[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

Re: [13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

שליחה על ידי AlucarDT »

ובקשר לאלבום...כרגע אחרי שמיעה וחצי שלו, בלי לפרט יותר אני יכול להגיד שדרים חיים ובועטים :)
תמונה
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

בהמשך להשוואת המעצבנות - ההתחלה של Bridges in the Sky ==== ההתחלה של Images של Mutiny Within!
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
Nimitzion
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Nimitzion »

טוב,

אחרי חרישה די מסיבית על האלבום מדליפתו אני חושב ששמעתי מספיק כדי שתהיה לי לפחות חוו"ד ראשונית.

כללי
קודם כל זה די ברור מקריאת הפוסטים עד כה שהעולם מתחלק למצדדי האלבום לבין אלו שלא אוהבים אותו בין אם מטעמי התאמצות יתר (חלקם) ובין אם מטעמי מחזור (אחרים).

אני בוודאות שייך למצדדים! ובגדול!
אני חושב שניתנה כאן תשובה מוחצת, חד משמעית וברורה לכל תהיה או חצי שאלה שהסתובבה אי שם. DT כאן חיה ובועטת!!! עם נוכחות חזקה, אמיתית, יצירתית וכובשת.
אני לא יודע אם זה SFAM או AWAKE או 6DOIT החדש ואני גם חושב שההשוואות הללו, מתבקשות ככל שתהיינה, הן לא ממש הגיוניות. מה שאני כן יודע זה שבאלבום הזה, DT כמו DT מספקת לך חוויה מוזיקלית נדירה ושרוב הסיכויים שתגמור את ההאזנה לאלבום עם אוזניים מצפצפות (אולי) אבל עם חיוך גדול גדול מלווה בהשתאות (וודאי).

מה שעוד אני יכול לאמר באופן כללי זה שלי לפחות נראה ש- JR לקח חלק משמעותי ביותר, יותר מהרגיל אם לא על גבול ההשתלטות, על הכתיבה. זה לא רק בגלל הנטיה חזרה ליותר פרוג ופחות מטאל אלא גם בגלל הסגנון הלכאורה מבולבל (למרות שלדעתי כמו תורת הכיאוס גם כאן יש הרבה הגיון בשגעון), משוגע ומאוד קפריזי וקופצני שחלק (לדעתי בטעות) מסוגים כהתאמצות יתר להתחכם.

מה שעוד אפשר לאמר באופן כללי זה שעוד לא החלטתי אם אני סגור ב- 100% על הנגינה של MM באלבום הזה. כלומר את מה שהוא מנגן הוא עושה בוירטואזיות מדהימה אין ספק אבל הצליל של דרים כלל עד עכשיו תופים מאוד מאוד אגרסיביים, חזקים ומשתלטים שעד עכשיו חשבתי שזה קצת מפריע אבל עכשיו אולי זה קצת חסר?
להגנתו (לא שצריך) יאמר שהוא לא הלחין את החלקים עכשיו אלא רק עבד עם משהו מוכן + שהוא ה- new guy אז אולי עוד לא מרגיש נוח לכופף ידיים ולהלחם על החלקים שלו.
הביקורת הלא כ"כ חיובית הנוספת שיש לי היא שאני מסכים עם עידן שחסרה קצת מלודיה בשירים. לא יודע לשים על זה בדיוק את האצבע אבל נאמר קטעים כמו הפזמון של BAI בחלק מהשירים, מין מלודיה כזו היו יכולים להחליף כמה משינויי המקצבים, הפניות והסיבובים בחלק מהשירים וזה היה מוסיף. אבל בעיני זה באמת בקטנה.

אה דבר אחרון – המון פסנתר נקי יש. המון. גם לבד וגם בלווי כשהוא כמעט מתחבא אבל בעצם עושה את כל הקול של הקטע. רק בשביל זה האלבום הזה שווה המון המון!

השירים

OTBOA – שיר מצוין שיש לי אליו פינה חמה מאוד בלב לאור היותו הראשון. אוהב במיוחד את הפתיחה המקהלתית משהו של JR ואת הפסנתר הנקי שמשולב הרבה בשיר - פשוט מת על זה.

