אשכול להקת Opeth

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אשכול להקת Opeth

שליחה על ידי Ozerivarium »

WhoIsMax כתב:פשש נחמד נחמד. כמובן שאחרי אנת'ם ואחרי הביטול האחרון המאמר הזה היה נכתב אחרת.. וזה נקודה שדי מרגיזה אותי. אני חושב שאפשר להנות מלהקה בלי קשר למה האנשים עצמם עושים. חבל מאוד שפעם ביטלו את אופת' ופעם אופת' ביטלו אבל זה לא סוף העולם וגם אם זה אשמתם, אפשר לחשוב - אז לא תראו אותם בלייב הפעם.. לא נורא.

אני באמת חושב שאפשר להפריד בין המוזיקה שאמן יוצר לבין האישיות והצדדים האחרים שלו. יש יהודים שמאזינים לוואגנר ועד כמה שאני יודע הוא היה אנטישמי? ויותר מזה, יש ישראלים שמקשיבים לוארג ויקרנס AKA בורזום שהדעות שלו גם קיצוניות כלפינו.. הנקודה היא שחבל לתת לדברים כמו ביטול הופעה (לא הוגן ככל שיהיה) למנוע מאיתנו ליהנות מהמוזיקה.
נגעת בנקודה מעניינת. שמעתי כמה דיעות שאופ'ת בטלו בגלל הדיעה האישית שלהם עלינו . לא הבנתי את הקשר בין שתי הפסקאות שרשמת - ואם הבנתי אותך נכון - אתה אומר שיש אנשים שמפסיקים לשמוע אותם בגלל שהם ביטלו את ההופעה או שההופעה חשובה יותר מהמוזיקה ?

לגבי המוזיקה שהאומן יוצר לבין האישיות שלו - ישנם אנשים שטוענים שלא שומעים כמה מלחינים רק בגלל שגדולי האנטישמים דוגמת היטלר ועמיתיו היו שומעים .
אבל אני חושב שצריך לשים חוצץ ברור בין המוזיקה של האומן לאישיות שלו . למרות כל האבסורד - אומן אנטישמי שיעשה אחלה מוזיקה לא ימנע ממני לשמוע אותו , אבל לפרנס את העבודה שלו או להעריץ את האישיות שלו - זה לא ייעשה .
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

אני שמעתי על כמה אנשים (חלקם חברים שלי) שהפסיקו לשמוע אותם, אני מקווה שבאופן זמני, בגלל ביטול ההופעה.
ולהמשך ההודעה שלך - אני מסכים איתך בדיוק.
סמל אישי של משתמש
Volte-Face
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Volte-Face »

עם כל הכבוד לאנשים האלה, זה נורא ילדותי מה שהולך פה. לעשות "ברוגז" עם אופת'. :haha:
אין שום אינדיקציה לדעות פוליטיות כלשהן של הלהקה על ישראל, והדיכוטומיה הישראלית הידועה שכולם תמיד או איתנו או נגדנו, בלי מקום לשטחים אפורים ומצבים מורכבים, מבזה את האינטלקט. :jester:
Whatcha got ain't nothin new. This country's hard on people, you can't stop what's coming, it ain't all waiting on you. That's vanity...

- Ellis , "No Country For Old Man" :X
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אווו סוף סוף מישהו עם אינטלקט פה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

מיקאל מספר בראיון הזה שהסיבה שהם לא באו היא כי הם לא מרגישים שבטוח פה. :irked:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

ידעתי שזה קשור לזה . אבל אתה יודע מה ? אני ממש מבין אותו ואני בכלל לא כועס . אדרבא : אני חושב שלומר את האמת זה הכי נכון . וכאן זה הוכח , אם הוא לא היה מודה בזה הייתי חושב שהם סתם שונאים את ישראל . אני מאמין לו .
סמל אישי של משתמש
Volte-Face
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Volte-Face »

כולנו יודעים שלא בטוח בישראל. זאת עובדה. נכון שהסיכויים יותר גדולים להיפגע בתאונת דרכים. מי שבא הנה מחו"ל לוקח עליו את הסיכון, מזערי כמה שלא יהיה. לפחות עכשיו הם לא מתרצים את זה בבעיות לוגיסטיות, וגם אם באיחור אז כל הכבוד על לקיחת האחריות. עדיין, ח-ר-א שהם לא באו, זה לא ישתנה!!! :evil:
Whatcha got ain't nothin new. This country's hard on people, you can't stop what's coming, it ain't all waiting on you. That's vanity...

- Ellis , "No Country For Old Man" :X
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

להפסיק לשמוע אותם כי הם ביטלו הופעה זה ממש דבילי.
ביטולים קורים, מה יש? זה אומר שהמוזיקה פתאום פחות טובה?
ולחשוב שהם שונאים אותנו זה בכלל כבר סוג של חוסר ביטחון ורגישות יתר בגלל ההרגשה של רוב העולם כלפינו :haha:
שלא לדבר על פשוט טמטום מוחלט, הרי הם כבר הופיעו פה וניהנו מאוד!
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

MrReD כתב:

מיקאל מספר בראיון הזה שהסיבה שהם לא באו היא כי הם לא מרגישים שבטוח פה. :irked:

כן, הוא די אפס למען האמת..

