אשכול דיוני הכדורגל של YtseJammers Israel
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
Re: אשכול דיוני הכדורגל של YtseJammers Israel
בליגה הספרדית יש 2 קבוצות... לא משנה איך מסתכלים על זה!
אומנם יש קבוצות כמו ולנסיה, סביליה, אתלטיקו ועוד קבוצות שציינת אבל שנינו, כל הארץ, וכל העולם יודע שאו בארסה או ריאל יקחו את האליפות וההפרש ביניהן ובין שאר הליגה יהיה עצום!
אין תחרות...
אומנם יש קבוצות כמו ולנסיה, סביליה, אתלטיקו ועוד קבוצות שציינת אבל שנינו, כל הארץ, וכל העולם יודע שאו בארסה או ריאל יקחו את האליפות וההפרש ביניהן ובין שאר הליגה יהיה עצום!
אין תחרות...

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני לא אוהב את הליגה האנגלית בצורה עיוורת. מה אתה חושב שאני נהנה מהכדורעף של בולטון או סטוק? אבל הליגה ממש לא משעממת, יש כל כך הרבה הסטוריה ותרבות סביב הכדורגל, אחרי הכל - מולדת הכדורגל היא אנגליה. מלבד 3 קבוצות? מה עם אברטון, מה עם פולהאם? מה עם מנצ'סטר הסיטי המתחדשת? מה עם אסטון וילה? להבדיל מהליגה הספרדית, באנגליה האליפות לא סגורה מראש ויש עניין עד הרגע האחרון של העונה.לא, אבל האהבה העיוורת לליגה האנגלית מרתיחה אותי. הליגה האנגלית ברובה משעממת, מלאה באלימות שוקראים לה "הגנה חזקה" אבל היא פשוט אלימות נטו. וזה לא שלא ניסיתי לראות אותה, פשוט מבחינתי מלבד ל-3 קבוצות אין מה לראות בליגה האנגלית. אז מה ההבדל בינה לספרדית מבחינת תחרותיות? אז באנגליה יש את צ'לסי ויונייטד, והיום את סיטי שהשקיעה מבחינה כספית לא פחות (אני מצטער אבל ארסנל לצערי הרב לא תיקח אליפות גם השנה). אבל טל לא הסברת לי איך אתה מסביר את החוסר המוחלט בשחקני בית אנגלים בליגה הטובה בעולם? איפה נעלם הכדורגל האנגלי?
ואני לא מסכים שבליגה הספרדית יש 2 קבוצות השנה. סה"כ עברנו 3 מחזורים וכבר כולם מכריזים הכרזות שאין ליגה. איזה שטויות אלו, הרי ולנסיה קבוצה מצויינת, וגם ויאריאל קבוצה מצויינת, ואתלטיקו קבוצה מצויינת, וסביליה ולה קורוניה. אתם מדברים על קבוצות שנמצאות דרך קבע בליגת האלופות והגיעו לשלבים מאוד גבוהים שם, ולא קוראים להם בארסה או ריאל.
אז בואו ניכנס לפורפורציות- בארסה וריאל לא סגרו את הליגה ולא שולטות בצורה מוחלטת בליגה הספרדית. גם אם השנה זה יהיה מאבק ביניהן, זה לא אומר כלום לשנה הבאה או לשנתיים הבאות, וזה לא אומר שמשחק בין ולנסיה לסביליה לדוגמה הוא לא מעניין- תשבו ותראו.
בסופו של דבר אני מאמין שטל לא יתנגד לראות את ארסנל קורעת את הליגה האנגלית בכדורגל יפה עם שחקנים ביתיים, וגם ניר לא יתנגד לראות את ריאל שוחטת את הליגה עם שחקני בית, ולכן גם לי אין מה להתנגד כשבארסה עושה את זה כרגע.
אז כדאי להנות ממה שיש עכשיו, כי הכדורגל ברמה שלא נראתה באירופה שנים, ולא לבכות כל הזמן.
בליגה הספרדית, נדב יעקובי החרגול מתחיל לחשב הפרשי שערים של ריאל ובערסה כבר במחזור השלישי, מראה לך לאן הגענו...
מה הקשר בין חוסר שחקני בית לתחרותיות של הליגה? אין מספק שחקנים אנגלים כשרוניים שגדלים באנגליה, וגם כשגדל כשרון , תג המחיר שלו מופרז ומוגזם, לכן למשל בארסנל מעדיפים להשקיע באירופאיים או אפריקאים זולים ולא לקנות אנגלים בכל מחיר. כשאפשר להביא כשרון או לגדל, אז עושים זאת - דוגמאת ת'יאו וולקוט וג'ק וילשייר (לטעמי הכשרון הכי גדול שצמח באנגליה ב-20 שנים האחרונות). העובדות הן שזאת הליגה הכי מרתקת בעולם, הליגה הכי נצפית בעולם, הליגה שהכי הרבה כסף סובב סביבה. למה? כדורגל אנגלי - זה כל הקסם!
-
- בריל!

