השוואה ברטרוספקטיבה: ארבעת האלבומים האחרונים של דרים
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
השוואה ברטרוספקטיבה: ארבעת האלבומים האחרונים של דרים
לקראת יציאת Black Clouds חשבתי הרבה השבוע מה בעצם אני חושב על ארבעת האלבומים האחרונים של דרים (שלושה בעצם בלי BC).
זאת תקופה שאני לפחות מחשיב כתקופה שהיא אחרי השיא של דרים. כלומר אחרי סינס וסיקס דיגריז.
בראייה אחורה אני בדיעה שTOT הוא האלבום הכי טוב בחבורה. גם אם אני מוציא רגע מהמשוואה את העובדה שהוא הכבד ביניהם, עדיין אני חושב שיש שם רעיונות שנשמעים טריים ומיוחדים. As I Am הוא שיר הMTV הכי טוב שהם הוציאו בעשור האחרון, TDS הוא אחד השירים הטובים ביותר שלהם. HTF הוסיף דברים שהם לא עשו לפני. סה"כ האלבום הזה הוא מאוד Tight מוזיקלית.
ואז מגיעים לשני החברה הבאים שפה באמת הייתי צריך להשוות שיר שיר כדי להגיע למסקנה איזה אני מעדיף. אבל בסוף לא היה לי ספק.
אני חייב לציין שההשוואה היא סגנונית, כלומר לפי הסגנון של השיר.
Octavarium vs. In The Presence of Enemies
אין פה ספק, 8VM לוקח בענק. בשבילי זה הוכרע לפני שהמשתתפים הגיעו לקו הזינוק. 1-0 ל8VM
The Root of All Evil vs IPTOE part 1
השוואת שני קטעי הפתיחה, מאוד קשה לי להחליט. שניהם בסדר לא יותר - שווין
I Walk Beside You vs. Forsaken
גם פה הבחירה היא קלה - IWBU לוקח גם ברמה המלודית, גם ברמה הלירית, גם בפוטנציאל לסחוף את הקהל. פשוט שיר טוב. 2-0 ל8VM
Repentance vs. The Answer Lies Within
עוד השוואה שהיא קשה אבל פה Repentance לוקח כי יש בו בכל זאת הרבה יותר בשר. SC מחזירה מכה 2-1
This Dark Eternal Night vs. Panic Attack
לשם שינוי השוואת שני שירים שאני מאוד אוהב אבל TDEN לוקח בכל זאת בנוק אואוט. יש לנו שוויון 2-2
Sacrified Sons vs. The Misnistry of Lost Souls
שני שירים מאוד דומים אבל למרות הסיום המשובח של TMOLS והחדשות המיותרות בהתחלה של SS, SS לוקח בגלל שהשיר עצמו פשוט יותר טוב. בלי כל ההתקשקשויות המיותרות שיש באמצע TMOLS. 3-2 ל8VM
Never Enough vs. Prophets of War
שוב שני שירים שבעיניי מאוד דומים, NE יותר זועם ויותר טוב סה"כ. 4-2 ל8VM
סה"כ Octavarium לוקח בהשוואה הזאת, ובאמת בפרספקטיבה הנכונה אני חושב שSC הוא מהאלבומים החלשים של הלהקה. אפילו TDEN הענק לא יכול לפצות על זה. אני עדיין לא יכול להביע דיעה על BC, אבל הfeel הכללי בו יותר טוב מאשר בSC.
זאת תקופה שאני לפחות מחשיב כתקופה שהיא אחרי השיא של דרים. כלומר אחרי סינס וסיקס דיגריז.
בראייה אחורה אני בדיעה שTOT הוא האלבום הכי טוב בחבורה. גם אם אני מוציא רגע מהמשוואה את העובדה שהוא הכבד ביניהם, עדיין אני חושב שיש שם רעיונות שנשמעים טריים ומיוחדים. As I Am הוא שיר הMTV הכי טוב שהם הוציאו בעשור האחרון, TDS הוא אחד השירים הטובים ביותר שלהם. HTF הוסיף דברים שהם לא עשו לפני. סה"כ האלבום הזה הוא מאוד Tight מוזיקלית.
ואז מגיעים לשני החברה הבאים שפה באמת הייתי צריך להשוות שיר שיר כדי להגיע למסקנה איזה אני מעדיף. אבל בסוף לא היה לי ספק.
אני חייב לציין שההשוואה היא סגנונית, כלומר לפי הסגנון של השיר.