BMUBMD – השיר הפחות מועדף עלי באלבום. לא יודע אם זה השיר המסחרי או השיר לקליפ כמו שאמרו כאן כי אני לא רואה את גלגלצ משמיעים את זה :puke:  אבל הוא כן מעט (!) פשטני בעיני. שיר טוב וזהו.

LNF – בעיני שיר מעולה!! לא מסכים עם הציונים שניתנו לו ולדעתי הוא נותן פייט (אם כי זה לא ממש כוחות) על השיר הטוב באלבום. אוהב במיוחד בפזמונים את עליות חצאי הטון בשירה של לאברי, את השבירות הפרוגיות שמחלקות את הפזמון לחלקים ואת זה שבפזמון האחרון אין שבירות והוא ממשיך ב- FLOW מהמם עד הסוף עם טוויסט תוספת שאין בפזמונים האחרים.
תאמרו - זו תבנית מוזיקלית רגילה שיש בהרבה שירים. אני אומר – גם אם זה נכון – DT עושים את זה בדרכם היחודית וזה נשמע רענן, מהמם ומאוד מאוד יפה.

TITL – בלדה כמו שבלדה צריכה להיות. אין לי יותר מה לאמר.

BITS – ההתחלה לא עושה לי את זה. שאר השיר כן ומאוד. גם מתמודד על ראשות האלבום. יש תחושה כבדה בשיר ואז פתאום אתה יוצא להורה משולבת בצ'רקסיה כפולה. כבר כתבתי שהקטעים הישראליים עושים לי את זה in a big f*&(*&ing way?

Outcry – ברוכים הבאים לרכבת ההרים המטורפת של JR. אנא הדקו חגורות אתם בדרך למסע היסטרי מלא עליות ומורדות, שינויי מקצבים, ושאר ירקות ממוחו הקודח של הגאון הקרח שלדעתי בעת הכתיבה גם היה "קצת" high עד הירח ;) . אני חושב שכל מי שמחווה דעה על השיר הזה אחרי פחות מ- 20 שמיעות עושה טעות לכן אחדול כאן.

FFH – לא מבין למה משייכים אותו ל- BAI כאשר לי די ברור (בעיקר מהסיומת המטפטפת) ש- BAI הולך עם השיר האחרון. אבל תנו לי פסנתר של JR וקולו המכשף של JLB וקניתם אותי.

BAI - גבירותי ורבותי. יש לנו מנצח (בנקודות לא נוקאאוט). היצירה (זה לא שיר זה סליחה) הכי טובה באלבום. האמת אין לי הרבה מה להוסיף לכל מה שכתבו האחרים כאן. פשוט יצירת מופת שיכולה להסתובב עם הגדולות של DT בלי להתבייש ואולי אפילו להראות להם איזה דבר או שניים.

BTS – בדיוק הדיז'סטיף שהאלבום צריך וגם סיום מעולה לאורגזמה המוזיקלית שהיא BAI. גורם לך לרצות לעשות רק דבר אחד. סיגריה (לא מעשן אבל הקונוטציה ברורה כן?). מנוחה קצרה.

ויאללה עוד סיבוב!!
הייתי רוצה ש- JP ינגן את Razor's Edge בלוויה שלי - אבל מאחר ואני מתכוון לחיות יותר ממנו - גם הקלטה זה בסדר
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

Nimitzion כתב: FFH – לא מבין למה משייכים אותו ל- BAI כאשר לי די ברור (בעיקר מהסיומת המטפטפת) ש- BAI הולך עם השיר האחרון. אבל תנו לי פסנתר של JR וקולו המכשף של JLB וקניתם אותי.
מכיוון שיש בשני השירים מלודיה משותפת שחוזרת על עצמה.
דווקא לשיר האחרון אין קשר לפי מה ששמעתי בנתיים.