ניר- שתי עונות לא חורצות דין של ליגה. והתשקורת הישראלית שמנסה לעשות כותרת מכל דבר, לא תצליח לשכנע אותי שהליגה הספרדית שעד לפני שנתיים שלחה נציגות אדירות לליגת האלופות, והייתה תחרות מאוד יפה על האליפות והגביעים בליגה, פתאום נפלה.
עזוב זה ספין מטופש שבא להאדיר את בארסה ואת ריאל סתם כדי לעודד צפייה בערוצי בולשיט של ערוץ5 וב-HD שלהם.
הרי ברור שבארסה משחקת כדורגל טכני אדיר, ורק בעבירות ובעיטות לרגליים אפשר לעצור אותם בחלקים של המשחק, אבל זה לא אומר שהם יקחו אליפות. אותו דבר ריאל שקנתה מכל הבא ליד והאגו של הקבוצה נשפך מהאוזניים של השחקנים. אבל זה עדיין כדורגל וקבוצות חכמות ומחוברות יכולות לנצח גם את בארסה וגם את ריאל כשהשופט לא מסייע להן.
בכדורגל בשונה מכדורסל לא יכולים להיות פערים כל כך גדולים, כי המשחק עצמו לא נותן את האופציה. חוץ מזה שאיכות כדורגל של ליגה לא נקבעת לפי מי לוקחת אליפות כל שנה, או לפי תחרותיות כל שנה, כי אז ליגת העאלק שלנו תהיה ממוקמת באחד המקומות הגבוהים לא?
משחקים של קבוצות צמרת בליגה הספרדית כמעט תמיד מעניינים, ומלאים בכדורגל איכותי מאוד! אני לא צריך לחזור על שמות של קבוצות שהגיעו לרבעי וחצי גמר וגמרים של ליגת האלופות, ומשחקים ביניהם לבין רוב הקבוצות בליגה הם מרתקים ומלאי שערים.
עזבו אותכם- הצליחו להרעיל לכם את המוח בתקשורת חבל על הזמן. הרגו ליגה לפני שהיא התחילה- שימו קצת פרופורציות אנשים!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
מתן, אני לא אתווכח איתך על העובדה שאתה מעדיף את הספרדית, כבר אמרתי והזכרת זו שוב - הליגה הטובה בעולם לא נקבעת ע"פ מדד מסוים, אלא ע"פ העדפה אישית. במאמר מוסגר אומר רק שליגת העל בכדורגל ממש לא תחרותית, להלן אלופות העשור הנוכחי: חיפה, בית"ר, בית"ר, חיפה, חיפה, חיפה, מכבי, חיפה, חיפה, הפועל. ואני בספק גדול אם האלופה לא תצא מאחת מה-4 הללו (קבלו נתון מדהים - הפעם האחרונה שאלופת ישראל לא הייתה מת"א/חיפה/ירושלים הייתה בשנת 1983!!!). אני לא רואה תחרותיות, ואתה?
מה שכן, אני בהחלט חולק עליך לגבי "עוצמת" הקבוצות שהן לא ריאל ובארסה בליגה הספרדית. אתה מדבר על ולנסיה של תחילת שנות ה-2000, קבוצה מצויינת שממנה נשאר שחקן אחד (דוד אלבלדה) שהצטיינה בהגנה ובקישור המרכזי. ולנסיה הנוכחית היא קבוצה שנשענת, משחקת, ובונה את עצמה על בסיס של שני הדודים (סילבה ו-וייה). כבר שנתיים רצופות שהיא לא בליגת האלופות, כמעט ירדה ליגה לפני שנתיים, ולא מסוגלת לנצח בחוץ את אף אחת מהקבוצות הגדולות (לרוב זה גם נגמר ב-3-4 שערים לחובתה). סביליה? אחרי שלקחה את גביע אופ"א פעמיים רצוף היא עפה בשמינית גמר האלופות, בבית, ולא לאיזה קבוצה אנגלית שוברת רגליים... אלא לפנרבחצ'ה. אתלטיקו? קבוצה שכל ההייפ סביבה נבנה בידיוק ממה שאתה מדבר עליו - תקשורת. אם נדב יעקובי לא היה אוהד אותם, ספק אם אנשים היו חושבים שקבוצה שאין לה קישור הגנתי והגנה יכולה לרוץ לאליפות.
הקבוצה היחידה שאני כן מוכן להסכים שעשתה חייל גם בספרד וגם באירופה (כן, זה אלון מזרחי מהמחשב של רן) היא ויאריאל. אבל התחושה שלי היא שתור הזהב שלה עבר עם עזיבת פלגריני. וכמו שאר הקבוצות בספרד - ברגע שהיא מכרה את השחקנים שבנו אותה (פורלאן, ריקלמה), היא די ירדה בגדולתה.
