אני חושב שיהיה נחמד לשמוע את כל האלבומים לפי הסדר. אחרי הכל כולם מרכיבים סיפור אחד גדול. שמיעה לפי הסדר תתרום להבנת הליריקה.
גם Timeline כאלבום ראשון יכול לעבוד טוב. לדעתי זה אוסף מהטובים ששמעתי עם לקט מעולה של שירים שגם מתמצתים את העלילה בצורה מאוד מוצלחת.
בכל מקרה, האלבום המוצלח ביותר של Ayreon לפי דעתי הינו הטירה החשמלית ולכן גם הוא יהיה בחירה טובה לאלבום ראשון.
אני לא כל כך מאזין לאייריון (עצלנות- אני צריך להתחיל) אבל יש לי מחר מבחן במערכות ספרתיות ולכן החלטתי לטובת הכלל לתרגם לכם את שם האלבום 01011001. השם הזה הוא בעצם מספר כלשהוא בבסיס ספירה בינארי. זאת אומרת שיש בו רק שני סמלים: 0 ו 1. לכן את המספר 2 אי אפשר לכתוב בעזרת ספרה אחת בבינארי אלא אנו כבר גולשים לשני ספרות והמספר 2 בבסיס בינארי נראה כך: 10. הבסיס הבינארי כמו העשרוני הוא בסיס משקלי. זאת אומרת שהערך של כל ספרה תלוי במקום שלה. ככל שהיא יותר שמאלית הערך גבוה יותר. לדוגמא המספר 123. ברור לכל שלמרות ש1 קטן מ2 הרי שבמספר הנ"ל ערכה גבוה יותר כי היא מציינת 100*1.
כדי לדעת מה הערך של מספר מסויים אנו צריכים לחשב את הסכום של כל הערכים שכל ספרה מציינת.
איך מחשבים ערך של ספרה? הנוסחה היא כזאת: (הספרה עצמה)*(בסיס הספירה^מיקום)
הסבר: הספרה עצמה - די ברור. פשוט המספר. לדוגמא 3. בסיס הספירה - הבסיס שבו המספר שלפנינו נמצא. לדוגמא בסיס בינארי- 2. בסיס אוקטאלי -8. עשרוני-10. המיקום - המיקום הוא היכן הספרה נמצאת (סופרים מימין!!!) הספרה הראשונה מימין נמצאת במיקום 0. השנייה מימין נמצאת במקום 1. השלישית 2. וכ"ו.
כעת נחיל את הנוסחא על האלבום של אייריון: 01011001
למעשה ניתן להתעלם מכל האפסים כי הערך שלהם הוא תמיד 0 (אפס כפול...) ולא ישנה את הסכום שלנו.
01011001
אנו נחשב רק את האחדות ביחס למיקום שלהם. האחדות שלנו נמצאים במקומות ה 0, 3, 4 ו6:
(0^2)*1 + (3^2)*1 + (4^2)*1 + (6^2)*1
=1+8+16+64= 89
לכן השם של האלבום הוא בעצם 89. אני לא יודע מה זה אומר אבל זה מה שזה.
נערך לאחרונה על ידי avrahamshuk ב א' מרץ 01, 2009 1:04 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
avrahamshuk כתב:כעת נחיל את הנוסחא על האלבום של אייריון: 01011001
למעשה ניתן להתעלם מכל האפסים כי הערך שלהם הוא תמיד 0 (אפס כפול...) ולא ישנה את הסכום שלנו.
01011001
אנו נחשב רק את האחדות ביחס למיקום שלהם. האחדות שלנו נמצאים במקומות ה 0, 3, 4 ו6:
(0^2)*1 + (3^2)*1 + (4^2)*1 + (6^2)*1
=2+8+16+64= 90
לכן השם של האלבום הוא בעצם 90. אני לא יודע מה זה אומר אבל זה מה שזה.
הוא טוב, אבל לא אדיר.
הוא נשמע כמו אייריאון, רק פחות פרוגרסיבי, ובלי זמרים שמשתנים כל הזמן (אבל כן יש יותר מאחד).
זה גם לא טוב אם זה היה נשמע בדיוק כמו אייריאון... כי אז, מה הטעם?
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
נשמע בדיוק כמו אריון.
כמו כל אלבומי אריון (חוץ מ Actual Fantasy המסריח) הוא אדיר, לא טוב (ראסל אלן).
הטעם להוצאת האלבום הוא (לדעתי), שארג'ן רצה להופיע ועם סגל זמרים מצומצם הוא יכל
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
אתם יודעים את הסיפור של Star One - אני חושב שהשם מבוסס על סדרת אנימציה משנות ה-80 , ואתם יודעים מה עוד ? יש לו אפילו שיר מחווה לנוסע השמיני או הטורף !
תקראו בויקי .