Octavarium vs. In The Presence of Enemies
אין פה ספק, 8VM לוקח בענק. בשבילי זה הוכרע לפני שהמשתתפים הגיעו לקו הזינוק. 1-0 ל8VM
The Root of All Evil vs IPTOE part 1
השוואת שני קטעי הפתיחה, מאוד קשה לי להחליט. שניהם בסדר לא יותר - שווין
I Walk Beside You vs. Forsaken
גם פה הבחירה היא קלה - IWBU לוקח גם ברמה המלודית, גם ברמה הלירית, גם בפוטנציאל לסחוף את הקהל. פשוט שיר טוב. 2-0 ל8VM
Repentance vs. The Answer Lies Within
עוד השוואה שהיא קשה אבל פה Repentance לוקח כי יש בו בכל זאת הרבה יותר בשר. SC מחזירה מכה 2-1
This Dark Eternal Night vs. Panic Attack
לשם שינוי השוואת שני שירים שאני מאוד אוהב אבל TDEN לוקח בכל זאת בנוק אואוט. יש לנו שוויון 2-2
Sacrified Sons vs. The Misnistry of Lost Souls
שני שירים מאוד דומים אבל למרות הסיום המשובח של TMOLS והחדשות המיותרות בהתחלה של SS, SS לוקח בגלל שהשיר עצמו פשוט יותר טוב. בלי כל ההתקשקשויות המיותרות שיש באמצע TMOLS. 3-2 ל8VM
Never Enough vs. Prophets of War
שוב שני שירים שבעיניי מאוד דומים, NE יותר זועם ויותר טוב סה"כ. 4-2 ל8VM
סה"כ Octavarium לוקח בהשוואה הזאת, ובאמת בפרספקטיבה הנכונה אני חושב שSC הוא מהאלבומים החלשים של הלהקה. אפילו TDEN הענק לא יכול לפצות על זה. אני עדיין לא יכול להביע דיעה על BC, אבל הfeel הכללי בו יותר טוב מאשר בSC.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: השוואה ברטרוספקטיבה: ארבעת האלבומים האחרונים של דרים
אני חושב שהאלבום הכי סולידי,מאוזן וחזק מבין ה-4 האחרונים (כולל BCSL) הוא..... Systematic Chaos.
אין הפרשים משמעותיים וקיצוניים בין האלבומים, כי אחרי הכל אני עדיין נהנה לשמוע את כולם.
אין הפרשים משמעותיים וקיצוניים בין האלבומים, כי אחרי הכל אני עדיין נהנה לשמוע את כולם.
-
- דרימיסט מתקדם
אני מסכים איתך בהרבה מאד. טריין הוא באמת הכי טוב מהאחרונים, הסיבה היחידה שאוקטובריום נחשב אצלי יותר היא השיר אוקטובריום, שפשוט אין שיר כזה בטריין וזה מאד מבאס. אין דה ניים לא מתקרב בכלל בשום צורה.
אבל חוץ ממנו טריין היה מנצח בכל שיר אם היינו עושים השוואה כמו שעשית עכשיו.
אבל חוץ ממנו טריין היה מנצח בכל שיר אם היינו עושים השוואה כמו שעשית עכשיו.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
לטעמי ההבדל המשמעותי בין טוט לאלבומים שהגיעו אחריו זה האווירה, שהיא מוגדרת וברורה.
אוקטבריום ובעיקר סיסטמטיק לפעמים משאירים אותי מאוד מבולבל, בגלל שאופי השירים מאוד שונה. מצד אחד אפשר להגיד ש-8V רך יותר משאר האלבומים, מצד שני PA זה אחד השירים היותר כסאחיסטיים שדרים עשו. אפשר להגיד שיש משהו "אפל" ב-ITPOE ו-TDEN, אבל גם Forsaken ו-POW הם חלק מהאלבום.
בקיצור - אני לא אומר שהבחירות המוזיקליות של דרים לא היו טובות ב-2 האלבומים האחרונים. אבל אני קצת מעדיף את העניין הזה שהולכים על קונספט מוזיקלי מסויים.
אוקטבריום ובעיקר סיסטמטיק לפעמים משאירים אותי מאוד מבולבל, בגלל שאופי השירים מאוד שונה. מצד אחד אפשר להגיד ש-8V רך יותר משאר האלבומים, מצד שני PA זה אחד השירים היותר כסאחיסטיים שדרים עשו. אפשר להגיד שיש משהו "אפל" ב-ITPOE ו-TDEN, אבל גם Forsaken ו-POW הם חלק מהאלבום.