זו למעשה הבעיה המרכזית של שאר הליגה (לא בארסה + ריאל): היא מכילה בתוכה המון שחקנים משתי הגדולות, ומי שלא הגיע משתי הגדולות ונהיה תותח - נמכר. זה ממש נס שוייה, קון, דוד סילבה ודומים להם נשארו השנה בקבוצות שלהם, אני מאמין שהם לא יחזיקו שם עוד הרבה זמן.
באנגליה המצב די שונה, יש לך היום 4 קבוצות שכמעט לא מעבירות שחקנים מאחת לשניה, ועוד קבוצה אחת שאומנם כרגע קונה מכל הבא ליד, אבל מנסה לבנות תלכיד משל עצמה. ככה שאתה יודע ששחקן שגדל בליברפול לדוגמא, אין לו את המסלול הברור של: עליה לבוגרת, הצלחה, מכירה. אלא יש מצב שהוא יבסס את עצמו להישאר כסמל לכל החיים באותה הקבוצה. ודבר אחרון, הסקאוט של הגדולות באנגליה לוקח בענק את מה שקורה בספרד. בארסה היא היחידה שמצליחה לייצר שחקנים מתוך סקאוטינג, ולא ממחלקות הנוער/רכש של שחקנים מוכרים.
וואו, כמה מילים על כזו שטות.
מה שכן, אני בהחלט חולק עליך לגבי "עוצמת" הקבוצות שהן לא ריאל ובארסה בליגה הספרדית. אתה מדבר על ולנסיה של תחילת שנות ה-2000, קבוצה מצויינת שממנה נשאר שחקן אחד (דוד אלבלדה) שהצטיינה בהגנה ובקישור המרכזי. ולנסיה הנוכחית היא קבוצה שנשענת, משחקת, ובונה את עצמה על בסיס של שני הדודים (סילבה ו-וייה). כבר שנתיים רצופות שהיא לא בליגת האלופות, כמעט ירדה ליגה לפני שנתיים, ולא מסוגלת לנצח בחוץ את אף אחת מהקבוצות הגדולות (לרוב זה גם נגמר ב-3-4 שערים לחובתה). סביליה? אחרי שלקחה את גביע אופ"א פעמיים רצוף היא עפה בשמינית גמר האלופות, בבית, ולא לאיזה קבוצה אנגלית שוברת רגליים... אלא לפנרבחצ'ה. אתלטיקו? קבוצה שכל ההייפ סביבה נבנה בידיוק ממה שאתה מדבר עליו - תקשורת. אם נדב יעקובי לא היה אוהד אותם, ספק אם אנשים היו חושבים שקבוצה שאין לה קישור הגנתי והגנה יכולה לרוץ לאליפות.
הקבוצה היחידה שאני כן מוכן להסכים שעשתה חייל גם בספרד וגם באירופה (כן, זה אלון מזרחי מהמחשב של רן) היא ויאריאל. אבל התחושה שלי היא שתור הזהב שלה עבר עם עזיבת פלגריני. וכמו שאר הקבוצות בספרד - ברגע שהיא מכרה את השחקנים שבנו אותה (פורלאן, ריקלמה), היא די ירדה בגדולתה.
זו למעשה הבעיה המרכזית של שאר הליגה (לא בארסה + ריאל): היא מכילה בתוכה המון שחקנים משתי הגדולות, ומי שלא הגיע משתי הגדולות ונהיה תותח - נמכר. זה ממש נס שוייה, קון, דוד סילבה ודומים להם נשארו השנה בקבוצות שלהם, אני מאמין שהם לא יחזיקו שם עוד הרבה זמן.
באנגליה המצב די שונה, יש לך היום 4 קבוצות שכמעט לא מעבירות שחקנים מאחת לשניה, ועוד קבוצה אחת שאומנם כרגע קונה מכל הבא ליד, אבל מנסה לבנות תלכיד משל עצמה. ככה שאתה יודע ששחקן שגדל בליברפול לדוגמא, אין לו את המסלול הברור של: עליה לבוגרת, הצלחה, מכירה. אלא יש מצב שהוא יבסס את עצמו להישאר כסמל לכל החיים באותה הקבוצה. ודבר אחרון, הסקאוט של הגדולות באנגליה לוקח בענק את מה שקורה בספרד. בארסה היא היחידה שמצליחה לייצר שחקנים מתוך סקאוטינג, ולא ממחלקות הנוער/רכש של שחקנים מוכרים.
וואו, כמה מילים על כזו שטות.

