמטיבי. ממש פותח עולם חדש שלא ידעתי עליו כמעט כלום.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני מכיר את "מצעד האיוולת" של ברברה טוכמן, ספר שכל מי שלומד מדע המדינה/מנהל ציבורי/פוליטיקה, חייב לעבור בסילבוס 

-
- דרימיסטית שרופה
- יצירת קשר:
תוכניות לליל הסדר - אהבה עיקשת של איאן מקיואן. לא הספקתי לגעת בו (או בכל ספר אחר, למען האמת) בחודשיים האחרונים בגלל הפסיכו.
אבל ממחר אני אוכל לחזור להתפרע על ספרים, בדיוק כמו שהייתי לפני הפסיכו'
אבל ממחר אני אוכל לחזור להתפרע על ספרים, בדיוק כמו שהייתי לפני הפסיכו'