:evil:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
ויקי לוי
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי ויקי לוי »

:cry:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

קליפ חדש לBloodbath שכידוע היא להקת האולסקול של מיקאל ועוד כמה ענקי מטאל.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4OfUVm[/youtube]

הרבה יותר טוב מהקליפים האחרונים של אופת' :yes:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

MrReD כתב:קליפ חדש לBloodbath שכידוע היא להקת האולסקול של מיקאל ועוד כמה ענקי מטאל.הרבה יותר טוב מהקליפים האחרונים של אופת' :yes:
הקישור שלך לא עובד אז הנה הקליפ :
http://bloodbath.biz/

שיר נחמד , למרות שנגמר לי הסוס מהמוזיקה הזאת . תמיד כיף להתחרע עם בלאדבאת' , הרכב מעולה :) .

אגב ראית את התמונה של The Wacken Carnage ? ממש מושפע מ Saw
סמל אישי של משתמש
moonchild
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי moonchild »

היי,
צריכה המלצה מאיזה אלבום של אופט להתחיל :)))
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart...
My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone

Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אה, מגויסת חדשה! :ugeek:

עצם העובדה שאת מעוניינת לשמוע אופת' אני מניח שאין לך בעיה עם גראולים במוסיקה שלך. קודם כל קצת הקדמה, היחוד של אופת' שבגללו הם בעצם להקה כה מעניינת ויחסית מאוד מפורסמת לז'אנר הפרוגרסיב והדת' מטאל הוא השילוב בין מוסיקה כבדה מאוד (Morbid Angel) לבין מוסיקה מאוד רגועה ופרוגרסיבית (Pink Floyd, Nick Drake).
האלבום שללא ספק הוא מייצג ביותר וגם הטוב ביותר למתחילים (אך עדיין גאוני ללא ספק) הוא Blackwater Park, יש בו שירים מכל המגוון של אופת', הלהקה בשיא האומנותי שלה וההפקה המעולה מקלה על החדשים.
לאחר מכן אני ממליץ לנסות את האלבומים Ghost Reveries, Still Life וDamnation שהוא אלבום על טהרת הפרוג שנות ה70 ואין בו אף גראול אחד (שלא כמו אחיו Deliverance שהוא על מנסה להיות על טהרת הדת' מטאל).

עכשיו רק תשמעי! :yes:
תמונה
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

אלי, עד כה קצת פקפקתי בתואר "שגריר האופת'".
ובכן, לא עוד!

יחי אליאל :metal:
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

מאשר את השגרירות .

באשר לDeliverance - זה האלבום הכי אהוב עליי של אופת' ( לפני Ghost Reveries ) , זה כבר בשלב יותר מתקדם . להתחיל עם Blackwater Park זה רעיון מצויין . בהצלוחה . :)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

נראה לי שאנשים בפורום הזה צרכים להתחיל עם דמניישן.. להתחבר לרוגע שבלהקה ולמה שכל כך מייחד אותה.
אחרי זה בלאקווטרפארק ושאר הדברים..

אסור להתחיל ישר עם דליברנס הכבד!!!!! :roll: זה לא בריא ותשללי את הלהקה ישר!!
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי WhoIsMax »

נראה לי שצריך לשפוט כל מקרה לגופו, ג'יימי.. אני אישית זכיתי להכיר את אופת' לכמה אנשים דווקא מהצד השני - הם היו מטאליסטים אפלים וקשוחים שבשבילם שירה נקייה הייתה סוג של חטא והם שללוכל מה שלא היה בסגנון הדליל-משהו של הדת' הישן. אז דליברנס מהווה מין גשר, אלבום שהוא בכל זאת דת' אבל לא סטרייט-פורוורד דת'.. לאט לאט הם נכנסו גם לאלבומים האחרים של הלהקה.

מה שאני אומר זה שאי אפשר לעשות רשימה "אלבומי אופת' שאתם צריכים לשמוע לפי הסדר" אלא לסייע לכל אחד באופן אישי במכוני הקליטה של אופת' .. אפילו שמדובר בפורום של קהל יחסית ספציפי, אני חוזר למשפט הראשון - כל מקרה לגופו. אלי ממלא את תפקידו כהלכה :yes: אפיל

ובקשר אליי.. אני שגם באתי מהצד של הדת', היום מאוד מתחבר לדמניישן. האלבום הזה מדהים ומרגש אותי כל פעם מחדש. And I.. should contemplate the change.. :love:
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

קודם כל דליוורנס ממש לא אלבום מגשר. 80% מהאלבום הזה הם הדת' מטאל הכי כבד ששמעתי בחיים שלי, אופת' ממש מצליחים להתעלות בזה על מורביד אנג'ל.
גם להתחיל עם דמניישן (שכבודו מונח במקומו) זה לא נכון לדעתי אלא אם מי ששומע ממש סולד מדת' מטאל.
אם למאזין החדש אם בעיה עם ווקאלס של מפלצת העוגיות (כפי שפורטנוי קורא לזה :haha: ), אז חובה להתחיל עם בלאקווטר פארק.

חוץ מזה אין סדר שמיעה ממש ברור שצריך לעשות עם אופת', בעיקר בגלל הגיוון של הלהקה בין התקופות השונות שלהם. אבל אני הייתי ממליץ על משהו כזה:

תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

yyzboy1928 כתב:נראה לי שאנשים בפורום הזה צרכים להתחיל עם דמניישן.. להתחבר לרוגע שבלהקה ולמה שכל כך מייחד אותה.
אחרי זה בלאקווטרפארק ושאר הדברים..

אסור להתחיל ישר עם דליברנס הכבד!!!!! :roll: זה לא בריא ותשללי את הלהקה ישר!!
אני מקווה שקראת את מה שכתבתי , אמרתי "בשלב יותר מתקדם " . אריאל שמעתי סתירה בדברים שלך - אולי היא בכלל אוהבת את הפן שבדאמניישן שדווקא ג'יימי הציע , אולי בלאקווטר יהיה כניסה לא טובה ?
שלח תגובה