סטיבן ווילסון HQ

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
Dark5675
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

Re: סטיבן ווילסון HQ

שליחה על ידי Dark5675 »

WhoIsMax כתב:
Black Rose Immortal כתב:בהתחלה של Circle of Manias שאלתי את עצמי לרגע מה משוגע עושים באלבום של פורקיופיין :? :haha:..

בכל מקרה אחרי כמה שמיעות האלבום הזה נשמע לי טוב מאוד. אהבתי (עכשיו אני רק צריך לחקור את העבר שלהם יותר ביסודיות :O)...
פורקיופיין התחילו "לשחק" במשוגע כבר בanesthesize :P

שזה אחד השירים הגדולים שלהם בעיניי....
אלבום מעולה. אני אוהב אותו יותר ויותר עם כל שמיעה, וכרגע הוא מאיים על FOABP בראש הרשימה שלי. יש שם קטעים מוזיקליים שלא יוצאים לי מהראש.
נק' החולשה בעיניי היא דווקא שיר הנושא The Incident, שהוא יותר מדי פסיכדלי....חופר משהו....אבל זה לא גורע משאר האלבום.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אחרי ככה שבוע וחצי שיש לי את האלבום במחשב אני יכול להגיד שזה אלבום מעולה :D
אני הייתי נותן לו 9/10 חזק, בינתיים מכל ה-9 אלבומים ששמעתי מ-2009 הוא אלבום השנה בשבילי, אבל נראה איך זה יהיה עוד כמה חודשים עם האלבומים שאני אשמע :)
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

דעה על האלבום החדש של PT.
פורקיופיין טרי-אי מידי, מן מחזור של כל העשור ביחד. נשמע לי כמו דיסק אוסף של השירים שלהם. יש להם סאונד שאני מאוד אוהב, אבל באלבום הזה הוא יותר מידי בתוך שבלונה של אותו סאונד והוא לא מתפתח או משתנה לאורך האלבום.
כמובן שסטיבן בשיאו בעריכה,קולות מיקסים והכל אבל האלבום לא נשמע לי טוב. הוא מן FFI שלהם. יצאתי מאוכזב :roll:
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אתה די לקחת לי את פסקת הסיכום בסקירה שאני מתעתד לכתוב על האלבום מתישהו החודש :haha:
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

ראית מזה :D :lol:
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

^^^ :haha:

הרבה זמן לא שמעתי את הלהקה הזאת, ובטיסה חזרה מפולין שמעתי את FOABP...
לא האמנתי למה שאני שומע!! אלבום כ"כ מדהים, כ"כ הרבה רגש, כ"כ הרבה יופי!!
יופי של סיכום מבחינה מוזיקלית למסע! :love:

אז אחרי FOABP ו- In Absentia לאן הולכים? אני רוצה להתחיל להיכנס אליהם יותר!
תמונה
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

Deadwing ואם עדין לא שמעת אז Lightbulb Sun
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

Deadwing והאלבום החדש, The Incident.
אחר כך תתחיל להתעמק בהוצאות היותר מוקדמות שלהם :)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

תודה עידו.
תודה רן.

:yes:
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

NamelessATM כתב:Deadwing והאלבום החדש, The Incident.
אחר כך תתחיל להתעמק בהוצאות היותר מוקדמות שלהם :)
מה? אתם רציניים?
חובה ללכת ישר לlightbulb sun ו the sky move sideways..
דדווינג זה אחד האלבומים הפחות טובים שלהם(למרות שגם בו יש כמה שירים מעולים)
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

אני מודה שאת The Sky Moves Sideways עוד לא יצא לי לשמוע, אבל בקשר ל-Lightbulb Sun למרות שיש בו כמה שירים מאוד יפים אני פחות מתחבר אליו... וחוץ מזה אם הוא שמע את In Absentia ו-FOABP ואהב אותם כדאי קודם להמליץ על דברים באותה תקופה לדעתי, שיותר יקלעו ל-PT שהוא כבר אוהב :)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

NamelessATM כתב:פורקופיין לא פרוג? :?:
ואתה מוכן להסביר למה לדעתך הם לא פרוג?
טל רודס כתב:לא הם לא פרוג, ולא מעניין אותי שאני אהיה בדעת מיעוט. זה שהם מביאים כל מיני השפעות וסגנונות, לא הופך אותם אוטומטית ללהקת פרוג, הרי גם סטיבן ווילסון לא מחשיב את פורקיופיין כלהקת פרוג והוא אמר את זה בראיונות.
פורקיופיין היא להקת רוק שמביאה השפעות שונות כמו אלקטרוני ופסיכדלי , אבל היא בוודאי לא להקת פרוג, וזה שהם כתבו כביכול "שיר" של 55 דקות לא הופך אותם ללהקת פרוג. אין להם הרבה שבירות מקצבים, אין להם הרבה וירטואוזיות בשירים. ווילסון חובב פרוג ידוע, אבל זה לא הופך את הלהקה שלו ללהקת פרוג.
אני חושב שזה מתאים לכאן... לא כי אני קטנוני או רוצה לגנוב לעידן את העבודה :D אני פשוט רוצה להמשיך את הדיון הזה ואני לא חושב שזה מתתאים באשכול של מיוז!
אני רק בזמן האחרון באמת התחלתי להבין את משמעות ה"פורקיופיין טרי"... איזה "שיר" יש להם של 55 דקות?
תמונה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

