Keyboardist Per Wiberg has been relieved of his duties in Opeth as part of a mutual decision with the band. Keyboard duties on upcoming tours will be handled by a musician who is already rehearsing with the band. Said musician’s identity will be released at a later date.
Vocalist/guitarist Mikael Åkerfeldt released the following statement about the matter: “Well, it’s been somewhat of a revolving door of members during the last couple of years, and now, Per is no longer a member. Mendez, Axe and Fredrik and I came to the decision that we should find a replacement for Per right after the recordings of the new album, and this came as no surprise to Per. He had, in turn, been thinking about leaving, so you could say it was a mutual decision. There’s no bad blood, just a relationship that came to an end, and that’s that. We wish Per the best, and he did a splendid job recording keyboards for the last record, which stands as his final recording with Opeth.”
Opeth remain hard at work on their next album, which follows up 2008’s critically acclaimed Watershed. The album is due out this Fall on Roadrunner Records.
אשכול להקת Opeth
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
Re: אשכול להקת Opeth

- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
וואו.............
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
I didn't see that coming, מוזר מאד. בכל מקרה אני אהבתי את העבודה שלו וכשהוא היה על תקן נגן ולא חבר להקה אז תמכתי בצירופו. מעניין יהיה לראות מי המחליף שלו ואיך הוא ישתלב בלהקה.
- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
אותו סיפור כמו שהיה עם המתופף, הקליט ואחרי זה עזב וצריך למצוא נגן חדש לטור.
-
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
העבודה שלו ב-Watershed הייתה טובה מאוד לטעמי, למרות שלא יוצאת דופן יותר מדי.
מה שכן, נחמד לראות סימן חיים מהלהקה ולראות שהעניינים זזים
.
מה שכן, נחמד לראות סימן חיים מהלהקה ולראות שהעניינים זזים

- Greenburger
- דרימיסט-על
גם אני אהבתי את העבודה שלו, אבל סה"כ לא עשה משהו שהשאיר חותם גדול, אז גם לא הפסד גדול אני מניח.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
עשה עבודה מצוינת וחבל שעזב דווקא מאוד אהבתי אותו....
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
לא השאיר חותם גדול כי נראה לי שהרבה מתפקידי הקלידים נכתבים ע"י אקרפלדט בעצמו ואולי זה גם מה שגרם לפרידה.Greenburger כתב:גם אני אהבתי את העבודה שלו, אבל סה"כ לא עשה משהו שהשאיר חותם גדול, אז גם לא הפסד גדול אני מניח.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
טל, אתה צודק לגבי זה שאקרפלדת' הוא זה שכותב את רוב התפקידים (אפילו התופים בצורה כללית) אבל מצד שני הם טוענים שזה היה "הדדי" אז כנראה שת'כלס פשוט למדו לשנוא אחד את השני לאורך השנים... בכל מקרה קשה להיות בלהקה שמונעת על ידי בן אדם כל כך דומיננטי, לא מסוגל לראות את עצמי מתנהל בלהקה עם מסגרת כזאת מסביבי או אני עצמי מכתיב את הדברים בדרך כזאת. אפילו בקינג קרימזון יש יותר שיתוף פעולה ותרומה של כל החברים (כשלהקה מנגנת ולא נמצאת בחובות...) ופשוט קשה לי לחשוב על עוד להקה שהדברים מתבצעים בה ככה.
כמובן שאין צורך לציין שאופת' זה עצום ואם מדובר בדיקטטורה, אז זו אחת שאני מקווה שלא תיפול לעולם
בכל מקרה באסה, פר אחלה של נגן ואני מתלהב לגמרי לגבי לראות אותו בקיץ עם הסיפירטיואל בגארס.
