פורים שמח !!!

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

פורים שמח !!!

שליחה על ידי Ozerivarium »

:haha: :haha: :haha: :party: :party: :party:

אנשים יקרים ! פורים שמח לכולכם !

אז מה אתם הולכים לעשות בחג הזה ? מי מכם מתחפש ולמה ? בבקשה להיות מקוריים , רק אל תתחפשו לשודדי ים ( הרי התחפשתי לשודד ים 3 פעמים רצוף כשהייתי קטן ) , או לאינדיאנים :) .

וקצת מוסר השכל שלמדתי לאחרונה : פורים זה הזדמנות מצויינת לגלות את האני האמיתי שלי , אנחנו מתחפשים בדר"כ למה שאנו שואפים להיות . בכל השנה אנחנו לא אמיתיים ומסתירים את עצמנו (בכוונה או שלא) . בחג הזה יש לנו אפשרות להיות אנחנו באמת . בגלל זה גם נוהגים להשתכר בחג הזה , כי כמו שנאמר : נכנס יין - יצא סוד .
אומרים שמאוד מעניין להיות ליד מישהו בתקופה של חיפוש עצמי תוך כדי שכרות כי מתגלים דברים מאוד מאוד מעניינים מתוך נבכים עמוקים .

עד כאן :) . שיהיה פורים שמח , ושימו כאן חוויות .
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Re: פורים שמח !!!

שליחה על ידי ilai fields #7 »

שהייתי קטן יותר התחברתי לחג, אולי זה בגלל שהחג מאוד קרוב ליום הולדת שלי וייחסתי את החג הזה לחג שלי ואהבתי אותו.
עכשיו פחות אכפת לי מהימי הולדת שלי אז החג לא מרגש אותי כ"כ.
בשנים האחרונות אני לא מתחפש, לא עושה שום דבר מיוחד.

אבל חג שמח וצבעוני ( :shrug: ) שיהיה לכולם!!!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
Idan_Floyd
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Idan_Floyd »

Ozerivarium כתב:
פורים זה הזדמנות מצויינת לגלות את האני האמיתי שלי.
מה שמצאתי בפורים תמיד זה את ה: alter ego שלי :haha: :haha: .
בכל מקרה: בחג (מחר) אני עם המשפחה בבית לאיזה על האש טוב וקצת צחקוקים וזהו.

שיהיה פורים שמח ומבדח לכולם :party: :party:
תשמחו ותתמסטלו כמו שכתוב בספר :metal: :metal:
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

שיט, דוקא הפעם התחפשתי לשודד ים... :shrug:

קצת (?!) על פורים:
מגילת אסתר מתרחשת בעיר שושן שהיתה באיזור אירן/מסופוטמיה והייתה אחת מארבעת ערי הבירה של האימפריה הפרסית אחרי הנצחון של כורש על האימפריה הבבלית. מבחינה כרונולוגית הסיפור מתרחש בסוף תקופת הגלות הראשונה, שנמשכה 70 שנה.
במגילת אסתר אלוקים לא מוזכר אפילו פעם אחת.
בקריאה ראשונה של המגילה נראה כאילו הכותב התכוון לפאר ולהלל את שלטון אחשורוש שכן מעולם באף אחד מספרי התנך אין ירידה לפרטי פרטים לא חשובים כמו תאור המשתים ושמות היועצים השונים. אך אם קוראים לעומק מגלים שבעצם כל המגילה לועגת בסרקאזם לשלטון הפרסי. (כמובן שזה גם בגלל שמגילת אסתר נכתבה בתור מסמך בדברי הימים של פרס ומדי ולכן הייתה חייבת להתחנף) דוקא ההצגה הצבעונית והססגונית מציגה את השלטון בצורה גרוטסקית ומגוכחת. החיים מתנהלים ממשתה למשתה, כל ההחלטות החשובות מקבלות כאשר המלך שיכור מיין, היועצים של המלך מנוטים אותו להחלטות מגוכחות. המלך כובל את עצמו לחוקים שהוא עצמו חוקק עד כדי כך שהוא שולח שני איגרות סותרות לכל הממלכה כי הוא לא מסוגל לבטל את הראשונה... המלכה נבחרת בתהליך מסואב שכל כולו נועד לסיפוק היצרים המיניים של המלך. פשוט לקחו את כל הבחורות היפות בממלכה והמלך שכב עם כל אחת בתורה עד שהוא מצא את "האחת". אבל זה לא מונע ממנו להמשיך בחגיגה- "ובהקבץ בתולות שנית" - בשביל מה? הרי אסתר כבר נבחרה! כזה מלך היה.
מי בעצם גיבור הסיפור של המגילה? האם זו אסתר, שנבחרה על סמך נתונים גופניים והיתה יכולה בכל רגע לקבל את אותו הגורל כמו ושתי? האם זה מרדכי, שבדומה להמן, עלה ברגע ועלול לפול ברגע? האם זה המלך, שמתנהל כמו שיכור מחוץ לפאב?
דוקא העובדה שסיפור המגילה מתגלגל לכאורה ללא שום שליטה באה ללמד את המסר העיקרי של המגילה. אסור לשכוח את העובדה שהימים ההם הם סוף תקופת הנבואה (עזרא ונחמיה, די אחרונים).
מה שמסתתר מאחורי הסיפור הוא שגם כאשר נראה כאילו הכל מתנהל באי סדר מוחלט, יש מי שמנהל את העניינים- "המלך". אין זה מקרה שאחשורוש מוזכר בשמו פעם אחת בלבד בפסוק הראשון. בכל שאר המגילה הוא מופיע כ"המלך" או "המלך אחשורוש". כי למעשה יש מלך אחר אמיתי שמנהל את העניינים. כל עמודה במגילה מתחילה עם אותה המילה - "המלך".