בקיצור - אני לא אומר שהבחירות המוזיקליות של דרים לא היו טובות ב-2 האלבומים האחרונים. אבל אני קצת מעדיף את העניין הזה שהולכים על קונספט מוזיקלי מסויים.

"The bigger the lie, the more they believe"
- DanielK
- דרימיסט מתקדם
אני מסכים עם זה שמעליי . למשל סיסטמטיק- אין לו ממש אווירה ברורה.
אבל אני חולק איתך על חלק מהבאטלים
לטעמי FORSAKEN טוב מ- IWBY
וPA טוב יותר מ- TDEN
וPA טוב יותר מ- TDEN

- jesters_tear82
- דרימיסטית שרופה
התחלת כאן דיון מאוד מעניין ניר,
אני לא אעבור אחד אחד בין השירים אבל זו החלטה קשה,
אני גם לא חושבת שכל ההשוואות בין שירי אוקטבריום לסיסטמטיק כאוס
נכונות מבחינה סגנונית כי למשל אוקטבריום ו-ITPOE שונים בתכלית ובתור אחת
שאוהבת את שניהם, אני מסכימה שאוקטבריום יותר מתקדם מוסיקלית אבל בתור שיר "חזק" ITPOE
מעורר אותי יותר. אגב לאיפה נעלם These Walls? אחד מהאהובים עלי.
ל-TOT לקח לי הרבה זמן להתחבר ובכלל עד שהייתי מוכנה להחשף לאלבום שכולם
הזהירו אותי שהוא כבד מתמיד, וכשכבר שמעתי לקחו לי כמה פעמים כדי להעריך אותו
והיום אני מסוגלת להנות ממנו כמו שצריך. (במיוחד בזכות ההופעה בטורקיה שם קלטתי שיש
שיר של דרים שאני לא מזהה!?
זה היה תמריץ טוב)
לבחור אחד שמתעלה על שני האחרים - בלתי אפשרי מבחינתי כי בכל אחד יש את הכמה
שירים שעושים לי את זה
מה שכן מבחינה רעיונית אני נהנית במיוחד מאוקטבריום שמדבר על דברים שנוגעים לי יותר
לחיים ולאו דווקא על ערפדים או מבחר יצורים אחרים
ב-BC&SL דרים ידעו לשלב תכנים
פנטסטיים עם כאלו מחיי היום-יום (למשל נוסטלגיית TBOT ממש נגעה בי)..
אני לא אעבור אחד אחד בין השירים אבל זו החלטה קשה,
אני גם לא חושבת שכל ההשוואות בין שירי אוקטבריום לסיסטמטיק כאוס
נכונות מבחינה סגנונית כי למשל אוקטבריום ו-ITPOE שונים בתכלית ובתור אחת
שאוהבת את שניהם, אני מסכימה שאוקטבריום יותר מתקדם מוסיקלית אבל בתור שיר "חזק" ITPOE
מעורר אותי יותר. אגב לאיפה נעלם These Walls? אחד מהאהובים עלי.
ל-TOT לקח לי הרבה זמן להתחבר ובכלל עד שהייתי מוכנה להחשף לאלבום שכולם
הזהירו אותי שהוא כבד מתמיד, וכשכבר שמעתי לקחו לי כמה פעמים כדי להעריך אותו
והיום אני מסוגלת להנות ממנו כמו שצריך. (במיוחד בזכות ההופעה בטורקיה שם קלטתי שיש
שיר של דרים שאני לא מזהה!?

לבחור אחד שמתעלה על שני האחרים - בלתי אפשרי מבחינתי כי בכל אחד יש את הכמה
שירים שעושים לי את זה

מה שכן מבחינה רעיונית אני נהנית במיוחד מאוקטבריום שמדבר על דברים שנוגעים לי יותר
לחיים ולאו דווקא על ערפדים או מבחר יצורים אחרים

פנטסטיים עם כאלו מחיי היום-יום (למשל נוסטלגיית TBOT ממש נגעה בי)..

I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
- Mari
- דרימיסטית-על
גם לי קצת קשה עם השוואה של שיר מול שיר. אני חושבת שצריך לשפוט כל אלבום קונספטואלית ומוסיקלית יחסית לאחרים ולעצמו, מבלי לפרק אותו לגורמים. במיוחד כשאחד מהאלבומים הוא רעיונית יחידה אחת שלמה (אוקטבריום כמובן).