עילי, האלבום החדש בנוי משיר אחד בן 55 דקות שמפורק לרצועות.
מעבר לכך, אם חשקה נפשך בשירים ארוכים של PT - The Sky Moved Sideways.
שדר"א, מצטרף להמלצה של גיל - LS והזה למעלה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

בקשר למה שאמרת שווילסון עצמו לא מחשיב את הלהקה כלהקת פרוג רוק, אולי אתה מדבר על פעם.
גם אני קראתי שפעם הוא לא החשיב את הלהקה כפרוג רוק, אבל בשנים האחרונות הוא עצמו אמר שהוא עכשיו מוכן לקבל את זה שאומרים שהם להקת פרוגרסיב רוק בגלל שהמונח הזה קיבל משמעויות רבות ואחרות עם השנים.

אני עכשיו התחלתי לרשום למה לדעתי הם כן להקת פרוגרסיב רוק, אבל אני מבין שאין לזה טעם. כל אחד מאיתנו ישאר בהגדרות שלו :)
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ווילסון הוא אחד האנשים היותר פרוגרסיביים שפועלים היום ברוק..אפילו אם יש לו משיכה לא קטנה גם לאלטרנטיב.
כתבתי תגובה לטל באשכול ההוא, לפני שראיתי שהעברתם לפה.

דרך אגב, לא שמתי לב אם מישהו ציין את זה..אבל הסאונד הנקי והאיכותי באלבומים של פורקיופיין הוא אחד הסאונדים הכי איכותיים בעולם המוסיקה.
דדווינג למשל, אלבום טוב..יש בו כמה שירים חלשים אבל גם כמה ממש מעולים...והסאונד בו! אוו פשוט גן עדן.
ככה גם אין אבסנטיה והרימסטרים לאלבומים משנות ה90.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לגיל (תגובה על ההודעה שלך מהאשכול על מיוז):

אני חושב שאני מבין די טוב ברוק המתקדם אחרי מה שהספקתי ללמוד במיוחד ב-10 השנים האחרונות, לפני 10 שנים לא ידעתי כמעט שום דבר על רוק מתקדם. אני גם חושב שעשיתי במהלך 7 השנים האחרונות הרבה כדי לקדם את הסגנון הזה בארץ וכדי לפתוח כמה שיותר אנשים, כך שיש לי אינטרס שאנשים יכירו כמה שיותר להקות פרוג. אני לא מחשיב את עצמי למומחה הכי גדול בעולם או יותר טוב ממישהו אחר, כך שאני לא חושב שיש פה שום התנשאות, אלא רק דעתי האישית.

לרוק מתקדם יש הרבה מאפיינים, הבאתי כדוגמא חלק מהם. אני מכיר את כל האלבומים של פורקיופיין טרי, את חלקם אני אפילו מאד אוהב, אבל זה לא הופך אותם אוטומטית לפרוגרסיב, לא בגלל שהם חיממו את דרים ת'יאטר ולא בגלל שווילסון חובב פרוג. מישהו החליט שפורקיופיין היא להקת פרוג וישר כולם רצים אחריו עם התווית הזאת בלי לשאול את עצמם האם מגיעה להם ההגדרה הזאת או שהם שייכים לסגנון אחר. אני אתן לך דוגמא, ראיתי פעם בפרוג-ארכייבס שהכניסו את בלקפילד כפרוג, וזה ממש הצחיק אותי, איזה פרוג יש בבלקפילד? לא כל דבר שסטיבן ווילסון מעורב בו חייב להיות פרוגרסיב.

כן, לפורקיופיין יש נגיעות בפרוג פה ושם, אבל היא לא להקת פרוג נטו וזאת הנקודה שלי. זה לא עלבון ולא הופך את המוסיקה שלהם לפחות טובה או פחות מהנה. האלבום החדש כמו שאמרתי קודם לכן, נשמע כמו Greatest Hits של האלבומים שבאו לפניו. הרבה מאד מהחומר שווילסון כותב בפורקיופיין טרי מאד רפטטיבי ולפעמים גם מאד מונוטוני.
nirgodin
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי nirgodin »

ואני לא מבין למה טול זה לא פרוג.
שבירות מקצבים יש, פוליריתמיקות, אסימטריים, ווירטואוזיות, מילים עמוקות מאוד, חדשנות.

דרך אגב, המתופף של פורקיופיין, גאוין האריסון הוא האבא של הפוליריתמיקות. הוא אפילו הוציא חוברת מיוחדת בנושא.

ועוד דרך אגב, אם אתה קורא אומר שהם כתבו כביכול שיר של 55 דקות, אז גם SDOIT הוא כביכול שיר. דרך אגב אני ממש מסכים, שיר אחד זה שיר אחד, ולא צריך לחלק אותו לרצועות. בגלל זה Thick as a Brick ו- Tubular Bells זה שיר אחד, אבל שש עשה זאת לא, וגם החדש של פורקיפויין הוא לא.