"The bigger the lie, the more they believe"
-
- בריל!
אתה מכיר ליגה שיש בה יותר מ-4 קבוצות גדולות שמתחרות על אליפות?
אני לא מכיר ליגה גבוהה באירופה שיותר מ-4 קבוצות גדולות לקחו בה אליפות בעשור האחרון. אז ליגת העאלק שלנו היא בהחלט תחרותית בקנה מידה הזה. בוא נראה לפי קנה המידה הזה בליגות הבכירות באירופה:
אנגליה: יונייטד לקחה 11 אליפויות בעשור האחרון, ארסנל לקחה 3, וצ'לסי פעמיים. בלקבורן היא היחידה שלקחה אליפות בעשור האחרון שלא מהקבוצות האלה. כלומר קבוצה אחת דומיננטית בלבד.
ספרד: בארסה לקחה 9 אליפויות, ריאל 6, וולנסיה פעמיים כשגם לה קורוניה ואתלטיקו לקחו כל אחת פעם אחת. 2 קבוצות דומיננטיות.
גרמניה: באיירן זכתה 9 פעמים, דורטמונד 3 פעמים, שטוטגארט וורדר ברמן וקייזרסלאוטן פעמיים, ויש איזו הברקה בעונה האחרונה של וולסבורג. שוב קבוצה אחת דומיננטית.
איטליה: מילאן- 6 פעמים, יובה 5 פעמים, אינטר 4 פעמים ויש עוד את לאציו ורומא שלקחו פעם אחת. או הנה ליגה שיש בה "תחרות" יש 3 קבוצות דומיננטיות (אבל הכל שם היה משוחת אז לך תדע מה נכון שם
)
ליגת העאלק שלנו: מכבי חיפה 8 פעמים, ביט"ר 5 פעמים, מכבי תל אביב 4 פעמים, הפועל תל אביב והפועל חיפה פעם אחת.
3 קבוצות דומיננטיות.
אז הקנה מידה הזה לא בדיוק תופס בהשוואה. הרי בכל הליגות הטובות באירופה (וליגת העאלק שלנו לא נחשבת זו רק דוגמא נגדית) יש בין 2 ל-3 קבוצות שזכו באליפות בעשור האחרון.
לכל ליגה יש תקופות יותר טובות ופחות טובות, אבל אף פעם לא משווים רמת עניין ורמה של כדורגל לפי הקנה מידה של זכייה בתארים.
לערוץ הספורט (כמו שטל מציין הרבה) יש אינטרס רב בלהאדיר את בארסה וריאל יותר ממה שהן באמת כדי לעודד אנשים לצפות במשחקים שלהם יותר. אני חושב שגם משחקים אחרים בליגה הספרדית הם ברמה גבוהה טכנית, ויצירתית ואפשר לראות הרבה מאוד שחקנים ספרדים ולא שכירי חרב זרים. ואני מאמין שיש לזה השפעה עצומה על איכות המשחק, ואיכות הליגה.
אז למרות שבשנים האחרונות קבוצות חזקות קצת שקעו, אני מאמין שמחלקות הנוער בספרד ימשיכו לייצר שחקנים גדולים שירימו את הרמה של הקבוצות שבהן הם משחקים.
האהבה שלי לליגה הספרדית היא בגלל המשחק הטכני והיצירתי, ולא הקשוח ההגנתי והדי אלים שמתפארים בו כל כך באיטלקית ובאנגלית. אני לא שופט אותה לפי תארים או לפי גמרים בליגת האלופות, אלא לפי האיכות של הכדרוגל ההתקפי, וזה הבדל מבחינתי.
הגנה היא אמצעי ולא מטרה, המטרה של משחק הכדורגל מבחינתי זה להבקיע כמה שיותר שערים בתקווה לספוג כמה שפחות אחרת זה נהיה משעמם וטקטי להחריד (כמו שאבי רצון אוהב).
אני לא מכיר ליגה גבוהה באירופה שיותר מ-4 קבוצות גדולות לקחו בה אליפות בעשור האחרון. אז ליגת העאלק שלנו היא בהחלט תחרותית בקנה מידה הזה. בוא נראה לפי קנה המידה הזה בליגות הבכירות באירופה:
אנגליה: יונייטד לקחה 11 אליפויות בעשור האחרון, ארסנל לקחה 3, וצ'לסי פעמיים. בלקבורן היא היחידה שלקחה אליפות בעשור האחרון שלא מהקבוצות האלה. כלומר קבוצה אחת דומיננטית בלבד.
ספרד: בארסה לקחה 9 אליפויות, ריאל 6, וולנסיה פעמיים כשגם לה קורוניה ואתלטיקו לקחו כל אחת פעם אחת. 2 קבוצות דומיננטיות.
גרמניה: באיירן זכתה 9 פעמים, דורטמונד 3 פעמים, שטוטגארט וורדר ברמן וקייזרסלאוטן פעמיים, ויש איזו הברקה בעונה האחרונה של וולסבורג. שוב קבוצה אחת דומיננטית.
איטליה: מילאן- 6 פעמים, יובה 5 פעמים, אינטר 4 פעמים ויש עוד את לאציו ורומא שלקחו פעם אחת. או הנה ליגה שיש בה "תחרות" יש 3 קבוצות דומיננטיות (אבל הכל שם היה משוחת אז לך תדע מה נכון שם