מה שכן, מבחינת טעמי האישי - אוקטבריום וTOT עומדים בראש סדר העדיפויות בהשוואה הנוכחית.
קשה לי לומר את מי מהם אני אוהבת יותר, כי זה משתנה מפעם לפעם.
מבחינה רעיונית אני אוהבת את אוקטבריום יותר, עם דגש מיוחד על השיר עצמו, ועקרונית 4 השירים האחרונים של האלבום+הנאגטים שבו עושים את העבודה.
מנגד, TOT הוא אלבום חזק מאוד, מאוד עוצמתי, וכבודו במקומו מונח. גם בו יש את הרגעים החלשים יותר (ES למשל), אך all in all הוא מעולה לדעתי.
SC נופל מבין הארבעה לדעתי. חוץ מהאפיק המפוצל הוא קצת 'פרווה' לדעתי (יחסית למה שדרים עשו בעבר). חסר לי קצת קונספט כללי. יש בו רגעים טובים, אפילו בשירים הפשוטים יותר, אבל מבחינתי הוא עדיין סוג של 'קליל'.
מהשמיעות הראשונות של BC&SL עוד לא ממש גיבשתי דעה מוצקה. אם סדר העדיפויות שלי כרגע הוא אוקטבריום ראשון, TOT אחריו ו-SC אחרון - האלבום החדש ממוקם מעל SC, אך לא ממש הרוויח מקום ברור ביחס לשני הראשונים. נראה לי שגם פה יש מחסור בקונספט כללי, למרות שמוסיקלית ברור לגמרי לאיזה כיוון הלהקה הלכה (כפי שהורגש ב-TOT). אני אוהבת בסה"כ את השילוב שבין הפן הכבד לפן הפרוגרסיבי, שמורגש יותר מאשר ב-SC. אני מניחה שיקח קצת זמן עד שאוכל להעיד עליו בצורה קצת יותר ברורה.
מה שכן, מבחינת טעמי האישי - אוקטבריום וTOT עומדים בראש סדר העדיפויות בהשוואה הנוכחית.
קשה לי לומר את מי מהם אני אוהבת יותר, כי זה משתנה מפעם לפעם.
מבחינה רעיונית אני אוהבת את אוקטבריום יותר, עם דגש מיוחד על השיר עצמו, ועקרונית 4 השירים האחרונים של האלבום+הנאגטים שבו עושים את העבודה.
מנגד, TOT הוא אלבום חזק מאוד, מאוד עוצמתי, וכבודו במקומו מונח. גם בו יש את הרגעים החלשים יותר (ES למשל), אך all in all הוא מעולה לדעתי.
SC נופל מבין הארבעה לדעתי. חוץ מהאפיק המפוצל הוא קצת 'פרווה' לדעתי (יחסית למה שדרים עשו בעבר). חסר לי קצת קונספט כללי. יש בו רגעים טובים, אפילו בשירים הפשוטים יותר, אבל מבחינתי הוא עדיין סוג של 'קליל'.
מהשמיעות הראשונות של BC&SL עוד לא ממש גיבשתי דעה מוצקה. אם סדר העדיפויות שלי כרגע הוא אוקטבריום ראשון, TOT אחריו ו-SC אחרון - האלבום החדש ממוקם מעל SC, אך לא ממש הרוויח מקום ברור ביחס לשני הראשונים. נראה לי שגם פה יש מחסור בקונספט כללי, למרות שמוסיקלית ברור לגמרי לאיזה כיוון הלהקה הלכה (כפי שהורגש ב-TOT). אני אוהבת בסה"כ את השילוב שבין הפן הכבד לפן הפרוגרסיבי, שמורגש יותר מאשר ב-SC. אני מניחה שיקח קצת זמן עד שאוכל להעיד עליו בצורה קצת יותר ברורה.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
In the end I will just defy you...
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
לדעתי BSCL הרבה יותר טוב SC.. זה שיפור רציני.. ב3 האלבומים האחרונים הם שומרים פחות או יותר על פורמט קבוע.. בלדה קיצ'ית, שיר קיצ'י ובלדה נוגעת.
השיר הקיצ'י התורן הפעם היה AROP, שנחשב לדעתי טוב יותר מCM וIWBU2...