כמובן שאין צורך לציין שאופת' זה עצום ואם מדובר בדיקטטורה, אז זו אחת שאני מקווה שלא תיפול לעולם

בכל מקרה באסה, פר אחלה של נגן ואני מתלהב לגמרי לגבי לראות אותו בקיץ עם הסיפירטיואל בגארס.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
- Greenburger
- דרימיסט-על
יש מלא להקות שהן מונעות ע"י איש אחד- פורקיופיין, דווין טאונסנד, נייטוויש... זה לא נדיר
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
-
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
דווקא אני לא חושב שאופת' מתנהלת כדיקטטורה, אני זוכר שמיקאל סיפר בעבר שכשהוא מסיים לכתוב שיר חדש, הוא מביא אותו לחדר החזרות ולחברי הלהקה ניתנת ההזדמנות למתוח ביקורת או להציע שינויים... מן הסתם המילה האחרונה היא שלו בסופו של דבר, אבל קשה לי להאמין שזה בוטה כמו במקרה של קינג קרימזון למשל.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
בדיוק ההפך כי בקרימזון של היום גם אדריאן בלו כותב שירים ורוברט פריפ באמת הוריד את הרגל מהגז ויש המון שיתוף ובאופת' שיר כבר מגיע מוכן למדי ומעבר לזה זה אילתורים ותוספות. אולי בעוד 10 שנים או יותר אופת' יהיו יותר כמו קרימזון של היום עם יותר בגרות ושיטת עבודה אחרת ואולי לא אבל כרגע זו דיקטטורה מאושרת. אפילו במגהדת' יש יותר input מהנגנים.
בנייטויש כולם כותבים את המוזיקה, זה רק הוליפונאן שכותב את המילים ומכוון את הדרך ושמעתי שאלבום הבא מארקו הייטאלה הכניס שיר שלו, עדיין לא מאושר סופית. פורקיופיין טרי אותו הדרך ת'כלס כמה שאפשר להתווכח על זה, פשוט שאר הלהקה לא טורחים לפתוח את הפה.
רוצה עוד הוכחה? באופת' התחלפו כל העמדות כמה פעמים ועכשיו גם הקלידים, כל להקה אחרת הייתה מתפרקת בינתיים והמאסטרמיינד שלה היה עובר למשהו אחר. ת'כלס זה יותר מתנהל כמו אייריאון למשל, פשוט איש אחד תחת מוניקר של להקה.
בנייטויש כולם כותבים את המוזיקה, זה רק הוליפונאן שכותב את המילים ומכוון את הדרך ושמעתי שאלבום הבא מארקו הייטאלה הכניס שיר שלו, עדיין לא מאושר סופית. פורקיופיין טרי אותו הדרך ת'כלס כמה שאפשר להתווכח על זה, פשוט שאר הלהקה לא טורחים לפתוח את הפה.
רוצה עוד הוכחה? באופת' התחלפו כל העמדות כמה פעמים ועכשיו גם הקלידים, כל להקה אחרת הייתה מתפרקת בינתיים והמאסטרמיינד שלה היה עובר למשהו אחר. ת'כלס זה יותר מתנהל כמו אייריאון למשל, פשוט איש אחד תחת מוניקר של להקה.
-
- דרימיסט מתחיל
אני דווקא חושב שפורקיופיין לא מתנהלים ככה, וההוכחה לזה לדעתי היא העובדה שמאז שגאווין הצטרף ללהקה הסאונד שלהם השתנה בצורה קיצונית. הכבדות ותבניות הקצב המסובכות שמאפיינים את האלבומים האחרונים שהלם - הכל הגיע מגאווין. ברור שעדיין 99% מהדברים מולחנים ע"י סטיבן, אבל אני בהחלט חושב שלשאר החברים יש השפעה של ממש על המוזיקה.
- Greenburger
- דרימיסט-על
אני די בטוח שבנייטוויש תומס כותב יותר מאשר את המלים. לא זוכר איפה קראתי את זה אבל.
