[דיון] A Nightmare to Remember

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

Re: [דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי DanielK »

avrahamshuk כתב:אני זוכר שפורטנוי אמר בזמנו שהוא כתב שני שירים (TSF ו TBOT) ושפטרוצי כתב את כל השאר...
אבל אם אתה אומר..
YtseJam כתב: הליריקה עצמה כידוע נכתבה על-ידי פטרוצ'י וסוג-של מתעדת/מספרת על תאונת דרכים שחווה בילדותו.
הפתיחה והסיום של השיר (מעולה!) נוספו ככל הנראה לאחר שהליריקה נכתבה, כי האווירה בשיר וכל התוספות של רודס יושבים/מסתדרים ממש טוב. :)
:shrug:

עריכה: אז אני מבין שההודעה שלי מיותרת...
נווו... עידן התכוון למוזיקה , לא לליריקה.
הליריקה נכתבה על ידי פטרוצ'י, כן, אבל המוזיקה נכתבה גם על ידי מייק, ג'ורדן ומיונג.

השיר היחיד שפטרוצ'י כתב לבדו את המוזיקה הוא Wither .
תמונה
סמל אישי של משתמש
Bootvi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Bootvi »

השיר האהוב עלי באלבום. אולי קצת הגראולים של מייק לא במקום, אבל חוץ מזה, אליפות.
בייחוד צורת הסיפור של הליריקה. The faceless man!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

איפה גראולים?!?!?!?!
שירה כבדה זה לא גראול!!!!!

שוקרון, הקטע המהיר שאתה מתכוון אליו זה הבלאסט ביטס...
וזה נשמע מאוד בקצב!
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לא נראה לי... בלאסט ביט זה לא 1\16 על הבאס? כי אם כן זה מופיע כבר בתחילת השיר.. מה שאני מדבר זה לא רק באס נראה לי, וזה ממש לא בקצב(בכוונה כמובן). וזה מציק.
אהה ובשביל אנשים שלא שומעים אופת' וכ"ו, מה שפורטנוי עושה בהחלט נשמע כמו גראול. וגם אם לא - זה לא נשמע טוב וזהו.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
popo
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי popo »

בלאסט זה בד"כ שש עשיריות בכל הגפיים - דאבל בס, סנר ומצילה כלשהי
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

חברס, אני לא חושב שיש בכלל הבדל רציני בין השירה של פורטנוי בשיר הזה לבין השירה שלו בדארק איטרנל נייט.
TDEN זה אפילו יותר גראולי מזה,
ופרופטס אוף וור זה יותר ראפ מזה .
מה כולם נדבקו לשירה של פורטנוי כאילו לא שמעו ממנו כזה דבר בעבר.
תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שוקרון, בלאסט ביטס, במקרה הספציפי הזה, זה חלקי 12 בידיים ואם אני לא טועה סקסטולות (חלקי 6) ברגליים...
זה נשמע לך לא בקצב כי הסנר, שהוא המקה היותר מודגשת, שומעים אותה יותר חזק נמצאת על האוף ביט.
ו- popo, בלאסט ביטס דווקא בד"כ זה חלקי 32 או 16 בידיים ו- 16 או שמיניות ברגליים.

מסכים עם דניאל לגבי השירה של פורטנוי!

ד"א שוקרון... מה שהוא עושה בפתיחה זה לא חלקי 16, אבל לא רוצה להיות קטנוני :whistle:
נערך לאחרונה על ידי ilai fields #7 ב ב' יולי 06, 2009 4:36 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

לטעמי השירה של פורטנוי לא מתאימה כאן בכלל, בטח בהקשר של הליריקה שאותה הוא שר ככה. לעומת זאת ב-TDEN הקשר הרבה יותר ברור, ולכן זה יותר מתאים, למרות שגם שם אני לא מת על זה.
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

Ne_Plus_Ultra כתב:לטעמי השירה של פורטנוי לא מתאימה כאן בכלל, בטח בהקשר של הליריקה שאותה הוא שר ככה. לעומת זאת ב-TDEN הקשר הרבה יותר ברור, ולכן זה יותר מתאים, למרות שגם שם אני לא מת על זה.
יותר ברור ? לא חושב..
באותו קטע של הליריקה יש אמוציות וכעס, והדרך היחידה לבצע את זה באופן כזה- זה אותו קטע עם שירה כבדה.