אני אסכם בקצרה:
OTBOA -שיר פתיחה מצוין. לטעמי השלישי בטיבו באלבום.
BMU,BMD- מעבר לפזמון החמוד שיר בינוני מינוס. מזכיר לי דיסטרבד. אחד השירים הגרועים של הלהקה בשנים האחרונות. AROP עוקף אותו בסיבוב בתחרות השלילית הזאת, אז אולי אני נחרץ מדי לגביו.
LNF- יש בו קטעים טובים, אך הפזמון מעצבן וחוזר יותר מדי. עושה כאב ראש.
TITL- בלדה חמודה ביותר.
BITS- השיר השני בטיבו באלבום. שיר כבד ויפה כמו שצריך! ריפים כבדים, מלודיות נעימות וקטעי סולו משובחים.
OUTCRY- חמוד. יש בו קטעים טובים. אני זקוק לעוד שמיעות לשיר הזה.
FFH+BAI- מאסטרפיס!
BTS- שיר סיום חמוד ביותר. לאברי שר מאוד מרגש.
נערך לאחרונה על ידי DanielK ב ו' ספטמבר 02, 2011 6:24 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Black Rose Immortal כתב:ביקורת כפולה שוחררה על האלבום במטאליסט... פיראטי או שהם קיבלו פרומו לדעתכם?
קיבלו פרומו, אני בטוח. בכל מקרה הביקורות שלהם לא מעניינות :-)
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

איתן גפני תמיד נשמע לי כמו בחור מאוד נחמד אבל הביקורות שלו מבולבלות בטירוף וזו גם כן.

אני אחכה עם המחשבות שלי עד שאני אעכל את זה כמו שצריך.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

מבולבלות זו המילה הנכונה על הביקורות שלו בזמן האחרון... על ההופעה הוא כתב שהיא הייתה טובה ובוצעה נהדר, אבל היא גם הייתה גרועה כי הביצועים היו משופשפים מדי... לך תבין.
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

