אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול ליטרטורה ומילים גבוהות נוספות
קניתי 3 קלאסיקות במחיר כולל מצחיק של 6 פאונד
Anna Karenina - L.N. Tolstoy
Crime and Punishment - F.M. Dostoevsky
War and Peace - Leo Tolstoy
Anna Karenina - L.N. Tolstoy
Crime and Punishment - F.M. Dostoevsky
War and Peace - Leo Tolstoy
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
שני קורסי אודיו שעשיתי לאחרונה:
Philosophy of the Mind - קורס מאוד מעניין על מהות הנפש, המוח ותודעה ואיך הכל מתחבר ומה זה בכלל הדברים האלה.
Machiavelli in Context - קורס שאני עומד לסיים על ניקולו מקיאבלי הפוליטיקאי ומדינאי מהרנסנס שכתב את הספר המפורסם The Prince. מספרים על חייו ופועלו ועוברים בפרוטרוט על ה"נסיך" (שכבר קראתי בעבר) ועל ספר שני שלו שנקרא Discourses on Livy שלעומת הנסיך שמתמקד במה ששליט יחיד צריך לעשות כדי לשמור על סדר וחוק, הספר הזה מתמקד בעקרונות הרפובליקה ואיך רפובליקה מוצלחת צריכה להראות ולהתנהל. בעיניי הספר הזה מעניין לא פחות אם לא יותר מאשר ה"נסיך", יש שם המון חוכמה מדינית שמאוד רלוונטית להיום. מי שמתעניין במדעי המדינה (טל למשל), בעיניי חייב לקרוא את הספר הזה. יש שם insights מאוד מודרנים וחזקים.
Philosophy of the Mind - קורס מאוד מעניין על מהות הנפש, המוח ותודעה ואיך הכל מתחבר ומה זה בכלל הדברים האלה.
Machiavelli in Context - קורס שאני עומד לסיים על ניקולו מקיאבלי הפוליטיקאי ומדינאי מהרנסנס שכתב את הספר המפורסם The Prince. מספרים על חייו ופועלו ועוברים בפרוטרוט על ה"נסיך" (שכבר קראתי בעבר) ועל ספר שני שלו שנקרא Discourses on Livy שלעומת הנסיך שמתמקד במה ששליט יחיד צריך לעשות כדי לשמור על סדר וחוק, הספר הזה מתמקד בעקרונות הרפובליקה ואיך רפובליקה מוצלחת צריכה להראות ולהתנהל. בעיניי הספר הזה מעניין לא פחות אם לא יותר מאשר ה"נסיך", יש שם המון חוכמה מדינית שמאוד רלוונטית להיום. מי שמתעניין במדעי המדינה (טל למשל), בעיניי חייב לקרוא את הספר הזה. יש שם insights מאוד מודרנים וחזקים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
תודה רבה ניר בהחלט אצרף אותו לרשימת הספרים שאני צריך לקרוא 