אבל אנשים יותר מדי נדבקים לחלק הזה, אוקיי אז לא אהבתם, לא צריך לעשות מזה מהומות כאילו נפל העולם, במיוחד ש-TDEN הציג את אותו פן שירה בדיוק.
תמונה
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

איזה אמוציות וכעס יש? Oם
אומרים שם שכולם שרדו ואף אחד לא מת.
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

NamelessATM כתב:איזה אמוציות וכעס יש? Oם
אומרים שם שכולם שרדו ואף אחד לא מת.
" Like a reccuring nightmare haunting my dreams"

זה אגב גם בקטע של כעס למה הם לא ראו את האור האדום, ושהוא לא יכול לשכוח את התאונה (טראומה) ולמרות כל הפאק יש הקלה שכולם נשארו בחיים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

אממ, אוקי, מקבל את זה שהוא מסתכל על האירוע בכעס וכאלה...

ד"א, אחרי עוד שמיעה של האלבום היום הגעתי רישמית למסקנה שזהו השיר האהוב עלי באלבום :D
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

DanielK כתב:
Ne_Plus_Ultra כתב:לטעמי השירה של פורטנוי לא מתאימה כאן בכלל, בטח בהקשר של הליריקה שאותה הוא שר ככה. לעומת זאת ב-TDEN הקשר הרבה יותר ברור, ולכן זה יותר מתאים, למרות שגם שם אני לא מת על זה.
יותר ברור ? לא חושב..
באותו קטע של הליריקה יש אמוציות וכעס, והדרך היחידה לבצע את זה באופן כזה- זה אותו קטע עם שירה כבדה.

אבל אנשים יותר מדי נדבקים לחלק הזה, אוקיי אז לא אהבתם, לא צריך לעשות מזה מהומות כאילו נפל העולם, במיוחד ש-TDEN הציג את אותו פן שירה בדיוק.
It's a miracle he lived
It's a blessing no one died
By the grace of God above
Everyone survived
waaaaaaaah!!!

שמע, לי זה ממש, אבל ממש לא נשמע סביר. מילא הליריקה שלפני, אבל לשיר ליריקה כזו בכזה אופן מגחיכה את השיר. זה לא סוף העולם, ואף אחד לא עושה מהומות, אז אל תעשה מזה יותר ממה שזה. זה קטע שמפריע לאנשים אז הם מדברים עליו. לדעתי, ב-TDEN הליריקה הרבה יותר מבשרת רעות ואפלולית ולכן השירה הכבדה פשוט יותר מסתדרת. גם זה אולי משהו בסאונד, אבל זו אולי רק סתם תחושה, לא יודע.
Crimson Epitaph
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Crimson Epitaph »

שיר מעולה, לטעמי השיר השני הטוב באלבום, הוא משלב מעולה בין מוטיבים שונים ובין הקטע הכבד והאגרסיבי לקטע השקט והמלודי - איי לייק.

אבל, אני אתלונן עכשיו על הדבר שבאמת מפריע לי בשיר הזה, וזה לא השירה של פורטנוי כמו הרבה אנשים, אלא שהרבה פעמים תקועים בו סולואים לא קשורים, פשוט לא קשורים.
מ7:38 עד 9:30 יש סתם קטע שפטרוצ'י ורודס מנגנים מהר, אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה סולו כי זה לא בנוי, או בעל משמעות, או קשור לשיר, סתם תקעו שם קטע שהם מנגנים מהר והחליטו להשאיר את זה, אין לי מושג למה, והקטע הזה כל פעם מוציא אותי מריכוז בשיר.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

ilai fields #7 כתב:שוקרון, בלאסט ביטס, במקרה הספציפי הזה, זה חלקי 12 בידיים ואם אני לא טועה סקסטולות (חלקי 6) ברגליים...
זה נשמע לך לא בקצב כי הסנר, שהוא המקה היותר מודגשת, שומעים אותה יותר חזק נמצאת על האוף ביט.
ו- popo, בלאסט ביטס דווקא בד"כ זה חלקי 32 או 16 בידיים ו- 16 או שמיניות ברגליים.