ליגת העאלק שלנו: מכבי חיפה 8 פעמים, ביט"ר 5 פעמים, מכבי תל אביב 4 פעמים, הפועל תל אביב והפועל חיפה פעם אחת.
3 קבוצות דומיננטיות.
אז הקנה מידה הזה לא בדיוק תופס בהשוואה. הרי בכל הליגות הטובות באירופה (וליגת העאלק שלנו לא נחשבת זו רק דוגמא נגדית) יש בין 2 ל-3 קבוצות שזכו באליפות בעשור האחרון.
לכל ליגה יש תקופות יותר טובות ופחות טובות, אבל אף פעם לא משווים רמת עניין ורמה של כדורגל לפי הקנה מידה של זכייה בתארים.
לערוץ הספורט (כמו שטל מציין הרבה) יש אינטרס רב בלהאדיר את בארסה וריאל יותר ממה שהן באמת כדי לעודד אנשים לצפות במשחקים שלהם יותר. אני חושב שגם משחקים אחרים בליגה הספרדית הם ברמה גבוהה טכנית, ויצירתית ואפשר לראות הרבה מאוד שחקנים ספרדים ולא שכירי חרב זרים. ואני מאמין שיש לזה השפעה עצומה על איכות המשחק, ואיכות הליגה.
אז למרות שבשנים האחרונות קבוצות חזקות קצת שקעו, אני מאמין שמחלקות הנוער בספרד ימשיכו לייצר שחקנים גדולים שירימו את הרמה של הקבוצות שבהן הם משחקים.
האהבה שלי לליגה הספרדית היא בגלל המשחק הטכני והיצירתי, ולא הקשוח ההגנתי והדי אלים שמתפארים בו כל כך באיטלקית ובאנגלית. אני לא שופט אותה לפי תארים או לפי גמרים בליגת האלופות, אלא לפי האיכות של הכדרוגל ההתקפי, וזה הבדל מבחינתי.
הגנה היא אמצעי ולא מטרה, המטרה של משחק הכדורגל מבחינתי זה להבקיע כמה שיותר שערים בתקווה לספוג כמה שפחות אחרת זה נהיה משעמם וטקטי להחריד (כמו שאבי רצון אוהב).
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
סליחה שאני קוטע את הדיון המרתק הזה אבל...
כןןןןןןן סוף סוף מנצ'סטר במקום הראשון!!!!
2-0 על סטוק עם שני בישולים של גיגס!
והגועל נפש הפסידו 3-1