האלבום לדעתי הוא בהחלט אחד האלבומים הטובים בשנים האחרונות (לא רק של דרים), אני צריך לחרוש עליו עוד כדי להשוות לאלבומים הישנים יותר של דרים אבל בהחלט אלבום ממכר :)
הנה מה שאני חושב על השירים:
OTBOA - השיר הוא פתיחה פשוט אדירה לאלבום כמו שרק דרים יודעים לעשות. שיר מרענן ונפלא עם ליריקה נחמדה ביותר וכמו שאמרו כבר שילוב מצוין של קטע פסנתר נקי שלדעתי אם הוא היה קצת יותר ארוך זה היה רק מוסיף. לסיכום, שיר כיפי ביותר שאשמח לשמוע עוד פעם בלייב.
BMUBMD - השיר שלדעתי הוא יותר "השיר לקהל הרחב" שיש באלבום שזה לא משהו גרוע, להפך, אני חושב שזה חשוב שיהיה שיר כזה באלבום ודרים אפילו הפתיעו כאן עם הקולות ליווי שאני כלכך אוהב :metal: . בקיצור, שיר קליט שכיף לשמוע, מאותם השירים שנותנים קצת הפוגה מהפרוג ונותנים יותר במה למטאל. בוא נגיד שהשיר עושה את מה שהוא מיועד לעשות.
LNF - שיר מיוחד שיצר פה הרבה מחלוקות מהפתיחה המוזרה שכמו שאמרו מזכירה את מריו עד לפזמון שחוזר הרבה הרבה פעמים שזה קצת מיותר... אני לא נוטה לשום צד, לדעתי הדבר האחרון שאפשר להגיד על השיר זה שהוא גרוע אבל הוא גם ממש לא מהשירים הטובים באלבום, הוא בערך באמצע. אהבתי את הפטרוצ'י\רודס סולו שלדעתי רק מוסיף. לסיכום, שיר טוב שאני לא מבין איך אפשר להגיד שהוא גרוע אבל לטעמי השיר קצת "מרוח" שאפשר היה לקצר אותו.
TITL - בלדה מרגשת שרק מחמיאה ללאברי שעושה פה עבודה נהדרת בביצוע. שיר שנותן מנוחה ורגע נשימה (מה שיש הרבה באלבום) אחרי שיר די רועש. סולו נחמד של פטרוצ'י וליריקה נחמדה אבל לא יותר מזה. לדעתי מה שמרים את השיר זו השירה של לאברי ועל זה אני מוריד בפניו את הכובע.
BITS - השיר לדעתי שהכי טוב באלבום (ביחד עם BAI), פתיחה אדירה שאתה יכול להרגיש כל רגע שזה פשוט הולך להתפוצץ, השיר הוא פשוט פצצת אנרגיה מלאת פרוג עם ליריקה אדירה והרבה הרבה דרים כמו שאנחנו מכירים :D היה לי קליק עם השיר מהשמיעה הראשונה אבל עדיין לא הייתי ממש בטוח לגביו... אבל עכשיו אני בטוח במאה אחוז שזה אחד השירים הטובים של דרים בשנים האחרונות! גם כאן אהבתי את הביצוע של לאברי שלדעתי מפציץ באלבום עם ליריקה פשוט מעולה של פטרוצ'י והקטע "הישראלי" שהוא פשוט אדיר ומרענן וסולואים בטוב טעם כמו שאני אוהב. שיר פרוגי ביותר שהשאיר אותי לפחות עם פה פעור :)
Outcry - שיר שממש הפתיע אותי והשאיר אותי פשוט מבולבל וממש השתגעתי מכל השבירות מקצבים וההתחכמויות הפשוט מעולות האלה. הייתי יותר שמח עם השיר היה אינסטרומנטלי כי אכן מה שחזק כאן זה הקטעים האינסטרומנטליים ולאברי כאן די "לא מעניין". לדעתי, השיר הכי פרוגי באלבום... שבירות מקצבים כמו שרק דרים יודעים לעשות והרבה הרבה ג'ורדן רודס שפשוט מפציץ פה עם הרבה סולואים ששוברים חוקים. ממש אהבתי את התיפוף בשיר שאי אפשר ממש להאמין שפטרוצ'י כתב את זה.
לסיכום, אווטקריי הוא שיר לאוהבי פרוג ולאנשים שיש להם סבלנות לשבירות מקצבים ולהתחכמויות מהסוג. בהחלט מהשירים הטובים באלבום לדעתי שיר פשוט פסיכי!!
FFH - בלדה מרגשת ומלנכולית עם ליריקה דיכאונית של לאברי, משהו שהתגעגעתי אליו מאוד והשירים שהוא כותב פשוט תמיד נוגעים בי, חבל שהוא לא כותב יותר. עוד פעם ביצוע ווקאלי פשוט מדהים ומרגש של לאברי. אני לא רואה ממש איך השיר הזה דומה לWFS חוץ מזה ששניהם הם מין "הקדמות" למאסטרפיס. לסיכום, הבלדה הטובה ביותר באלבום סוף סוף בלדה כמו שצריך!!
BAI - כמה חיכיתי לאפיק חדש... והנה!! מיונג אשף הליריקה של הלהקה שלצערי לא כותב הרבה בכלל אבל הוא המשורר הטוב ביותר בלהקה. אז מה יש בשיר? ליריקה פשוט אדירה של מיונג, ביוצע מדהים של לאברי שעושה לי צמרמורות, והסולו... אוי הסולו - אי אפשר לתאר!!! שיר די מושלם בהחלט מאסטרפיס עם הרבה מעבירים מקטעים מרגשים ומטאל לפרוג לדואט פטרוצ'י/רודס שאני כלכך אוהב והרבה דרים כמו שאנחנו מכירים ואוהבים. שיר שמתפתח והשיא שלו הוא לדעתי בסולו המדהים של פטרוצ'י - אין מילים. זה מסוג השירים שאחרי השמיעה הראשונה גורמים לך להגיד וואו! לסיכום, כן ירבו שירים כאלה :cheers:
BTS - בלדה נחמדה מאת פטרוצ'י. שיר מושלם לסיום האלבום אחרי כל השגעונות של האלבום. שיר פשוט שנותן קצת מנוחה למוח אחרי BAI. את הבלדות של פטרוצ'י אני לא ממש אוהב אז אני פשוט אגיד שגם כאן לאברי נותן הופעה מרשימה. לסיכום, שיר משאיר לך טעם של עוד...