ועכשיו אני באמת הולך לישון D:
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

טל רודס כתב:לגיל (תגובה על ההודעה שלך מהאשכול על מיוז):

אני חושב שאני מבין די טוב ברוק המתקדם אחרי מה שהספקתי ללמוד במיוחד ב-10 השנים האחרונות, לפני 10 שנים לא ידעתי כמעט שום דבר על רוק מתקדם. אני גם חושב שעשיתי במהלך 7 השנים האחרונות הרבה כדי לקדם את הסגנון הזה בארץ וכדי לפתוח כמה שיותר אנשים, כך שיש לי אינטרס שאנשים יכירו כמה שיותר להקות פרוג. אני לא מחשיב את עצמי למומחה הכי גדול בעולם או יותר טוב ממישהו אחר, כך שאני לא חושב שיש פה שום התנשאות, אלא רק דעתי האישית.

לרוק מתקדם יש הרבה מאפיינים, הבאתי כדוגמא חלק מהם. אני מכיר את כל האלבומים של פורקיופיין טרי, את חלקם אני אפילו מאד אוהב, אבל זה לא הופך אותם אוטומטית לפרוגרסיב, לא בגלל שהם חיממו את דרים ת'יאטר ולא בגלל שווילסון חובב פרוג. מישהו החליט שפורקיופיין היא להקת פרוג וישר כולם רצים אחריו עם התווית הזאת בלי לשאול את עצמם האם מגיעה להם ההגדרה הזאת או שהם שייכים לסגנון אחר. אני אתן לך דוגמא, ראיתי פעם בפרוג-ארכייבס שהכניסו את בלקפילד כפרוג, וזה ממש הצחיק אותי, איזה פרוג יש בבלקפילד? לא כל דבר שסטיבן ווילסון מעורב בו חייב להיות פרוגרסיב.

כן, לפורקיופיין יש נגיעות בפרוג פה ושם, אבל היא לא להקת פרוג נטו וזאת הנקודה שלי. זה לא עלבון ולא הופך את המוסיקה שלהם לפחות טובה או פחות מהנה. האלבום החדש כמו שאמרתי קודם לכן, נשמע כמו Greatest Hits של האלבומים שבאו לפניו. הרבה מאד מהחומר שווילסון כותב בפורקיופיין טרי מאד רפטטיבי ולפעמים גם מאד מונוטוני.
אני לא מפקפק בידע שלך ובקשר שלך עם הרוק המתקדם..אבל אני כן חולק עלייך לגבי פורקיופיין ספציפית.
את החדש עוד לא שמעתי, אז אין לי מילה בעניין..אבל האלבומים שלפניו, לא דומים אחד לשני..לכל אחד הגוון היחודי שלו וההשפעות השונות שלו.
אני מסכים שלא כל דבר שווילסון נוגע בו הוא פרוג וגם אלבום הסולו הנהדר שלו לא היה ממש פרוג, אבל להקת הבית שלו הם בהחלט פרוג לדעתי.

ומי שציין את האריסון, הוא בהחלט גדול מהחיים..אחד המתופפים היותר מעניינים ומגוונים ברוק! פשוט כיף לשמוע אותו.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

טל רודס כתב: כן, לפורקיופיין יש נגיעות בפרוג פה ושם, אבל היא לא להקת פרוג נטו וזאת הנקודה שלי. זה לא עלבון ולא הופך את המוסיקה שלהם לפחות טובה או פחות מהנה. האלבום החדש כמו שאמרתי קודם לכן, נשמע כמו Greatest Hits של האלבומים שבאו לפניו. הרבה מאד מהחומר שווילסון כותב בפורקיופיין טרי מאד רפטטיבי ולפעמים גם מאד מונוטוני.
טל, מה זה בידיוק "פרוג נטו"? פרוג שהולך ע"פ מה שמוכתב בזמן הנתון להגדרה של "פרוגרסיב"? אז זו בעצם לא מוזיקה פרוגרסיבית, מתקדמת, זה לא מתקדם ומתפתח למקומות אחרים.
לדעתי פורקופיין טרי לוקחים את מוזיקת הפרוגרסיב רוק למקום אחר, והם עושים את זה טוב.
וד"א, מרגיז אותי מה שרשמת אחרי, זו יכולה להיות דעתך אבל אתה אומר את זה כאילו זו עובדה קבועה.
לדעתי למשל האלבום החדש של פורקופיין טרי מעולה והוא לא נשמע כמו האלבומים הקודמים שלהם, את האמת אני בכלל לא מבין איך אפשר לומר שהוא נשמע כמו In Absentia, Deadwing או FOABP, ולעכשיו הוא אלבום השנה בשבילי, גם יותר מאשר האלבום של דרים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה שאני רושם זה רק דעתי ואני משתדל שהדעה שלי תהיה קבועה :-)

האלבום החדש לא צריך להישמע כמו הקודמים, אבל הוא נשמע כמו אוסף של כל מיני חלקים מכל אחד מהאלבומים הקודמים, זה מה שאמרתי.
שלח תגובה