מסכים עם דניאל לגבי השירה של פורטנוי!

ד"א שוקרון... מה שהוא עושה בפתיחה זה לא חלקי 16, אבל לא רוצה להיות קטנוני :whistle:
תודה על המידע עילי!!
בכל מקרה, לי זה נשמע די צורם, וכמו שאמרתי - "מכונת ירייה".
לגבי השירה של פורטנוי - בדיוק אותו דבר. גראולים או לא, זה לא משנה. זה נשמע לי פשוט לא קשור לשם דבר ומעלה גיחוך... אני תמיד מריץ את הקטע הזה.
ב TDEN השירה הכבדה הרבה יותר קשורה לשיר, וגם שם זה היה הדר היחיד שטיפה הפריע לשיר הזה מלקנות אותי לגמרי.
זה היה מקורי, במקום, ועשוי יותר טוב.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Anytime שוקרון! :cheers:

אני כבר לא יכול עם האנרגיות המטורפות שהשיר הזה מפציץ כבר על ההתחלה!!
כל פעם שאני שומע אותו, לא משנה באיזה מצב רוח אני, לא משנה אם ישנתי חצי שעה בלילה וקמתי ב-6 לעבוד באיזה עבודה מייגעת בקיבוץ 6 שעות, לא משנה באיזה רגע של היום... אני אתפוצץ בפתיחה המטורפת הזאת!!!!!
:metal: :metal:
תמונה
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

Ne_Plus_Ultra כתב:
DanielK כתב:
יותר ברור ? לא חושב..

It's a miracle he lived
It's a blessing no one died
By the grace of God above
Everyone survived
waaaaaaaah!!!

שמע, לי זה ממש, אבל ממש לא נשמע סביר. מילא הליריקה שלפני, אבל לשיר ליריקה כזו בכזה אופן מגחיכה את השיר. זה לא סוף העולם, ואף אחד לא עושה מהומות, אז אל תעשה מזה יותר ממה שזה. זה קטע שמפריע לאנשים אז הם מדברים עליו. לדעתי, ב-TDEN הליריקה הרבה יותר מבשרת רעות ואפלולית ולכן השירה הכבדה פשוט יותר מסתדרת. גם זה אולי משהו בסאונד, אבל זו אולי רק סתם תחושה, לא יודע.
אולי לא אתה, אבל תאמין לי ראיתי אנשים שממש מגזימים עם התגובות שלהם על החלק הזה.
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

Crimson Epitaph כתב:שיר מעולה, לטעמי השיר השני הטוב באלבום, הוא משלב מעולה בין מוטיבים שונים ובין הקטע הכבד והאגרסיבי לקטע השקט והמלודי - איי לייק.

אבל, אני אתלונן עכשיו על הדבר שבאמת מפריע לי בשיר הזה, וזה לא השירה של פורטנוי כמו הרבה אנשים, אלא שהרבה פעמים תקועים בו סולואים לא קשורים, פשוט לא קשורים.
מ7:38 עד 9:30 יש סתם קטע שפטרוצ'י ורודס מנגנים מהר, אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה סולו כי זה לא בנוי, או בעל משמעות, או קשור לשיר, סתם תקעו שם קטע שהם מנגנים מהר והחליטו להשאיר את זה, אין לי מושג למה, והקטע הזה כל פעם מוציא אותי מריכוז בשיר.
לא בנויים?
לא רק שהם בנוים מצוין, מהתחלה ועד הסוף גם הבסיס שעליו הם מנוגנים הופיעו בתחילת השיר עם אותה אוירה של רוקNרול..
בסולו הראשון של ג'ורדן פשוט שומעים כל פראזה ופראזה וכמה היא מתאימה לסגנון.
כנ"ל פטרוצ'י...הסולו השני של רודס קצת בעייתי כי זה ל הקונטיניום אז הוא עושה קצת שטויות סאונד כאלה..אבל יש כאלה שאוהבים גם את זה :roll:
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

אני מת על הקטע עם הקונטיניום :)
סמל אישי של משתמש
Idan_Floyd
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Idan_Floyd »

+1
קטע מלא עוצמה.
כמעט בכל פעם כשאני שומע אותו, יש לי צמרמורת .
תמונה
שלח תגובה