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
- Sentient 6
- דרימיסט-על
לא נראה לי... בתור המוח שמאחוריי כל הסיפור הוא קובע הרבה דברים זה בטוח אבל בספק אם הוא מלחין הכל כי נגיד שהם כותב עכשיו שיר, אז הניחוש שלי הוא שיהיה לו כיוון כללי שאתה שומע בראש שאתה כותב משהו וזה הכיוון שהוא יזרום איתו אבל אם מארקו נגיד יבוא ויגיד לו בפינית "היי יא טים ברטון וואנבי, בוא נעשה את זה אחרת!" ויאיים לחתוך אותו עם בקבוק בירה שבור אז הם ינסו את זה אחרת ואז גם כלהקה יגיעו להחלטה אם זה מתאים למילים ולקונספט הכללי ויזרמו משם. מעבר לזה אני יודע בוודעות שהוא למד תזמור והלחנה בצורה נפרדת ככה שהוא יודע מה הוא עושה אבל כשמגיע השלב של התזמורת הוא מתיישב באולפן נפרד עם הפיפ וויליאמס הזה והם חייבים להקשיב ולעבוד ביחד, קשה לי להאמין שיש שם הוראות חד צדדיות וזהו.
הפואנטה שלי היא שאף אדם הוא לא אי. לא סטיבן ווילסון, לא דייב מאסטיין, לא ג'ון שפר מאייסד ארת', אפילו לא רוברט פריפ של שני העשורים האחרונים, להקה לא עובדת ככה. ההבדל באופת' הוא שפשוט אפשר לקרוא להם "הפרוייקט של מיקאל אקרפלדת'" כי זו תהיה אותה התוצאה, זה מה שזה. לדעתי, ממה שאני הבנתי מראיונות שקראתי איתו ועם הלהקה, עצם זה שהוא היחיד שעבד עם דיוויד אייסברג שהקים את הלהקה בזמנו, ועצם זה שהוא זה שקובע את המהלכים מאז האלבום הראשון, הוא אופת'. המדינה זה הוא והלהקה והתוצר שלה לא זזים צעד אחד בלי שהוא חותם על זה. עצם זה שאחרי שאפילו פיטר לינדגרן עזב אופת' רק נהיים חזקים יותר אחרי שהם היו ביחד במשך 16 שנה יותר דבוקים אחד לתחת של השני כמו אחים, מוכיחה שאין חשיבות לחבר להקה כזה או אחר מעבר ליכולת האישית שלו והפירוש שלו למבנים הבסיסיים שהם מקבלים ממר א'. באותה המידה אפשר כבר לקרוא לה opethfeld וזה עדיין יהיה מעולה.
אומנם פורקיופיין טרי לא יהיו קיימים בלי סטיבן ווילסון אבל ספק גדול אם הם יהיו קיימים גם בלי ריצ'ארד ברבירי או קולין אדווין כי הם שם כבר 20 שנה והם חלק חשוב מהלהקה ובלעדיהם דברים יהיו מאוד שונים ואני לא נכנס אפילו לויכוח על איך הסיטואציה הזאת תשפיע על דרים ת'יאטר כי זה כבר משהו אחר לגמרי ואין לי כוח להתחיל עם זה כאן.
אם סטיבן וילסון עובר לעבוד עכשיו עם נגנים אחרים או לבד, אין שום טעם בנקודה הנוכחית לקרוא לזה פורקיופיין טרי. זו הדרך שבה אני רואה את הדברים. זה ההבדל בין אופת' לשאר הלהקות, מה שברור לכולנו שאמור וצריך לקרות בשם הטעם הטוב וההיגיון ומה שכבר שבר את התבנית ממזמן.