כןןןןןןן סוף סוף מנצ'סטר במקום הראשון!!!!
2-0 על סטוק עם שני בישולים של גיגס!
והגועל נפש הפסידו 3-1

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
שיפרוש כבר הגיגס הזה, כמה אפשר כבר?!
ליונייטד עדיין אין מחליף לרונאלדו וגם לא לטבז ורוני לא ימשיך להבקיע כל משחק (היום לא הבקיע למשל). אני עדיין בדעה שיונייטד לא תזכה באליפות השנה.
ראיתי את המשחק של ליברפול היום וממש נהניתי מאחד החלוצים הגדולים שהיו בעולם ובטח אחד הגדולים בתולדות הפרמיירליג, פרננדו "אל ניניו" טורס. איזה שחקן נהדר, 46 שערי ליגה ב-64 משחקים זה נתון פשוט מדהים. היום הוא כבש שלושער והוא פשוט בלתי ניתן לעצירה מאז שהתחילה העונה. המשחק אגב נגמר 6:1 לליברפול!
תמיר כהן הבקיע שער פרמיירליג שלישי העונה כשנגח פנימה 1:0 לבולטון מול בירמינגהאם, הבראמיז השוו מרגלי קווין פיליפס הוותיק אבל בולטון ניצחה 2:1.
צ'לסי הפסידה 3:1 בחוץ לוויגאן וזה עונג שבת נהדר (מה לעשות שהאחות המכוערת מצפון לונדון ניצחה 5:0). פטר צ'ך הורחק ולא ישחק מול ליברפול במשחק הליגה הבא בסטמפורד ברידג'.
ארסנל ניצחה 1:0 בחוץ את פולהאם למרות משחק לא מרשים בכלל. מי שחתום על 3 הנקודות הוא השוער האיטלקי (שוער שלישי שלנו) ויטו מאנונה בתצוגת שוערות נדירה, ראוי לציון 10 מתוך 10!
יופי של מחזור בליגה הטובה בעולם (לא שכחתי שמחר יש סנדרלנד-וולבס וביום שני מנצ'סטר סיטי-ווסטהאם), גמר חתימה טובה!

ליונייטד עדיין אין מחליף לרונאלדו וגם לא לטבז ורוני לא ימשיך להבקיע כל משחק (היום לא הבקיע למשל). אני עדיין בדעה שיונייטד לא תזכה באליפות השנה.
ראיתי את המשחק של ליברפול היום וממש נהניתי מאחד החלוצים הגדולים שהיו בעולם ובטח אחד הגדולים בתולדות הפרמיירליג, פרננדו "אל ניניו" טורס. איזה שחקן נהדר, 46 שערי ליגה ב-64 משחקים זה נתון פשוט מדהים. היום הוא כבש שלושער והוא פשוט בלתי ניתן לעצירה מאז שהתחילה העונה. המשחק אגב נגמר 6:1 לליברפול!
תמיר כהן הבקיע שער פרמיירליג שלישי העונה כשנגח פנימה 1:0 לבולטון מול בירמינגהאם, הבראמיז השוו מרגלי קווין פיליפס הוותיק אבל בולטון ניצחה 2:1.
צ'לסי הפסידה 3:1 בחוץ לוויגאן וזה עונג שבת נהדר (מה לעשות שהאחות המכוערת מצפון לונדון ניצחה 5:0). פטר צ'ך הורחק ולא ישחק מול ליברפול במשחק הליגה הבא בסטמפורד ברידג'.
ארסנל ניצחה 1:0 בחוץ את פולהאם למרות משחק לא מרשים בכלל. מי שחתום על 3 הנקודות הוא השוער האיטלקי (שוער שלישי שלנו) ויטו מאנונה בתצוגת שוערות נדירה, ראוי לציון 10 מתוך 10!
יופי של מחזור בליגה הטובה בעולם (לא שכחתי שמחר יש סנדרלנד-וולבס וביום שני מנצ'סטר סיטי-ווסטהאם), גמר חתימה טובה!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
איזה קונצרט של כדורגל באצטדיון האמירויות (מקנא באחותי שהלכה למשחק, פעם ראשונה שלה באמירויות, ואיזה משחק היא תפסה), 6:2 לארסנל על בלקבורן, חגיגת בר-מצווה מושלמת לארסן ונגר. כל אחד מהשערים היה יותר יפה מהשני, פבריגאס במשחק ענק, 4 בישולים, עוד שער ענק מהאוויר, פשוט תצוגת תכלית התקפית של ארסנל מהגדולות בשנים האחרונות. ההגנה כרגיל Shaky ואם לא נשפר את זה, לא נוכל לזכות העונה בתארים, על אף היכולת ההתקפית המדהימה.
OH ARSENAL WE LOVE YOU