חג שמח! :party:
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

אוה, שוקרון - ח"ח על הסבר המגילה!

אני לא אתחפש לכלום השנה. חלקנו צריכים להתחיל להתכונן למרתון הגדול. (עוד פחות מחודש הבחינה!)
אבל להשתעשע עם המסיכות של פורים זה תמיד כיף :jester:

פורים שמח אנשים! :party:
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

בארץ התחפשתי רק לקאובוי (כמה מאעפן!!) לפני כ20 שנה.
ברומניה לעמות זאת (בחג התחפושות שם) התחפשתי לשלל דברים מגניבים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אין על פורים! אין מצב שאני לא מתחפש, אני כמו ילד בקטע הזה...
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

חג שמח!

אני לא מתחפשת.. פשוט כי אין לי לאן ללכת עם התחפושת :roll:
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

avrahamshuk כתב:שיט, דוקא הפעם התחפשתי לשודד ים... :shrug:

קצת (?!) על פורים:
מגילת אסתר מתרחשת בעיר שושן שהיתה באיזור אירן/מסופוטמיה והייתה אחת מארבעת ערי הבירה של האימפריה הפרסית אחרי הנצחון של כורש על האימפריה הבבלית. מבחינה כרונולוגית הסיפור מתרחש בסוף תקופת הגלות הראשונה, שנמשכה 70 שנה.
במגילת אסתר אלוקים לא מוזכר אפילו פעם אחת.
בקריאה ראשונה של המגילה נראה כאילו הכותב התכוון לפאר ולהלל את שלטון אחשורוש שכן מעולם באף אחד מספרי התנך אין ירידה לפרטי פרטים לא חשובים כמו תאור המשתים ושמות היועצים השונים. אך אם קוראים לעומק מגלים שבעצם כל המגילה לועגת בסרקאזם לשלטון הפרסי. (כמובן שזה גם בגלל שמגילת אסתר נכתבה בתור מסמך בדברי הימים של פרס ומדי ולכן הייתה חייבת להתחנף) דוקא ההצגה הצבעונית והססגונית מציגה את השלטון בצורה גרוטסקית ומגוכחת. החיים מתנהלים ממשתה למשתה, כל ההחלטות החשובות מקבלות כאשר המלך שיכור מיין, היועצים של המלך מנוטים אותו להחלטות מגוכחות. המלך כובל את עצמו לחוקים שהוא עצמו חוקק עד כדי כך שהוא שולח שני איגרות סותרות לכל הממלכה כי הוא לא מסוגל לבטל את הראשונה... המלכה נבחרת בתהליך מסואב שכל כולו נועד לסיפוק היצרים המיניים של המלך. פשוט לקחו את כל הבחורות היפות בממלכה והמלך שכב עם כל אחת בתורה עד שהוא מצא את "האחת". אבל זה לא מונע ממנו להמשיך בחגיגה- "ובהקבץ בתולות שנית" - בשביל מה? הרי אסתר כבר נבחרה! כזה מלך היה.
מי בעצם גיבור הסיפור של המגילה? האם זו אסתר, שנבחרה על סמך נתונים גופניים והיתה יכולה בכל רגע לקבל את אותו הגורל כמו ושתי? האם זה מרדכי, שבדומה להמן, עלה ברגע ועלול לפול ברגע? האם זה המלך, שמתנהל כמו שיכור מחוץ לפאב?
דוקא העובדה שסיפור המגילה מתגלגל לכאורה ללא שום שליטה באה ללמד את המסר העיקרי של המגילה. אסור לשכוח את העובדה שהימים ההם הם סוף תקופת הנבואה (עזרא ונחמיה, די אחרונים).
מה שמסתתר מאחורי הסיפור הוא שגם כאשר נראה כאילו הכל מתנהל באי סדר מוחלט, יש מי שמנהל את העניינים- "המלך". אין זה מקרה שאחשורוש מוזכר בשמו פעם אחת בלבד בפסוק הראשון. בכל שאר המגילה הוא מופיע כ"המלך" או "המלך אחשורוש". כי למעשה יש מלך אחר אמיתי שמנהל את העניינים. כל עמודה במגילה מתחילה עם אותה המילה - "המלך".

