Hollow Years - סולו הופעות מורחב

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
erezcarmel
דרימיסט מתקדם

Hollow Years - סולו הופעות מורחב

שליחה על ידי erezcarmel »

אני יודע שיש דיון שלם על השיר עצמו, אבל לא מצאתי משהו שמתמקד בסולו המורחב של השיר בהופעות.

מישהו יכול להסביר מדוע פטרוצ'י "זנח" את גירסאת הסולו המורחב המצוינת מבודוקאן ושינה אותה לגירסא הנוכחית?
לדעתי הגירסא החדשה של הסולו בהופעות נטולת רגש, לעומת הגירסא מבודוקאן שסוחטת דמעות.

אשמח לשמוע את דעתכם, ועוד יותר אשמח לקבל דוגמאות של גרסאות אחרות לסולו הזה מהופעות מאז בודוקאן.
תמונה
חתוליס
נעם

Re: Hollow Years - סולו הופעות מורחב

שליחה על ידי חתוליס »

אני דווקא מוצא את הגרסה החדשה הרבה יותר מעניינת. אני חושב שפטרוצ'י מאלתר היום הרבה יותר טוב מפעם.
אולי גרסת הבודוקאן מרגשת יותר בגלל הסוף המופשט יותר של הסולו, אבל מעבר לכך - הסולו בבודוקאן הרבה פחות מעניין, לדעתי.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

הבן אדם מתקדם, מנסה דברים חדשים, משפר את עצמו עם הזמן. בודוקאן זה בודוקאן והוא תמיד נמצא אצלך בכל מקרה. בינתיים יש סולואים מרגשים גם בשירים אחרים ולך תדע מה יקרה בעתיד עם השיר הזה ואחרים.

ואין לי מושג על מה אתה בדיוק מדבר כי קצת הזנחתי את השיר הזה בזמן האחרון, אבל אם אתה אומר שחסר רגש כנראה שמדובר בשרדינג, ואני נגד הטענה שסולו שיש בו שרדינג=/=סולו שאין בו רגש מהיסוד, ככה שאם בזה מדובר, אין לי איך להגיב.
סמל אישי של משתמש
erezcarmel
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי erezcarmel »

בסולו החדש פטרוצ'י מאלתר הרבה יותר, ומנסה להוסיף יותר מהירות, לפעמים במקומות שאין סיבה.
ההתחלה שלו נחמדה, אבל הוא מפתח אותו למקומות לא ברורים, חבל שסולו שנחשב די משמעותי
ומרכזי בהופעה - מבוסס על אילתור.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

לא זכורה לי גרסא נוספת ששמעתי אבל אני מסכים עם שווימר .
אני אישית מעדיף את הגרסא של בודוקאן ובהחלט קשה לשחזר סולו כל כך מרטיט כמו זה .
אבל במוזיקה חשוב לנסות כיוונים חדשים .
בשנים האחרונות נראה שפטרוצ'י (וגם רודס) שמים דגש על מהירות ופחות רגש . ואני מתאר לעצמי שגם בשיר הזה פטרוצ'י לא תמיד מצליח לשלב בין השניים .
אני אישית חובב שרדים מושבע , אבל הכל על גבול הטעם הטוב .
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

והסולו בבודוקאן הוא לא שרד חסר כל רגש? אני אוהב את מה שהם עושים לשיר הזה בהופעות, אבל הסולו עצמו הוא בהחלט טכני-נטו, להוציא את הסיום שלו... זה ככה גם בבודוקאן וגם בגירסת 2009.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

חתוליס כתב:והסולו בבודוקאן הוא לא שרד חסר כל רגש? אני אוהב את מה שהם עושים לשיר הזה בהופעות, אבל הסולו עצמו הוא בהחלט טכני-נטו, להוציא את הסיום שלו... זה ככה גם בבודוקאן וגם בגירסת 2009.
קודם כל, שמעתי עכשיו את שתי הגרסאות (בודוקאן ומDOWNLOAD FESTIVAL), בגלל שאני לא חושב שמהירות=/=רגש אני אדבר בצורה כזאת - יש הרבה חלקים שהם לא מהירות נטו בבודוקאן.

עכשיו, בסולו של 2009 יש בערך אותו אחוז של חלקים מהירים וחלקים יותר איטיים (כמו שחלק יעדיפו לקרוא לזה "שרדינג" ו"חלקים עם רגש") כמו בסולו בבודוקאן בעקרון. אולי יש קצת יותר שרדינג ב2009 וגם אם כן לפחות הוא יותר טוב. שוב, כל עוד הבחור מנסה דברים חדשים אין לי בעיה עם זה. לפחות אנחנו לא מדברים כאן על סולואים שהם שרדינג טהור, בשתי הגרסאות יש גם חלקים שהם לא שרדינג, וחלקים נכבדים ביותר.
שלח תגובה