OH ARSENAL WE LOVE YOU

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ידידי אוריאל דסקל כותב על הליגה הספרדית "המשעממת בעולם", ובעצם אומר את מה שאני אמרתי:
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 29,00.html
תבלו
תבלו

-
- בריל!
ובגלל שהוא כתב את זה לאיזה עיתון מצחיק זה אומר שזה נכון? אז סליחה טל טעיתיטל רודס כתב:ידידי אוריאל דסקל כותב על הליגה הספרדית "המשעממת בעולם", ובעצם אומר את מה שאני אמרתי:
תבלו

וברצינות : במילה אחת- שטויות! בשתי מילים- שטויות במיץ, בשלוש מילים- דמגוגיה של מספרים!
הניצחון של סבילה (בשליטה מלאה שלה במגרש) רק מוכיחה שהכסף לא משנה את מאזן הכוחות בליגה הזאת. ברצלונה השנה לא קנתה כוכבים ולא שפכה ערימות של כסף שמשנות משהו. השקעה בנוער ופיתוח של כדורגל מגיל צעיר הביאו אותה למצב של היום, ולא הכסף הגדול. אז די עם הקשקשת הזאת.
הוכחתי כבר בדיון הקודם שהליגה האנגלית תחרותית הרבה פחות מבספרדית בעשור האחרון. ואם תראה את הטבלאות של שתי הליגות גם עכשיו תראה שאין הבדל בהפרשי הנקודות בין 4 המקומות הראשונים בין הליגות- אז את הדיבורים והניחושים והשטויות נשאיר לכל מיני עיתונאים בשקל!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
עיתון מצחיק, שטויות במיץ, דמגוגיה... ככה זה כשאין מה להגיד על המציאות לגבי הליגה הספרדית שמתחרה עם הליגה הסקוטית איזה ליגה יותר משעממת.
ברצלונה לא קנתה כוכבים השנה? מה עם אדון זלאטן איברהימוביץ'? הוא לא נחשב כוכב?
נטפל בך כשתגיע ללונדון
ברצלונה לא קנתה כוכבים השנה? מה עם אדון זלאטן איברהימוביץ'? הוא לא נחשב כוכב?
נטפל בך כשתגיע ללונדון

- ilai fields #7
- דרימיסט-על
אם בארסה וריאל לא מסיימות שתיהן את העונה עם יותר מ- 90 נקודות אני צנצנת!

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
חברים שלי מהארץ סיפרו לי שנדב יעקובי כבר במחזור השני התחיל לחשב הפרשי שערים בין ברצלונה לריאל באמצע משחק של אחת מהן. שתבין עד לאיזה רמה הליגה הזאת הגיעה.ilai fields #7 כתב:אם בארסה וריאל לא מסיימות שתיהן את העונה עם יותר מ- 90 נקודות אני צנצנת!
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
היי... אל תרד עד כדי כך על הליגה הספרדית!!
זה היה במחזור ה-3
זה היה במחזור ה-3