הפואנטה שלי היא שאף אדם הוא לא אי. לא סטיבן ווילסון, לא דייב מאסטיין, לא ג'ון שפר מאייסד ארת', אפילו לא רוברט פריפ של שני העשורים האחרונים, להקה לא עובדת ככה. ההבדל באופת' הוא שפשוט אפשר לקרוא להם "הפרוייקט של מיקאל אקרפלדת'" כי זו תהיה אותה התוצאה, זה מה שזה. לדעתי, ממה שאני הבנתי מראיונות שקראתי איתו ועם הלהקה, עצם זה שהוא היחיד שעבד עם דיוויד אייסברג שהקים את הלהקה בזמנו, ועצם זה שהוא זה שקובע את המהלכים מאז האלבום הראשון, הוא אופת'. המדינה זה הוא והלהקה והתוצר שלה לא זזים צעד אחד בלי שהוא חותם על זה. עצם זה שאחרי שאפילו פיטר לינדגרן עזב אופת' רק נהיים חזקים יותר אחרי שהם היו ביחד במשך 16 שנה יותר דבוקים אחד לתחת של השני כמו אחים, מוכיחה שאין חשיבות לחבר להקה כזה או אחר מעבר ליכולת האישית שלו והפירוש שלו למבנים הבסיסיים שהם מקבלים ממר א'. באותה המידה אפשר כבר לקרוא לה opethfeld וזה עדיין יהיה מעולה.
אומנם פורקיופיין טרי לא יהיו קיימים בלי סטיבן ווילסון אבל ספק גדול אם הם יהיו קיימים גם בלי ריצ'ארד ברבירי או קולין אדווין כי הם שם כבר 20 שנה והם חלק חשוב מהלהקה ובלעדיהם דברים יהיו מאוד שונים ואני לא נכנס אפילו לויכוח על איך הסיטואציה הזאת תשפיע על דרים ת'יאטר כי זה כבר משהו אחר לגמרי ואין לי כוח להתחיל עם זה כאן.
אם סטיבן וילסון עובר לעבוד עכשיו עם נגנים אחרים או לבד, אין שום טעם בנקודה הנוכחית לקרוא לזה פורקיופיין טרי. זו הדרך שבה אני רואה את הדברים. זה ההבדל בין אופת' לשאר הלהקות, מה שברור לכולנו שאמור וצריך לקרות בשם הטעם הטוב וההיגיון ומה שכבר שבר את התבנית ממזמן.
- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
קלעת בולSentient 6 כתב: ההבדל באופת' הוא שפשוט אפשר לקרוא להם "הפרוייקט של מיקאל אקרפלדת'" כי זו תהיה אותה התוצאה, זה מה שזה. לדעתי, ממה שאני הבנתי מראיונות שקראתי איתו ועם הלהקה, עצם זה שהוא היחיד שעבד עם דיוויד אייסברג שהקים את הלהקה בזמנו, ועצם זה שהוא זה שקובע את המהלכים מאז האלבום הראשון, הוא אופת'.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
דיברתי הערב עם סטיבן בין היתר על הפרויקט שלו עם אקרפלדת', הוא אמר שזה ייצא בסביבות ספטמבר. ניסיתי להוציא ממנו מיהו הקלידן החדש של Opeth אבל הוא לא היה מוכן להגיד לי 
אה והוא אמר שהאלבום החדש של Opeth הוא בכלל לא מטאל. אז כששאלתי אם הוא בסגנון של Damnation אז הוא אמר לי שלא , אלא רוק מאד מיוחד וכאשר אני אשמע אז אני אבין למה הוא מתכוון...

אה והוא אמר שהאלבום החדש של Opeth הוא בכלל לא מטאל. אז כששאלתי אם הוא בסגנון של Damnation אז הוא אמר לי שלא , אלא רוק מאד מיוחד וכאשר אני אשמע אז אני אבין למה הוא מתכוון...
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- Greenburger
- דרימיסט-על
מעולה, כמו הסגנון שהם התחילו באלבום האחרון.
זה בטח יהיה כמו Coil ו- Burden...
חדשות מ-ע-ו-ל-ו-ת!!!
איזה כיף זה לראות שלהקה מתפתחת
זה בטח יהיה כמו Coil ו- Burden...
חדשות מ-ע-ו-ל-ו-ת!!!
איזה כיף זה לראות שלהקה מתפתחת
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
שמח שהצלחתי להביא עדכון, גם הוא הקליל ביותר. שכחתי לציין שפגשתי אותו אחרי ההופעה של בלקפילד.