בלדה קיצ'ית WITHER פחות מTALW וFORSAKEN
בלדה נוגעת TBOT לדעתי לא רואה את TMOLS ויותר טוב מSSons(עושה לי רע להשתמש בקיצור SS ימח שמם)..
ושאר האלבום הוא פשוט טוב יותר מ8V וSC..
אהרון חברי כמה ממכם מכירים, אהב דווקא את BSCL ואמר שזה אלבום יותר טוב מSC ו8V, שלדעתו היו זוועות.. וBSCL נשמע הרבה יותר טוב מהם..
הם עטרה תחזור ליושנה אצלו?? ב"ה
ויש לי עוד חבר שדם מאז 8V הוא לא מסוגל לשמוע דרים.. ואז מגיע BSCL, והגישה שלו אל האלבום הייתה שלילית והוא לא ממש אהב אותו..
השיר הקיצ'י התורן הפעם היה AROP, שנחשב לדעתי טוב יותר מCM וIWBU2...
בלדה קיצ'ית WITHER פחות מTALW וFORSAKEN
בלדה נוגעת TBOT לדעתי לא רואה את TMOLS ויותר טוב מSSons(עושה לי רע להשתמש בקיצור SS ימח שמם)..
ושאר האלבום הוא פשוט טוב יותר מ8V וSC..
אהרון חברי כמה ממכם מכירים, אהב דווקא את BSCL ואמר שזה אלבום יותר טוב מSC ו8V, שלדעתו היו זוועות.. וBSCL נשמע הרבה יותר טוב מהם..
הם עטרה תחזור ליושנה אצלו?? ב"ה

ויש לי עוד חבר שדם מאז 8V הוא לא מסוגל לשמוע דרים.. ואז מגיע BSCL, והגישה שלו אל האלבום הייתה שלילית והוא לא ממש אהב אותו..
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
אני חושב שאורטבריום דווקא הכי טוב מבין ה- 3 (לא כולל BC&SL, כי לא שמעתי אותו מספיק).
כמובן ש- 8V השיר לוקח את ITPOE ו- ITNOG שלא כ"כ מתקרב לשניים האחרים!
PA הוא שיר שנותן בראש יותר מכמה שירים ב- TOT, פשוט שיר כאסח קלאסי!
SS אחד השירים היותר מרגשים של דרים. קטע אינסטרומנטלי יוצא דופן מבחינת הסולאים, המשקל...
IWBY שיר פופי, לא יותר אבל באמת מאוד נחמד, יותר מ- Forsaken. אי אפשר כ"כ להשוות אותו לשירים ב- TOT כי הם פשוט כ"כ לא דומים...
כמובן ש- 8V השיר לוקח את ITPOE ו- ITNOG שלא כ"כ מתקרב לשניים האחרים!
PA הוא שיר שנותן בראש יותר מכמה שירים ב- TOT, פשוט שיר כאסח קלאסי!
SS אחד השירים היותר מרגשים של דרים. קטע אינסטרומנטלי יוצא דופן מבחינת הסולאים, המשקל...
IWBY שיר פופי, לא יותר אבל באמת מאוד נחמד, יותר מ- Forsaken. אי אפשר כ"כ להשוות אותו לשירים ב- TOT כי הם פשוט כ"כ לא דומים...

-
- דרימיסט מתקדם
לגבי הליריקה והנושאים של השירים, באמת שהאלבום הזה מאד מיוחד בנושא הזה, כי השירים מדברים על נושאים אמיתיים שנוגעים לחברי הלהקה.
ANTR - תיאור של תאונת הדרכים שפטרוצ'י עבר כשהיה צעיר
AROP - מישהו העלה השערה שפטרוצ'י בבונים החופשיים
Wither - מחסום יצירה, מובן למה זה נוגע למוזיקאים
TSF - אלכוהוליזם, פורטנוי, דיי ברור.
TBOT - על אביו שנפטר
TCOT - לפחות ע"פ וויקיפדיה, ההשראה אליו היא מישהו שהפחיד את פטרוצ'י מעבר לים.
זה הופך את השירים ליותר מיוחדים.
ANTR - תיאור של תאונת הדרכים שפטרוצ'י עבר כשהיה צעיר
AROP - מישהו העלה השערה שפטרוצ'י בבונים החופשיים

Wither - מחסום יצירה, מובן למה זה נוגע למוזיקאים
TSF - אלכוהוליזם, פורטנוי, דיי ברור.