סליחה על החפירה אבל הייתי חייב להוציא את זה איפשהו.
בסך הכל האלבום הוא אלבום עם איזון טוב בין בלדות לשירים פסיכיים, בדיוק כמו שאני אוהב. כמו כל אלבום יש שירים יותר טובים ופחות טובים אבל אני ממש מרוצה מהאלבום ואני פשוט מתפלל שהם יגיעו לישראל עוד פעם בסיבוב הופעות של האלבום (למרות שאני יודע שהסיכוי הוא קלוש) כדי שנוכל לשמוע כמה מהפנינים שהניב האלבום בלייב. בקיצור, האלבום הוא מסוג האלבומים שגורמים לך לשמוע אותם שוב ושוב!!
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

צריך לעשות מהביקורות שלכם ספר! :)

זיו, לא ידעתי שיש בך את זה :shock:
http://rateyourmusic.com/~talazy
http://www.last.fm/user/talamorgoth
*יש לציין, אני "עצלן מוזיקה".

רשימת הסרטים האהובים עליי
(לא כל כך מסודר אז לא כל כך משקף, אבל בערך..)
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

תתן גם איזה ביקורת שנוכל לצרף לספר :)
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

קודם אני אשמע את האלבום מההחתלה עד הסוף, ואז אני אכתוב מה אני חושב.. חכה עוד שעתיים..
ובעצם עכשיו אני נזכר שיש בך את זה, רק עכשיו נזכרתי בחיבורים שהיינו כותבים ליוסי :shock:

עריכה: חחח החתלה עאלק

טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Black Rose Immortal כתב:מבולבלות זו המילה הנכונה על הביקורות שלו בזמן האחרון... על ההופעה הוא כתב שהיא הייתה טובה ובוצעה נהדר, אבל היא גם הייתה גרועה כי הביצועים היו משופשפים מדי... לך תבין.
מזכיר לי איזה טמבל שהיה איתי פעם במיונים לחיל המודיעין ובשאלון אישי כששאלו אותו מה היתרונות והחסרונות שלו הוא כתב:

יתרון - חרוץ
חסרון - עצלן
:haha:
סמל אישי של משתמש
DT_Tal
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי DT_Tal »

אומנם אחרי שמיעה אחת, אבל באמת אלבום טוב מאוד!
האהובים עליי הם BITS, BAI, Outcry, OTBOA, וגם לוסט נוט פורגטן שהוא באמת קצת נמרח יותר מידי, וBMUBMD שהוא נחמד, יותר מטאלי כמו שאמרו.

סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

טל תתן עוד כמה שמיעות ל FFH שיר מדהים!
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

outcry אכזבת האלבום מבחינתי
This is the life , BITS & BAI הכי טובים באלבום
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

אתה יכול בבקשה לפרט מה בדיוק איכזב אותך ב outcry כי אני ממש לא מבין מה מאכזב בשיר...
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

השירה מאוד מאכזבת מרגיש לא קליט בכלל השיר עצמו מרגיש מאוד מבולגן .. טוב כי אולי שמעתי את השיר 4-5 פעמים אבל עדיין הוא לא עושה לי את זה ... לעומת BAI לקח שמיעה או שתיים אבל וואו השיר הזה ממש טוב .
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

לא נראה לי שנכון להשוות בין השניים כי הם ממש שונים אבל עוד כמה שמיעות ל Outcry יכולות ממש לשנות את דעתך... מה שקרה אצלי
reznik
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי reznik »

"ואני פשוט מתפלל שהם יגיעו לישראל עוד פעם בסיבוב הופעות של האלבום (למרות שאני יודע שהסיכוי הוא קלוש) כדי שנוכל "

שמע נראה לי באמת קלוש אחרי שמועדון המעריצים הרשמי שלהם בישראל שומע את האלבום בהדלפה (שזה מצויין כן :) ) בטח פטרוצי עכשיו ינקום והם לא יבואו לישראל .. (איזה מנחוס)
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

חחח זה לא נראה לי ממש נעים לראות את פטרוצ'י עצבני בטח שלא עכשיו כשהוא נראה כמו הענק הירוק (בלי הירוק) מנגן בגיטרה :haha:
שלח תגובה