חג שמח! :party:

אחשדרפנים שולטים!
חג שמח ומבדח :party:
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

משהו קטן ומטומטם לכבוד החג :jester: :cheers:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZweC074TwkI[/youtube]

שמתי את זה גם באשכול קליפים :)

חג שמח חברים
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
NaDaV
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי NaDaV »

פורים שמח! :)
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

תחפושות מעניינות? מישהו?
סמל אישי של משתמש
ויקי לוי
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי ויקי לוי »

חג שמח,
לכל חברי הפורום...
:jester:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

Mari כתב:תחפושות מעניינות? מישהו?
הנה לך:
תמונה
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

yakim כתב:משהו קטן ומטומטם לכבוד החג :jester: :cheers:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZweC074TwkI[/youtube]
שמתי את זה גם באשכול קליפים :)

חג שמח חברים
חמוד לגמרי מיקי ! . חיכיתי לסולו .
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני מצטער להעכיר את האווירה, אבל פורים כבר הרבה זמן לא חג שמח אצלי. מי שקורא את המגילה לעומק שם לב לפרט גדול שמוחבא בסוף המגילה והוא הרצח ההמוני שעשו היהודים בשושן הבירה ובכלל בשטח שבשליטת אחשוורוש.
ציטוטים נבחרים:
" וַיַּכּוּ הַיְּהוּדִים בְּכָל-אֹיְבֵיהֶם, מַכַּת-חֶרֶב וְהֶרֶג וְאַבְדָן; וַיַּעֲשׂוּ בְשֹׂנְאֵיהֶם, כִּרְצוֹנָם. ו וּבְשׁוּשַׁן הַבִּירָה, הָרְגוּ הַיְּהוּדִים וְאַבֵּד--חֲמֵשׁ מֵאוֹת..."
" וַיִּקָּהֲלוּ היהודיים (הַיְּהוּדִים) אֲשֶׁר-בְּשׁוּשָׁן, גַּם בְּיוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר, וַיַּהַרְגוּ בְשׁוּשָׁן, שְׁלֹשׁ מֵאוֹת אִישׁ;"
"וּשְׁאָר הַיְּהוּדִים אֲשֶׁר בִּמְדִינוֹת הַמֶּלֶךְ נִקְהֲלוּ וְעָמֹד עַל-נַפְשָׁם, וְנוֹחַ מֵאֹיְבֵיהֶם, וְהָרוֹג בְּשֹׂנְאֵיהֶם, חֲמִשָּׁה וְשִׁבְעִים אָלֶף;"

ואחרי זה עשו משתה וחגגו יומיים, תענוג דמים של ממש!!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

הבא להרגך השכם להורגו אולי ? שוקרון ?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Ozerivarium כתב:הבא להרגך השכם להורגו אולי ? שוקרון ?
:haha: :haha: תירוץ מצויין לטבח המוני, נכון? חזק עוזרי!!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

avrahamshuk כתב:
Mari כתב:תחפושות מעניינות? מישהו?
הנה לך:
תמונה
:haha: :haha:
ענק!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

שופופו:

תמונה

ושוקרון אחי, בגלגול הקודם היית פיראט. בדוק.
:haha:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
שלח תגובה