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
נשמע מעניין מאוד !, יש סיכוי שאתה יכול איכשהוא לשלוח לי את הקובץ הזה ? השאלה היא איזה סוג הוא ואם הוא יכול לעבוד על נגן רגיל ...DivineComedy כתב:שני קורסי אודיו שעשיתי לאחרונה:
-
- דרימיסט שרוף
"האדם מחפש משמעות" מאת וויקטור פראנקל.
החלק הראשון של הספר הוא חוויות וסיפורים שעבר המחבר באושוויץ ולאחר מכן בדאכאו עד השחרור, תוך התמקדות על תהליך פסיכולוגי שעובר האסיר במחנה. הוא מספר על עצמו ועל אחרים כדי להבהיר את הרעיון שעליו בנה את מה שיוצג בחלק השני של הספר.
החלק השני הוא בעצם מבוא ומושגים חשובים במה שנקרא "לוגותראפיה" שזו בעצם שיטת טיפול פסיכותיראפית שהוא פיתח תוך שימוש בנסיון החיים שלו ובמחקרים.
העקרון שלפיו הוא עובד הוא שבעצם בן אדם שיש לו למען מה לחיות, יחייה..בעצם מהו פשר החיים לכל אדם ואדם(ספציפית) ובטח מובן כבר למה הוא בחר להשתמש בחוויות ממחנה הריכוז ולהשתמש בדוגמה קיצונית כזו לביסוס טענותיו.
ספר מעורר מחשבה, הוא די קצר, והמבט היותר פסיכולוגי על החיים במחנה הריכוז מעניין ביותר ומחריד בו בזמן.
החלק הראשון של הספר הוא חוויות וסיפורים שעבר המחבר באושוויץ ולאחר מכן בדאכאו עד השחרור, תוך התמקדות על תהליך פסיכולוגי שעובר האסיר במחנה. הוא מספר על עצמו ועל אחרים כדי להבהיר את הרעיון שעליו בנה את מה שיוצג בחלק השני של הספר.
החלק השני הוא בעצם מבוא ומושגים חשובים במה שנקרא "לוגותראפיה" שזו בעצם שיטת טיפול פסיכותיראפית שהוא פיתח תוך שימוש בנסיון החיים שלו ובמחקרים.
העקרון שלפיו הוא עובד הוא שבעצם בן אדם שיש לו למען מה לחיות, יחייה..בעצם מהו פשר החיים לכל אדם ואדם(ספציפית) ובטח מובן כבר למה הוא בחר להשתמש בחוויות ממחנה הריכוז ולהשתמש בדוגמה קיצונית כזו לביסוס טענותיו.
ספר מעורר מחשבה, הוא די קצר, והמבט היותר פסיכולוגי על החיים במחנה הריכוז מעניין ביותר ומחריד בו בזמן.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
קבל:Ozerivarium כתב:נשמע מעניין מאוד !, יש סיכוי שאתה יכול איכשהוא לשלוח לי את הקובץ הזה ? השאלה היא איזה סוג הוא ואם הוא יכול לעבוד על נגן רגיל ...DivineComedy כתב:שני קורסי אודיו שעשיתי לאחרונה:
http://db.tt/WG85MXz
זה קבצי MP3 רגילים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
עכשיו אני שומע קורס של 50 (!) הרצאות שנקרא Great Ideas of Philosophy, עוברים שם על כל ההיסטוריה של הפילוסופיה פחות או יותר. הוא מאוד רחב ומעניין אבל המרצה נוטה לגלוש לפירוטים אבסטרקיים ארוכים בכל מני נוסעים ולפעמים מאבדים קשב (במיוחד בזמן נהיגה בכבישי הארץ), אז אולי זה אחד הקורסים הפחות מומלצים של ה Teaching Company. אפשר היה להעביר אותו יותר טוב, אבל עדיין יש שם המון נוסעים מאוד מעניינים, והגעתי להחלטה סופית שמתישהו אני חייב לעשות איזה תואר בפילוסופיה (בטח יותר מעניין מהשיעמום של התואר במדעי המחשב).
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
קיבלתי במתנה ספר: Immortal Words - History's Most Memorable Quotations and the Stories Behind Them / Terry Breverton
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
קניתי בהמלצת אורי ברייטמן את The Short Buy / Michael Lewis , ספר שעוסק במשבר הכלכלי העולמי ויש לו ביקורות מעולות.
- Sunny
- דרימיסט-על
וואו קניתי כ"כ הרבה ספרים בחודשים האחרונים, אבל בגלל שאני באמת מתרגש מהשניים החדשים:
'כדור' של מייקל קרי'צטון. ביקורות טובות והמלצה מחבר טוב.
'שטן' של ג'רמי לוון. פסיכולוגיה וקומדיה.
שנים שאני מחפש את הספרים האלה והגיעה הזדמנות לפני כמה ימים לבקר בחנות ספרים יד שניה שידעתי שיש להם אותם ולמרות המחיר היחסית גבוה לספרים יד שניה-זה שווה.
'כדור' של מייקל קרי'צטון. ביקורות טובות והמלצה מחבר טוב.
'שטן' של ג'רמי לוון. פסיכולוגיה וקומדיה.
שנים שאני מחפש את הספרים האלה והגיעה הזדמנות לפני כמה ימים לבקר בחנות ספרים יד שניה שידעתי שיש להם אותם ולמרות המחיר היחסית גבוה לספרים יד שניה-זה שווה.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
Ziltoid the Omniscient.
- Adar Nahari
- דרימיסטית מתקדמת
לי כבר אין צורך לקנות ספרים. קנית kindle
. הוא כזה פשוש! כל כך כייף לקרוא בו. מומלץ בחום (למי שקורא באנגלית).

"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
-
- דרימיסט שרוף
נערה עם קעקוע דרקון/סטיג לרסון
פאק, ואוו..
כשחשבתי שהגעתי לשיא של העניינים אז מגיע עוד אחד ועוד אחד וכל אחד יותר גדול ונורא מהקודם.
כמה מטען יש בספר הזה שבהתחלה היה נראה כמו סתם ספר מתח ממש טוב.
פאק, ואוו..
כשחשבתי שהגעתי לשיא של העניינים אז מגיע עוד אחד ועוד אחד וכל אחד יותר גדול ונורא מהקודם.
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
נשמע טוב ! . אבל אני צריך לסיים עוד שניים וחצי ספרים כי אני קורא בקצב חללי .
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני קורא את כוחו של התת-מודע / ד"ר ג'וזף מרפי
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אוך, לא אהבתי אותו.
לי זה היה נשמע כמו הגרסה הפסאודו מדעית לסיפורי חסידים...
לי זה היה נשמע כמו הגרסה הפסאודו מדעית לסיפורי חסידים...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Sunny
- דרימיסט-על
חכה שתגיע לשלישיgils77 כתב:נערה עם קעקוע דרקון/סטיג לרסון
פאק, ואוו..

'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
Ziltoid the Omniscient.
-
- דרימיסט שרוף
למרות הדחף להמשיך, אני לוקח הפסקה לפני שאני ממשיך לספר השני בסדרה..
ובנתיים:
יורם קניוק - תש"ח
ובנתיים:
יורם קניוק - תש"ח
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
תמיד רציתי לקרוא את הספר הזה . אגב ספרי פסיכולוגיה - מצחיק לפני 5 שנים ויותר הספר אינטליגנציה רגשית היה נחשב בשבילי ספר שרמת המשלב הלשוני בו די גבוהה וזה שעמם אותי , לפני כשנה וחצי-שנתיים התחלתי לקרוא אותו וזה פשוט אחד הספרים היותר מעניינים שקראתי . והספר הזה עכשיו נוסף לרשימת ה Must Read . אז .. תודה על התזכורת .טל רודס כתב:אני קורא את כוחו של התת-מודע / ד"ר ג'וזף מרפי