TBOT - על אביו שנפטר
TCOT - לפחות ע"פ וויקיפדיה, ההשראה אליו היא מישהו שהפחיד את פטרוצ'י מעבר לים.
זה הופך את השירים ליותר מיוחדים.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
באמת שכחתי את These Walls. טוב זה מראה מה אני חושב עליו
זה באמת השיר הכי גרוע שדרים הוציאו מאז FII
לכל אלו שמתלהבים מBC, מניסיון עבר אני מציע לחכות קצת עם ההתלהבות, כי ברגע שהדברים שוקעים, מגלים מה באמת שווה האלבום. אני זוכר שמאוד התלהבתי מSC בהתחלה, אבל זה לא החזיק הרבה.
אצל עידן זה אפילו היה מקום שני מכל האלבומים של דרים בהתחלה... איפה הוא עכשיו?

לכל אלו שמתלהבים מBC, מניסיון עבר אני מציע לחכות קצת עם ההתלהבות, כי ברגע שהדברים שוקעים, מגלים מה באמת שווה האלבום. אני זוכר שמאוד התלהבתי מSC בהתחלה, אבל זה לא החזיק הרבה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
אם היית שואל אותי אני הייתי מדרג אותם ככה:
BC&SL
TOT
8V
SC
אני זוכר שאחרי הפעם הראשונה של 8V, אפילו לא טרחתי לשמוע אותו שוב, מאוד לא נמשכתי אליו והוא מאוד שיעמם אותי, TOT הרגיש לי מרוח מדי אך יחד עם זאת סולידי, לעומת זאת את BOT, ווית'ר, ועוד שירים מBC&SL אני מאוד מאוד אוהב ויכול לשמוע בלופים, ואני לא חושב שזה רק משום שזה אלבום חדש, לרוב כשאני באמת אוהב אלבום אני מוצא שאני חוזר אליו אח"כ גם מטעמי נוסטלגיה, ויש לי הרגשה שזה מה שיקרה עם האלבום החדש.
בכל מקרה, את SC אני מדרג נמוך פשוט בגלל שאני חושב שהוא מיותר, אני לא שומע ממנו אף שיר חוץ מRepentence, וזה שיר ש"גיליתי מחדש" רק לאחרונה.
מי יודע, אולי אני צריך שוב להאזין מההתחלה ועד הסוף לToT ו8V.
BC&SL
TOT
8V
SC
אני זוכר שאחרי הפעם הראשונה של 8V, אפילו לא טרחתי לשמוע אותו שוב, מאוד לא נמשכתי אליו והוא מאוד שיעמם אותי, TOT הרגיש לי מרוח מדי אך יחד עם זאת סולידי, לעומת זאת את BOT, ווית'ר, ועוד שירים מBC&SL אני מאוד מאוד אוהב ויכול לשמוע בלופים, ואני לא חושב שזה רק משום שזה אלבום חדש, לרוב כשאני באמת אוהב אלבום אני מוצא שאני חוזר אליו אח"כ גם מטעמי נוסטלגיה, ויש לי הרגשה שזה מה שיקרה עם האלבום החדש.
בכל מקרה, את SC אני מדרג נמוך פשוט בגלל שאני חושב שהוא מיותר, אני לא שומע ממנו אף שיר חוץ מRepentence, וזה שיר ש"גיליתי מחדש" רק לאחרונה.
מי יודע, אולי אני צריך שוב להאזין מההתחלה ועד הסוף לToT ו8V.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
ניר, ממש הוצאת לי את המילים מהפה.DivineComedy כתב: לכל אלו שמתלהבים מBC, מניסיון עבר אני מציע לחכות קצת עם ההתלהבות, כי ברגע שהדברים שוקעים, מגלים מה באמת שווה האלבום. אני זוכר שמאוד התלהבתי מSC בהתחלה, אבל זה לא החזיק הרבה.
אני זוכר שאנשים פה הכתירו את TMOLS לאפיק מטורף, הסולו הכי טוב של פטרוצ'י מאז אנאערף, TDEN הפך לדבר הכי חדשני שדרים עשו מאז TGP וכו'.
Hold Your Horses אנשים!!! תנו לאלבום זמן להתעכל אצלכם, האמירות האלה לטעמי נובעות (ובצדק) מרצון עז להכתיר כתרים. עזבו כרגע זה יותר טוב מאז זה... אני במקומכם הייתי נשאר עם "זה טוב/מעולה/חרא". חוצמזה, נראה לי שעפ"י התגובות לשאר השירים באלבום החדש, AROP הולך להיות מהשירים האלה שאתה שומע פעם בשנה כי כבר טחנת את כל השירים האחרים של דרים. מי אמר CMotion?