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
http://sports.walla.co.il/?w=//1585483
שאול אדר בכתבה מצוינת על אברם גרנט והמינוי ההזוי שלו. טוב לדעת שיש עוד עיתונאים שפויים שלא שייכים לחוג עיתונאי החצר של גרנט. במקרה של אדר גם מדובר בכתב שגר באנגליה אז הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר.
שאול אדר בכתבה מצוינת על אברם גרנט והמינוי ההזוי שלו. טוב לדעת שיש עוד עיתונאים שפויים שלא שייכים לחוג עיתונאי החצר של גרנט. במקרה של אדר גם מדובר בכתב שגר באנגליה אז הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
עוד קמפיין כושל של נבחרת ישראל מסתיים לו, אחרי שאבי לוזון הבטיח לנו שישראל עולה בטוח עם כזאת הגרלה... אותו יו"ר שנתן לעצמו ציון 9 , אותו יו"ר שמקלל שופטים ומתנהג בברבריות מצויה, אותו יו"ר שהתנהג בגמר ליגת האלופות כמו אחרון האוהדים (שימו לב איך הוא היחיד שמוציא פלאפון ומצלם את פויול)

מעניין מתי הוא יתפטר, מתי אנשים כמו שטרן חלובה לא ישבו בהתאחדות ומתי יתנו לאנשים שבאמת מבינים בכדורגל כמו מוטל'ה שפיגלר למשל, לנהל את הכדורגל בארץ, ולהשקיע במתקנים.

מעניין מתי הוא יתפטר, מתי אנשים כמו שטרן חלובה לא ישבו בהתאחדות ומתי יתנו לאנשים שבאמת מבינים בכדורגל כמו מוטל'ה שפיגלר למשל, לנהל את הכדורגל בארץ, ולהשקיע במתקנים.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
מסכים!
היום עוד כשעה מתחיל הקרב בין אורוגוואי לארגנטינה!!
המשחק שיקבע מי הרביעית שעולה למונדיאל מהבית הדרום אמריקאי!
מעניין פה מישהו בכלל המוקדמות של המונדיאל?
היום עוד כשעה מתחיל הקרב בין אורוגוואי לארגנטינה!!
המשחק שיקבע מי הרביעית שעולה למונדיאל מהבית הדרום אמריקאי!
מעניין פה מישהו בכלל המוקדמות של המונדיאל?

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כדורגל הנבחרות איבד את העניין של הרבה אנשים בעולם, טורנירי מוקדמות שנמשכים שנתיים, אפילו לא מעט שחקנים מאבדים עניין בנבחרות ולא מתלהבים לשחק בהן כי זה סתם מייצר עומס. הרבה נבחרות שלא ראויות משחקות במוקדמות, במקום לעשות טורניר מוקדמות של המוקדמות בכל יבשת עם הנבחרות הכי חלשות ושהנבחרת הכי טובה תעלה למוקדמות.
ארגנטינה נראים נורא עם מראדונה, בפוקס הם ניצחו את פרו (גול בדקה ה-93), ועדיין אם יפסידו לאורוגוואי היום הם יהיו רק בפלייאוף. אני צופה במשחק!
ארגנטינה נראים נורא עם מראדונה, בפוקס הם ניצחו את פרו (גול בדקה ה-93), ועדיין אם יפסידו לאורוגוואי היום הם יהיו רק בפלייאוף. אני צופה במשחק!
-
- בריל!
ארגנטינה לא היו צריכים לעלות למונדיאל הזה. במזל גדול הם הגיעו לשם, ואם דברים לא שיתנו הם יעופו מאוד מהר.
חבל מצוד ששחקן ענק כמו מראדונה מבייש את עצמו ואת המדינה שלו. אבל אני כבר לא זוכר כמה פעמים אמרתי את זה על מראדונה בחיים שלי
חבל מצוד ששחקן ענק כמו מראדונה מבייש את עצמו ואת המדינה שלו. אבל אני כבר לא זוכר כמה פעמים אמרתי את זה על מראדונה בחיים שלי

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בונקר מגעיל של ארגנטינה, גנבו גול דקה 84. אחרי זה במסיבת עיתונאים מראדונה אומר לתקשורת :"תמצצו לי"... איזה תת-רמה של בן אדם, ולא משנה עד כמה שחקן כדורגל גדול הוא היה - הרמאות על המגרש, הסמים וההתנהגות הכללית פשוט גועל נפש. ביכולת כזאת הארגנטינאים לא יעברו את שלב הבתים לדעתי , אלא אם יקבלו הגרלה ממש קלה.