טוב, אז מה כ"כ טוב באינפקטד?
הם לא עושים סתם טרנסים כמו שאני בטוח שלרוב האנשים פה יש דיעה קדומה שערסים שומעים, אלא דברים יותר איכותיים. טרנסים שערסים שומעים הם "זולים" ו"רדודים", ואינפקטד עושים דברים יותר איכותיים.
אני לא אסביר את זה ואת מה שהתכוונתי בטרנסים שערסים שומעים, כי אין לי כח וזה גם לא המטרה שלי פה.
למעשה, חצי מהזמן, והיום אפילו כבר יותר מחצי, הם עושים בכלל "מוזיקה אלקטרונית", ולא פשוט (או רק) טרנסים.
הם משלבים הרבה כלים חיים, ובייחוד גיטרה (ובייחוד דיסטורשן), שזה כבר אגב יותר ברמה מהדברים שערסים שומעים, וזה יוצא ממש טוב! פעם ראשונה ששמעתי אותם שמים דיסטרושן במוזיקה שלהם ממש הופתעתי, עוד יותר מאיך שזה ממש השתלב בצורה מושלמת (מה שמראה בצורה חד משמעית את הקשר בין טראנס ומטאל [הכוונה שיש הרבה מטאליסטים ששומעים גם אלק']).
האלבום האחרון שלהם הוא בכלל חצי שירים "רגילים" (הרבה שירה, בית, פזמון)....
אני רוצה להמליץ על כמה שירים ואלבומים שלהם, ואני מקווה שאנשים פה יתחברו (אני התחברתי בזכות נסיבות מיוחדות שהיו בזמן ששמעתי אותם לראשונה) או לפחות יתנו צ'אנס (אהמ בריל..
)
קודם כל, תשמעו את השיר Dancing With Kadafi. השיר הזה הוא בכלל לא מוזיקה אלקטרונית, חוץ מקטע אחד בו.
אלבומים:
I'm the Supervisor- האלבום שאני התחברתי איתו (שזה גם האלבום שהמלצתי לך עוז). שירים:
Stretched- אולי השיר שאני הכי אוהב של אינפקטד. המלודיה העיקרית בו נעשית ע"י גיטרה, והיא ממש אדירה. שיר גרובי-צ'יל-אאוט שכזה.
Meduzze- השיר הראשון ששמעתי של אינפקטד עם דיסטורשן. הייתי ממש בשוק כששמעתי את זה והקטע הזה בשיר ממש טוב.
לא זוכר את השם, מס' 2 באלבום. טרק טרנס ממש טוב.
טרק 9 (נראה לי Bombat), כנ"ל.
Vicious Delicious- האלבום האחרון, שכבר דיברתי עליו. שירים:
כמובן Heavyweight הידוע, וברגע שתשמעו אותו תבינו גם למה.... לא טרנס בכלל, פשוט מוזיקה אלקטרונית. וטובה!
In Front of Me- אפילו לא שיר אלקטרוני. שיר לכל דבר. לא מהכי מדהימים באלבום, אם כי הוא כן טוב, שלא תבינו, אבל הוא דוגמה לכל מה שדיברתי עליו.
טוב האמת שאין לי עוד הרבה מה להרחיב על האלבום, כל השירים שם טובים ומייצגים את מה שאמרתי עליו.
Converting Vegetarians- אלבום כפול. האמת שהאלבום הראשון לא כזה מדהים, אם כי אני בהחלט עוד צריך לשבת עליו.
מומלץ השיר Deeply Disturbed, המכיל גם נגינה טובה של גיטרה.
הדיסק השני- פה מדובר ביהלום אמיתי! כל מה שקשקשתי על איך הםא עושים מוזיקה אלק', ולא טרנסים, בא לידי ביטוי בצורה מלאה בדיסק הזה! אי אפשר להגדיר אותו בצורה חד משמעית, על עטיפת האלבום הדיסק הראשון מכונה "Trance Side" והשני "The Other Side". זה פשוט יצירות אלקטרוניות שונות למיניהן של הצמד, והן משובחות ביותר! מומלץ מאוד! באופן כללי הדיסק די רגוע, עם ווייב של צ'יל אאוט, אבל אני די בטוח (לדעתי הלא מלומדת) שזה לא ממש צ'יל אאוט.
זהו, חוץ מהאלבומים האלה יש את הישנים הקלאסיים שלהם, שהם באמת טרנסים יותר "כבדים" (אם כי גם יש את כל המאפיינים שדיברתי עליהם, בייחוד שיר אחד שהוא ממש מטאל) אז אני לא ממליץ עליהם למישהו שלא אוהב את אינפקטד כבר.
ויש את האלבום BP Empire, שהוא פשוט מוזר. הוא לא באף סגנון של מה שהם עושים בשאר האלבומים, לא בישנים שלפניו ולא בכל אלה שציינתי פה שבאו אחריו. הוא לא טרנס, לפחות לא פסיכדלי שזה סגנון הטרנס בשאר האלבומים של אינפקטד. השירים שם לא כאלו טובים וחסרי ייחוד ומשעממים בגדול.... אבל אני עוד מתכוון להתעמק בו, אז נראה.