"The bigger the lie, the more they believe"
- TOMERRR
- דרימיסט מתקדם
- יצירת קשר:
DanielK כתב:אני מסכים עם זה שמעליי . למשל סיסטמטיק- אין לו ממש אווירה ברורה.
וPA טוב יותר מ- TDEN
מסכים איתך .!
Moonmadness
- Greenburger
- דרימיסט-על
בלי להחשיב את BC&SL הייתי שם את ToT מקום ראשון, ואז SC, ואז 8V.
אבל ToT הוא באמת אלבום איכותי, לדעתי הוא באותה איכות של החומר שלפניו (או ליתר דיוק, עדיין באיזור האיכות של מה שלפניו, אם כי ספציפית קצת פחות טוב). הירידה החלה לדעתי ב- 8V ו- SC שיפר קצת בחזרה, אבל אני בטח אומר את זה בעיקר כי אני לא מתלהב מהשיר 8V כמו רוב האנשים. אז תחשבו מה זה אומר על שאר האלבום... אם לא היה את השיר 8V באלבום 8V, מה הייתם חושבים על האלבום?
אני לא מבין למה אנשים פה אומרים של- SC אין אווירה ברורה... לדעתי יש, יותר כבדה ומטאלית מדברים אחרים שלהם. לא באותה רמה של ToT, אבל אלבום מטאל בכל זאת.
בנוסף זה לדעתי האלבום הכי לא פרוגרסיבי שהם הוציאו.
אבל ToT הוא באמת אלבום איכותי, לדעתי הוא באותה איכות של החומר שלפניו (או ליתר דיוק, עדיין באיזור האיכות של מה שלפניו, אם כי ספציפית קצת פחות טוב). הירידה החלה לדעתי ב- 8V ו- SC שיפר קצת בחזרה, אבל אני בטח אומר את זה בעיקר כי אני לא מתלהב מהשיר 8V כמו רוב האנשים. אז תחשבו מה זה אומר על שאר האלבום... אם לא היה את השיר 8V באלבום 8V, מה הייתם חושבים על האלבום?
אני לא מבין למה אנשים פה אומרים של- SC אין אווירה ברורה... לדעתי יש, יותר כבדה ומטאלית מדברים אחרים שלהם. לא באותה רמה של ToT, אבל אלבום מטאל בכל זאת.
בנוסף זה לדעתי האלבום הכי לא פרוגרסיבי שהם הוציאו.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
- arik100
- דרימיסט מתקדם
TOT>OCTAVA
ואני גם לא בדעה בכלל שהם האלבומים הכי גרועים שלהם
לפי דעתי TOT אחד האלבומים הטובים של DT , טיפה אחרי SFAM
ואיך אפשר להגיד שTDEN יותר טוב מPA??
וגם לא ברור לי בכלל , איך אפשר להשוות בין שני האלבומים האלה, אחד יותר פרוגרסיבי ואחד יותר מטאלי כבד ,
ובנוסף , כשמשווים בין אלבומים , לא עושים את זה לפי שיר מול שיר , אלא מסתכלים על כל האלבום ביחד כמכלול , מה הקונספט של האלבום , ליריקה , מה הרגעי שיא, האם באלבום יש רגשים חלשים או שהוא מחזיק אותך כל הזמן, האם באלבום יש MOMENTUM , האם האלבום בונה את עצמו או שסתם זורק שיר אחרי שיר
ואני גם לא בדעה בכלל שהם האלבומים הכי גרועים שלהם
לפי דעתי TOT אחד האלבומים הטובים של DT , טיפה אחרי SFAM
ואיך אפשר להגיד שTDEN יותר טוב מPA??
וגם לא ברור לי בכלל , איך אפשר להשוות בין שני האלבומים האלה, אחד יותר פרוגרסיבי ואחד יותר מטאלי כבד ,
ובנוסף , כשמשווים בין אלבומים , לא עושים את זה לפי שיר מול שיר , אלא מסתכלים על כל האלבום ביחד כמכלול , מה הקונספט של האלבום , ליריקה , מה הרגעי שיא, האם באלבום יש רגשים חלשים או שהוא מחזיק אותך כל הזמן, האם באלבום יש MOMENTUM , האם האלבום בונה את עצמו או שסתם זורק שיר אחרי שיר
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
לא מסכים. כשהסתכלתי על אלבום כמכלול, לא הצלחתי להגיע למסקנה איזה יותר טוב. ואז לקחתי שירים שהם דומים או שיש בהם את אותה האוירה או שנכתבו לאותה המטרה. אני חושב שההשוואה שלי מצויינת
TDEN לא רק ששם את PA בכיס הקטן, הוא אחד השירים הכי טובים של דרים בעשור האחרון.

TDEN לא רק ששם את PA בכיס הקטן, הוא אחד השירים הכי טובים של דרים בעשור האחרון.
אני לא חושב שSC הוא האלבום עם הכי מעט פרוג, אני כן חושב שבSC יש את הפרוג הכי חלש שהם כתבו מאז ומעולם.בנוסף זה לדעתי האלבום הכי לא פרוגרסיבי שהם הוציאו.
- Greenburger
- דרימיסט-על
מבחינתי פרוגרסיב פירושו שהשיר משתנה לך באמצע והוא לא בנוי בצורה רגילה של שיר, שזה בדיוק מה שאין לך ב- SC.
כל שיר שם זה בית פזמון בית, עם היוצא דופן היחיד שהוא ItPoE וגם בו בחלק הראשון, בחלק השני של השיר זה בית פזמון, וגם בחלק השני החלק הראשון של השיר הוא בית ופזמון.
ויש את TMOLS שהוא אמנם 14 דק', שזה בהחלט פרוגרסיבי, אך גם שם המבנה של השיר הוא פשוט בית ופזמון.
כל שיר שם זה בית פזמון בית, עם היוצא דופן היחיד שהוא ItPoE וגם בו בחלק הראשון, בחלק השני של השיר זה בית פזמון, וגם בחלק השני החלק הראשון של השיר הוא בית ופזמון.
ויש את TMOLS שהוא אמנם 14 דק', שזה בהחלט פרוגרסיבי, אך גם שם המבנה של השיר הוא פשוט בית ופזמון.
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
-
- דרימיסט שרוף
מה? ממתי כשיש בית-פזמון-בית-פזמון זה לא פרוגרסיב?
פרוגרסיב, משמעותו שהשיר מתקדם, הוא לא עוצר במקום הוא ממשיך קדימה ומגיע למקומות שלא נשמעו בו לפני כן.
בSC אמנם יש כמה שירים שהם יותר מטאל מפרוג, והם היותר חלשים באלבום(CM שלדעתי הוא נוראי..וForsaken שהוא חמוד, וגם POW שהוא חמוד) אבל יש גם את השירים המאוד מתקדמים כמו TDEN שמעבר לריפים הכבדים ולאווירה המטאלית הוא שיר פרוגי ביותר, הוא פשוט לא עוצר לרגע וכל ההתפתחויות ממש אדירות(השיר הכי חדשני של דרים באלבום, ומי שאומר שהם לא חידשו כלום כנראה לא שמע את השיר הזה מספיק).
וגם ITPOE שהוא פרוג-מטאל מובהק מתחילתו ועד סופו.
גם TMOLS יש פרוג, זה שאני חושב שהתקדם למקום קצת חסר טעם לא אומר שהוא לא מתקדם.
פרוגרסיב, משמעותו שהשיר מתקדם, הוא לא עוצר במקום הוא ממשיך קדימה ומגיע למקומות שלא נשמעו בו לפני כן.
בSC אמנם יש כמה שירים שהם יותר מטאל מפרוג, והם היותר חלשים באלבום(CM שלדעתי הוא נוראי..וForsaken שהוא חמוד, וגם POW שהוא חמוד) אבל יש גם את השירים המאוד מתקדמים כמו TDEN שמעבר לריפים הכבדים ולאווירה המטאלית הוא שיר פרוגי ביותר, הוא פשוט לא עוצר לרגע וכל ההתפתחויות ממש אדירות(השיר הכי חדשני של דרים באלבום, ומי שאומר שהם לא חידשו כלום כנראה לא שמע את השיר הזה מספיק).
וגם ITPOE שהוא פרוג-מטאל מובהק מתחילתו ועד סופו.
גם TMOLS יש פרוג, זה שאני חושב שהתקדם למקום קצת חסר טעם לא אומר שהוא לא מתקדם.
- Greenburger
- דרימיסט-על
כל אחד מגדיר פרוגרסיב אחרת.
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)